J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

Jag kan gå igenom allt

Publicerad 2010-09-29 22:26:05 i Allmänt

Nu har jag varit på mitt livs första pass! På gymmet alltså, MRL. Jobbigt? Ja, det var det. Kul? Nja, det är det nästa gång när jag vet hur man gör alla övningarna.
Jossan och jag var där. Vi råkade visst sjunga lite i omklädningsrummet. Julia och Louise rycker upp dörren och meddelar att det hörs. Hehe, vad gör man inte, vad gör man inte? ...!
Vi åt på Joan´s innan. Ytterst trevligt, och gott. Lasange. Jag tycker det känns lite dumt att fråga efter ketchup, det är liksom inte så ''fint'' att äta ketchup om ni förstå. Jag kanske är överkänslig nu, men det känns som att kocken skulle ta lilla upp om man ber dem langa in lite kefa. Som tur är behöver man inte fråga om det där, det står framme. Najjs. Höhö.
Nu har jag gjort spansk läxan och har en sista undring innan John Blund trillar in. Kungarna av Tylösand eller inte.
//H

Jag PROTESTERAR

Publicerad 2010-09-29 10:36:13 i Allmänt

Jag läser café . Där hade dom intervjuat några hårdrockare. Frågat om deras klädstil och andra såna frågor. En fråga löd: Har du någonsin spöat en syntare?'' ''Nej men jag skulle vilja spöa Håkan Hellström. Han är det äckligaste som finns.'' Svarade killen på bilden.
Och hur fräsch på en skala är han själv då? typ minus 100.
BLÄÄÄÄÄÄ //H
ps. jag vet att jag hänger ut den här killen totalt, men tidningen är från februari -01 och har har ju själv valt att vara med i tidnignen. ds.

Och folk frågar om det är ''jobbigt'' att rida. Jo, pyttsan!

Publicerad 2010-09-28 22:45:36 i Allmänt

Vi hade sistträning på ridningen idag. Phu!
Om ni tänker er att ni sitter i en sadel och så ska ni ha upp benen, lite böjda, framåt i luften. Så man bara har kontakt med sadeln via rumpan. Det är inte helt enkelt ska jag säga er! Så satt vi en stund för att känna våra sittben.
Vilka muskelgrupper använder man mest när man rider? Mage, rumpa lår. Jag ska på pass i morgon. Mage, rumpa, lår står på schemat! Haha, jag kommer ha träningsverk i morgon. Löööv it!
//H

There´s a cut but I don´t bleed

Publicerad 2010-09-28 22:40:25 i Allmänt

Glada Hudik är en teatergrupp för handikappade personer, de flesta har Downs syndrom tror jag. På SVT visas ''Elvis i Glada Hudik.'' Alltså, Glada Hudik sätter upp en Elvis pjäs. Lite som ''En annan del av Köping.''
Jag blir så glad varje gång jag tittat på Glada Hudik. Först blir jag glad, sedan tänker jag lite och blir så otroligt ledsen. Jag förstår inte att det finns folk som inte accepterar handikappade. Hur kan man inte tycka om en person som inte vill någon illa, som bara säger sanningen och som bara vill vara glad? Jag menar inte att alla med t.e.x Downs syndrom hoppar runt på rosa moln och skrattar.
''Av dårar och småbarn får man veta sanningen'' finns det ett ordspråk som lyder. Och vem kan bli arg när en två åring säger att man har prickar i ansiktet ( finnar ) eller bred rumpa? Ofta tycker jag det är så att folk med något handikapp är som små barn, de har liksom stannat i utvecklingen.
Jag blir så glad över att dom vill lyckas, Och lyckas dessutom! //H
//H

Jag vill ha kortare hår

Publicerad 2010-09-27 21:30:44 i Allmänt

Jag råkade springa in i et träd på idrotten idag. Som ni alla vet så är träd hårdare än människa, detta resulterar i en öm armbåge som både är svullen och ja, öm.
//H

Måndagkväll

Publicerad 2010-09-27 20:49:12 i Allmänt

Nu har tebrudarna åkt hem och jag ska alldeles snart lyssna på spanska. Jag trodde inte att det skulle ta så mycket tid att plugga spanska som det faktiskt gör. Spanska läxor har vi hela tiden, från tisdag till torsdag och från torsdag till tisdag.
Jag ska nog bo i Spanien ett tag när jag blir större, eller Latin Amerika. Det verkar mysigt där, om man bortser från alla rån och sånt i de större städerna så klart!
//H

Jag låter bilderna tala

Publicerad 2010-09-27 17:20:27 i Allmänt


Typisk höstda idag. Runt 10-13° grader och blåst. Klart man passar på att ta kort! Dona ville inte vara med, tyvärr.
Avslutar med en bild från söndagmiddagen. Gissa vem som står bakom detta konstverk?
Med äka vaniljglass och en stakt kopp kaffe. Najjs!
//H

Somliga går med böcker i fickorna.

Publicerad 2010-09-26 21:59:06 i Allmänt

Nej, jag tänker inte ta ett kort där jag ser bra ut. Jag vet nämligen att alla ser ut som f*n from time to time.
Kvalitetstid på Joan's på söndag kvällen kan jag rekommendera stark! Vara både stark, smidig och snabb på gymmet efteråt var ett perfekt avslut på min vecka!
Nu stundar sägen. Puss och kravall hälsar säkert en lång musiklärare i Götet, eller en korthårig tjej i Österåker//H

ännu mer citat

Publicerad 2010-09-26 21:49:15 i Allmänt

''Media är inget medium att skicka idéer och tankar med förutom möjligen meddelandet: så här ser jag ut just nu, och jag lever. ''
Jag kände mig träffad. Om jag håller med eller ej, det är en helt annan fråga.
//H

Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor.

Publicerad 2010-09-26 21:28:04 i Allmänt

Den sista är lite svår, men gör er själva en tjänst och läs detta.

Varför har många svårt att förstå konst?
För att det sällan finns något att förstå.

Just i ämnet konst känner sig alla som experter, utbildningen till konstnär är i genomsnitt ungefär lika lång som den till hjärnkirurg, ändå skulle folk i allmänhet inte drömma om att komma med bensäkra omdömen och goda råd till en kirurg inför en operation och om de gjorde det skulle kirurgen bli förvånad men inom ämnet konst känner de flesta nästan som ett krav att komma med ett omdöme eller goda råd, hur okunniga de än är.

Från boken ''vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor.'' av Ernst Billgren
//H

Bin är snälla och korkade

Publicerad 2010-09-26 18:04:46 i Allmänt

Idag har jag lärt mig att man kan ta i ett bi utan att bli stucken. Inte illa!
Jag vet inte om jag skrivit om det förut, men min mamma och hennes kompis har blivit biodlare. Idag slog det mig att från och med nästa sommar kommer vi ha hemmaslungad honung med på tekvällarna. Det gillar jag! Och eftersom Jossan går kursen ''alternativ medicin'' så kommer vi göra teer som både piggar upp och håller oss friska som nötkärnor, det kan ju knappast bli sämre med en sked hullagårds honung i som vi, mamma, inte har värmt för mycket för då försvinner med massa nyttiga enzymer. Ja, man lär så länge man lever!
Nu ska jag packa tränings kläderna och fara till gymmet. Först blir det en kopp kaffe på Joan´s med los chicas!
//H

Din drömmar är på väg

Publicerad 2010-09-26 11:29:08 i Allmänt

Vi hade en kalender liggandes på matbordet igår kväll. Måste man bara ringa in alla fina namn eller måste man ringa in alla fina namn. Det finns många fina namn, men det finns några ännu fulare. Åslög till exempel. Vem vill heta Åslög? Eller fult kanske det inte är, men jag är glad att jag inte heter det.
ÅSLÖG
//H

Styrplattan är insmord med Idomin

Publicerad 2010-09-25 23:06:05 i Allmänt

Jag dansar inte i kväll. Jag träffar inte härliga människor och jag skrattar inte högt åt dåliga skämt som för stunden verkar helt rimliga.
I kväll hade jag stalljour. Jag myste med hästar, skrattade åt Rallys mat, jag lurade en hund, åt varma mackor med champinjoner från skogen på andra sidan vägen, jag tog ett långt bad och njöt.
Och så vill jag få bukt med mina dåliga nagelband så jag har även smort in dom med Idomin. Nu ska jag låta den här dagen vara över och somna gott på grund utav att jag är glad. Jag önskar att alla skulle vara lite gladare, lite mer positiva, en gnutta mer framåt och lite mindre blyga, korkade och oärliga.
God natt från en GLAD Josefine som skrattar åt precis vad hon vill. Det finns ju trots allt bara en av mig...


//H

Hm...!

Publicerad 2010-09-25 10:42:10 i Allmänt

Det är kul att titta på kameran dagen efter. Det ÄR kul!
Och så här ser jag ut i skallen idag:
Alltså, den där Björn Axén och Romella hårstray det är ingen dålig kombination. Det ser ju inte ut som igår, men så himla långt ifrån är det inte.
//H

recept på en perfekt fredagskväll

Publicerad 2010-09-25 10:29:58 i Allmänt

En skvätt film
En hel bunt med fina människor
Rejält med tung musik
Ännu mer mänsklig närhet
Schysta samtalsämnen

Allt på samma gång, i en enda röra.
Slutsats: Kan nog inte bli så mycket bättre.
Och så vill jag sända en tänkte till Amanda som har kul på annat håll!
//H

Meddelande från facebook

Publicerad 2010-09-24 10:05:54 i Allmänt

Dina bokstäver är latinska! Dina siffror arabiska! Din demokrati är grekisk! Din pizza italiensk! Din kebab är turkisk! Din alkohol uppfanns av en...iranier! Du älskar att åka till Thailand ! Din favoritrappare har afrikanskt påbrå och han den där roliga på TV är kurd! Din landslagskapten är bosnisk! Vad vore Sverige utan invandrare?? Kopiera in detta på din logg och dissa SD!!
Ja, någon som har något att tillägga? //H

So bye bye Miss American pie

Publicerad 2010-09-24 07:15:25 i Allmänt

Jag vaknar inte av min väckarklocka. INTE ROLIGT.
Två dagar den här veckan, det är absolut två för mycket.
Nu rullar jag iväg till bussen, i eftermiddag blir det gymmet med grymma brudar! !Ciao!
//H

you don't want to hear what I say

Publicerad 2010-09-23 20:54:57 i Allmänt

Fredde och jag teamworkade här om dagen. Jag körde och hon tog bort nagellack från mina naglar. När hon var klar fick jag ett tips: Dina nagelband ser för taskiga ut, om du smörjer med idomin efter du duschat kommer de bli mkt finare!
Nu har jag duschat, filat ( med fotfil, finns det handfilar) ? händerna och smort nagelbanden med Idomin.
Min svetslärare säger att jag borde härda, nja, jag är tveksam. Vill jag härda? Vill jag ha händer grova som betong?
//H

Herren på täppan!

Publicerad 2010-09-23 15:50:58 i Allmänt

Nu hoppar Sofie och jag upp på skrammelstekarna och hojar iväg på tur genom Vingåker. Sen blir det kalddkake bak! Och en gosig hälsning till min bimamma!
//H

och så gör jag det igen och så gör jag det igen

Publicerad 2010-09-23 12:55:04 i Allmänt

Nu har jag haft mitt första prov. Det gick nog inte så bra... Fästanordningar. Hm...

Jag är inte så jättemycket för album, jag gillar oftast bara ett eller två spår och då känns det lite lojt att köpa ett helt album. Här är dock en platta jag rekommenderar, starkt!
Jag vet att det finns delade meningar om den här kvinnan, men jag gillar henne! Och jag gillar den här plattan med, den är skön på ett härligt sätt som bara vissa personer kan göra det på.
//H

Under filtar av snack ligger min sanning

Publicerad 2010-09-23 06:44:48 i Allmänt

Tänk om ingen kommer komma ihåg mig.
Tänk om jag, ursäkta alla vingåkersbor, fastnar i Vingåker.
Tänk om allt det fina jag har försvinner.
Jag mår bra, men dom här sakerna tar lite gran bort det. Bara lite.
//H

vita, korta stumpor från Umbro är bäst

Publicerad 2010-09-22 22:38:21 i Allmänt

Jossan, Sofie och jag skulle gå på MRL ( Mage-rumpa-lår ) pass idag. Till saken hör att nästan hela den här dagen har knasat ihop sig och inte alls blivit vad den skulle. Tror ni vi var på något pass? Instruktören var sjuk. Vi pumpade ändå!
Mumford and sons. Hej då //H

Jag hoppas, hoppas och hoppas igen

Publicerad 2010-09-22 21:24:48 i Allmänt

Min syster påminnde mig om att jag har dåliga nagelband. Då påminde jag henne om att jag svetsade idag. Och så blev jag lite rädd för mig själv, jag vill inte ha dåliga nagelband!

Man gör inte så här mot mig.

//H

Jag bläddrar vidare i tidningen

Publicerad 2010-09-22 11:32:29 i Allmänt

''Om jag hade lite mer tid skulle jag nog ringa upp och ta en strid.''

På samhällskunskapen ska vi skriva en artikel om vad vi nu finner intressant.
Det är inte det lättaste ska jag säga er!
Hur skriver man lagom?
Jag har en tendens att fladdra ut och babbla på om allt mellan himmel och jord. Jag skulle behöva öva på att inte skriva så personligt. Skriva som att det skulle kunna vara vem som helst, i af så det inte blir så uppenbart att det handlar om mig.

Det är därför jag går i skolan antar jag! Utvecklas och blir bättre på sånt här. puss och kram  //H

Marina and the Diamonds

Publicerad 2010-09-22 06:38:19 i Allmänt

You're vulnerable, you're vulnerable
You are not a robot
Guess what? I'm not a robot, a robot
Don't be so pathetic.

Idag har jag skolfotografering. //H

...slutar alltid med bråk

Publicerad 2010-09-21 21:40:59 i Allmänt

Jag red Omega ist för Roddan. Är jag mentalt beredd på Roddan blir jag besviken när det står Omega.
Det gick okej.
''I saw the mirror staring back at me.'' God natt //H

Ronnie Peterson

Publicerad 2010-09-21 12:25:03 i Allmänt

Dog natten till den 11 september 1978 på ett sjukhus i Milano efter en krasch på Monza.

En av Sveriges mest framgångsrika idrottsmän. Ja, faktiskt.
f
Han själv, banan han kraschade på och hans bli. Bilen finns på Ronnie Petersson Museet i Örebro. ( Han kommer där i från )
Ja, jag tycker det är sorgligt. Väldigt sorgligt till och med.
//H

Angående förra inlägget

Publicerad 2010-09-21 09:59:02 i Allmänt

Jag har kommit på att jag egentligen inte vet vad SD strå för. Jag vet att dom vill minska invandringen, thats it.
Om jag ska ha en ärlig åsikt om dem, så borde jag ta reda på lite mer om deras andra politiska åsikter. Har de ens några andra politiska åsikter?
Ja, jag vet att jag inte gillar det jag vet om dem.
//H

med ett sött sms som håller om

Publicerad 2010-09-20 23:04:59 i Allmänt

Vad ska man göra när mörkret knackar på fast allt man vill ha är ljus?
Hur tacklar man ett slag i magen om man aldrig fått en knuff förut.
Hur sköljer man bort två hinkar salt från ett sår stort som månen?
Vad ska man göra när mjölksyran kommer och man är mitt ute i havet?
Vad ska jag göra när deadline är way beyond och läxan inte gjord?
god natt // H

Ludwig Bell

Publicerad 2010-09-20 22:58:05 i Allmänt

Vi var på Resia idag. Oooo, jag gillar att vara där! och det är en kvinna där som är ''våran'' ( det låter som vi ränner där för jämnan, så är ICKE fallet! ) och hon är hur kul som helst! ''Så är det nå skit som man ska smörja in sig i'' hon menade nån gegga som finns i varma källor. ''Nå skit''... höhö
Hon skulle höra med hotellet och återkomma, förmodligen imorrn och jag taggad! Vi ska bada i någon stor varm källa, kolla på när varmt vatten sprutar upp genom marken ( kommer inte ihåg vad det heter. ) och så ska vi rida. KUL! Jag ser mest fram emot ridningen, ska bli kul att se min kära far, 1.95 cm ö.h på en liten islandshäst.
Grattis mamma!
//H

Så kan det gå!

Publicerad 2010-09-20 22:34:02 i Allmänt

Vet ni hur skönt det är att duscha på tre minuter? T-R-E små futtiga minuter. Gött! Vet ni hur skönt det är att schamponera håret när det nästan inte finns något hår? Det är najjs!
Är jag nöjd? OM jag är! //H

Take it all of

Publicerad 2010-09-20 11:23:06 i Allmänt

Jag har kammat mitt långa hår för sista gången. Idag ryker det all världens väg! Rätt ner i soporna. Sköööönt.
Andra planer för min underbara studiedag: Röja upp i rummet, kan ju inte ha hela sängen full med bullsmulor! Träna och sen är det dags för tekväll! Det kommer bli en sådan där dag som bara går. Jag blir nog lite stressad av det egentligen, men det förtränger jag. Känslan av att få något gjort toppar det mesta.
Och jag taggar carbornara till lunch, gött!
//H

Kent

Publicerad 2010-09-19 19:03:02 i Allmänt

Du ryggar tillbaka när min hand just ska röra vid ditt liv. Perfekt och oförsörbar, som jag.

Det är så det ska vara. //H

Du har förbrukat mig igen

Publicerad 2010-09-19 16:58:07 i Allmänt

Folk klär upp sig när det är val. Det har inte riktigt jag förstått innan. Körde genom Vingåker i dag, där gick tanterna och farbröderna hand i hand med fin kappan på. Nästan som att gå i kyrkan ju. Inte för jag fattat varför man klär upp sig då, Gud ska ju älska alla, inte bara de med fina kläder. Eller? Jag trodde det var det som var grejen, att alla är välkomna.
Fast åandra sidan så ska ju kärlek vara fint och Gucci skor dyra.
//H
ps. jag har blivit mer eller mindre beroende av att borsta tänderna, länge.
Nu kör jag på Dinivit ihop om att få liiiiite vitare tänder. Ja, jag lever på hoppet!

Livet förändras på en 1000:dels sekund

Publicerad 2010-09-19 15:05:36 i Allmänt

Det var jätteskönt att komma till gymmet! Jag har inte tränat där på hela sommaren och det har varit efterlängtat! Lukten där, den finns bara där. Och nu kom jag på att jag nog glömde min vattenflaska där. Aj, då. Hoppas den står kvar tills i morgon för då är jag på igen!
Ikväll kommer Jossan och vi ska snacka om både det ena och det andra. Gött! //H

Feskekörka

Publicerad 2010-09-19 15:01:43 i Allmänt

Jag lyssnar på River en vacker dröm. Han måste vara en lycklig människa. Jag vet att kändisar inte har det så lätt alla gånger, fine! Men Håkan Hellström, han kan ju göra vad han vill. Han behöver ju inte tänka på sitt ''rykte.'' Det är kanske därför man gillar honom, han bara gör. Det känns som han inte har några begränsningar, han behöver inte ha det.
Eller något annat helt annat osammanhängande.
//H

It´s empty in the valley of your heart

Publicerad 2010-09-19 10:48:50 i Allmänt

Nu ska Sofie and I fara till gymmet och pumpa ur varenda liten kraft som finns någonstans mellan hårtopparna och tånaglarna.
Jag fick ett sms av en underbar person här om dagen ''Vi är inga husses hundar och inte något svassande mönster.''
//H

Lördag på Hullagård

Publicerad 2010-09-18 23:08:06 i Allmänt

Och nu ska vi krypa ner i sängen och bara vara.
Tack Jossan för grymt god mat och Amanda, Lousie, Johanna, Julia Jossan och Sofie för det grymma sällskapet!
//H

Just nu, just nu har jag fått nog

Publicerad 2010-09-18 22:48:19 i Allmänt

Ibland är det bara för mycket för mig,
ibland är det bara helt fel.
Ibland är det bara för mycket för mig,
ibland är det bara helt fel.

Skulle vart nånstans
på någon helt annan plats,
skulle vart någon helt annan stans.
Ett rymdskepp eller båt, taxi eller tåg
vad som helst bara bort härifrån.

För ibland är det bara för mycket för mig,
ibland är det bara helt fel.
Just nu, just idag,
just i denna sekund
har jag just, just jag fått nog.


För ibland blir det bara för mycket för mig,
ibland blir det bara ett fel.
Stå upp när jag snackar till dig
 //H


Josefin Torssander

Publicerad 2010-09-18 16:42:44 i Allmänt

Ikväll ska jag till Torssander.
Vi har varit vänner sedan dagis, bästa kompisar i en evighet. Jag har inte träffat henne på jättelänge känns det som trots att det bara är en vecka sedan. Vi har gått i samma klass sedan förskolan, inte nu längre. Hur känns det? Konstigt. Ja, det känns konstigt. Varken bra eller dåligt, konstigt bara.
Puss på er! //H

vi kunde ha döpt henne till Anna

Publicerad 2010-09-18 13:53:10 i Allmänt

Inatt får jag nattgäst, bäst att städa. Det ligger grejer i princip i hela rummet.
Jag har hunnit peta in en potatisgratäng i ugnen och ätit tårta. Vet ni hur sugen jag är på potatisgratäng eller? Ni kanske känner igen er? När man längtar till något så mycket att det känns som man kommer spricka om man inte får det snarast!
Nu ska jag promenera Donna! //H

GÖÖÖTT

Publicerad 2010-09-18 00:58:27 i Allmänt

Ojojoj, vad jag har ätit idag! Små mini mackor med massa geeeooodis på, tårta, bullar, kakor. Najjs!
Det slutade med en kökshandduk runt huvudet. God natt
//H

Hormonerna leker hela havet stormar

Publicerad 2010-09-16 12:12:51 i Allmänt

Jag har blivit jätteblödig på senaste tiden. Idag på bussen tänkte jag på konsekvenserna om man inte använder bälte. Här om dagen tänkte jag på att många unga röstar på SD.
Det behöver inte vara negativa saker, tvärt om. Jag fäller en tår för lite vad som helst nu. Idag på matten tänkte jag på folk som inte får chansen att utbilda sig. Och nu lyssnar jag på Soundtrack of our lives.
Nu har jag värkstad grundkurs. //H

Idag har jag en HUST tisha på mig

Publicerad 2010-09-16 06:53:26 i Allmänt

stjärnstatus...
Ok, dåligt skämt, riktitgt dåligt till och med.
Nu ska jag kladda på lite smink, sen är det skola som gäller! Spanska börjar dagen med. Bra eller dåligt? Nu är det dåligt, om tre år är det bra.
//H

I sällskap med Lars Winnerbäck

Publicerad 2010-09-15 20:59:41 i Allmänt

Nu ska duktiga studenten Josefine göra ett schema. Ett plugg-schema!
Bra att ha koll inte bara på läxorna, utan även på om jag gjort dom, när jag har tid till att göra dom, vad för resultat jag får på prov och sådant annat väsentligt.
Just nu ligger det post-its lite överallt på datorn och i väskorna. Jag behöver köpa mig en skolväska. Som det ser ut nu så byter jag väska lite hipp som happ. Inte bra om man vill ha ordning och reda. Men sen är det nog så att jag är ett kontrollfreak utan någon som helst kontroll.

//H

You meateater, you se

Publicerad 2010-09-15 15:26:54 i Allmänt

Nu har jag kollat runt lite på tänkbara frisyrer. Korta, lättskötta som ändå går att variera i det oändliga. Så kommer jag ihåg att jag tänkte när jag bestämde mig för att spara ut håret. ''Man ska kunna göra allt med det, alla möjliga roliga frisyrer.'' Har det blivit så då? Har jag gjort något annat än slarvig kunt/ponytail de senaste året? Jag använder inte en hårnålar. Fästa upp luggen lite, nej. Så entusiastisk är jag när det gäller hår.
Nu ska mamma och jag handla, hörde att det är kalas på Hullagård på fredag... //H

nevermore

Publicerad 2010-09-15 09:26:11 i Allmänt

ja, så här ser jag ut idag. Det blir inte bättre, och förhoppningsvis blir det inte sämre heller.
På fredag fyller min mamma år, 50 st och jag vet inte vad jag ska köpa till henne. Tänkte att Fredde och jag skulle köpa något tsm, nu har hon redan köpt present och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra..
Tål att tänkas på, några förslag kanske?
//H

''Tänk om världen ruttnar bort''

Publicerad 2010-09-15 08:29:03 i Allmänt

Jag red i går, Roddan. Roderick tror jag han heter egentligen. Ett fint namn tycker jag. Valentin är fint också, och Natanael. Kanske inte som djur namn.
Nu har jag datakunskap, hehe. Hjälp...!
//H

you think you like to be normal.

Publicerad 2010-09-13 22:02:09 i Allmänt

Lyssnar på Soundtrack of our lives och tänker. Dom var på way out west, härligt live-band! Jag har egentligen inte alls någon koll på vad det är för musiker, en tjock farbror med skägg, långt hår och roliga klänningar. En konstnärssjäl kanske man kan säga att han besitter.
Det skulle jag med vilja göra! Det ska jag se till så jag kommer att göra i framtiden. Mina barn ska gilla konstiga och vackra ting. Uppskatta människors olika värde och uppskatta sig själv och deras egen förmåga. De får gärna kunna använda deras egen förmåga på ett roligt sätt. Ja, dra nytta av andra är ju också bra att kunna.
''I hennes perfekta värld''.. och lalalalala
Vi löptränade på idrotten idag, pust! Och efterskolan fixade jag gymkortet. Är detta början på något nytt? Svar: Nej. Snarare något gammalt som dammas av.
//H
Och egentligen så skrev jag en massa underliga saker nu, men jag varken orkar eller vill göra något åt det.

''Jag tycker synd om dem som inte inser hans storhet.''

Publicerad 2010-09-12 22:01:02 i Allmänt

Vi snackade om storheter i skolan här om dagen. Undra vad dom hade sagt om jag jag sa Håkan Hellström? ...
Jag har inte lyssnat på den efter way out west, förens nu. Känslan som infann sig när han sa att han bara skulle framföra den här låten en enda gång, den känslan är oslagbar. Liksom han själv.
Att den heter ''River en vacker dröm'' vågar jag knappt kommentera. Det är så fint. Som en hög svart jä*la vägg som aldrig tar slut. Hopplöst egentligen.

För att få utlopp för känslan skulle jag behöva gräva ut hjärtat, hålla i det krama så hårt så det nästan går sönder och skrika åt det. Eller springa till månen och tillbaka i raketfart.
Jag var där och jag kommer minnas länge.

//H

bullar i ugnen och jästa degar på magen

Publicerad 2010-09-12 14:08:54 i Allmänt

Mamma bakar kalla bullar. Vad är det frågade jag. ''Kalla bullar, kall deg alltså'' fick jag till svar. Jag frågade varför. ''Du ska få smaka'' sa hon. Enligt mina beräkningar så borde första plåten ligga på galler och svalna nu, när jag är klar med * ska jag belöna mig med en kall bulle.
*= jag ska bränna över lite bilder från kameran på skivor. Önska mig lycka till för det här vet jag inte riktigt hur man gör med Macen.
//H

let your body decide

Publicerad 2010-09-12 11:09:41 i Allmänt

Ja, holy makaroni!
Jag vet inte om jag vågar titta på bilderna någon tog med någons kamera igår.
Vi kom överens en sak, om man inte svettas så har man inte dansat. Och inte blev det bättre när någon sa att det var rejvparty på gång! Jag har aldrig pumpat ett cykeldäck så hårt och så länge förut.
Kul är bara förnamnet. Awsome räcker inte riktigt och jag vill inte svära så FY F*N VAD HE***TES J**VLA KUL jag hade det igår.
Nu har vi intagit frullen och snart styr jag kosan hem mot Österåker och Donna. Långa rundan blir det dagen till ära!
Och nu satte hon på Waka Waka, jag får inte nog av musik! //H

Pussochkram

Publicerad 2010-09-12 02:16:41 i Allmänt

Sköna texter som i original framförs av mörkhyade personer:

Svarskallen stoltas i staden, spritt språngande galen.
Och:
Åh, är det där min chokladboll negerjävel?


Nu är vi hemma hos Sofie, har haft en awsome kväll med musik, människor, chips och en massa ÖS!
Najjs!
sovis gottis //H

tänk att kläder kan sitta så bra!

Publicerad 2010-09-11 11:43:43 i Allmänt

Helg/hotell frukostar är bland de bästa måltiderna man kan äta. Där planerar vi, äter gott, diskuterar Lantmännen ( ingår om man bor på bondgård ) och allt annat sådant som man inte hinner med annars.
Idag till exempel tog jag på mig mammas 521:or ( jag har lagt upp bild förut ) och min wow t-shirt som jag klippt av ärmarna på. Den är fearce!
Jag showade för mor och far och undrade om det kunde bli mer åttio-tal. Pappa tänkte och sa sedan '' Ja, jag tycker det ser bra ut, så nej.''
Mamma påstod att det saknade axelvaddar, men jag klarar mig utmärkt utan!
//H

Tänk att man kan vara så ovetandes, rätt skönt.

Publicerad 2010-09-10 23:12:33 i Allmänt

Nu sänder jag kramar till er där ute i världen. Alla som vill ha en kram, öppna famnen och ta emot en liten gnutta kärlek.
Kärlek skulle kunna vara den stora bristvaran i världen, inte mat och inte dricksvatten. Skulle kärlek växa på träd skulle inte en människa gå varken hungrig eller törstig. Och tänka sig! Det kostar inte pengar, behöver inte kläs in i pråligt presentpapper som ändå bara slängs, det ska inte rymmas på ett USB och det finns hur mycket som helst.
//H

All these things that I'v done

Publicerad 2010-09-10 22:56:27 i Allmänt

Johannes fick mig att sjunga på en The Killers låt heeeeela långa dagen.

I have a soul but I´m not a soldier, är i princip allt jag kan. Hur är meningen då? Inget annat än BRA!

From Josefine with LOVE //H

min mat-fredag

Publicerad 2010-09-10 15:56:28 i Allmänt

Jag fick nudelsoppa och fruktkaka i skolan idag. Soppan smakade inte mycket, inte mycket alls. Fruktkakan var god, såg visserligen ut som kattsypa, men den var god.
Nu mumsar jag på...
Knäckemacka med rökt skinka och gul paprika. Geeeeeooodis!
Jag ska snart gå ut i landet och plocka morötter,  dom är apgoda!
//H

för cool för att vara sant.

Publicerad 2010-09-10 06:26:15 i Allmänt

Morsning korsning!
Mamma plockade nypon igår, får ni chansen att äta färsk nyponsoppa, ta den! Det smakar som Ekströms, fast mycket mycket mer.
Idag har jag wow tishan och jag är awsome i den. Mitt huvud blir i alla fall.
//H

rock'n'roll

Publicerad 2010-09-09 21:54:28 i Allmänt

Biljetterna till Globen Horse show är fixade och hotellet bokat. Najjs! Förra året bodde vi på Malmen, vi hade ingen aning om att det förvandlades till en klubb på kvällen/natten. I våra planer för årets tripp ingick Malmen. Det var fullbokat, rensat, finito och slut. Blev något som ligger mittemot Centralen om jag förstod rätt istället. Ee, vi röjer där med!
//H

Högt där uppe eller långt där nere?

Publicerad 2010-09-09 21:50:58 i Allmänt

Dagen har passerat och jag har inte gjort någon svenska läxa överhuvudtaget. Jag ska skriva ett brev till fröken, det ska nog inte ta så lång tid. Det är kul att skriva, så det här bli plätt lätt!
'
Jag kollade på youtube klipp igår, på killar som fixar håret. Jag blev jättesugen på kort hår och jag tror jag har en idé.. Förhoppningsvis blir det i veckan, men jag ska inte lova för mycket.
//H

Pernilla Andersson

Publicerad 2010-09-09 06:26:11 i Allmänt

Jag har inte gjort det jag skulle göra, den här dagen kommer bli aningen kaotisk.
Jag ska rida med Paulina i eftermiddag. Kul, bara åka med, jag har gett upp hoppet om att det ska se bra ut på fjordingar.
//H

Just nu blir jag glad av:

Publicerad 2010-09-08 21:43:36 i Allmänt

Vita nya höga strumpor.
Audin/Isbilen. Jag längtar tills det är 50 cm is på sjön och vallar som man fastnar i. Jag längtar tills jag får köra fort och farligt. Utan att det ens är så särskilt farligt.
Jag blev också glad över att hitta det där linnet på tvättsträcket ikväll.
//H

Fänkålssoppa med räkor

Publicerad 2010-09-08 21:33:19 i Allmänt

Nu mår min kropp bra. Den har fått träna, röra på sig, göra av med energi. Amanda och jag gymmade och simmade. Och nu känner jag mig trött, men inte så där jobbigt trött. Nu känner jag att jag skulle kunna dra en promenad med Donna ( om hon inte skulle vara mörkrädd vill säga. ) tvätta, laga mat, diska, städa. Inte stryka, inte fysiskt nog, men fattar ni? Men när jag lägger ner huvudet på kudden så kommer jag somna bums! Jag vet en som mediterar innan hon ska sova. Om hon inte gör det har hon jättesvårt att sova, men det räcker med 10 minuter och sen är hon väck. Jag mediterar på mitt eget sätt kan man säga.
//H

i natt är hela staden vår

Publicerad 2010-09-08 16:44:30 i Allmänt

Jag har stått i mål idag. Gick det bra? Nja, min naturliga reaktion när det kommer en boll farandes är att ta mig därifrån. Ja, det gick bra! Jag stod ju kvar i målet, försökte ta bollarna och om jag lyckades med uppgiften, det är ju relativt!
Nu ska jag plugga, sen ska jag till gymmet/badhuset med Amanda!
//H

La någon något i min drink?

Publicerad 2010-09-07 22:12:57 i Allmänt

Vad ska jag göra med mitt hår?
Det är fult, det bara hänger. Tråååååkigt. Hjälp! Jag är berädd att göra vad som helst, bombardera mig med förslag. Ooo, sen kan jag ha lottdragning. Haha
//H

Är inte dom bröder?

Publicerad 2010-09-07 22:09:46 i Allmänt

Lyssnar på Ramones. Just nu åker en tjej till LA och hon kommer inte tillbaka. ''The K K K took my baby away.'' och vem K är, det har jag inte en aning om.
Hur gick det på kursen då? Ja, den riktade dig sig mest till handledaren, och eftersom mamma och pappa redan gått den så satt jag där själv. Ville mest lyssna på musik och dansa. Vi fick kaffe och bulle. Jo, det gick bra.
Har jag skvallrat om vad vi ska hitta på imorgon?
Friluftsdag på Djulö. Fotboll och brännboll med alla på Energiprogrammet. Rock'n'Roll! I sådana här lägen glömmer jag att jag faktiskt spelat fotboll sen jag var fem. Jag blir automatiskt dålig. Kanske ska ändra på det imorgon, någon stans ska man börja.
//H

det är NAJJS

Publicerad 2010-09-07 16:43:38 i Allmänt

Jag tycker det är väldigt kul att träffa folk jag någon gång varit i kontakt med. Till exempel en kille som går samma spanska klass som mig. Jag har varit på ridläger hemma hos hans pappa, lika trevliga både far och son.
Jag visste inte riktigt om han kände igen mig eller inte, såg honom vid bussen. Vad gör man liksom? Jag gick fram och undra om han kände igen mig, sa att det var helt ok om han inte gjorde det i och för sig. Han är lika bussig som jag minns honom! Bra där Josefine! ( Ja, klart man ska ge sig själv en klapp på axel när man gör något bra! )
Nu ska jag gå körkortskurs
Tjena mittbena! //H

hgtfdyu

Publicerad 2010-09-07 12:28:42 i Allmänt

Dötid i katrineholm är jag bäst på! Jag har inte orkat kolla på schemat, vet redan att jag antingen kommer ha jättebråttom eller så kommer jag ha all tid i världen.
Jag ska transoprtera mig från Duve till Sjögrens trafikskola. Det börjar på Sjögrens 16.45, jag vill inte titta efter när jag slutar på Duve. Och så skulle jag behöva äta något, jag vill äta något fräscht, men inte sallad. Inte en mix-sallad med kräftor och feta. Och framförallt inte med curry dressing, den fick jag nog av igår. Då var det gott, men skulle jag känna doften av curry nu, då skulle min mage vända sig ut och in.
Nu har jag verkstadgrund ///H

Så här kan det se ut

Publicerad 2010-09-06 22:44:22 i Allmänt

Vissa har Chanel dräkt, andra har blåställsbyxor. Och jag trivs bra, lite ovant bara. Skorna skulle jag kunna vara utan, dom är lite klumpiga, men det är bäst jag vänjer mig!
//H

Det är tycker jag

Publicerad 2010-09-06 22:41:30 i Allmänt

Jag var på ica här om dagen. På väg till bilen kom det fram en man och frågade om han kunde få en tia. Han skulle köpa ost, han hade bröd och några mynt. En tia, jag skulle gärna givit honom en tia. Tyvärr var det minsta jag hade en 50 lapp, men annars. Jag skulle lämna vagnen och gick då efter honom. Han frågade några andra, men dom ville inte veta av honom. Dom viftade bort honom som man viftar bort en fluga.
Han var inte det fräschaste som gick i ett par skor, pratade inte jättebra svenska.
Tycker folk att han ska jobba ihop sina egna pengar? Är det därför han blev bort viftad? Om det skulle kommit en snubbe i Armani kostym, skulle de offrat en tia åt honom?
Han var mörkhyad, men det har ju inte med saken att göra. Eller?

Lyssnade på radio, det var en artist som blev stoppad av en 16 årig kille från Irak tror jag det var. Killen kände igen artisten och sa att han hade flytt från sitt land. Han hade varit på flykt i två månader. För att komma över olika gränser hade han krypit under lastbilar och hållit fast sig i bildens underrede. Han hade blivit rånad på det lilla han hade med sig, hade inte duschat på länge och nu var han i sverige.
Artisten frågade vart han skulle, ''jag ska till något stockholm'' sa han. Varför sverige frågade artisten. Han hade hört att alla svenskar var så snälla och hjälpsamma.

Då undrar jag en sak: Varför gav ingen mannen på Ica en tia? Vi som är så snälla och hjälpsamma.
Förstå hur besviken killen från Irak måste blivit.

Tänk så lite du offrar och så mycket du har.
//H

Man måste TRO

Publicerad 2010-09-06 22:31:37 i Allmänt

Vänner är något jag önskar alla som förtjänar det. Inte folk som dödar eller plågar andra. Fast kanske, kanske om de fick lite kärlek, att dom inte skulle döda och plåga. Jag vill gärna tro det, långt där inne tror jag det är så. På allvar.
Det är ju bevisat att folk som begår brott ( en del av dem iaf ) inte har haft de bästa förutsättningarna att ''lyckas'' i livet. Kanske en dålig uppväxt eller så.
//H

Dum av dig

Publicerad 2010-09-06 08:21:02 i Allmänt

Jag hittade papperna jag letade efter vid frukostbordet idag.
När jag satt på bussen trodde jag att jag glömt packa ner dem i väskan. Vågade inte titta. Öppnade väskan och skulle ta fram datorn, gissa vad som låg där om inte papperna!? Vad är det dom säger? Större tur än...
//H

det kan inte vara för sent för att säga som det är

Publicerad 2010-09-06 06:44:05 i Allmänt

Det är ett spel och jag vill inte vara med.
Håller med, jag börjar bli lite less på att alla är så grymt coola, häftiga och ''inne.''
Jag är jag, den jag är. Försöker iaf vara. Jag förväntar mig att alla andra är så med.
Ikväll är det tekväll, då ska jag träffa mina underbara fina vänner som är dom de är och inga andra. Det behöver dom inte vara, dom är för bra för att behöva spela.
//H

Ska försöka klara det här med

Publicerad 2010-09-05 21:43:04 i Allmänt

Morgondagen ger mig problem. Jag måste till en körskola jag nästan vet vart den ligger och göra ett syntest. Jag ska ha med glasögonen och några papper jag fick med posten här om veckan.
Vet jag vart glasögonen och papperna är?
Nej
Jag tror, och hoppas, att brillsen ligger i skåpet i Röda huset ( den delen av skolan där verkstaden är placerad. ) angående papperna.. nej jag vet inte. Trodde de låg i köket, så var inte fallet. Keep looking!
//H

JOSEPHINE

Publicerad 2010-09-05 11:46:03 i Allmänt

Jag har läxa.
Jag ska ta kort på bergvärme systemet, lära mig spanska verb och kunna krångliga engelska ord.
Och varför allt detta? För att ''när man inser hur lite man kan, då har man kommit en bra bit på väg.'' Och så vill jag åka till Chamonix igen, strosa runt inne på både Billabong och Chanel och låta bankkortet göra sitt. Men då är jag nog så gammal att jag inte bloggar längre.
Men här kan jag inte sitta och förspilla min ungdom! //H

Som en tavla över rätt och fel

Publicerad 2010-09-05 11:38:40 i Allmänt

Håkan Hellström kan både muntra upp och muntra ner han! Är det då man lyckats som artist? Dom snackar ju om att förmedla känslor och så.
Mina känslor stannar i gommen, vill inte längre. Eller så flyter dom ut, sipprar ut långsamt eller rusar i 180. Eller så flyter dom ner på tangenterna.
//H

Josefine som politiker

Publicerad 2010-09-04 23:35:26 i Allmänt

Nysvenskar ska man säga nu för tiden.
Då har jag en fråga: Hur länge är man nysvensk?
Är det när man avlat bort den mörka huden i 4-5-6 generationer?
Är det när man kan tala utan brytning?
Är det när man slutar äta tacos och börjar rulla köttbullar eller är det när man målar stugan på landet med Falu röd färg och dricker Hallandsfläder till midsommar?
Nysvenskar.
Är kanske konungen him self nysvensk? Bernadotte låter ju inte särskilt ''svenskt.''
Nja, jag måste nog suga på den citronen ett tag till.
//H

Miss Sofie and I

Publicerad 2010-09-04 23:21:12 i Allmänt

Idag har Sofie och jag röjt i Norpan. Jag fick med mig ett par jeans, en anorak och lite pryttlar från the body shop. Sofie fick med sig en hel del mer. Jag är lite besviken på mig själv måste jag säga, jag var värsta taggad på att spendera pengar om man säger så. Skulle tex velat ha köpt ett par vinterskor, hittade inga. Blev besviken på Moni också.
Blev inte besviken på bilderna på Sofie som togs i väntan på tåget vid strömmen, i solen. Najjs!
//H

Angående gnällspiken

Publicerad 2010-09-04 23:12:08 i Allmänt

Donna är gnällig för att hon inte får vofflor längre..! Nej, skämt åsido, men hon råkar ibland glömma bort att hon är hund och inte människa. Typ.
//H

''När ljuset gör mig rastlös''

Publicerad 2010-09-03 06:50:40 i Allmänt

Jag har nog slagit rekord i att vakna, äta, tvätta mig och klä på mig. Det gick jättefort idag och jag stressade inte ett dugg. Najjs säger jag på det!
Idag ska vi ha elkompetens. När vi är färdiga med den kursen så blir vi behöriga till ''något-som-man-annars-måste-ringa-elekrikern-för.'' Det är bra, jag behöver inte ringa på elgubben, vänta i 100 för att han ska komma, punga ut 1500 och le. Jag kan byta sladd på honan själv. Jättebra ju!
Angående ''honan'':
På en skarvsladd, där man sätter in själva kontakten, det heter hona. Kan ni gissa vad den andra delen heter? Hane. Så klart. Vi är ju bara människor och när något går in i något annat då MÅSTE man ju bara relatera det till mänskligheten it self. Ja, det är klart. Men what the fuck säger jag bara.

Nu ska jag åka till skolan och tänka på sex. //H

BIIILLLDDD

Publicerad 2010-09-02 23:29:20 i Allmänt


Här äter jag fetaost efter promenaden med Donna, i mammas träningsjacka som är bäst att gå i! Och med spotlights i köket som ska renoveras så småning om.
Fetaost är gott. Det är kyckling med. Och vet ni? Tillsammans är dom jättegoda!
//H

Jag vet vad som måste göras

Publicerad 2010-09-02 23:20:02 i Allmänt

Jag vet vad som måste göras.
Jag vet att jag döljer en sanning.
Jag försöker att strida mot känslan.
Så feg att jag knappt viskar, så du garanterat inte hör någonting alls.

Snurra mig runt, runt och runt igen.
Gå på mig, klampa, stampa och hoppa.
Gör något! Ni vet väl att det värsta som finns är tystnaden.

Där du andas där vill jag leva. Men hur fan ska du kunna veta det?
Nu slutar jag citera låtar och drömmer vidare. //H

Liten och bekymmerslös

Publicerad 2010-09-02 23:02:29 i Allmänt

När jag var liten var jag rädd att jag inte skulle ha något att prata om när jag blev stor. Att allt redan var pratat om. Jag ville nästan inte prata ibland, jag ville liksom spara på pratet.
Varför kommer jag ihåg det här?
Ja, säg det. Det är väl som att komma ihåg att man fick klättra ut genom fönsterrutorna på mostrarnas bilar. Eller som att komma ihåg att man trodde kameran inte fanns när mamma var liten.

Då ska vi se sa den blinde till den döve när den lame hoppa höjd. //H

Som en gnällspik bakåt lutande öron

Publicerad 2010-09-02 19:02:01 i Allmänt

Första bilden med Macen.
Ibland har man större tur än man förtjänar alltså! Vi slutade 16.00 Bussen hem gick 15.45 eller 17.35. Jaha, vänta på en buss är ju inget man föredrar, men fine. Mamma ringde just när vi slutade och undra om hon skulle hämta mig i Vingåker. Jag slapp tillochmed bussen, åkte med vaktmästaren hem, det är Sofies morbror eller farbror. Bra va? Jag slapp vänta på bussen i 1 och en halv timme. Ist lekte jag mamma på ica och körde kundvagn.
Nu ska jag och gnällspiken på bilden gå en sväng. //H

In acton with EN1

Publicerad 2010-09-02 18:52:45 i Allmänt

Igår hade vi som sagt samhällskunskap med han från Nässjö. Vi snackade om vad som händer när jordklotet blir översvämmat med människor. Här kommer en så fruktansvärt söt kommentar ''Då kan sängarna ta slut.''
Sött så säg! //H

''Vägen till Paradiset''

Publicerad 2010-09-01 17:15:28 i Allmänt

Jag har träffat min samhällskunskaps lärare idag. Han kommer från Nässjö, det här kan inte bli annat än bra.
Vet ni hur glad jag blev när han öppnade munnen eller? Där kom den där härliga melodin som bara en smålänning kan få till. Det är som att lägga sig på en mjuk säng när en smålänning pratar, det är så mjukt.

//H

En hink full med löften

Publicerad 2010-09-01 17:07:58 i Allmänt

Jag har svetsat idag !
Det gick bra, den blev ju inte perfekt, men det gick bra. Forsen ( lärare ) säger att om det går dålig, då kan man bara bli bättre. Stämmer så bra. Typ som det här: Jag vet inte vad som är bäst, att jag har vunnit eller att alla andra har förlorat. Eller: Dom var bästa förlorarna ( alltså tvåan och trean på prispallen )
Livet är kanske en tolkningsfråga.

Nu ska jag tvätta av spacklet sen far jag och Lisa till Johanna. Vi ska myyyysa och käka tacos! YEAH! //H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela