J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

Maskerad anno 1790

Publicerad 2011-10-31 23:42:41 i Allmänt

Förslag på utklädnader:
Lönnmördare. Jag har redan den perfekta kappan. Mörk, liksom lite hängig, stor luva. Det saknas bara en lie eller yxa. Inte så svårt att klippa ut ur lite kartong.
Fransyska. ( Jag inbillar mig att de bär en liten hatt och skarf runt halsen. ) Skir klänning med lite spets. Bara gå runt och säga ''oui oui'' nicka lite fint, niga lätt och gå med långa ben runt och mingla lite sporadiskt.
Fast allra enklast vore så klart att vara den yrkesmässigt perfekta hantverkaren jag är i verkligheten.
//H

Strålande, så förtjusande bra

Publicerad 2011-10-31 23:22:34 i Allmänt

Jag har helt glömt bort att det är halloween idag!
Inte haft en tanke på det.
Halloween 2011 firades med Amanda, gymmet, muffins, Jossan, Johanna, några koppar te och en midnattspromenad.
Funka fint det med.
//H

Del II

Publicerad 2011-10-31 10:00:00 i Allmänt

''Nu vaknar du ur dvalan, går ut och hämtar spacklet och spacklar igen de där hålen i garderoben. NU, BUMS!''
//H

Hur petar fina damer sig i nästan då?

Publicerad 2011-10-30 20:49:14 i Allmänt

Ja, för att få något gjort får jag ta till Pippi-tekniken. Säga till mig själv på skarpen om jag inte lyder efter första tillsägningen. ''Josefine, nu tar du tar i NK inlämningen. Och du ger dig inte föres den är inlämnad och klar. NU! Och där med basta!''
Det är det enda som funkar ibland. Ikväll fungerade det för nu är fördjupningsuppgiften om Östersjön inskickad. Känns bra och jag är nöjd.
//H

Inget att oroa sig för

Publicerad 2011-10-30 16:32:20 i Allmänt

Jag hamrar, slår och väsnas.
Pappa sitter vid datorn, lyssnar på 70-tal rock på LP (!) och lite så
Rätt fet söndag på Hullagård.
Mamma är lite grann expert på att få en att göra saker. Typ kratta löv. Eller nej, hon är expert på att få mitt samvete att sjunka under vad jag tål-gränsen.
Såååå mitt samvete tvingade ut mig i friska luften idag, igen. Alltid lika jobbigt innan och alltid lika skönt när man väl är där. Vi kollade på Långben igår, ett citat: ''Om du känner en konstig lukt är det inget att oroa sig för, det är bara frisk luft.''
Tänk på det små barn
//H

Räfflar du dina morötter?

Publicerad 2011-10-30 00:40:58 i Allmänt

Paulinas spontana kommentar när hon fick syn på Sepmers kalvfrickadeller i buljong ''Haha, det ser ut som foster!''
Jag vet inte hur foster ser ut, men ja man skulle ju kunna tänka sig att det var det faktiskt.
Och så gillar jag när namnet får tala för sig självt:
Det finns så många krämer, tubar, små lådor och flaskor med massa text på, men man måste ändå vara medfödd igenkännare för att veta vad de innehåller.
Här är det inget snack om saken, är det bröstvårts kräm så är det! Punkt.
//H

Vad vore vi utan förstoringsglas alltså!

Publicerad 2011-10-30 00:35:17 i Allmänt

Vi stannade och snabbköpte dricka och after eight och smakprovad pumpasoppa ( GEEEEOOODDIIIS ) från en helsöt kille vid Julita. Fäätt vääärt
Man kan nästan tro att det bort mest pansionärer i Julita
Ja, det är var ni tror att det är
Men jag håller med. Det är så fruktansvärt frustrerande när man inte ser vad det står på paketen som sett lika dana ut de senaste 20 åren! Ja, och tänk alla de som inte ser vad det är de ska ha för något. De irrar runt i Julita, utan mjölk, utan smör och utan Kalles kaviar. Men det är ingen fara! Personalen på Ica nära i Julita har tagit saken i egna händer och satt fast ett förstoringsglas på mejerihyllan. Tacka gudarna för personalen på Ica nära i Julita alltså! Det är skönt att veta vem man kan lita på, i dessa svåra tider när man glömmer glasögonen på frukostbordet.
Annars då?
Jo, pappsen fiskade löv och var glad. Han är i och för sig glad nästan jämt så det är ju inte så konstigt, men aa det gjorde han iaf.
//H

Inte helt bekväm.

Publicerad 2011-10-30 00:14:05 i Allmänt

Jag gillar inte riktig när man får sms från konstiga nummer som inte ens går att hitta på eniro. ( Oo yees, I did )
Annars leker livet. Mamma fick för sig att hosta en middag. Sagt och gjort! Det spelar ingen roll att jag låter som en 45 åring instängd i en 17-årings kropp för jag trivs ändå bra i vuxnas sällskap. Oj, nu lät jag som något billigt från Ukraina!
Mysig kväll i goda vänners lag ( kärring-varning igen.. )
Man kan skratta minst lika mycket, om inte mer, åt en annan person som skrattar än åt själva skämtet. Jupp jupp, har alltid hävdat detta, min teori visade sig stämma bra ikväll med.
//H

Med lite salt, just för ikväll

Publicerad 2011-10-29 17:36:30 i Allmänt

Som sagt, julmarknad idag.
Ser jag en tomte till så får jag krupp!
Tovade, snidade, stöpta, i keramik, i tyg, med skägg, utan skägg. Det finns hur många olika sorters tomtar som helst. Och jag har sett några för mycket idag. Visst är de fina, men jag får lite damp på att allt ska vara så fint och så där. Och jag vill gärna att saker ska vara till för något. Jag har aldrig riktigt uppskattat prydnadsprylar. Fyller liksom ingen funktion. Speciellt inte saker i näver, koppar eller trä.
Men fudge, brända mandlar, rökt hjort, glögg, enbärs must, ost och marmelad är ju gott! Och knallar ( visst kallar man marknads försäljare det? ) är alltid knallar liksom. Roliga och alla med olika dialekt. Det är med kul.
//H

Nu gör jag rätt

Publicerad 2011-10-29 17:28:23 i Allmänt

För att kunna njuta av saker och ting behöver jag få något gjort. Jag gillar inte att sitta vid datorn en hel dag och så där, har ett lite för stort behov att alltid ha något annat i händerna. Och bor man i hus så finns det alltid saker att göra, det är bara orken som sätter gränser.
Jo, förvisso så kan jag med spendera en dag med datorn i knäet i en obäddad säng och så vidare, men jag mår inte bra av det. Jag använder liksom inte tiden jag har till något vettigt och det är inte. 
Projekt för vecka 44: Renovering av garderob. Hitta något ställe att hänga bort allt som är där nu, sätta upp väv, måla och slipa lite golv och lite sådant.
Vi får väl se hur långt jag kommer, men en början ska jag väl få till åtminstone!
//H

Att inte sluta leta

Publicerad 2011-10-29 11:06:05 i Allmänt

Jag andas, alltså finns jag.
Jag hör det jag vill höra, ser det jag vill se och känner det jag vill känna. Och det är lite så jag håller mig flytande. Må vara naivt, men då är jag väl det då.
Och så skiner solen.
//H

Look so good

Publicerad 2011-10-29 10:53:10 i Allmänt

Borstar tänderna och låtsas att jag är front figur i Broder Daniel. OCh tycker lite, fast bara putte, lite synd om far min som sitter i rummet intill och får lyssna till härligheten.
Snart pyser jag till Julita och käkar brända mandlar och annat sånt som man gör på marknader!
//H

Pank

Publicerad 2011-10-28 19:25:11 i Allmänt

Varför ska man vara så snygg hela tiden?
Vem har sagt det?
Och jag är nog den människan med mest dubbelmoral som jag känner. Det gör inte saken bättre.
Ful bild för er att götta er i. Skratta, peka, hånle, skriv ut och häng upp. Så vacker var jag en lördags morgon för några månader sedan.
//H

Storknar av saknad.

Publicerad 2011-10-28 18:19:29 i Allmänt

Jag är så trött på vardag och falskhet. Trevliga människor som man vet vill hugga halsen av en.
Då ligger jag hellre hemma och spelar Thåström. Känns hela fel att le och skratta på rätt ställen när man skiter i vilket.
Kanske lite bullshitigt att skriva, men ikväll är det så. Punkt
//H

Tisdags promenad

Publicerad 2011-10-26 22:00:20 i Allmänt

-
Nej, det är ingen saga. Det är sant.
Hejsan hejsan
Allt var så fint. Sen såg jag det där och blev ledsen. Ja, ibland tappar jag tron på mänskligheten. Fast det kanske var någon stackare som var trött på allt fint och ville fula ner lite. Så kan jag tänka, fast då skräpar jag ner mig själv ist för naturen.
Nu har jag inte tänkt bo i Katrineholm när jag bli stor, men om så vore så skulle jag packa ryggsäcken, ta med ungarna och mannen i mitt liv och käka frukost där på helgerna. Bam! Och jag vill verkligen inbilla mig att jag skulle göra det, även om jag kanske inte skulle det. Ja, jag lever på hoppet!
Sen gick jag till en fårhage. Kollade på fåren, pratade med fåren ( mest jag som pratade ) skrattade åt fåren och matade fåren. Och så kom jag på mig själv med att säga högt och tydligt så de hör ''Tänk så fina skinn ni kommer bli sen.'' Jag är bara realistiskt och djur är mat. Söta som bara den, när de lever och goda som bara den när de är döda. Perfekt ju!
Och där var det slut på bilder.
Jag gick inte bara bland stockar och sten ( ok, promenad stigar ) jag gjorde även utfallssteg, knäböj-med-hopp och lite annat smått och gått som är bra för kroppen och sånt. Det var awesome.
//H

Nu

Publicerad 2011-10-26 07:10:13 i Allmänt

Skolbio. Jag vet att den är svart vit. Och jag hoppas den är bra.
//H

Köper tjack på parkeringen

Publicerad 2011-10-25 22:18:09 i Allmänt

Jag sa till Johan att jag inte ville gå på idrotten och funderade på att ta en tidigare buss hem ist. ''Ja, men säg bara att du har mens, vad ska han göra?'' --Busted--
Men sen tänkte jag på vilken looser jag kommer bli om jag har den inställningen livet genom, så jag gick dit. Ja, jag till och med gick ist för bussen. Och det var huuur najjs som helst. På vägen dit skrattade jag med Simon och Pontus och väl där gick jag finaste promenaden. Tänk vad jag skulle missat om jag inte åkt dit!
Just do it som Nike säger.
//H

Vet att du vill det

Publicerad 2011-10-25 08:03:22 i Allmänt


Hängtuttar.
Jag skulle hellre gå upp tidigt på morgonen för att åka skidor än att gå i skolan.
Oj oj oj vad inspirerande jag är.
//H

Min bästa bok

Publicerad 2011-10-23 22:33:51 i Allmänt

När han citerar Oscar Wilde ''Var dig själv, alla andra är redan upptagna.'' och säger att han kan äta en halv nötkaka och dricka en liter mjölk till för att sedan hoppa över middagen, då blir jag så där glad som man bara bli ibland.
Och så har han så där fina uppslag i sin bok och pratar så fint om jakt.
Om Per Moberg vore Gud så skulle jag vara den prästigaste prästen av alla
''Att jaga ett villebråd som levt i frihet är för mig mer humant än att äta ett djur som levt i ett trångt bås bara för att dö och bli en paketerad kotlett i butikens kyldisk.''
Han är klok. ''Varför jagar du?'' -''Människan har jagat sedan begynnelsen och suttit framför en dataskärm i två sekunder.''
//H

Tid att minska sig och vidga vyerna

Publicerad 2011-10-23 20:51:00 i Allmänt

&Om man bor granne med hästar och hästarnas ägare, då får man gå in i hagen och hälsa. Men man måste fråga först, samma med hundar. Gå inte fram till en främmande hund innan du frågat ägaren. Shiiiit vad bra jag skulle passa på P3! Public service så det förslår.
Jag gick in
-
-
Jag kan liksom inte låta bli. Gulla lite, titta lite, känna lite, njuta massor, ja ni förstår.
Det är nästan lite för bra för att vara sant. Och jag har full förståelse om ni tycker det är dödens tråkigt att titta på hästar, men jag som gillar liven får en liten kick var enda gång jag tänker på det.
Sen kom Birka med. Tunnan på ben. Hon var lite tjurig idag, ville inte alls vara med. De små små luddiga öronen bakåt, de små små varma och goa näsborrarna uppspärrade och luggen som var liiite för lång.
Hon fortsatte att äta. Hennes favorit sysselsättning om jag får gissa. Förutom att gå ut i skogen och promenera, det tycker hon också är förskräckligt kul.
Jag gick en sväng i skogen för att filosofera och sjunga.
Sen traskade jag ner till sjön och satte mig precis så nära som man kan komma vattnet utan att vara däri.
Det var fint. Också nästan för fint för att vara sant.
lt;div>Sånt här läser man om i böcker och tidningar för livsfilosofer. Och jag vet inte hur jag ska säga det så det låter trovärdigt, men ni får helt enkelt lita på mig.
Det är verkligen avslappning för mig att sitta där nere. Med mig själv. Varning för mespoesi men; Att höra vattnet som kluckar mot stenarna får liksom spänningarna att spännas ut och de instängda tankarna att fladdra iväg.
Det är sant.
Jag gillar att prata med mig själv ibland, jag får oftast rätt så goda och vettiga svar.
Och då får man liksom ut det som finns inne i som vill ut, men som man inte riktigt vill dela med resten av världen för då kommer man förmodligen bli stämplad som den idiot man egentligen är.
Och när jag kom hem hjälpte jag mor och far att kratta lite löv, sen klättrade jag i träd och hittade kanske ett nytt ställe för stunder som kräver sin plats. Varför slutade man klättra i träd? Och innan jag gick in hoppade jag ner i en lövhög. Jag ville liksom inte gå in och göra det som jag skulle göra. Det var för fint ute. Men ibland får man göra saker man inte vill göra så jag gick in och gjorde det jag skulle göra.
//H

Woop woop

Publicerad 2011-10-23 02:05:41 i Allmänt

Ikväll har jag
Dansat disco, pratat om nästan allt, träffat finfina kompisar och kommit hem igen.
Och det finns nästan inget bättre än att gå och lägga sig nyduschad. Mjuk och lite kall under ett fluffigt och varmt täcke. Sååååå det är vad jag ska göra nu.
//H

Ropa efter nån som förstår?

Publicerad 2011-10-21 18:37:15 i Allmänt

Johanna och jag gick på stan i jakt om att hitta något tjusigt att ha på sig på bjudningen imorrn.
Jag kom hem med strumpor. Tre par till och med.
Kul tjej.
Jag kommer iaf inte frysa om fötterna!
Nu ska jag till en annan Josefin. Hon bor i Klockarbol och har varit kompis med mig enda sedan jag var väldigt liten. All cred till henne för att hon står ut! Skönt att folk gör det, när man själv är på vippen.
Men men, hejsan svejsan!
//H
ps. Ikväll spelar DiLeva i Linköping och jag är inte där. Tyvärr. ds.

Ska vi...?

Publicerad 2011-10-21 06:22:43 i Allmänt

Jag stannar hellre i sängen och somnar till Maskinen än att åka till skolan.
Men det är inte riktigt ett alternativ, så upp och hoppa blåbärssoppa!
//H

Inte bli tagen på allvar. I go BANANA!

Publicerad 2011-10-20 21:42:47 i Allmänt

Igår snackade vår rektor med oss i mattegruppen. Om extra stöd och sånt där.
Jag frågade honom varför vi inte läste matte A på en termin och Matte B på två. ( Nu läser vi A på 2 och B på 1, vilket är helt idiotiskt eftersom A i princip är repetion och B nästan bara nya saker. ) Då börjar gubben ( sorry, men så mkt gillar jag honom nu. Jag skulle gärna skriva något riktigt hemskt, men jag är snäll så jag låter bli. ) snacka om den nya gymnasiereformen, hur den var uppbyggd och bla bla bla. MEN FRÅGADE JAG OM DET ELLER?!
Och när jag påpekade det, att det inte spelar oss någon roll hur det nya systemet fungerar, eftersom vi är stuck med det gamla, då pratade han i mun och avbröt mig. Då blev jag så arg så jag trodde att jag skulle explodera. Respektlöst. Och det visar verkligen hur liiite han bryr sig om oss elever. Det är för sjuttan gubbar vi som ser till så han får jobb, lyssna på oss.
Nästa gång jag inte får ett svar på en fråga jag frågar honom och han snackar framför en grupp ska jag sätta på Krossa alla fönster på högsta volym och sjunga med så högt jag bara kan. Tills han ger mig ett svar. Han kommer hata mig om jag gör det. Dels för att jag inte är tyst när han pratar och dels för att han inser hur rätt jag har. ( Jag låter som en fett jobbig människa nu, men suck it up )
Det är så typiskt att inte få ett svar. Det känns som att ju högre lön man får, desto mindre rakt fram blir man. Och desto luddigare svar får man.
Och angående det där med hatet så är det rätt så ömsesidigt.
Nu ska jag sova och drömma om att dra bort rektorns tånaglar och hälla salt i såren. Eller nej, det är han inte värd.
//H

Ett hantverk i sig

Publicerad 2011-10-20 18:50:11 i Allmänt

Jo då, jag överlevde! Det gjorde vi alla, förutom Johannes tå. Den sprack lite, mitt över tån. Palla inte trycket helt enkelt.
6° i vattnet, låt oss ta det kort: Det var skönt att komma in i bastun igen.
Kameran var med så imorrn ska vi få titta på jäkelskapet.
Forssen ( alltså läraren som äger ön ) påstod att vi skulle tycka det var skönt ungefär vid tredje doppet. He he.
Fast jag är i och för sig ingen stor badare.
Summan av kardemumman, jag längtar tills vi åker dit nästa gång. Överhuvudtaget så är det kul att hitta på något med sina kära vänner och kolegor som inte har med skolan att göra.
//H

Från de ena till det andra och tbx igen

Publicerad 2011-10-19 12:48:58 i Allmänt

När jag kommer hem ska jag värma en kopp mjölk och smälta chilichoklad och plugga. Fast ungefär så brukar det låta på onsdags förmiddagar. Sen har jag matte.
Men jag försöker hålla i den livs lust som uppenbarar sig nu. Kniper ihop tummarna och håller hårt.
//H

Ge mig din morgon

Publicerad 2011-10-19 06:22:46 i Allmänt

Just ätit två knäckemackor utan något att dricka. Hann inte vänta på att vattenkokaren skulle bli klar. Och så önskar jag att det skulle vara helt normalt att gå till skolan i pyjamas och täcke.
//H

Något gott

Publicerad 2011-10-17 20:17:50 i Allmänt

Herre min skapare vilken god blomkålssoppa jag just ätit! Och herre min skapare vad bra min mamma är på att laga mat. Lucky me!
//H

Rebus

Publicerad 2011-10-17 19:17:11 i Allmänt

gick till
Och träffade
och
Bra eftermiddag!
Sen väntade jag på bussen och glömde den förbaskade D-strängen hos Johanna. Först gömde den sig hos Amanda och idag tog hon med den till mig när vi var hos Johanna och tror ni att jag glömde den där eller tror ni att jag glömde den där?
Men jag googlar ackord så det står härliga till ändå!
//H

Som ett obehagligt allvar

Publicerad 2011-10-17 06:28:09 i Allmänt

Finns det tid för lite värdighet?

Och ni som lyssnar på Lasse vet att det mesta jag skriver är citat, och så kan det gå när skivan går på repeat.
Men det har jag inga som helst problem med.
//H

Jag hoppas på ett kort som inte lagts

Publicerad 2011-10-16 22:11:07 i Allmänt

Och så sjunger Lars Winnebäck att man skakar av all denna meningslöshet. Och så bara gör man det.
Jag vet, men det känns så ändå.
Jag rusar inte längre erat lopp. Ser ingen plats för mig i mönstret. Jag gömmer mig där min rastlöshet är min.
Och så går det vidare. Igen och igen och igen.
Om jag var jude under andra världskriget hade jag nog dött snarast.
Jag hoppas på ett kort som inte lagts
//H

För lite plats för kärlek

Publicerad 2011-10-16 21:57:07 i Allmänt

Jag är lite mentalt instabil för tillfället. Det är lite jobbigt.
Till er som sett Pluras kök, det avsnittet när Robert Aschberg var med;
Man ska aldrig skämta om en annan mans grävmaskin.
Och er andra får sitta där som frågetecken och tycka synd om er själva för att ni missat det. Men det är sant, man ska aldrig skämta om en annan mans grävmaskin.

Bli kvar här med mig

Publicerad 2011-10-16 19:30:03 i Allmänt

Citat från Hanna Hellkvist:
''Jag bedövar min lever med billigt vin från box.''
''Nej, jag köpte inga träningsskor, jag gick hem och speglade mig och drack vin ist.''
''Vi var ju bara 15 år för fan, vi ville bara suga kuk och dricka öl.''
//H

Skiter i om nån bryr sig eller inte

Publicerad 2011-10-16 19:25:11 i Allmänt

När vi kom hem la jag mig och sov i två timmar. Två välspenderade timmar.
Sen åt vi hjort ryggbiff och haselbackspotatis och det var väldigt väldigt gott.
Jag och mamma gick en promenad också, solen sken och vi snackade om skolan. Rätt fett.
Sen cyklade jag en liten tur och det var också rätt fett.
Nu ska jag bada och sen ska jag äta tomtegröt. NAJJS!
//H

Jag som hade maskara och allt!

Publicerad 2011-10-16 18:22:02 i Allmänt

Jag red inte idag. Jag grät på toaletten ist.
Förklaring:
Det skulle börja klockan 10, det var vad som stod på alla papper. De hade ändrat starttiden till 9. Det fick jag reda på 8.43 för att vara exakt. Det sög och jag blev jättestressad.
Och ungefär i samma veva sa Johanna att jag skulle rida med vanligt bett. Innan har jag ridit med ett gummiebett ist med lite remmar och grejer på som gör att hästen inte blir så fruktansvärt stark.
Jag satt upp och red i ca fem minuter. Sen hoppade jag av och gick och strök mig.
Det skulle säkert funkat med det bettet om jag hade haft mer tid och mindre stress.
Nu ska jag maila ridskolan och säga att det sög rätt hårt att de ändrade starttiden, fast eftersom jag har ett så moget beteende och vuxen karaktär så ska jag så klart inte formulera mig så där.
Om jag skulle vetat att jag skulle rida på det vanliga bettet så tror jag inte att jag skulle anmält mig från första början.
Och nu kommer den mjukaste och ömtåligaste sidan hos mig fram, men jag ville så gärna leva på hoppet om att tro att det skulle gått bra ist för att kliva rätt ner i helvetet och levt med det tills nästa gång jag skulle ridit hästen. Och det gick så jättejättebra i tisdags, vill hellre leva med den bilden ist för nån annan. Jag vill gärna tro att saker är bättre än vad de är.
Så min första dressyrtävling deltog jag inte ens i.
//H

Först fredag

Publicerad 2011-10-16 18:12:24 i Allmänt

I hiss med spegel:
I laserdome hallen med vackert och skräckinjagande smink:
Motståndare som var en hejare på att gömma sig och sedan hoppa fram för döda en med skräck ist för lasern.
Och så jag. Så klart:
Det var jättekul och man, jag iaf, kände mig som en spion eller något. Lite som Mr. and Mrs Smith i slutet. När de fightas mot supertjejerna och superpojkarna. Alltså var det KUL!
//H

Princess Sofie was here

Publicerad 2011-10-15 23:26:11 i Allmänt

Förutom att bädda sängen, prata och komma på livsmelodier så tog vi en promenad.
Eftersom vi inte riktigt vet om det är ok att gå på de enorma vita äggen så gömde vi oss när det kom bilar.
Sen klättrade vi upp igen.
Vi gick en runda i skogen, ner till sjön och hem igen till det vackra residenset familjen Hultgren huserar i.
Ungefär så här vackert var det vid sjön. Jag skulle kunna suttit där i timmar.
Och allt detta som står är helt sant. 100% äkthet. Och rätt så underbart.
//H

Inte så fucking part-e-y

Publicerad 2011-10-14 23:18:01 i Allmänt

Nej, ibland blir man så besviken på mänskligheten.
Det är ju inte så roligt. Inte roligt alls faktiskt.
Då kan det ju kännas bra att ha en sådan här bild på en person som vid tillfället när bilden togs mådde sämre än mig. Elakt men sant.
Och så har jag fortfarande inte hittat D-strängen. Suger det med
//H

Lite sån ska jag bli

Publicerad 2011-10-14 22:06:35 i Allmänt

Kom så berör vi två varann.
Jag har alltid gillar Magnus Uggla.
Han är kort, har krulligt hår, är gammal och snackar gamelstockholmska. Och så har han både Doc's och röd skinpaj. Och det har han för att han har det, inte för att någon sagt att han ska ha det.
Eftersom jag känner honom så väl menar jag. Vi brukar ta promenader i skogen och sedan dricker vi choklad.
Folk säger att han är enforming, allt låter samma. Kan så vara, men eftersom jag gillar det han gör så gillar jag honom väldigt mycket eftersom han gjort väldigt mycket samma sak.
Och så är han faktiskt en jäkel på att skriva.
Kom så berör vi två varann. - är ju trots allt en rätt fin rad.
//H

Krigsmålad

Publicerad 2011-10-14 21:37:12 i Allmänt

Det var feting kul trost att jag såg ut som en natzipunkare when we left the building.
Nu ska jag plugga in dressyrprpgram. Jupp jupp, tävlar på söndag.
-Mmm, vad hände där egentligen?-

Och så skrev vi i style by Tyras gästbok. Sweet sweet
//H

Allting jag pekar på

Publicerad 2011-10-14 06:50:52 i Allmänt


Det är henne och hennes kompisar jag ska åka med i kväll. Eller, de är ju mina homies med, men mest hennes.
Och så lite Kent på det. Gryyyyyyyyyyyyymt
//H

En sak som gör mig väldigt glad

Publicerad 2011-10-13 20:34:59 i Allmänt

Just fått hem mina första Doc's.
-
Navy blue med gula snören.
De kom snörade med svarta snören, jag kände mig som en ballong som någon stuckigt hål på. Sen såg jag den lilla påsen med något gult i. Spontan kommentar ''Oj, nu blev jag glad!''
Och det är ingen underdrift, för oj oj oj vad glad man kan bli för ett par skor.
Liiiite stora i hälen, men med raggisar eller en sula så tror jag inte det kan bli så mkt bättre. Det är najjs!
Kan man fira är det klart man ska fira!
Säg det med en Jäger!
//H

Vet inte varför.

Publicerad 2011-10-12 22:24:03 i Allmänt

Ikväll skulle jag vilja krypa ihop och göra mig så liten som möjligt och bara lyssna på en massa musik som får en att tappa greppet helt. Fullt ut. All the way. Go metal. Freak out. Försvinna. Kram så hårt så man kramar ihjäl något.
Ni fattar.
Typ benen krampar, spänner sig i konstiga vinklar. Magen och ryggen med. Jag ryser och får inte ut en enda klar tanke. Rätt så mycket så är det nu.
//H

fint som snus

Publicerad 2011-10-12 10:43:00 i Allmänt

När jag får tid och är alldeles upp över öronen peppad så ska jag skriva något fint och meningsfullt. Men det tar vi då.
Jag får lite feeling på det när jag lyssnar på Broder Daniel nämligen. ''No time for us'' akustisk version.
//H

River en stad och bygger en ny

Publicerad 2011-10-11 21:31:42 i Allmänt

Haha, jag hade lyckats förtränga att jag har matteprov imorgon.
Så är det när allt går så där himla bra, alltid något som ska ta ner en på jorden och få en att komma ihåg all skit som suger och bara är tråkig. Faaaast jag är glad ändå. Det roliga lyckades överväga det tråkiga idag och det är ju jättebra och roligt såååååå summan av kardemumman; Dance until you get it right. - Jag ska alltså dansa tills jag fattar matten. Det kommer bli gryyyyymt.
//H

WEEEEEE

Publicerad 2011-10-11 21:20:54 i Allmänt

Idag äter jag en jättegod sak och den tillägnar jag min spralliga kusin Oscar för det råkar nämligen vara hans födelsedag just idag.
Till min födelsedags frukost-fast-på-kvällen-mellanmål grej behöver man
Skål
Sked
Filmjölk ( jag hade både jordgubb och vanlig, lyyyyyyxigt ska det va! )
Banan
Solrosfrön
corn flakes.
How to do it:
Det här är preciiiis så svårt som man tror att det är. Man lägger allt i skålen och sen äter man med skeden. Kan va bra om man skivar bananen innan bara.
Plättlätt och smarrismaskens. Inte illa, i-n-t-e illa.
//H

En kopp kärlek kommer flygande

Publicerad 2011-10-10 14:51:58 i Allmänt


-
______________
Snart ska jag traska iväg med Johanna till Amandas palats. Jarrebarre är förhoppningsvis där.
ska vi dricka te eller ska vi dricka te? Mm, det är frågan de
//H

Rätt som det regnar kommer det en skur

Publicerad 2011-10-09 21:21:33 i Allmänt

När jag ligger ner i sängen och tittar ut ser jag månen jätteväl.
Nu regnar det och är molnigt.
Jag saknar månen. Den är fin att somna till. Lite som att någon tittar på en och håller ett öga så att ingen ska hända.
//H

Några är fler än inga

Publicerad 2011-10-09 20:50:20 i Allmänt

Svidade om till klänning, kofta, halsduk, boots och bourbor-jackan. Tuff tjej
Jag vet att ni inte ser nästan något av vad jag har på mig, men det spelar ingen roll för det blev en rätt frän bild ändå.
Ny grej.
Pistage te och en smörgås. ( på min meny på mitt fik ska det stå macka. Det är ju ändå ingen som säger smörgås. ) Räknade kanske inte med att få in en hel måltid.. God och stor gjorde mig också god och stor.
Jossan och jag smet in på Ica innan vi for hem. I tehyllan:
''Åh, sommar och sol!'' utbrister Jossan med näsan nere i teet. Ja, lägg märke till att hon öppnar locket med näsan, vad gör man inte när händerna är fulla liksom. Och det funkar hur bra som helst! Nästan så man tror att det är meningen.
Sen blev det inga fler finfina bilder.
Hur avslutar man en vecka på bästa sätt?
Som jag gjorde i kväll till exempel. ( och så har jag räknat klart repetitionsuppgifterna vi fick från matten, BRA! So good, so good )
Pyss pyss på alla svävande människor som bara inte kan få nog av livet!
//H

Presterar

Publicerad 2011-10-09 15:02:30 i Allmänt

En promenad, måltid, kaffe- och matematikpaus senare.
*stolt*
Nu ska jag duscha av mig gårdagens smink och trolla fram något fint ur garderoben. Det vankas myspys med finis flickorna på Joan's. Tungt.
Och jag ska ta en massa dåliga mobilkamera kort och peppra er med sen! Om jag kommer ihåg då alltså.
//H

Är du den samma som mig

Publicerad 2011-10-09 11:37:12 i Allmänt

Flow idag!
Förhållandet mellan matten och mig växter bara starkare och starkare.
Lite synd att sitta inne en sådan här fin dag, men vad gör man inte för lilla skolan liksom.
Och by the way så är jag jättemega sugen på en alpresa nu. Jag skulle kunna åka ikväll, så sugen är jag.
//H

En massa vanligt babbel

Publicerad 2011-10-08 23:55:16 i Allmänt

Tidig hemfärd ikväll.
Men det var trevligt så länge det varade. Det gänget vi hade som bordsgrannar vann hela rasket, men det förstod inte jag förens deras förare och co-driver blev uppropade och gick upp på scenen. Pinsamt.
De snackade om att de hade brutit på dagens sträcka, då tar jag för givet att man inte kan vinna. Men det är tydligen fel. De kör sex sträckor och den som får bäst tid på alla de sträckorna vinner. Så har man t.ex. vunnit de först fyra behöver man egentligen inte köra de sista två.
Förra natten blev jag väckt av ett sms och kunde inte riktigt somna om. Jag vaknade tidigt imorse, kort sagt; Jag är trött.
//H

vin och sprit så det räcker

Publicerad 2011-10-08 18:12:22 i Allmänt

Martina och Hanna på morgon passet sa en gång att man kan ha nästan vad som helt till svarta strumpbyxor och det blir bra. Idag har jag en sammetsklänning med knappar på.
Det känns som det kan funka.
//H

Jag gillar honom iaf

Publicerad 2011-10-08 17:03:06 i Allmänt

Håkan berör de flesta.
Även de som inte tycker om hans musik. Man kan fråga nästan vem som helst och så får du en åsikt. Folk som inte gillar honom och säger att det inte gillar honom har ju ändå, trots att de inte diggar hans musik, lagt tillräckligt med energi på honom för att skapa sig en åsikt.
Eller så är det så att man ska tycka något och om man inte gillar första intrycket så säger man bara nej. Bara för att ha något att säga. - Enligt mig är det bättre att hålla munnen stängd om så är fallet.
//H

Lilla molntuss

Publicerad 2011-10-08 06:28:09 i Allmänt

Så, det tog ungefär en natt.
Jag är nog så oinspererande som en människa kan bli för tillfället, men jag känner verkligen inte att tankarna flyter ner på tangenterna och det är så det ska kännas.
Idag ska jag på rally så vi kanske hörs imorgon.
Hej då alla fina människor som finns där ute i dimman.
Jag tänker inte höra av mig igen. Och jag inte ta skulden.
//H

Skakar av adrenalin, på allvar.

Publicerad 2011-10-07 21:32:36 i Allmänt

Jag tänkte att jag skulle blogga, men sen kollade jag på ''2 steg från Håkan'' på svt2.
Jag måste samla mig lite.
Under tiden kan ni googla upp den dokumentären och titta.
Det var så fin.
//H

Space in someones heart.

Publicerad 2011-10-07 17:36:15 i Allmänt

Vi har ju som sagt fått datormöss från skolan.
Utvärdering: Förutom att den gör lite som den vill så är den helt okej.
Helt okej alltså.
Annars lyssnar jag mest på ''25 mest lyssnade'' på Itunes. Nu är det Tracy Chapman. ( Där av delar av rubriken. )
//H

For you to know

Publicerad 2011-10-07 06:30:03 i Allmänt

Motivering till dåligt information till er, från mig:
Jag hinner inte. Ja, så enkelt är det. Och när jag skulle kunna hinna kommer det något annat in på kalendariet. Typ SM-Rally på Lördag. Kommer inte vara hemma något alls nästan.
//H

Hold on, hope!

Publicerad 2011-10-06 06:22:11 i Allmänt

Alltså det var galet igår. Gaaaaalet roligt, gaaaaalet mkt människor, gaaalet vad folk är intresserade, gaaaalet att jag varit på SM speedway egentligen.
Och vääääldigt roligt.
//H

so long fu**ers

Publicerad 2011-10-05 15:59:53 i Allmänt

Ikväll ger jag fingret åt läxor, hårborttagning och nagelmålning.
Pappa och jag ska på speedway.
WoooooooppsiiiiiiiiWoooooooooooppsiiiiiii
//H

Titta vad jag har fått!

Publicerad 2011-10-05 10:49:12 i Allmänt

-
Jävligt hårt alltså. Fattar ni, HÅÅÅÅÅÅÅRT!
Tihi!
Skolan sponsrar, det är våra fina nya jobbarjackor. He he.
Vacker så det förslår!
Eller ful som stryk.
//H

Igår var jag så här fin

Publicerad 2011-10-05 08:56:52 i Allmänt

Pappas sköna tunna ylletröja kom väl till pass.
Om musik vore en religion skulle jag vara troende. Word.
Sist men inte minst:
Suddigt, men ändå.
PartyPartyPartyPartyPartyPartyParty
//H

Party praaaaanked!

Publicerad 2011-10-05 08:20:48 i Allmänt

Fredde och prankade Paulina igår. Vi parkerade jättenära hennes bil. Så nära så hon inte skulle kunna komma in i bilen utan att vi flyttat på oss.
Det tyckte vi var jättekul och både systra mi och jag fick oss ett gott skratt. När vi var parkerade och klara kom jag på en sak.''Nu kommer ju inte jag ut.''
Då skrattade vi ännu mer. Sen red vi jättebra båda två, det var ju också kul.
//H

Smile to meeeee

Publicerad 2011-10-05 08:17:04 i Allmänt

Igår var det ju kanelbullens dag. I brist på hemmagjorda ( jag vet, skäms lite ) så for Fredde och jag iväg till Ica och köpte ett gäng. Vilken BESVIKELSE! Jag åt upp den bara för att det var kanelbullens dag, för god, det var den inte.
Sen försökte jag ta ett mysigt kort på Benny. Men det misslyckades, som ni ser.
Men jag är glad ändå!
//H

Rena rama KLIPPET!

Publicerad 2011-10-03 21:19:14 i Allmänt

Och så skulle jag vilja hugga av mitt huvud, sätta det på en pinne och klippa lite i håret. Sen skulle jag sätta fast skallen på kroppen igen. Men jag låter bli.
Sugen på lite changes in the haircut med andra ord.
//H

Broder Daniel och jag

Publicerad 2011-10-03 21:17:29 i Allmänt

Hej hopp i blåbärsskogen!
Jag såg i kalendern att jag har en lägenhet att möblera tills imorgon.
Blääää, jag som tänkte sova
//H

Puss på en finSöndag

Publicerad 2011-10-03 10:20:01 i Allmänt

Igår var vi hos farmor och det var jättemysigt.
Jag hade en skir klänning med lite spets, kort kjol och rosett i midjan. Och vita stickade knästrumpor och så kände jag mig jättefin.
Och sen diskade jag alla fina koppar med guldkant, små silverskedar och tunna tunna glas som vi druckit flädersaft i efter fikat. Och så kunde man låtsas att det var konjak. Och farmor har den bästa fotöljen ever! Stor, skön med ett fårskinn i. Den skulle jag vilja ha på Söder.
Så ser bordet ut förresten. Jag är TOKnöjd!
//H

Såååå sugen!

Publicerad 2011-10-02 21:58:51 i Allmänt

Sätta mig på ett plan med bara skidor och skidkläderna med mig och åka till en alpby, åka skidor och åka hem när jag tröttnat. Typ om tre år kan jag kanske vara tillbaka. Eller så gifter jag mig med en riktig skibammer och stannar där resten av mitt liv. Föder små blivande OS-medaljörer i både freestyle och SuperG. Det vore fett.
Jag blir så galet taggad av sådana här bilder! Hur ska jag kunna somna nu?
//H

Där jag kommer ifrån

Publicerad 2011-10-02 19:38:06 i Allmänt

Nu har jag äntligen tagit fram luren och blåtandat lite pics.
Vem smet runt bland K-holms alla ( ok, några iaf ) villor och.. ja, vad gjorde vi egentligen?
Pallade äpplen så klart! Varför slutade man med det?! Lookning for an adrenalinrusch, palla äpplen. Tips bara.
Miss Gustafsson i full flärd med att slå ner det lilla lilla äpplet vi ville åt.
Vi satt även i gräset och solade en stund. ( efter vi köpt falu rågrut alltså )
Vi åt thaisoppa med dumplings. Rätt så väldigt starkt.
Efter en liten picknick, räkchips, Fucking Åmål och en natts sömn senare traskade jag iväg till bussen. Jag ska nog skicka ett tack-mail till Länstrafiken och säga att det är fruktansvärt bra att det går bussar till Österåker på både lördag och söndags morgonen. Det tror man inte riktigt annars.
Skillnad mellan stora staden K-holm och lilla byn Ö-åker: Det finns kossor i morgondimman i Österåker.
Och innan jag gick in så hälsade jag på hästarna. Och tänkte att oj vad glad jag är att jag har detta att komma hem till. Och så kom Fredde och knäppte några himla fina bilder på hästarna, dimman, spindelnät och mig med min kånken och mammas gamla oljerock som rockar rätt så fett. Man ser så cool ut i den. Typ ''fuck it, jag bryr mig inte.'' På ett snyggt sätt.
Och sen var jag glad nästan hela dagen, mycket på grund av att jag har Amanda som vän och ungefär lika mycket på grund av att jag gillar mitt hem. Trots att det ligger ca 15 km från civilisationen.
//H

Längtar hem

Publicerad 2011-10-02 14:13:52 i Allmänt

Jag ska på födelsedags fika hos farmor nu. Det betyder att jag inte alls har tid att blogga, så HEJ SVEJS!
//H

Jag har kommit på en sak

Publicerad 2011-10-01 11:32:18 i Allmänt

You see?
Inte ett hål i mitten på öronsnibben, ett hål lite upp. Man brukar kanske ha två hål, alltså ett i mitten och ett längre upp. Jag skulle vilja ha bara ett längre upp.
//H

Lyckliga jag

Publicerad 2011-10-01 11:08:45 i Allmänt

När jag hämtat min mobil som ligger nere i min jacka så ska ni få se vad jag sysslade med igår. Jag kan avslöja att det var hur awesome som helst.
Men det blir när jag hämtat luren. Så tills dess lyssnar jag på finmusik och kanske räknar bajsmatte. Och njuter av att solen lyser in genom fönstret för det är så fint så man får lust till saker man inte hade lust med innan. Typ springa en mil i bara strumplästen i en hage med hästar.
//H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela