J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

ny badad och klockan är 22.15

Publicerad 2009-06-29 22:29:08 i Allmänt

nu var det 27 grader i poolen, klart man tog ett kvälls-dopp! jätteskönt, om det inte hade varit för Beck och Gunvald så skulle jag nog plaska runt där ett tag till. nu sitter jag som sagt och väntar på att tone ska sluta tjata väder och reklamen ska ta slut. sitter här i soffan och äter macka med ost, skinka och jordgubbar! mumma.
vi var i vingåker idag och tog gardasil, jag tycker det är rätt så intressant att se nålen gå in i huden ( utan att det känns! ) och sakta men säkert se vätskan tryckas in i kroppen, men hon höll för så jag inte skulle se! fräckt va!?
opps, nu börjar Beck!! dom har hittat en gubbe i skogen, mördad och och så har han fått huvet flott! ni fattar, när huden är borta. ( är inte säker på att det heter ´flott´ ) nyss skörde dom huvud- skinnet i en laser, lite ballt!

imorrn ska jag till vrigstad. med tåg. själv. det kommer gå bra. byte i norrköping till nässjö. därimellan är det första klass, det ni! ( vad är det för spec. med det?! man kanske får free coffie! =) ) sedan ska jag byta i nässjö till sävsjö oh där hämtar mona mig. allt kommer gå utmärkt! jag har ju gjort det förrut. då var det från falund till stan, ett byte, i sala. då gick det bra.
nu hittade en brud en bild på fejset i Beck! ooo, läskigt.. eller nej.
det ska bli jättekul att åka bort, och mina kusiner längtar efter mig,( har jag hört... ;) )

pussar och kramar!! //H

´´jag är inte intresserad av att vara näst bäst´´

Publicerad 2009-06-28 22:42:23 i Allmänt

citat från Zlatan- boken. ska läsa den efter jag är klar med arcet efter arn. hett tips!: inbilla er aldrig att ni ska läsa alla arn böckerna i ett kör. det tar sååå lång tid. jag tycker ändå att jag läser rätt så mkt, men oj vad tid det tar!

idag  har det varit fett med chill i poolen. mor och far la plattor, Fredde och jag badade och gjorde figurer med koppar- tråd, jag gjorde en helikopter. super fin! hänger nu i räcket på veranndan och ser fin ut. fredde gjorde en gubbe som jag lnade och tråcklade fast i min helikopter, såg kul ut. pappa trodde det var en u-båt... hm
har fått en shysst bond-bränna, dels på ryggen men oxå på benen. jag satt en halv timma -45 min med en handduk över låren, det satte sina spår. syns inte allt för mkt. på kvälls kvisten var Fredde och jag nere på öljarn med kanoten och paddlade runt lite. vi kom till nårga fiskenät och när vi körde över dom så såg man alla alger och skit som att på näten. jag HATAR sånt. vet inte varför. samma sak när vi var på Mysa förra sommarn, då skulle Becca och jag bada ( 12 grader= kallt. ( då gick ju ankaret ner i botten och på det var det ju alger och sånt, jag kan inte för mitt liv förklara varför, men jag tycker det är så obehagligt.        träffade Jossan, Louise och Julia när vi åkte hem, dom skulle ner och bada. det var längesen jag badade i hulla. kommer ihåg för några år sedan då var man ju där så fort man kunnde. morgon dopp, lunch bad, eftermiddags bad, kvälls dopp. rubbet! ´good times are gone forever´

jag har oxå plockat i ordning det mästa som ska med till vrigstad. ska man va borta två veckor blir det en del som ska med, tur jag har världens snyggaste och största väska! den måste ni få se nångång... undra om det finns nån i denna värld som packar dagarna innan man ska åka, jag planerar alltid att jag packar några dagar iförväg. det är ju en bra tanke, jag menar tänk om man glömmt tvätta något man vill ha med, då finns det ju fortfarande chans att man hinner tvätta det. packar man kvällen innan så tar man ju antingen med sig ett skitigt plagg eller inget plagg alls. jag tänker att jag ska packa i tid, men icke sa nicke! nu ligger jag här igen, väskan uppslagen, tom, med massa kläder, skor, neccesär- prylar brevid. en sak jag äger på är att göra listor, packlistor. jag skriver upp vad jag ska ha med, gör en liten ruta så jag kan bocka av att jag har med grejen. samma sak där, bra tanke. när man ska hem är det bara att kolla så man har med sig allt, har man en lista på alla grejjer man hade med sig, får man ju med sig allt hem oxå. asbra. tyvärr orkar jag aldrig kolla av när jag ska hem. på tal om det, jag tror jag har glömt min bästa sport BH i julita. var ju där och spela match i fredags, vi vann! 4.0.

imorrn ska vi ta gardacil, kul! och plocka fläder hos familjen hellström och packa så klart.
nu ska jag pilla lite på kameran.
puss på er alla! ( jag har kommit på att jag vill gå på HH konstert!! jag VILL!! frågade pappa om jag fick gå på peace and love nästa år,, fick inget direkt svar.. ;) ) //H

han är död och jag är snopen

Publicerad 2009-06-26 16:59:12 i Allmänt

vi satt i lunchrummet med radion på när den hemska (?) nyheten ropades upp, Michael Jacksson är död.
jag blev så snopen! visste inte riktigt om jag var ledsen eller inte, men det kom så hastigt och helt oförberätt. hela dagen har dom spelar hans låtar, på tv, radio allt. mig gör det inget, han kunde ju fixa nice musik, och sjyssta dansmoves!

ikväll kommer det brudar hit, vi ska fira Fanny. ( Grattis!! ) smörgåstårta och pool-bad, kan det bli bättre! ?

puss och hej, timotej! //H

ps. jag ska på bröllop i september. ...ds

grisar med munnen full av halm..

Publicerad 2009-06-24 18:37:06 i Allmänt

idag har jag jobbat, länge.. det gick bra, svettigt med bra. och så har jag badat i poolen, det var skönt! nu är solfångare uppe fast den har inte riktigt kommit i gång än, 21 grader var det när jag klev i. som bekant så kan jag inte dyka, vet inte varför. kanske är det grejen att slänga sig ner i vattnet med skalen före och inte veta vart jag landar? vem vet, vem vet? jaja, ialf. nu har min undervisning börjat, jag kan nu mera dyka från både andra och tredje trappsteget! ett litet steg för dykarna men et stooort steg för mig. och när man väl kommer på hur man gör är det ju kul!
snart ska vi äta ( spaghetti och köttfärsås ) sedan bär det av mot wingfeald. to eneroths ( stavning? ) och tjejerna. kul kul kul!

på tisdag åker jag till vrigstad och då komemr jag inte hem förens lördag v.28. sedan på måndagen styr jag, Becca och Fanny kosan mot Danbyholm och ridlägret, ska bli super duper! min underbara mor ( som för tillfället nynnar på något^^) har pratat med lotta och nu har jag en häst att rida på. tur det, kul om jag kommer in på ridbanan med en käpphäst mellan bena. haha, första intrycket...

nu ska jag hänga tvätt! puss ha det bra i solen! på med vita brillan och sen är det SCHTEEEK!!
ps. en liten hälsning måste iväg till vår alls underbara torssander som ligger hemma och knaprar pencilin, puss på dig hjärtat! bara för att du är som du är så får du ett <3 oxå! //H

festligt värre!

Publicerad 2009-06-20 13:36:50 i Allmänt

igår var jag på kullen och det var jättekul! jag var där med paulina och fredde, träffade brudarna där och dansade lite med dom med. först var vi hemma med massa folk och åt och lite så, sedan åkte vi med jesper och oskar ut till kullen. när vi var på väg sa dom att dom skulle ha cigg, så då åkte vi till konsum, inte öppet. då åkte vi ut på högsjö vägen, men då kom dom på att vi behövde tanka, in till Q8, vi körde fram och tillbaka typ 3 gånger. när vi äntligen var på väg, frågade oskar om vi skulle ha dricka, visst sa vi och så bar det ut till brännskogen. det tog ett tag att komma fram men det var det värt! fredde sa att det skulle nog inte göra så mkt om vi bara åkte runt i bilen hela kvällen. det var en upplevelse för sig, kl var det oxå! ( vi åkte en gul gammal volvo 240! )
vi kom så småningom fram och då var det bara dansa dansa dansa som gällde. det var grym musik, väldigt blandat och dansvänligt. åå, det var sååå kul! timmarna for iväg snabbt som attan! rätt som det var så skulle man hem. mamma och paus mamma inga-lill stod och prata med en full kille som trodde mamma var från stockholm, för att vi har en x5:a. sedan kom han fram till att vi var från västkusten istället och att pappa var från stockholm, för det är bara rika 08:or som har x5. sedan pladdra han på om att han skulle köpa en ännu större bil nästa år och hans pappa hade just köpt en corvette. mamma nämde inget om z06:an och grand sporten. då hade nog han fått spel! haha, det är så kul att prata med fulla människor, så länge dom inte är våldsamma. det var en som hade drämt en ölflaska i en motorhuv sa inga-lill. när vi åkte därifrån var det ju massa folk på vägen och då kan man ju inte köra så fort, då kan det hända att dom på vägen öppnar bildörren och kikar in. mm, det hände. ´´kan vi åka med? snälla, det finns ju plats´´ jo, tjena det är ju som att be om att få bilen ner spydd. skulle inte tro det!
jag hade en jättekul kväll! tack till alla er som var med och för finade den!
mamma frågade om vi dansade med några ´´pojkar´´. ´´ man dansar liksom med alla när man är på en sån här tillställing mamma´´ men visst , några killar kanske det blev. ;) 

nu har jag faktiskt en sak att säja...

Publicerad 2009-06-16 15:17:59 i Allmänt

... jag gillar inte alla antirynk- cremer som finns. det är inte så farligt att bli gammal, få rynkor mm. man åldras, det ingår om man ska leva. är det så farligt att se gamal ut? visst, är man 30 och ser ut som 40, det är väl inte så kul, men alla 40 som ser ut som 30. är det värkligen så det ska va? jag kollade på tv förut, då var det en modell ( 35 ) som sa att i hennes jobb var man tvungen att se ung ut. vaddå? menar dom då att man inte kan va fräsch och fin när man är 70? menar dom att efter 40 är det kört? nej, det menar dom nog förmodligen inte, men visst kan man få det intycket. jag tycker det är synd att stora delar av världen är så ficserade av utseénde. man ska va smal, inte ha rynkor, klä sig rätt, äta rätt. visst, det kan väl vara bra att äta och hålla sig i form, men det har gått lite till överdrift tycker jag.
tänk om alla slutade köpa massa skönhets jox, och istället gav pengar till barn och vuxna som behöver stöd. eller kanske hjälpa till fysiskt med något, istället för att sätta sig i en bil och åka in till gymmet. det finns så mkt man kan göra för att hjälpa till. man kan slänga skräp i sopkärl, istället för att slänga det på marken. då behöver inte kommunerna betala arbetare som plockar upp skräp. då kan man fokusera på andra saker, tex: skolmat, älderomsorg osv. så vill vi ungdommar ha bättre skolmat, då kanske det är på tiden att använda lite sunt förnuft och inte bara göra det som är lättast för oss själva. vi kan vara med och påvärka. 

det här inlägget blev kanske inte så kul, men förhoppningsvis gav det er en liten tankeställare. xoxo//H 

I`m waiting, only to adore you

Publicerad 2009-06-16 13:05:25 i Allmänt

nu är klockan kvart i ett och jag har redan hunnit med massa gerjer. jag har tittat på underbar och älskad av alla, sprungit, käkat frulle och lunch, bäddat säng, kommit fram till att om jag vill ha en C903, då får jag betala en del själv.. vilket får mig att undra m jag värkligen behöver en sån. det finns ju billigare alternativ. fast å andra sidan så ska jag ju jobba lite nu på sommaren, mor och far kanske kör med avbetalning. ett problem till med den, den kommer inte ut förens om en vecka, jag saknar P3!!!
när jag vat ute och hurta så hade jag inga strumpor i de rellativt nya skorna, vilket resulterade i en ön häl. inte så konstigt. i lördags klippte jag våran sommargrannes gräsmatta ( de är i italien och jag är lite avvis ) det var väldigt högt = mkt gräsklipp så jag krattade ihop allt klipp och la det på komposten. när jag var klar upptäckte jag en blåsa. mellan tummen och pekfingret, där man håller krattan. det är fortfarande ömt och nu ser huden där blåsan var, den ser ut som lufttorkad skinka. det håller på att läka ihop nu, fast i morse råkade jag spräcka det läkta så det är som ett jack i såret nu. lite svårt att förklara, men använd fantasin så går det nog att lista ut hur det ser ut. eller förresten, gör inte det. då kanske det ser ut som världens parma med ett stort hugg i. så ser det inte ut.. i vissa lägen ska man nog bara va tyst. och ibland undrar man varför mna överhuvetaget pratar. det sa jag när vi va i Vemdalen, det där med att prata. då sa oskar `´ vad djup du är.´´ sedan gick jag och la mig.

nu ska jag klippa mer gräs !! puss //H

va fan händer? ^^

Publicerad 2009-06-15 17:00:58 i Allmänt

idag har jag bakat kakor med farmor. vi bakade knäckflarn och några choklad med nötter på. mumma!
nu försöker jag lyssna på erik linder - in this heart.- funkar sissodär för internetet är hur segt som hälst nu.
har inte uppdaterat på ett tag, har helt enkelt inte haft tid.
nu är poolen klar, själva poolen vill säja. nu ska det ju till en liten uteplats och tak på hela baletten och så ska vi mura en grill och lite så där. i går kom pappa på att det skulle på packningar på några hål, som sitter under linern. då var det bara att klä på sig och dra bort linern på nästan hela poolen och med 8000 liter vatten i är det inte helt enkelt. eller det var väl inte så svårt, men den skulle ju sättas på plats igen. suck! 

i sommar ska jag åka till vrigstad och va barnvakt en vecka. (KUL!) och så fyller morfar i samma veva som det vankas ridläger. men då kom mammas dunder braiga hjärna på att om jag åker till vrigstad v.27 och så firar vi morfar v.27.28 och så stannar vi där och lånar deras sommarstuga ett tag, och sen kommer vi hem precis lagom till ridlägren.  smart tänkt va? inget är klart än, men det tåls att tänka på.
pappa och jag ska  till mantorp, Videc festival. jag lääängtar! det ska bli så kul, paulina följer nog med oxå, vilket endast gör saken bättre. om bara solen kan tänka sig att titta fram, då kommer det här bli en sweet sommar. får ej glömma mina underbara komisar som jag diggar otroligt mkt och som jag vill vara med så mkt som möjligt. nu när jag har moppe... (hihi)

känner att det här inlägget inte blev så bra, inget riktigt flyt i om man säjer så. kanske är bäst att runda av.. tjing tjing!! //H

amandas place

Publicerad 2009-06-12 21:20:38 i Allmänt

ä hos amanda med polers, skojsigt värre!
idag var det skolavslutning, allt gick, hm, bra är kanske fel ord med dåligt gick det ju inte. ;)
när jag kom hem så fikade jag en kopp te och gick och la mig på soffan. kollade lite på film och sedan sov  jag tills jossan ringde klockan 16.?? och sa hur planen såg ut  för kvällen. fixade mig och nu sitter jag här i amandas soffa och bloggar. spenderar nog natten här, men boggar mer imorrn.
puss hej//H

jag behöver insperation!

Publicerad 2009-06-11 20:16:20 i Allmänt

rekord! nu är det 6 dagar sedan jag bloggade sist. bättre sent än aldrig, eller? jag har helt enkelt inte haft tid att blogga. jag har varit på cykeltur med klassen och 8e 8f. det var jättekul! och jag har kommit på att vi har en snygg vikarie. har inte tyckt det förr, men nu när det är en vecka kvar tills sommmarlov (!) då kommer jag på det. på något sätt känns det som om det har hänt förut, kan det va så eller är jag bara desperat?
i tisdags så red jag och det gick SUPER BRA! och det var jättekul. vi hoppade och Pinnen är en rar häst. ja, det är han.
igår var jag och johanna och hämtade min moppe. en kines, ( jag hittade en bit tidningspapper in under skalet, på kineska! ) vi körde från stan till vingåker, det tog ett tag och på slutet var det kallt. men fram kom vi och då bestämde vi oss att det faktiskt är ok att bara slappa i soffan och zappa mellan hemmafruar och nyheter. sedan åkte vi till balen. vi kom precis när dom började gå ut i paren. synd, det är ju bilarna som är halva nöjet. på tal om bilar, bensin är en av de godaste dofter man kan inhallera. ville bara få det sagt... mamma tycker jag är konstig, men visst luktar det gott!? 
amanda berättade att de som serverade fick äta mörk, riven choklad med sked och äta jordgubbar. jag ångrar att jag inte var med. sedan sa hon oxå att dom skulle slänga massor med käk, då blev jag lite ledsen.  jag kan inte för mitt liv förstå att man kan slänga mängder med mat. fatta att bakom varje potatis, bakom varje köttbulle, bakom var enda liten ärta, det finns så mkt jobb. man knäpper inte med fingrarna och så finns grejerna, det tar tid och kostar pengar att få fram mat. det är en bra egenskap jag har fått gratis ( bor på gård..) jag vet hur man ´´gör´´ mat, jag vet var som händer innan köttet ligger i frysdisken.  och inte är det särskillt bra för miljön att slänga mat, det tar på jordens resurser, den som nekar det bör kolla upp sig själv. om alla som jobbade på balen skulle ta med sig lite mat hem, då skulle det ätas upp och inte gå till spillo. det är ju perfekt matlåds mat.

idag har det varit en lat dag  i  skolan. det började med att amanda och jag satt i kyrkan och väntade på kören, men istället kom alla 9:or. dom såg oss inte, så vid passade läge smet vi ut, och hoppades på att ingen hade sett oss.
när vi hade kollat på dom som spelade upp i aulan. ( de var duktigt!  ) då var det lunch i typ två timmar. så jossan och jag åkte hem till henne och käka pannkakor. jag har ätit pannkakor fyra gånger den här veckan, det är fyra gånger mer än vanligt.

när jag kom hem ( en timma tidigare än vanligt.) då hjälpte jag till att fixa pool. vi har lagt i linern nu, så nu är det bara vattnet kvar! fast det blev värsta konstigt, trappan var inte utsågad, men pappa skulle ringa och prata med dom som kan så allt kommer bli super! jag blev värsta besviken på en gerj, vi hade bestämt att vi skulle ha en bård högst upp på poolen, men pappa tyckte inte det så nu har vi ingen! vi hade ju bestämt att det skulle va en bård. vi ville ientligen ha en mosaik liner, men det ville inte pappa. då gjorde vi en deal, vi får mosaik bård och han får ´´medelhavs blå´´ liner. visst, allt var frid och fröjd, tills idag när jag upptäckte att det inte fanns någon bård. så nu har vi en ful konstig blå pool. 

det här blev långt, och jag är entligen inte klar än, men det kommer mer! puss och hej!!//H 

benny har fisigt..

Publicerad 2009-06-06 19:03:03 i Allmänt

igår var det kalas hos amanda och hua ligen vad det var tur att jag var nykter! ( åker man moppe så gör man )
det var kul och jag vill gärna göra om det. tänker inte berätta ingående om hur det gick till, men det var kul. 

idag var jag i stan med mor min och Fredde och köpte kofta till på fredag och en bikini. en lila/rosa kofta, kommer bli jätteläckert! bikinin är svart md vita prickar och söt som få. ska jag ha när vi ska cykla.  ( för er som inte vet, vi ska cykla med klassen och tälta på ett ställe, ska bli super! )   
pappa och Anders var i Ångaboda med vetten på nån nostalgika-festival. man kunde köpa gamla bilar och sånt där, så när han kom hem och sa: ´´gissa vad jag har köpt!´´ då blev jag lite orolig, vi behöver inte fler bilar! han har nyss köpt en ny versting vette, en Audi och så har vi en gammal 240 kaross stående. + de som vi använder. så nej, vi behöver inte mer bilar. men som tur var så hade han köpt broms plattor till puchen! på tal om moped, jag körde moppe till vingåker igår för första gången. det gick bra, men var kallt att köra hem mitt i natten.^^

nu ska mamma och jag kolla på fotboll, heja sverige!! //H 

rida!

Publicerad 2009-06-03 08:32:22 i Allmänt

igår på ridningen gick det jättebra! och det var jättekul! jag hade pinnen och både han och jag gick från klarhet till klarhet!
nu har jag snott peters data som inte har någon mellanslags knapp, as jobbigt. snart kommer min moppe, kul!
ska plugga spanska, hej då!//H

för att lyckas ska man erkänna sina brister.

Publicerad 2009-06-01 18:07:26 i Allmänt

nä, hörne ni. va fan finns jag för? finns det någon mening med mitt liv? ska jag göra något som förändrar? ska jag hjälpa någon? rädda någon? eller tvärt om, ska jag skjuta skallen av alla jag inte tycker om? finns det någon mening med mitt liv?
jag tror att det finns en person för alla. någon. inte två, en enda person som fulländar någon annan. ni vet, som i Titaninc, eller så. jag tror att det finns en jing och en jang. för alla. det finns någon för alla. jag vill tro det. men då kom jag på att om en person slutar leta, eller bara inte vill, då är det ju en till som aldrig kommer hitta sin andra hälft. fattar ni vad jag menar? att om en inte vill då förstör den inte bara för sig själv utan för en till person här i världen. tänk då om min stora passion finns i typ långtbortistan och kanske inte får gifta sig med vem han vill. den kanske inte får åka ut och upptäcka världen och stöta på mig. den kanske måste stanna hemma och ta hand om vad det nu kan va som håller den borta från mig. tänk om det är så. det betyder att jag inte kommer hitta riktig kärlek, någonsin. vad tråkigt. jag är rädd för en sak. en sak är jag rädd för. jag är rädd för att jag inte ska bli älskad. tänk om man går hela livet och inte får känna att någon älskar en. ok, jag har en grej till jag är rädd för. att inte kunna älska någon. att inte vara kär, det är ju den bästa känslan som finns. att känna sig riktigt riktigt kär. eller den bästa känslan är väl ientligen om man är kär och man får sina känslor besvarade. men jag är rädd för att inte bli älskad. mm, det är jag.    men man kan inte tvinga folk till något. det kan man inte. //H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela