J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

jag gillar inte den här mackapären

Publicerad 2009-12-30 22:23:33 i Allmänt

Igår kväll hade jag just gjort ett jättebra inlägg på mobilen, skulle bara lägga till en bild och sen jag var klar. Jättebra. Jag klickade på bildknappen och då försvann alltihop! Jag hade nästan inget batteri kvar och så orkade jag inte göra om.. Men det handlade om att jag red en häst som heter Musse. Han var jättekul att rida! Han är just en sådan häst jag skulle ha om jag hade häst, hög ca 1,65, fullblod och trevig. Det var jättekul att rida, verkligen. Spec. när vi skrittade fram, han hade jättestor/snabb skritt. Kunde inte hålla mig för skratt! XD
Det gick väl inte så där perfekt bra, men det var kul och desto mer jag red, ju bättre blev det. ( låter som en självklarhet va? Inte så lätt alla gånger ska jag säga! ) Det handlar ju om ett samspel, man ska jobba tsm. Allt för ofta känns det som man krigar mot varanndra ist. Sen rätt som det regnar så går det och då är man i sjunde himlen kan jag säga! Lööv it, det är ju för dom stunderna man håller på.

Ledsen för att det inte kommer så många bilder, men internetet är lite cp så det tar otroligt lång tid. Vet inte vad som är fel.
Jag ska inte köpa ny data har jag kommit på. Om jag gör det och sedan börjar på Linden ( gymnasieskola ) då komme jag ju bara använda den i ett drygt halvår. Man får nämligen en Mac Pro där, med trådlöst internet. Så det känns lite onödigt att köpa en ny och sen inte använda den. Så jag köper ingen, därimot måste vi skaffa en extern hårddisk till denna, känns som den skulle kunna krascha när som. Ibland går det jättesnabbt och ibland känns det som sniglarna spurtar förbi.  Tjing tjing!//H

jag undrar om jag varit med om kallare

Publicerad 2009-12-30 22:08:03 i Allmänt

När vi klev ur bilen i Romme var det -26c. Det är kallt. Vi hade kul ändå! 
Det var ju plusgrader häromdagen, då passade pappa på att tvätta bilen, tro det eller ej, men han torkade inte av den. ( vet inte varför. ) Imorse när vi skulle ha den gick det inte att öppna dörrarna. Efter mkt om och men gick bakdörrarna upp. Vi kom fram till att vi var ensamma om att ha en två dörrars x5. Så ni kan ju tänka er hur det såg ut när pappa skulle komma fram till förarsätet, hehe. xD ( För er som inte vet så är min kära far 196 cm lång ) 

Skidorna skulle kunna ha lite mer glid, annars var dom super! :) Susanne sa att det kan ju bero på att snön var så kall idag, att dom inte gled så bra. Kan ju va så, tror jag ska ta med valla till Österike. Jag vill inte åka till bästa skidbergen och behöva staka genom pisterna, inte kul. Det skadar ju inte att ha med. 

Jag har haft en superdag! Tack Jossan! puss på dig sötan! =)

Vi stannade och handlade lite tills imorrn, pappa och jag köpte rostbiff och potatissallad till kvällsmat. Det var inte gott! Fy, det var en minst goda pot.sallad jag ätit! Jag gillar inte kapris efter det den där, jag tycker det ska va äpple i. Det blir mkt fräschare, syrligare, godare helt enkelt! =)


//H.

Hos hellströms

Publicerad 2009-12-29 18:00:46 i Allmänt

Nu har vi tolkat, det var askul! Vi åkte mest skidor, så nu är jag redo för morgondagen! ;-) Ska snart till ridskolan, har just bestämt kläder att rida i. Det är faktiskt ett litet problem, att veta vad man ska ha på sig när det är 14 minus. Idag har jag fodrade ridbyxor och tröjor upp över öronen! Så det finns risk för att jag ser tjock ut, men va fasen! Man lever bara en gång och tycker någon jag är tjock och dissar mig för det, då är de inte värda min omtanke anser jag. Hörs nog ikväll, jag sover hemma i natt. Nu fryser mina fingrar så tjing tjing/ / h ps. Tack för lånet av mobil pau!

klart

Publicerad 2009-12-29 11:45:56 i Allmänt

nu har jag kollat vilket väder det ska bli. Det kommer bli kallt, 20 minus typ. Då får jag nog ta med lite kläder ändå! ;) tjing tjing//H

sov till kvart över 11, det är för seeeent, enligt mig

Publicerad 2009-12-29 11:44:00 i Allmänt

Jag ska packa nu, till Jossan och till imorrn. Försöker kolla vad det ska bli för väder, så jag förhoppningvis inte behöver ta med alla sorters underställ. ;)

Eftersom jag inte vaknade tidigare, så har jag inte ätit nån frulle, jag spar mig till lunchen, känner på mig att det blir gooood! och jag tycker det är roligare att äta mat än frukost. Lite dumt med tanke på att frukosten är dagens viktigaste mål, alla som har antingen cornflakes eller K-Special vet det. Tror nog det står på mjölken oxå.. Det är ett bra ätt att sprida information tycker jag.

hej då, nu har jag lite bråttom! ( men lite stress är bra, då tänker man shaprare! ) //H

fy faaaaaaaaan

Publicerad 2009-12-29 00:26:56 i Allmänt

En sak jag faktiskt HATAR ( jag aktar mig för att säga att jag hatar saker, oftast gillar jag de bara inte. STOR skillnad på hata och ogilla. ) men jag hatar denna matriella värld vi lever i. Läst inlägget '' jag lyssnar på weed med bob marley''? jag vet att jag säger emot mig själv här, big time. Men det är ju denna världen som gör får mig att tänka sådana tankar. Jag skyller inte ifrån mig, det ÄR så. Visst, jag tar åt mig lite, kan ju välja jag med, men lever man i denna värld så gör man och det har satt sina spår! Jag hatar detta behov vissa ( mig själv sometimes ) människor har, ett behov av att ha grejer. Jag blir mkt gladare om jag får en trumma i present än om jag får ett broderat ordspråk på en duk. Det borde vara tvärt om! Jag borde bli gladare över att någon har tagit sig tid att göra en grej till mig, än att någon har sprungit in i en affär, pekat, betalat och gått därifrån.
Jag hatar att jag blir gladare av trumman, jag vill bli gladare över duken, men det är inte så lätt! Jag försöker, försöker verkligen tycka om omtanke mer, men det går inte så bra.. Ibland går det.

Jag har oxå ett behov av att äga saker, jag gillar det inte.

Om man skulle tänka om, så allt var som aktier. Jag kan tänka så här: Vänskaps-aktier är lika mkt värda som sak-aktier. Vilket vill jag hälst ha? Vänner eller saker? Vänner såklart. Då kan jag välja, om jag har fem vänskaps-aktier, för att kunna få det måste jag ''offra'' fem sak-aktier. Fattar ni?
Jag ser självklart inte mina vänner som aktier, men om man tänker så här så kanske man fattar att ''Lyckan den bor inte i oxar eller kor och kan heller inte köpas för pengar! '' ( Någon Taub låt som mamma tjatar om när jag säger jag ska bli rik. )
vetti sjttan varför jag publicerar det här? Det låter ju inte klokt när jag skummar igenom det, men försök förstå hur jag tänker. Det kanske inte går ihop sig i slutändan, men konceptet, konceptet. //H

...

Publicerad 2009-12-28 22:27:40 i Allmänt



HAHAHA!!!! nästa gång jag köper skidkläder ska det va med färg! Man ser ju knappt nånting!
//H

tomas dileva!

Publicerad 2009-12-28 22:10:43 i Allmänt

Tesäkt ikväll. Mkt kul, idag ingick det planerande, skratt, te-drickning och om man gör det med de man gillar så kan det ju inte bli annat än bra anser jag!

Annars idag: inte mkt. Har städat rummet, dammsugit vardagsrummet och köket. Sedan kom Amanda och vi kollade i kokböcker, spelade Wii och kom fran till att min ''wii-ålder'' är 63 år, Amandas är 47. Vad gjorde jag för fel? 
Imorrn ska vi rida. Först med Pau och sen på VRF ( Vingåkers Ryttar Förening ) Vi ska tolka hos Pau, tar med en pulka och sen får vi se vad som blir. Ska bli jättekul! =) Jag kan tänka mig en del skratt, kanske lite roliga bilder. Hoppas  det är bättre väder imorrn än vad det va idag. Idag blev jag riktigt besviken. Jag öppnade dörren till Benny, tyckte han kunde gå ut, blir så rastlös annars, när jag öpnnade dörren hörde jag att det regnade! Benny behövde inte gå ut. F*ck väder-Guden säger jag bara! Är det snö överallt och minus, då ska det vara det ända tills i vår. 

Jag har tänkt anordna en liten tillställning på Nyårsafton. Men andra ord, fest. Eftersom jag vet att inte hela Vingåker ( Sverige med för den delen.. ) läser min blogg, så kan jag skriva så här: Vill du komma? Hör av dig så kan vi diskutera saken... ;) 

Torssander och jag ska till Romme och åka skidor på onsdag och jag sover nog hos henne imorrn, så det blir nog lite dålig update, men ni kan ju passa på att läsa bloggarna jag länkar till! ( Tror dock inte HK:ns är så mkt att läsa just nu.. ) Jossan fick nya skidor i julklapp btw, så se upp i backen!!!!! Jag längtar efter första åket, hoppas skidorna går bra. Jag kanske kan få med Freddes kamera så kan ni få se sen. Orkar inte släpa runt på en stor systemkamera! Förra året i Vemdalen så tog vi med den några gånger, kameran till backen alltså, ryggsäck är nog den bästa typen av väska som finns! Allt blir ju lite omständigare, men vi planerade att åka till funparken så man slipper åka runt med den överallt. Kan bli lite jobbigt att åka runt med den i skogen och så, den är ju inte tung, men ramlar man så ramlar man. 
Hörs later! //H
 

poolbygge..

Publicerad 2009-12-28 21:47:53 i Allmänt


dammsuga bort alla småstenar som råkade komma på ''gräset''. mkt viktigt, annars blir det hål i poolduken, det har vi fått lära oss. ( ingen fara, det läcker inte eller så.. )


eee...?

hörnen var svåra, dom!

Det var inte nå vidare bra väder den dagen kommer jag ihåg. När duken ( den blå ) var på plats så skulle man fylla på med lite vatten, så duken skulle ''sätta sig'' ordentligt. Kommer inte riktigt ihåg varför, men man var tvungen att gå i vattnet då, det var kallt kan jag säga! Fast jag har för mig att det var rätt kul att gå i den..

 //H

mörka kvinnor är sååå snygga utan hår!

Publicerad 2009-12-27 21:42:04 i Allmänt

idag har jag jobbat med källaren, shoppat, spelat wii och ätit ris a la Malta. Det är såååå gott! Älskart! xD

Jag köpte en svart kappa från Topaz, skiiitsnygg. Den är inte som alla andra kappor, en sån vill jag inte ha, sån har ju alla andra. och så köpte vi en Wii konsoll. har aningens ont i armen efter all boxning! xD jag tittar på tv och det är pritty intressant, så jag bloggar kanske mer sen. ciao! //H

jag lyssnar på weed med bob marley

Publicerad 2009-12-26 22:26:49 i Allmänt

Nu har jag inte gjort mkt alls, det var meningen att jag skulle skriva svenska och det har jag gjort, inte så mkt som jag hoppats på bara. Facebook är sååå mkt roligare än läxor.
imorrn ska vi in till stan. Hoppas komma hem med skidbagar, en extern hårddisk och en mobil mindre. Eller iaf. tillfälligt, ska lämna in LG på lagning. Som bekankt så har jag ju Fredde gamla samsung och batteriet är väl inte det bästa. Jag fick några slantar av farmor i julklapp, funderar på att införskaffa en dator. Fick ju ingen i julklapp. Shit vad det här julen sög på paketfronten. Det var nästan tomt under granen, som ett stort tomrum. Varför? Jag har ju sagt vad jag önskar mig, fattar inte problemet. Eee, det där kom inte ut rätt, jag fattar att jag inte kan få allt jag pekar på, men ett par skidglasögon är väl inte för mkt begärt? Eller en data, den här har ju trors allt några år på nacken, eller en ny jacka, något mer kunde jag väl fått? Jag är inte glad... Vad fick jag? hm... En dvd och ett gymkort. ( av mor och far alltså. ) visst, ett gymkort, men jag har ju aldrig fått medlemsskapet i VIF i julklapp, nu slipper dom ju betala det!  Jag förstår bara inte varför. Känns inte som jag ska fråga heller- hej, varför fick jag inte mer klappar.- Det hör tillochmed jag att det låter inte bra. Har man den summan pengar jag har varje månad, då tycker jag föräldrarna kan sponsra lite.. men det tycker inte mamma och pappa. Jag vill inte prata om det, vi kommer bara bli arga och jag vill vara glad! Fan.
god natt! //H

Meddelande!

Publicerad 2009-12-26 20:11:46 i Allmänt

Ni vet ibland kan man tycka att en låt har en väldigt fin text. En text som betyder något och kan kanske göra lite skillnad i ens liv. Den musiken jag lyssnar på har oftast ett budskap, lite mer meningsfullt än att vi ska va sexiga och skaka på rumpan 24/7. Är texten på engelska och man översätter den, då blir orden ännu mer värdefulla. Det kanske kan tyckas va lite märkligt, men prova sjäv! Jag vet inte varför, ingen aning faktiskt, men på så vis kan jag skilja usla texter från riktiga pärlor! Funkar med all musik, rock, pop, punk, gospel, u name it!
          //H

riktigt flitig idag!

Publicerad 2009-12-26 19:07:33 i Allmänt

Det blev ingen joggingtur på morgonen, det blev en längdskid-tur ist. ( ! ) Det gick sissodär, men det var faktiskt ganska kul. Även om jag kommer hålla mig till utförs hedanefter...
Vi ( Jag på skidor, mor och syster på spark ( det är inte helt lätt att varken åka spark eller skidor ska jag säga! ) hälsade på en gammal risig Amason ( stavas det med z?.. ) Visste inte vem som satt i eller så, hälsade bara, dels för att vi bor i Österåker och här hälsar man och dels för att det var en f.d. fin bil. Bilen åkte en bit, sedan vände den. Då gick min tankeverksamhet på helvarv! Försökte klura ut men det var, jag hade mina aningar.. ;) och mkt riktigt så visade det sig vara två killar som var med på Ålandsbåten. Jag ville nog helst av allt springa därifrån, lite svårt med tanke på vad jag hade på fötterna! Även om det tar emot, så kan jag tänka mig att jag var nog en ganska rolig syn. Pannband, håret var överallt, förutom i hårsnodden, smutsig träningsoverall, tjock halsduk virad ett flertal varv runt både huvet och halsen. + ett osminkat, grådassigt face. Men, vad gör man inte för att behålla grannfriden? ( Vi sa de klassiska - hej, allt bra?- - jo, tack, själv? sedan åkte jag, Fredde fick föra samtalet vidare, men jag ville bara bort )
När jag kom hem kollade jag i en gammal kista mamma har i garaget, skulle kolla efter skidfodral, men ist. hittade jag ett par vantar. blå/vita, stickade, jättesköna!

annars har dagen gått åt till städning av källare, vill man byta rum måste man först stöka undan all bråte från rummet, den bråten ska ju ta vägen någon stans- detta leder så småning om till en ren och fin källare med röd rutigt hyllpapper och syltburkar på rad. Ska bara trixa lite till, sen är källaren klar, då kan jag börja med ett annat rum där syltburkarna står förtillfället, vad som händer efter det skriver jag inte nu. Jag passade även på att köra lite fyrhjuling ( Honda Forman 500 kb ) det var kul! jag var emun mot snön som singlade ner, jag hade nämligen både mössa, vantar, tjock jacka och skidglasögon. tjusigt värre! Mådde som en kung, sladda runt i snön, helt utan att frysa det minsta lilla. Löööv it! ;) 

Har även sytt klänningstyg. Gick bra, snart klar. 
 ha de! //H 

''en hora är alltid en hora.''

Publicerad 2009-12-25 21:23:50 i Allmänt

''Jag har aldrig glömt vem jag var''- jag ger bara fan i att bry mig.
''Look I'm as hight as the sun''- ja, det stämmer bra. Jag har ju trots allt hela världen till mitt förfogande.
''Allting som jag vill kan jag göra''- stämmer det med.
'' we are caught in a trap'' jo, då.
'' We can't walk out''- Klart vi kan! Jag är ju både hög som solen och så kan jag göra vad jag vill.
'' När vodkan gjort oss vackra''- Sup mig snygg, eller vad brukar det stå på tröjorna?
'' love is blind, but I like to see''- ja, eftersom jag inte har hittat någon att älska för resten av livet så kan jag varken säga ja eller nej på den.
'' Vi har bara varanndra''- Vi har ju faktiskt bara varanndra.
'' varje gång jag ser dig är det som allting stannar till''- nej, inte än. Dig, måste visa sig först.
''What a wonderful world''- nja, inte precis.
       //H

satt inne idag, heeeeela dagen.

Publicerad 2009-12-25 20:16:06 i Allmänt

Nu kollar Fredde och jag på Flickan som lekte med elden, fick den igår. Den är bra, men trean är bättre. Bäst vore och se alla på samma gång, en enda lång film. Hon är fruktansvärt snygg, Lisbeth Salander. Antar att jag har skrivit det här, men överlev! Michael Nykvist ( jag veet att det inte stavs så, men håll till godo ;) i vilketfall, han är otroligt begåvad vad det gäller skådespeleri.

Jag har inte gjort ett jota den här dagen! Jag har kollat på tv, kollat på tv, jag har gjort några bra saker. Dammsugit salen och köket och så har jag gjort kola med chilisalt. Gott! Mm, nu skulle jag kunna springa hur långt som helst känns det som. Tror nog jag ska ta en joggingtur imorrnbitti. Skönt. En sak som inte är så skönt är den där motha fucking plusgraden som hänger i luften. Har det varit minus i en vecka finns det ingen som helst anledning att det ska slå om och bli plus! ingen anledning alls. Minus ska det va! Iaf. nu.

Hm, har jag något mer spännande att berätta? Vi ska nog rida med Pau på tisdag, innan ridningen på ridskolan. Ska bli kul, får vi se om Pinnen har damp då med. Jag fattar inte vad som är felet med honom. ( Det är en häst ) När han slängde av mig, kan jag förstå. Då skulle vi precis till att gallopera över ett gärde, man kan ju fatta att han ville ha av mig, kul att gallopera, men inte lika kul att jag sitter på och hindrar honom. Men jag fattar inte varför han bocka av Pau förra gången. Vi skrittade helt lugn och stilla, sen helt plötslig börjar han bocka! Han hade ingen som helst anledning att göra det, mkt underligt...

Nu ska jag kolla på filmen och äta kola! //H

go'a grejer

Publicerad 2009-12-25 19:53:59 i Allmänt

-janson och avokado
- peppar chips och avokado
- pepparkakor med hemmagjord brunsås.

mummsfilibbaba! Eller vad säger du Johanna;) //H

pics från dagen

Publicerad 2009-12-25 01:02:46 i Allmänt



pappa ser lite konstig på båda, men tänkte att ni ville se iaf.

systra mi! fin i håret måste tillochmed jag säga!


kvinnligheten i familjen. Östrogenet strömmar! waaaaa
sov gott//H

saker jag gillar:

Publicerad 2009-12-25 00:22:14 i Allmänt

Backyard Babies
kloka ord/ fraser/ snuttar av låttexter
Brolle
Mickael Persbrant
Mig själv
jag gillar mer saker, men så här ligger det till just ju.

Backyard Babies för att Dregen är snygg, de är en pritty good orkester, de snackar som bara smålänningar gör, vilket jag ÄLSKAR!

Kloka ord.. finns det någon anledning att inte gilla sånt?

Brolle snygg, sjunger bra, snygg, snackar underbart, snygg, snygg i håret, unerbart charmig, snygg, Norrlänning, snygg

M Persbrant är inte säker på att jag stavade rätt, men: snygg, har en underbar röst, han skulle kunna spela in vilken ljudbok som helst och jag skulle lyssna jämt! Han är en världsförälder eller vad det kallas, ni vet, unicef. snygg

Mig själv Jag har mina dåliga sidor jag med, men de bra finns det fler av! :)

//H

Tid är pengar, men jag har inte bråttom.

Publicerad 2009-12-24 23:35:48 i Allmänt

Jag ska berätta för er att vinglas är inte helt enkla att rengöra! Nu mer kör vi med IKEA's, vi har jättefina från Orrefors, kan ni gissa vart de står? Inte i skåpet och samlar dam iaf, nej då inte. *host* Jag fattar att mamma inte vill att de ska gå sönder, men varför köpte vi dom om vi inte ska använda dom?! Jag har druckit ur dom i kanske tre gånger, what's the point lixom? Det om något är ju att bränna upp naturens resurser in tha air!
De är fina, visst, men jag tycker vi borde använde de mer bara.

Josefines tips inför diskning av kristallglas. ( eller andra finglas )
tips 1: Använd rejält med diskmedel ( gärna svanenmärk eller så, typ Grumme ) så det skummar mkt. Vet inte om det är bra för något, men det är mkt roligare att diska med mkt skumm!

tips 2: Diska med varmt vatten, har glaset fot, glöm ej den delen. Börja med kupan, så man kan hålla i den fortfarande smutsiga foten och sedan går man ner till skaftet och sist tar man foten.

Tips 3: Toppen över i, det som gör glasen riktigt shajjni- skölj med kallt vatten. Vet inte varför det ska bli bättre, men det tror jag det blir. Och dessutom så känns det bra att diska i flera moment, känns bättre.

När dom är sköljda med det kalla vattnet, ställ de uppochned på en någorlunda torr handduk. Tänk inte ens tanken på att handtorka dem, det orkar ingen. Inte 15 glas, nej. Har man bara två glas kan man ju handtorka dem, använd en trasa som inte fäller. 
           
            Lycka till! //H
 

så vad det jul igen.

Publicerad 2009-12-24 23:15:11 i Allmänt

kl: 18.00
Jag improviserade som tomtemor, allt var frid och fröjd. Jag la till med alla världens dialekter och hej vad det delades ut klappar.

18.30
Alla klappar utdelade och öppnade. buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusnyftsnyftbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. ( Jag fick inte en pryl jag önskade mig. ) ville aldrig fira den här idiotiska högtiden någonsin ever igen!

senare runt tv:n
Jag var inte glad. Ville strypa vissa personer ( ne, en person bara, 17 år, nu mer rödhårig page, 1.63 cm, går bild estet på Duve.. )

ännu senare
Jag var glad. Lite av julfriden hade lagt sig över mig med till slut. Vi tittade på School of Rock och hade det gött. Jag lyckades trycka bort tråkiga tankar om folk som inte hjälper till, inte-fådda julklappar och annat skit.

Nu
Har gästerna åkt hem. Göta kanal är slut och jag har hittat min jälva helvetes mobil.

//H

ett till! hör och häpna

Publicerad 2009-12-23 10:06:10 i Allmänt

det var rätt kul igår. Jag var i ett 220kvm ( enplan! ) stort hus och kopplade i en bärgvärmepump. Eller jag drog några rör, mätte en massa, tryckte ihop rör, när jag kom till Pau sa hon att jag luktade rör. hm.. undra varför. ;)

jag känner mig way to stressed för att blogga, jag har inte tid, det är j ändå dan före doparedan. Är det då man ska va harmonisk och känna julens närvaro? Jag är inte harmonisk och det enda jag känner är mitt huvud ( ont ) stress, oroad över att vi inte har någon god frulle hemma och någon julfeeling har jag inte sett skymten av på år och dar känns det som. Men för all del, ha en GOD JUL! :)

som sagt, jag känner inte för att blogga, tyvärr! hej då! //H

så ska det inte va

Publicerad 2009-12-21 15:12:06 i Allmänt

Nu har jag lov. På lov ska man vila ut, göra vad man vill, träffa kompisar, ja helt enkelt bara chilla.
Än så länge har jag inte hunnit med någonting av de där sakerna. Nu ska jag slå in klappar ( som jag btw inte hittar ) göra 5min kola och i kväll kommer brudsen så lite fix till kvällen vore en bra idé. Jag har inte tid att blogga heller. Mamma och Fredde åkte till frissan nu och kommer inte hem förens ikväll ( som tur är ) skulle mamma va hemma skulle ni inte få se skymten av ett inlägg. Hon tycker vi ska hjälpa till lika mkt som hon, men städningen, baket, pyntet och allt annat som hör julen till. Jag håller med henne. Hon ska inte behöva göra allt själv, ska vi va med och fira jesus barnet så ska vi hjälpa till här hemma oxå, det tycker jag, absolut! Men jag orkar inte. Jag är trött, jag vill sova, gråta, tycka synd om mig själv, träffa mina underbara vänner, ha ett fordon så jag slipper be som skjuts hela tiden. Jag vill inte julstöka. Det mår jag inge vidare av. Och så kommer jag säkert inte få vad jag vill ha i julklapp. Ooo, det är synd om mig, men inte ska jag visa det inte. Nej, på med smilet, kavla upp ärmarna och knåda på. 
Det här ska mina barn slippa, det kan jag med säkerhet säga. 
Jag kommer nog inte hinna blogga så mkt på lovet, så ni kan ju återkomma efter nyår. 
ps. Jag var ute och sprang i morse. fick håll. 
Ps2. Jag ska följa med en rörmockare imorrn, funderar ju på energi programmet. 
//H 

'' jag hoppas på en bris..''

Publicerad 2009-12-16 17:41:13 i Allmänt

Först och främst ska jag göra en rättelse. Pugg Rågerfelt stavas inte Pugg Rågerfeldt. Pugh Rågefeldt och inget annat ska det va!

Idag har jag dansat, det gick bra. Vi ska preforma imorrn i skolan, så vi körde i aulan och stämmde av så allt är som det ska va. Allt är som det ska. Jag ska bara packa ner alla kläder och smink och sånt sen är jag redo. Skulle behöva sova ett par timmar oxå vid närmare eftertanke.

Imorrn är det tänkt att några kompisar ( vilka är jag inte säker på.. )  ska åka och kolla på Jossan och Linn när dom visar upp sin teater. Jag vet inte bara hur jag ska komma dit.. Och så glömde jag köpa en sak till deserten jag ska göra till lill-julafton, mamma är inte alltför glad att köra bil på vägen just nu, det är ju viss risk för halka om man säger så. Men BMW:n borde ju funka för henne, den har något system som håller den på vägen. Någonting Tracktion Control heter det. Jättebra, förutsatt att man inte vill ta sig en svängom på isen. ;) Jag vet inte hur det funkar, men vi har försökt att rubba den ur banorna, men det är inte lätt ska jag tala om! Jag tro den har något som ser till att hjulen inte börjar snurra. Smart idé och jättebra!

Jag ska straxt ta en dusch, kanske bada.. sen ska jag stupa ner i sängen. Jag är trött och i behov av sömn. Har inte sovit särskillt mkt de senaste nätterna. Nu ska jag läsa bloggar! :) //H

onsdag..

Publicerad 2009-12-16 09:18:44 i Allmänt

Jag har inget att göra just nu, sitter på lektion och det är meningan att vi ska välja själva vad vi håller på med, eftersom vi slutat imorrn och betygen redan är satta, så bloggar jag.

Erik sa att han skulle snöpula mig när vi ska hem. Jag önskade honom lycka till.

Snöbollskrig är fruktansvärt roligt! Har man väl fått första bollen i nacken, då är man ju redan blöt, spelar det då någon roll om man blir blötare? Jag är dock inte så bra på att kasta med bollar, jag kan ta emot saker och ting som kommer flygandes i luften, men kasta har jag aldrig varit så bra på. Det är lite konstigt för jag är ganska bra på att kasta ett sudd genom halva klassrummet och langa ett äpple till någon, men snöbollar, handbollar och kast med lite boll är inte en av mina specialliteér. Eller handboll är jag nog ganska bra på.. Aja, ni fattar. Jag är inte bra på att kasta snöbollar, villket är himmla synd eftersom det snöade hela dagen igår och hela landskapet är inlindat i ett vitt underbart täcke av snö. Jag gillar det en hel massa kan jag säga! =)

 
pistkarta över Obertauren ( stavning? ) dit vi ska v. 8


Mina. I lööv them!


Tro det eller ej, men Fredde och jag åkte spark ner till bussen. Det tog tid, medarna var alldeles rostiga. men kul hade vi! =)

Ut ur plånkan och in i den matriella världen.

Publicerad 2009-12-15 22:39:12 i Allmänt

Jag har köpt två skivor idag.
Tomas DiLeva och Pugg Rågerfeldt.
Jag lyssnar inte på Pugg, men mamma gör och när jag läste på baksidan kunde jag inte motstå den. Titlar som: Bolla och Rulla, Finns det lite stolthet kvar, finns det oxå hopp om bättring och Snart kommer det en vind, rinner ner och lägger sig som ett lager av skydd runt om hjärtat. Sådana texter får mig att må bra och känna att jag är precis den jag är och jag har inga planer på att ändra det och jag behöver inte förklara mig jämt och ständigt. Folk får tro vad dom vill. Det är ju enbart deras problem om de tror jag är någon annan än den jag är. Bara för att jag har snyggare kläder än dig ( tycker ju jag, eftersom jag har mina kläder på mig och inte dina! ) betyder ju inte det att jag är en konstig tönt som sitter med näsan i läxorna jämt. Fast om någon sa så, att jag var en konstig tönt med ambitioner, då skulle jag nog bil glad tror jag. Jag gillar töntar, dom kan man prata med och få ett vettigt svar, för dom har tänkt ut saker och ting. Det är fruktansvärt kul att snacka med någon som snöat in på något, de kan allt, så underbart att få svar.

      //H


Har jag redan publicerat den här bilden? hittade inga på när jag ser glad ut.. vi gör ett försök till...


här kom en som jag ser någorlunda glad ut på iaf. Jag hittade en som skulle passat så bra! Men den var för ful för att visas. ;)

Jag hann inte går.

Publicerad 2009-12-15 22:12:55 i Allmänt

Igår hade jag NO prov som sagt, det gick JÄTTEBRA! MVG, jag blev på allvar jätteförvånad. och glad så klart! Tyck jag är konstig, gör det, men kemi är ju kul! Synd att jag insåg det kvällen innan prov-dagen, men man kan ju inte få allt säger de som vet. Eller, nja, nästan allt kan man faktiskt få. Man kan inte ge upp om inte får det på en gång, våga hoppa! ( haha, poetiskt och SANT!! )

Vi var ju som bekant i huvudstaden idag, Bullshit city säger pappa vet inte varför. Vi var på riksdagen och kollade. Blev guidade av en kvinna från Vingåker ( ! ) och Amanda, jag har oxå haft Peter i skolan! =) Hon, guiden, sa att man faktiskt kan komma från Vingåker, utbilda sig till undersköterska och sedan bli politiker och sitta med i riksdagen. Det finns fortfarande hopp, eller vad var budskapet? ( Vem har sagt att jag ska lägga ner alla underbara tankar bara för att jag kommer från Vingåker? Jag har HELA VÄRLDEN TILL MITT FÖRFOGANDE )

I riksdagshuset har dom ett rum med konst enbart skapad av kvinnor. ''Kvinnorummet'' kallas det. Fy fan vilken dålig idé. Dom hade kommit på att all konst i det huset vad antingen skapad av män eller så föreställde den en eller flera män, ''så kan vi ju inte ha det,'' tänkte dom. ''Vi gör ETT rum där kvinorna kan va.'' Tillåt mig utbrista: W-H-A-T?????? Männen har ett mega stort HUS, kvinnorna fick nöja sig med ETT RUM. Kan ni tänka er hur jämnställdhet-vågen ser ut i mitt tycke? I männens vågskål ligger det en stor fet hög med hårt bukfett. I kvinnornas skål rinner det runt lite underhudsfett. Hajar ni?
Jag vill inte se jämnlikhetsfrågan som en våg. Jag vill att alla ska sammlas i mitten, jag vill att det ska va en självklarhet.


bild från Sierra Nevada. Det snöar!wiiiiiii!! =)))))

nu kom Fredde hem

Publicerad 2009-12-14 16:56:33 i Allmänt

Jag hade helt enkelt inte tid att blogga igår.
Vi bakade pepparkakor hela förmiddan ( bilder kommer sen ) var på Julshow på Vårnäs hela eftermiddan, blev lite längre än väntat, kom hem, städade lunchrummet, åt, efter duschen var klockan helt plötsligt 21 och eftersom vi hade NO prov idag ägnades resterande vakan timmar till plugg med mamma. Jag trodde jag skulle få ett svagt VG, men hör och häpna! Jag fick ett MVG!!!! *stolt* Jag är jätteglad, och jag vill inte på något sätt skryta, men man får vara glad för en sådan sak, utan att skryta. Så det så! :)

Det har varit en rolig dag idag. Den innehöll både slöjd, HK ( vi gjorde ASGOD kola med chili och flingslt + mindre lyckad glögg! ) en relativt skoj spanskalektion och så klart en hel del uppskattade skratt!

Tonight är det Amanda's place som gäller. För eftersom ni följer min blogg slaviskt så vet ni att måndagkväll= tekväll med de bästa! Vi ska va hos katterna så det kan nog bli en del gos med dom oxå! ;) Alla är bort tingade nu, efter nyår finns det inga kattungar mer på Eneroths. Inte i deras hus iaf. ( Vill inte skriva hela adressen.. ) Jag länkar förresten till Amanda, kattägarinnan, läsvärt som tusan!

Jag lånar min fars data och det enda han har i bildarkivet är..

och andra bil-bilder som jag tycker han ska ha. ;) 

tjing tjing!!//H
ps. imorrn ska jag till Sthl, så jag bloggar sent på kvällen. ds.

pankakor med sylt

Publicerad 2009-12-12 23:01:50 i Allmänt

Jag sa till mamma att jag tror inte jag kommer fira jul när jag blir stor, vi kom överens om att hon skulle laga maten och komma med. Tycker det låter som en bra idé. Jag kommer nog fira jul, men jag kommer se till så min partner är lika delaktig i stökandet som jag.
Jag saknar insperation, jag har inget att skriva om. Man kanske kan ha ett tema för avrje dag, om jag skulle kolla på julkalendern skulle jag kunna skriva om den.. Nu varken kollar jag eller lyssnar på julkalendern, så det kan bli lite tjärft.. Jag kan hitta på min egna kalender! Det var en bra idé, kan jag göra till nästa år. Men det är ju ingen idé att jag lägger in det i datan, eftersom jag hoppas på att få en ny i jul! ( Observera att jag hoppas! ) Jag sa till mamma att jag önskar mig en laptop väska av Hillan, till en mini, och om jag får ett fodral, då borde jag ju få datan med, lite snålt annars kan jag tycka. ''Ne, du får ingen data, här, du får en väska till den ist. God jul! '' 

 
Hello hurray! We are the great, we are the soldiors of the human race. //H

Nu är jag redo för jul

Publicerad 2009-12-12 20:09:30 i Allmänt

Jag känner att julstämningen börjar smyga sig på. Tro det eller ej, men jag har inget emot det. Ska bli skönt att fira med de närmaste bara, inte så mkt stress över allt som ska fixas. Jag välkomnar även lovet med öppna armar, ska bli skönt. Jag har inte en susning om vad jag ska hitta på på nyår, hon vi skulle ba hos ska tydligen på en anna fest. Jag är lite arg på denna person för det. Går väl över om jag har tur. Det är faktiskt hennes fel att vi kanske inte får vara hos henne, tror inte hon läser detta, men om du gör det: Bli inte arg på mig, bli arg på dig själv om du nödvändigtvis ska bli arg. Jag säger bara sanningen, och om du inte fattar vad jag menar så pratar jag gärna md dig, om du inte blir förbannad, då håller jag käft.

Vi ska snart baka lussebullar, bättre sent än aldrig ju! ;)

Vi har NO prov på måndag, så jag tillbringar nog kvällen i boken, vid lussebaket, vid glöggkoppen och vid tvn. Undra om det går något spännande på tvn ikväll. Har dålig koll på tvtablån nu för tiden. Ett tag kunde jag varenda kväll utantill. ( haha, snacka om att inte ha någe liv! ;) )

Har lite rentvätt som väntar på mig oxå, men jag känner mig trots detta välfigt lugn. Inte just trots tvätten, trots att det är julafton om 10 dagar. Hm.. undra om någon la något i min föda..

Nu ropar Fredde att baket ska gå av stapeln. Hörs! //H

klappat och klart!

Publicerad 2009-12-12 18:45:52 i Allmänt

Örebro med Torssander idag, vi älskar att skatta båda två och det gillar jag!
Till slut var vi så trött så jag köpte en kaffe och damp ner i några, för stunden, ritkigt sköna fotöljer. Naaaajs kan man kalla det!
Jag har handlat klart alla julklappar nu, tror jag. Skönt. Jag köpte pappas present idag, klart att han såg den. han tog upp den ur påsen och sa något, kommer inte ihåg vad. Jag ryckte den snabbt ur händena på honom och sa tyst för mig själv, men ändå så han hörde, ''fan''. Han gick skrattandes ut ur rummet.


Mössa till mig från Indiska. Behöver faktiskt en mössa, och den här kan man kanske ha under skidhjälmen.


Jätteballa byxor till mig från Cubus. Det är entligen en byxdress, men jag tänker använda den som byxor.

Ett linne till mig från Cubus.

Jag har inga plane på att läge ut bilder på det andra jag köpt, eftersom det är julklappar.
Vi kom på att vi ska ju faktiskt till Sthl på tisdag, så det kan ju va läge att hålla i slantarna! Ska jobba som en robot på lovet har jag tänkt. Vill ju ha lite kosing! x) ( länge sen jag höder det ordet, kosing.. )

Vi ska nog äta tomegröt ikväll, mumms! Och så har jag tänkt dricka glögg, för det har jag inte gjort än. Imorrn ska vi baka pepparkakor och kolla på julshow ute på Vårnäs. Susanne ska va med på agillityn ( stava? ) och det vill jag inte missa. Det är helt sjukt vilken koll hon har på hundar, inte bara hennes egna, andra med. Måste va något med rösten. Den makten skulle jag oxå vilja sitta på. Lika väl som hon kan sätta sig i respekt så kan hon få djur att koppla av, en rätt häftig syn. //H

två veckor kvar till dopparedagen!

Publicerad 2009-12-11 22:04:27 i Allmänt



Johanna och Amanda är på Lars Winnerbäck, Julia är i Globen och jag sitter i soffan med trasig morgonrock och rinnande smink. Men inte klagar jag för det! Jossan och jag ska till pennybridge imorrn och fixa lite klappar är tanken. Hoppas jag hittar något, jag hoppas på insperation där!

Ni som läser är otroligt dåliga på att kommentera. Japp, det är ni. kan det va så att när jag skriver så inehåller texten allt, så ni behöver inte tillägga något. Kan det va så? Eller är ni bara lata? Eller har ni bara dålig fantasi? Jag kanske ska provosera.. Ok, jag fattar inte att vissa tjejer vill va fula! Herregud, har du krokig näsa, fixa till den! Man får ju sköta sig lite iaf.. Nej, det där är nog inte jag. //H

Luciadagen i ära!

Publicerad 2009-12-11 21:47:40 i Allmänt

Dagen har varit kul. Vi vaknade hos Amanda, klädde oss, åt frulle, åkte till kyrkan, klädde oss till tärnor, sjöng ( gick bra ) för skolan, åkte till Ekbackskyrkan, sjöng, fikade ( med kaffe1 ;) ) Sen hade vi lååång lunch så vi gick hem till Amanda och åt. Smaskens! Jag trivs och gillar verkligen att tillbringa tid med de där underbara, på allvar!
Sen traskadde vi till Humlegården, första uppträdandet var lite svajigt, men det andra gick jättebra! Sen slutade vi, gissa vad vi gjorde i väntan på bussen? ;) Gick till Amanda, diskade efter lunchen.
Har väl inget att klaga på angående förmiddan. Nu kollar jag på Skavlan. Idol är tråkigt. Skavlan är rätt kul, just nu berättar Robbie Williams att han har sett stora saker som han inte förstått. Det kan man ju tänka på ett tag, förstår man tillräckligt mkt för sitt eget bästa? //H

flätat hår i Amandas lägenhet

Publicerad 2009-12-11 05:44:13 i Allmänt

Nu är jag vaken och snart ska vi åka till skolan, eller snart och snart, men om en timme typ.
snart frulle och sen ska jag pilla ur alla flätor Jossan och Amanda flätade i mitt hår, det kommer bli bra!
hej då och ha en bra dag! //H

jag läser..

Publicerad 2009-12-10 18:01:11 i Allmänt

... snabba cash och den är jättebra! även om jag bara är på sidan 56 så känner jag att det här är en sån bok som inte vill ska ta slut. Jag älskar såna böcker! Det finns nog bara en nackdel, istället för att sova på nätterna så läser jag, det är ju inte allt för bra, men annars så älskar jag såna böcker! Har även tänk se filmen, den kommer ut i mitten på Januari.

Ikväll sover jag hos Amanda, så det finns risk för dålig update inom de närmsta dygnet. Men håll till godo!

Nu ska jag ta bort nagellack ( kan ju inte Lussa med rosa naglar ) och packa lite grann.
Eller först ska jag läsa bloggar! ;) tjintjing!!//H

Lady in red is dancing with me

Publicerad 2009-12-09 20:20:28 i Allmänt

Jag har kommit på vad jag skulle vilja ägna min fritid åt. Modern dans. Ni vet, man fladdrar runt hur som helst till någon konstig och underbar rytmik som kallas för musik. ''och jag tycker techodico funk är dett enda jälva dunk. för inte kan bara kliva fram till en tjej och fråga ska du hänga med hem till mig. Först ska man ju rejva fram till klockan fem och sen kanske det blir av. '' ( m uggla )
Ni som såg mig i kyrkan idag vet vad jag menar, det kanske inte just var modern dans, men något åt det håller iaf! det är jättekul! man kan bara flyta med i musiken och så får man se hur det blir, improisera kallas det visst! jättekul!
nu ska jag ta en dusch, sen ska jag kolla på GA! nattinatti//H

jag blir oxå trött johanna!

Publicerad 2009-12-09 18:00:08 i Allmänt

Min kära polare har skrivit ett inlägg på hennes blogg ( länk- johanna hjärtberg ) där hon skrev att varför kunde inte blondinen ha bra brtyg och varför kunde inte märkelkläds killen va snäll? Jag har en sak att meddela världen.
Man snackar om jämnlikhet hela tiden, vi ska ha lika lön, lika bostäder, läsa samma tidning, äta samma mat, vi ska vara så lika varanndra som möjligt. Män och kvinnor i mellan. Alla ska va lika mkt värda och bla bla bla. Jag blir så fruktansvärt trött på alla tjat! Ja, vi veeet att det SKA va så! Ja, vi veet att det är dåligt att det finns fler manliga rörmokare än kvinnliga, vi veet. Men är verkligen en hemlös lika mkt värd som en hjärnkirurg. Eller en taxischauför lika mkt värd som en prisbelönad doktor i kemi? Nej, skulle inte tro det! Jag vet att vi måste ha både kirurgen och städaren, vi behöver varanndra osv. men fattar ni vad jag menar? Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna förklara, men om världen var på väg att sprängas i luften skulle ni välja FBIs sprängningsspecialist eller skulle ni välja en tråkig tonårning som super skallen av sig så fort den får chansen? Jag är säker på att sprängningsspecialisten vet hur man super skallen i bitar, men vet tonåringen hur man stänger av en bomb? skulle inte tro det!
Jag är så trött på allt snack om jämnställdhet. Varför kan vi inte bara få leva? ''vi måste stå upp för våra rättigheter'' ja, det är klart vi måste, men varför fattar inte folk att det bara är att ändra sig? och varför är det alltid kvinnorna som måste slå sig blodiga för att få sin vilja igenom? kan inte bara alla män runt om i världen fatta att dom får vika ner sig? Allt handlar inte om att vara störst, bäst och vackrast!
Jag har såååå mkt mer att skriva, men jag har redan tråkat ut er för mkt. //H

men så är det väl, alla vill till himmlen och åka limmousine

högst upp på önskelistan!

Publicerad 2009-12-09 17:02:50 i Allmänt


Visst är den snygg!? Den finns i rosa, brun och svart oxå. Allihopa ser jättebra ut, men jag funderar faktiskt på den bruna. Mamma sa att om jag får datan får jag inget PS ( jag veeet, vi är nog dom ända levande som inte äger ett PS) JAg fyller ju år, sa jag bara. Hon gick.

//H

ja, vad ska jag göra idag då?

Publicerad 2009-12-09 14:49:55 i Allmänt

Jag ska skriva hk uppgifter, hela eftermiddagen, ska laga lite mat oxå, men hk:n måste ni idag.
Vi har varit i kyrka  idag och övat till Lucia. Det gick bra. Jossan och jag övade med mick för första gången och det gick jättebra! Nu ska vi bara knapra piller och dricka varmt, vad gör man inte för att Vingåker ska få höra skönsång och inte kalle anka ljud? Har man ont i halsen så har man, kan även hända att en och annan vitlöksklyfta slinker ner, men var lugn! Det blir på kvällen, så jag slipper andas på er.
Nu blir det plugg! //H

hatar dagar som inte innehåller bloggar

Publicerad 2009-12-08 21:36:38 i Allmänt

Jag somnade på bussen idag på vägen hem, detta reaulterade i att jag fick gå två km extra. två km är inte så långt, men det tar tid! 20 minuter, på 20 min hinner man gott och väl skriva en rad eller två.
imorrn är det lucia övning hela dagen, från 8 till 13. önska min röst lycka till! Jag åt en msk honung förut, och så käkar jag bafucin. vore ju skit om jag inte var kry på fredag, oo vad pinsamt att sjunga och det bara låter för jälvigt. Det vill jag inte vara med om, inte alls!

Jag har kommit på att jag önskar mig en mini laptop i jul. Ni har säkert sett den, från HP, finns i olika färger. Det vore ju toppen, man kan ta med den överallt! Har man bara en lite större handväska, och den är inte så tung heller. Den enda nackdelen jag kan se är att skärmen är så liten, inte så kul om man ska kolla på filmer och så. Fast om det bara är där en stor och en mini skiljer sig, då tar jag helst minin. Har ni några tips eller tankar?
Jag tror inte jag kommer få en ny data, men kanske lite pengar till en, det vore ju oxå bra. Nu kom jag och tänka på världens bästa present till mig från pappa, en epa! Tänk, brum brum varsågod! ååh, då skulle jag bli glad, det kan jag lova. Jag har en hel del jag vill skriva, men fredde vill ha datan. ( ännu ett argument, Fredde och jag delar, inte kul. Nu kan ju inte båda använda datan till läxor och sånt samtidigt. Med en egen kanske mina betyg skulle skjuta i höjden! haha, man vet inte förens man provat ju! ;)

Nu ska Fredde ha datan som sagt, hej då! hört imorrn, då har jag heeela långa eftermiddan på mig. //H

är jag oxå sådär?

Publicerad 2009-12-07 22:17:14 i Allmänt

Jag blir galen på mamma ibland. ( visst får man va det ibland? ) Jag blir galen på att hon inte lyssnar, hon borde lyssna på sig själv med jämna mellanrum, då kanske hon inte skulle säga så konstiga saker. Jag blev så arg på henne ikväll, sen kom jag på att jag är lika dan, fast mamma är 100x värre. Mamma och jag kan, i vissa fall, inte diskutera saker, vi blir bara osams, eller hon blir arg och så kan hon inte ge med sig att jag faktiskt har rätt. Det kan oxå vara på andra hållet, jag vill inte ge vika, men det är mkt värre när mamma har fel, då kraschar det mesta. Jag blir så arg och det värsta är att jag kan inte säga något. Jag ser hennes brister och blir sur över dom, sedan kollar jag på mig själv och inser att jag är av samma sort. Jag är en blandning av mor ocg far ( klart jag är.. ) men jag har lite av varje i min personlighet. Pappas lugn och mammas temprament. I stora drag alltså. Jag blir lite rädd när jag tänker på det. Det här må låta väldigt taskigt, men jag vill inte bli som mamma, inte i alla lägen iaf.

Ni som inte har träffat min mamma har nog inte så höga tankar om henne, men hon är ju självklart inte så jämt. Inte alls. Jag kommer säkerligen lägga upp en text där jag prisar henne och bla bla bla. Men man kan ju inte gömma sin persnlighet, hon är så ibland, även solen har fläckar. //H

 
ps. så här kommer min balklänningskjol se ut på ett ungefär. //H

åååhhhhhhh SOPA!

Publicerad 2009-12-07 22:05:00 i Allmänt

Har tagit över Jossans data nu. Det är väl entligen meningen att jag ska göra lite hk uppgifter, men jag har ju hela onsdagen på mig! Jag kan ju mejla allt till Maria, det löööser sig. coola bananer!
Nu är dom uppätna, men nyss mumsade vi på en underbart god lussebulle. Kan inte riktigt säga varför, men den var god! =)

Vi har även hunnit öva lite på våran låt, det låter ju riktigt bra nu, vi måste bara komma på ett sätt att kurera halsarna på. Dom värker och slämmar om var annat, usch! På fredag gäller det ju, vi får droga honung hela natten. Det vore ju rätt bra om man typ kunde ha dropp ner i halsen, med honung, eftersom man behöver sova, så kan man ju inte springa upp och hälla i sig honung, det funkar ju inte. Dropp ner i halsen vore ju toppen! Jag är smart sometimes asså.

här provsyr jag. Det var lite strul med maskinen förra gången, men idag var den frisk igen!

ikväll är det..

Publicerad 2009-12-07 13:27:24 i Allmänt

TEKVÄLL! och snart är det lucia övning. Nu är det hemkunskap och jag har så mkt att göra att jag väljer att inte göra någonting alls. Jag har koll på läget, men eftersom vi bara har HK denna termin så är det här värat slutbetyg, det gör mig lite nervös.
I kväll är det tekväll! tjing tjing!!//H

Jossan har börjat anteckna hur många minuter våran NO/ MA lärare kommer sent.
Undra hur många timmar hon står i skuld till oss när vi slutar... ?

alla vill till himmelen och åka limmousin

Publicerad 2009-12-06 23:08:22 i Allmänt

Jag vill skriva massa på min blogg, men om jag gör det så kommer ingen orka läsa och då tappar ju bloggidén hela alltihopa. Har man en blogg vill man ju ha läsare. Jag persoligen tycker det är roligare med en blogg som har blider och korta små meddelanden. Det går inte riktigt ihop sig med hur jag skulle vilja att min blogg såg ut. Eller jag vill ha bilder med oxå, men texterna är ändå de viktigaste i min blogg. jag skulle kunna skriva sida och sida ner, men det skulle folk inte orka läsa och jag förstår det. Det skulle inte jag heller orka göra.
Var vara det jag ville framföra. //H
ps. jag har blivit mkt bättre på att skriva på datan sedan jag startade bloggen. Nu behöver jag knappt alls kolla på tangenterna, förutom långa ord, som tex. tangenterna. haha, inte så ofta man skriver det. ds.

titta vad jag hittade! från 6:an klassresa på gotland

här står hela truppen redo att möta gotland med ett leénde på läpparna!

nu håller jag visst på att ladda in alla kontakter i datan från mobilen alltså.

Publicerad 2009-12-06 22:57:35 i Allmänt

Jag vet inte riktigt vad jag håller på med just nu. Jag kan använda mobilen som ett usb, så jag ladda in Hk uppgifter i mobilen, allt var frid och fröjd, sedan skulle jag kolla hur man öppnade hela köret och nu tror jag att alla kontakter laddas in i datan. Som ni märker så blev det nog lite fel någonstans, men jag hänger inte läpp för ddet inte! Om man råkar tappa bort mobilen har jag ju iaf. kvar alla nummer. =) 
Jag har skrivit Hk uppgift. Det tog lite längre tid än vad jag hade väntat mig, men nu är jag klar. Jag som tänkte kolla klart på Sherdil. Får se om jag orkar med ett avsnitt.. 

Jag har tillbringat 45 min åt något som många aldrig ens kommer på tanken att göra. Många inser nog inte ens att man faktiskt måste göra det, tar det bara för givet. Jag tycker det är lite oansvarigt, att inte veta sådana vissentligheter. För mig är det en självklarhet, medans det är en självklarhet för 08:or att gå till ica och köpa varan i svarta frigolitpaket med plast på. Med oansvarigt menar jag inte att alla ska fixa sitt eget och veta precis allt, det vore inte bra. Då skulle hur många jobb som helst försvinna om man började leva så, men jag tycker att man borde iaf. ha koll på hur bitarna blir till bitar, att veta att det är inte ko-köttbulle. Lite mer ska till innan det blir färdiga varma köttbullar. Kan ni lista ut vad jag har ägnat 45 minuter åt? Jag har styckat griskött. Det var kul! För er som inte vet, så bor jag på en grisfram. Här slaktar vi våran egen gris och jag fick äran att hjälpa till. Är säker på att några av mina underbara läsare tycker det är rent ut sagt vidrigt att såga itu en gris och sedan stycka upp den i lagom bitar, men jag är oxå säker på att det finns folk där ute som avundas mig, att jag har möjligheten att göra sådanna saker. 
Jag vill bara säga en sak, så det är förstått ordentligt. Det är inte en massa blod överallt, det ligger inte tarmar och köttfärs om vart annat. Det är nog ett av de renaste ställena här. Det är inget blod, bara lite levrat blod i ådrorna, man tar bort alla inälvor och slänger dom ( man ringer efter en bil som hämtar allt och som sedan kör det till en biogasfabrik så det blir till energi! smart va? Jag tror det går till så iaf. ) Det ända som är lite konstigt är lukten. Det luktar inte rosor och viol, men efter två minuter känner man inget. Det är en svag doft som inte går att beskriva. 
Nu dödade jag just en nattfjäril. 
Det är kul att skära i kött! och nu har jag redan skrivit för mkt, så vi hörs i nästan inlägg! //H

förra årets gran 

städa lite kvickt bara

Publicerad 2009-12-06 19:49:31 i Allmänt

Nyduschad och faktiskt riktigt glad. För första gången i år kände jag en gnutta julkänsla. vi hade nyss kommit hem från kalaset och mamma, jag och Fredde var uppe i stora rummet och då kände jag att ja, det kommer nog bil en helt ok jul i år igen. Men jag vill fira den i ensamhet med familjen tror jag. Jag föreslog att vi inte skulle fira jul i år, men mamma sa att hon redan har lagt skinkan i blöt och köpt klappar så tyvärr. Eller tyvärr och tyvärr, men ok, famijen Hultgren firar jul i år.
Nu ska jag städa lite, eller plocka undan kläder och annat iaf. Bloggar mer senare! tjing//H

sry för bad update!

Publicerad 2009-12-06 13:15:59 i Allmänt

Igår firades Johanna och det var jättekul! Vi åt, sjöng sing star, pratade om allt mellan himmel och jord och hade allmänt gött! En blandning av de bästa flickorna kan inte resultera i något annat än lyckat! ;)

Jag ska strax iväg till kusinerna och fira dom, så jag bloggar senare. Kolla i kväll! =)

Nu måste jag tvätta av mig och göra mig iordning, har en smula brottom. tjing tjing!!//H

klart som tusan

Publicerad 2009-12-04 23:30:12 i Allmänt

Jossan och jag bestämde oss för att kolla på Sherdil, vi var inne på någon sida och kollade, men vi hittade den inte. Youtube fick det bli, funkade jättebra ända tills jossan åkte hem, nu tar det aslång tid. Kom hit igen Torssander!
Jossan var som sagt här, vi har övat våran sång, slingat hennes hår och druckit mirakelkur. Den består av varmt vatten, honung, citronsaft och pressad vitlök. Om man tar bort löken så är det faktiskt inte så tokigt! ;) Vi vill ju vara friska tills på fredag! ( lucia.. )

imorrn händer det massa trevliga saker, eller iaf. två. Jag ska in till k-holm och köpa persent till kusinerna och så tänkte jag att vi kanske skulle kunna lämna in min mobil. På kvällen är det stalljour, efter det åker jag till Johanna. Vi ska fira henne för hon fyller år idag! Grattis bruden! :D

Nu ska jag ge Sherdil ett nytt försök. tjing tjing! //H

so plugg och datan= dålig kombo.

Publicerad 2009-12-03 22:10:29 i Allmänt

Jag försökte plugga so, eller mamma försökte förhöra mig, samtidigt som jag fixade och trixade lite med datan. Det gick så där måste jah erkänna, inte bra att bli störd när man försöker greja saker med bloggen, inte heller bra att bli störd av datan när man försöker göra lite nytta och plugga till provet vi har imorrn ( ! )
Jag plggade till ljuva toner i form av Tomas DiLeva. Hur kan man inte gilla dem mannen? Kan någon vara så snäll att förklara det för mig. Jag förstår om man inte gillar Per Moberg, han är ju lite hal om man kan uttrycka sig så, men Tomas DiLeva är väl ändå det underbaraste som kan gå i ett par skor! ( har han skor? ) Han är både underbar och evig, kan ju inte bli bättre. 

Jag vill se Kristina från Duvemåla. Jag vet inte vad den handlar om, men jag vill se den. Jag gillar musikaler, det blir så mkt mer känsla med musik. Ganska otroligt vad toner kan göra med en person och ett humör. 


 
haha, går igenom lite bilder. kan hända att jag redan publicerat denna bild, men håll till godo!

Ichgl -08

Vem tar kort på sitt hus? Jag vet ju hur det ser ut. ( Det är alltså inte jag som knäppt kortet! )
observera att byggställningen inte står där längre. kanske ska ta ett nytt kort så får ni alla som inte vet hur det ser ut hemma hos mig reda på det. Väntar nog några månader isåfall, eller kanske bara någon månad så ni får se vilket underbart vinterland jag lever i!

ja, den bjussar vi på! eller vad säger du jossan? Från konfirmationen förra året. ingen höjdar bild, men jag kan meddela att denna skönhet brevid mig börjar övningsköra om lite drygt en månad. och ja, jag är avvis, rejelt tillochmed!

och eftersom det är min blogg så avslutar jag med en bild på just mig. Lagom fjortis, jag ser inte puckad ut, men med ögonbrynen uppe i det blå. sätter man till en för taskig skärpa och sämst ljus, då börjar det lika något!
puss på er alla! //H
ps. imorrn fyller johanna år, glöm inte att gratta min härliga polare! ds.

ganska jobbigt just nu i skolan

Publicerad 2009-12-03 17:51:42 i Allmänt

Alla lärare ska ha in grejer i slutet av terminen, det kan man ju fatta. Dom måste ju ha något att sätta betyg på.
I morrn har vi so prov. Jag ska skriva hk inlämningar, svenska bok och no prov nästa fredag. För vissa där ute kanske det här låter som en liten grej, inget märkvärdigt alls, men för mig är det för mkt. När jag gör något vill jag att det ska bli perfekt, har jag en timme på mig blir inte allt jag gör perfekt och då tycker jag att jag har misslyckats. Om jag inte har visat vad jag kan så har jag ju det.

Min svenska bok kommer bli krånglig för den som läser. Jag skriver nog lite osammanhängande. Och så är det många av mina tankar som jag entligen inte vill skriva, som jag skriver för att om jag inte gör det så kommer läsaren inte förstå ett jota av vad som står. Och så känns det som jag skriver på bloggen, använder en del förkortningar, tal-språk ist. för skrift-språk osv. Den kommer nog bli ganska bra boken, men lång. I sjuan skulle vi skriva en berättelse, min blev lång, för lång. Jag har alltid haft en förmåga att inte riktigt hålla mig till ämnet. Om jag ligger och tänker på något så vandrar tankarna och helt plötsligt är jag inne på hur man skulle kunna piffa till hårsnoddarna ist. för att klura ut ett mattetal i matteboken. Jag ska skriva om allt, mer eller mindre, oftast mer. Jag är kanske inte så effektiv. Men en sak jag är är glad i musik! I love it! Just nu lyssnar jag på Shoreline med anna Ternheim. har lyssnat på den i några dagar nu och den blir inte tråkig, så ska ett riktigt bra stycke musik va! hej då! //H

snart är det tajm för denna skönhet att visa sig på sjön igen! ( kanske skulle tagit kort under huven ist. där gömmer det sig nämligen en V8 som inte är att leka med. ;) eeh, det är ju det vi gör med den visserligen.. leker alltså.  x)

plugga igen, glada dagar jag har! *host*

Publicerad 2009-12-03 17:28:05 i Allmänt

Idag hade vi bild, vi ska tolka Mona Lisa, göra en egen version, ändra på något. Jag har en tanke, Therese är inte riktigt säker på att det kommer bli så bra. ( Therese är läraren ) Jag tror det kommer bli snyggt, är inte säker på om jag har någon motivering bara. Konst för mig ska ha ett syfte, det ska mena något. Jag har två olika tankar om min målning, den ena finns det en mening med, den andra är jag tveksam. Den med mening kan jag inte genomföra, det kommer iaf. inte bli någe vidare bra, den andra kan jag göra, men behöver komma på lite argument. Vi ska alltså måla, jag ska måla på duk och jag gillar inte att misslyckas så jag vill vara helt säker innan jag börjar. Just nu är jag inte helt säker. Therese sa att jag har chans på MVG så jag känner pressen kan man säga, lite jobbigt faktiskt.
Jag kan bil så trött på mig själv ibland, jag är lite rädd för att misslyckas och som jag skrev innan så ligger inte mina misslyckanden i gilla-högen.


visserligen så lyser skärpan med sin frånvaro, men jag vill åka skidor! Jag vill vill vill! //H

galen på datorer! FUNKA! ! !

Publicerad 2009-12-02 20:31:59 i Allmänt

Om jag fortsätter att sitta så här som jag gör kommer jag få förslitningsskador i axlarna. Jag lovar. Datan är för högt upp jag är för långt ner. Så kan det va.

Jag skrev ett rätt så hufsat inlägg nyss, när jag klickade på bild-knappen, då låste sig hela skiten. Nu ska jag inte klicka på bild-knappen, det betyder att ni inte får se någon konstig bild, men ni får en realtivt glad Josefine. Det är ju alltid bra! :)

Johanna har gått och skaffat sig blogg. johannahjartberg.blogg.se. kolla in den!
 Nu ska jag tvätta av lagret av spackel och sen ska jag kolla på Greys Anatomi, sen är det raka vägen i säng som gäller. 8 timmars sömn ska det va! ( har jag tur så får jag 6.. )

Har inte pluggat mer, har kollat på Torkel i Knipa istället. Mycker bättre! x) Hela filmen finns på youtube, uppdelad visserligen, men den som väntar på något gott. ;) Sjukt kul film är den endå komment jag har. 
    Hörs imorrn!//H

You know I'm a little bit dangerous

Publicerad 2009-12-02 17:22:33 i Allmänt

Nu har jag pluggat en stund. Jag är inte klar och det slår mig att jag kommer sitta framför böckerna hela kvällen. Jag har svenska, Hk och NO kvar. HK måste bli klar idag, dom andra är ingen fara om jag skippar, men man kan ju kolla lite i boken iaf! ;)
Mitt tips till alla er som tycker det är svårt att plugga hemma: tugga på något. Kan va ett tuggummie, nötter, frukt, godis vad som funkar, bara man tuggar på något. Om tugget tar slut kan man ju alltid avbryta studerandet och baka något som man kan ha som tugg. Då skakar man myrorna ur benen och har man gjort ett bra jobb så kommer man ihåg vad man nyss lärt in, gör man inte det är det bara fylla på med kaka och köra igen! x)

Lyssnar just nu på Dead or Alive you spinn me right round. Den är bra, orginalet vill säga! Florida versionen suger!

Jag har som sagt inget kul att skriva om ikväll. Det kommer förmodligen bli ett inlägg till, istället för att baka bloggar jag! ;) Jag hade tankar på att ta en massa fina bilder, blommor med rimfrost är fint! men det blev inte så.
Hoppas ni oxå känner vilken passion jag har när jag skriver det här, det bara sprudlar ner i fingrarna och ner på tangentbordet! Ni skulle bara veta!´//H 
ps. det sista var ämnat som ironi ds.

nanananananaanannaa it the same tomorrow

Publicerad 2009-12-02 14:50:38 i Allmänt

Idag har jag varit i Hallsberg, kollat på Alléskolan. Den var fin. Tåget var försenat så vi hann inte titta på så många program tyvärr. Det var synd, men jag han koll på sam-ekonomi, europa-ekonom och HR, skulle gärna kollat på energi och estet oxå. ( har dom estet där? ) Det skulle visst va några öppethus kvällar, får väl åka dit då om det skulle va så.
Nu ska jag plugga. Massor.
Kan man göra något annat än att älska vädret idag eller?! minus ju! Det betyder is på sjön och det i sin tur betyder glad Joefine! Igår var jag inte glad, speciellt inte vid lunchen. När solen äntligen visar sig, då ska persiennerna ner till golvet. Inte konstigt att Vingåker är tråkigt..
  hej på en stund! //H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela