J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

smutsiga naglar och sprayat hår

Publicerad 2010-05-31 22:25:02 i Allmänt

Jag längtar redan till frukosten som kommer äga rum om ca 7 timmar.
Ibland kan jag äta hur mkt som helst, bara så där. Jag syftar inte på godis och sånt, men mat, jag kan lassa in mängder.
Ibland kan jag inte äta alls mkt, jag blir helt enkelt mätt väldigt snabbt.

Nu är jag inne i en äta-period. Den började idag, på lunchen åt jag nästan konstans mellan 11.30 - 12.00 och det blev inte en enda köttbulle kvar efter middagen här hemma.
Har jag kanske slappnat av nu efter musikalveckorna och insett att jag är hungrig? Ja, det är inte helt omöjligt. När jag är stressad är jag inte nå vidare hungrig alls, men det känns inte som jag varit så stressad. Hmm...


Ja, det ska bli gott med frukost, den saken är BIFF!

//H

Jag kryllar av kunskap

Publicerad 2010-05-31 17:11:38 i Allmänt

Imorrn ska jag till frissan och snacka om balfrisyren och så har jag lovat till mig en sminkning. När sjuttan jag ska hinna med det får vi se, men ja. Gul bil? Blå bil? Första dagen efter två veckors skoj, ja det var seeeegt! Jag är allvarlig nu, jag höll på att somna sista lektionen. //H

Hej

Publicerad 2010-05-30 22:27:12 i Allmänt

Jag är trött och orkar inte skriva en massa.

Vattnet, som var stand-in för spriten i musikalen, hade någon hällt ättika i
Äppelbitarna var dräknta i ättika

Men jag hade jättekul ändå och kommer sakna det. Jag tycker det är kul att stå på scen, men jag tycker det är roligare när man får skapa kontakt med publiken, alltså typ prata med dom och så. Det är kul att spela teater oxå, men det är roligare när man spelar med publiken istället för.

Jarre, Jossan och jag avslutade med kortspel vid Viala. Det var tänkt som ett kvällsdopp, men det var för kallt!
//H

Paprika morot

Publicerad 2010-05-30 02:46:01 i Allmänt

Nu är klockan så där mkt igen, men det var det värt!

Musikal först, det gick bra, är inte meganöjd med min insats, men jag kan ju knappast ändra på det nu. Joan´s sen med en fint komponerad skara folk. Det är kul när att umgås med folk man inte brukar umgås med, det där lät som jag inte gillar människorna jag brukar umgås med, det är FEL! Jag stormtrivs med de personerna jag brukar umgås med, men kul med lite omväxling. ( hur jag än vrider och vänder på det så låter det negativt. Jag menar det inte negativt! )
Alla var rätt uppe i varv ( majoriteten var musikalare ) och flera gånger kom det fram personal och hade för sig att vi hade med oss alcohol. NEJ!
Vi har nått botten! Man får inte ens vara glad längre utan att folk tror man är på lyset. Inte bra.
( Men jag fattar att dom frågade, skulle polisen dyka upp och se oss halsa vodka så skulle tillståndet restaurangen har ryka all väldens väg! ) 

Julia sen, värmde oss lite för att sedan avsluta med lite Burken/dunken. Eller jag avslutade med det iaf.

Ikväll gick jag verkligen med flowet och det gick ju jättebra! Ibland är jag lite skraj för att det inte ska funka, att man måste ha en plan eller så, men ikväll existerade inte någon plan av något slag och det är jag glad för!

//H

Jag e en tuff brud

Publicerad 2010-05-29 14:15:15 i Allmänt

Musikal idag med, 18.00 i Vidåkers aula.

Idag tänkte jag ta bort batteriet ur Audin, ladda det och sätta in det i Lisa, men nej så blev det inte. Fanskapet satt ju fast i bilen! Det sitter i en nersänkning, passar perfekt och den satt fast med en metallremsa och jag kom inte åt med nyckeln så barretiet sitter fortfarande i Audin. Pappa har gjort det förr så han får hjälpa mig, bäst att boka tid!
Han är jätteupptagen hela tiden nu, jobbigt!

Vi ska vara hundvakt i sommar. Nästa vecka kommer Donna, vet inte riktigt hur länge, men några veckor iaf. Ska bli kul!

//H

Misstolka mig rätt!

Publicerad 2010-05-29 01:18:36 i Allmänt

''Jag hatar bilden av en size 0 tjej som lever på vin, cola light och cigg istället för mat.''

Läste BlondinBellas nyss och hittade det här citatet. Eller citat och citat, jag gjorde det till ett citat.

Visst, tyck jag är korkad nu, men va!?!?!?!

Förstå en bild på en ''Skinny love'' med förstor T-shirt, ljusa strumpor som går lite länge upp men har hasat ner, barbent, kanske inte helt slät rakade ben heller. Lite fjun typ, det ska va motljus så fjunen lyser som en gloria runt benen. ( låter mkt märkligt, men tänk er! )
Långt hängande, platt, lite smårufsigt ( nyvaken ) brunt med ett ganska brett hårband ( typ som Björn Borgs )
Sittandes på en vit stol, en sån här i gjutjärn eller nåt, men krussidull på, som spets. Ena benet upp på sittsen, en cigg i handen och ett glas rött som solens strålar inte riktigt kommer igenom.

Hur kan hon inte gilla den bilden!?!!?!??

Nej, jag förstår att BlondinBella inte menar så, inte bilden på en tavla eller så.
Om man skulle kunna rita så skulle jag rita det jag beskrivit nu. Vackert!


Observera att jag tycker bilden vore makalöst fin, men jag uppmuntrar varken till svältning eller rökning. Jag gillar kvinnor med lite former, oj så klyschigt det låter! Men det är snyggt med en midja, en rumpa och lite ben. Ser sunt, friskt och moget ut. ( inte moget som i fniss fniss varje gång nån säger fi**a, men vuxet moget ut. )

//H

Punkt

Publicerad 2010-05-28 23:25:29 i Allmänt

Ikväll var vi bra.

Jag orkar inte skriva så mkt om det nu, annat än att jag hade APKUL och att glada miner smittar av sig.
Eller, nja lite mer kommer jag skriva men men.

Föreställningen i skolan var så där måste jag erkänna, men Amanda och jag for hem ( Lisa funka, tummen upp! ) och kollade på Forrest Gump, kokade kräm och sprang runt bland snår och buskar.
Vi hade så mkt överskottsenergi! Men vi kom ner till logerna och delade med oss, oj oj oj vad taggade hela gänget var! Älskar sånt!

Nu ska jag tvätta av Monica och sätta på Josephine. Imorrn kanske kanske kanske far och moi kopplar in baslådan i Lisa och om vi gör det så sätter vi defenitift i ett större batteri! ''Den som lever får se.''

Morgondagen börjas med amerikanska pannkakor iaf. Kan man äta blåbär/hallon kräm till det tro? ja, den som lever får se helt enkelt. Gillar inte lönnsirap så mkt, inte till pannkakor iaf.

När jag kollat upp ett nytt ordspråk så hittar jag meningar till dom överallt! Jag kan peta in ''den som lever får se'' vart som helst känns det som.

//

Jag såg en blåval i vattnet

Publicerad 2010-05-27 21:28:52 i AllmäntHemma hos Torssander kollade vi på film, Pippi och Mulan. Mulan är fortfarande en väldigt bra film!
Ja, så här ser det oftast ut om man kollar på film efter skolan. Alla, förutom, jag ligger och sover.
Haha, då kan man passa på att ta roliga kort, och låta katten väcka de stackarna som sover!
Skämt åsido, men så skulle man kunna göra..

//H

Där borta vad piren har jag lagt min far

Publicerad 2010-05-27 21:15:53 i Allmänt

Angående hämtning av Lisa:
Den bitchen ville inte starta när jag skulle hem.
En promenad på 7-8 km i ballerina och en väldig massa ögonvatten senare knackade jag på dörren hos Jossan.
Fortfarande full av dåligt adrenalin, men ja, det smakade gott med sällskap och fika!

Nu är Lisa på laddning och jag är inte helt nöjd i själen än känner jag, men snart ska jag få gå in i Arseniktornets bubbla och låta allt runt omkring försvinna. Sen ska jag drömma gott och sova sött! //H

Vi är alla fångade i tiden

Publicerad 2010-05-27 18:28:31 i Allmänt

Jag började på en bok igår, Arseniktornet av Anne B. Ragde
Den är göörbra! På två timmar läste jag halva boken, 137 sidor, det är ett gott tecken!


Nu ska pappa och jag hämta Lisa, berättar sen

//H

Toktrött fortfarande

Publicerad 2010-05-26 18:14:55 i Allmänt

Hur gick gen.repet. då? Jo, tack, rätt så bra. Det blir bättre imorrn.

Jag hade jättemkt energi genom hela musikalen, var allmänt glad och trivdes bra. Sedan, efter musikalen, ska Therese gå igenom vad som gick bra/dåligt. Jag föll som en sten från Himalaya. Det var som att någon sög ur all min kraft med världens damsugare!

Nu är jag hungrig och jag ska äta som en häst så jag håller mig uppe imorrn //H

Obehagligt

Publicerad 2010-05-26 18:09:24 i Allmänt

När jag kom hem från skolan så gick jag direkt upp och gnodde bort det mesta av sminket sedan var det rätt ner i sängen! Efter några minuter hörde jag mamma ropa nerifrån ( hon var inte inne när jag kom hem ) men jag orkade inte svara, jag ville bara vara så nära madrassen som möjligt med hela kroppen! Sms är bra.


Jag vaknade av att jag trodde jag försovit mig, så jag kollar på klockan, 17.43. Tänker: Fan, vi som skulle va tidigt i skolan idag, kliar mig lite vid hårfästet, jag har ju inte hunnit duscha! Kollar en extra gång på klockan, jaha det var fortfarande onsdag. Phu!

//H

NU JÄKLAR SKA VI VISA DOM!

Publicerad 2010-05-25 22:33:22 i Allmänt

Ja, kom igen nu Vidåkers 9:or! Nu ska vi visa publiken att vi allihopa är födda till att skådespela och dom ska få hämta hakorna i bortre Kina.
I väntan på att få gå upp på scen och röja så lyssnar vi på Eldkvarn tycker jag!
//H

Oh, therse a wisper in the wind, cant put my finger on it, but it's calling out my name.

Publicerad 2010-05-25 22:30:03 i Allmänt

Det gick jättebra på ridningen, bättre än jag hoppats på! Hästen var jättemjuk och drev bra, KUL! Vi hoppade teknikbana, den var rolig. Man skulle lägga lite volter och jox, annars brukar det bara vara hinder i följd, typ, men nu var det lite ''mer'' av det hela, kul det med!

Jag har kokat ihop lite kakor tills morgondagen. Jag följde inte riktigt receptet så noga, så det slutade med att jag imporviserade ihop lite mer kladd. De blev förhoppningsvis ätbara. Ee, energin är det viktiga och det är dom sprängfyllda med!
Tänkte proppa i lite med energi, russin. Vi har nästan jämt russin hemma. Idag var en av nästan gångerna...

Nu ska jag lyssna på Eldkvarn och kolla biljetter till Lars Winnerbäck och Visfestivalen. xoxo. //H

ps. Vad glad jag är ! Så himla underbart att man kan va det trots att regnet faller ner och lägger sig likt en maska i strumpbyxorna. Men idag gillade jag regnet, ja, det känns fräscht.
Dagens tanke går till Christer och Tommy, ( två som jobbar hemma ) och resten av deras sällskap nu. Dom är på motorcykel resa genom de småländska skogarna. Ds.

hoppas vi ska vara inne på ridningen ikväll

Publicerad 2010-05-25 16:20:19 i Allmänt

Nu har jag krånglat klart med tvättmaskinen och ska straxt duka.
Ikväll ska jag som sagt rida, Pinnen och det ska nog gå bra.
Det här inlägget är bara ett bevis på att jag inte kolat vippen sen sist, inte ett bevis på att jag är toppenbra på att skriva text!

Jag är jätteglad och enormt tacksam för att jag inte är döv.

//H

fastnade på tuben ..

Publicerad 2010-05-24 23:16:49 i Allmänt


Titta vad jag hittade!
Om ni bortser från kvalitén så är det bra. Rugigt bra tillochmed!

Jag blir lite ledsen när jag tänker på att jag inte kan vara som Håkan eller Plura, 1000-tals personer kommer inte gunga i takt till min röst. Snyft.
Tänk vilken underbar känsla att bara stå där på en enorm scen och människor har lagt ner tid på att leta biljett, betalt en biljett, tagit sig till konserten och bara leverera lycka.
Nej, börjar nästan fukta sig i ögonen tror jag.

Aa, ok en annan fråga: Varför får man inte visa att man är ledsen? Håller man för ansiktet när man gråter enbart för att gråt-minen inte är så vacker? Alla vet ju att tårar finns, varför ska man hålla undan dom? Jag fattar inte.


//H

Kalla mig glasögonorm, gör det! Men jag är iaf bättre än dig!

Publicerad 2010-05-24 22:24:08 i Allmänt

Jistanes vilken lång dag den här måndagen har varit! Vi repade igenom musikalen idag med all rekvesita ( nästan iaf ) med smik och ljud och hela baletten. Det var jättejobbigt, trots att vi körde hela dagen utan rast så blev vi inte klara. Och så säger regissören att vi inte har någon energi, inte konsigt. Vet ni hur dålig luft det är i aulan eller!?
Nej, imorrn får vi rycka upp oss och vara lite glada!

Gymmet efter skolan, jag tänkte att jag skulle hinna med ett varv ( maskinerna, )  lite hantlar och rätt så mkt löpning.
Jag började på cross trainern och sen blev jag fast vid Runway Show eller vad det nu heter. Dom gjorde jättefina klänningar allihop den här gången! Sånt är kul.
Ja, det var det jag hann med, men jaja så kan det gå.

Tekväll hos Johanna sen.
Jag började med ostrullar, en maskrosätande tiger och avslutade med sparka-sönder-blåsbubblor- leken.
Ja, efter en annars rätt tråkig dag var det ett underbart sätt att få ett så fint avslut!

xoxo//H

På väg till paradiset

Publicerad 2010-05-24 21:57:01 i Allmänt

Jag är superduper laddad för visfestivalen i Katrineholm. Låter det hur töntigt som helst? Ja, det kanske är där jag hör hemma, bland alla som har en passion i livet, trots att det är att sjunga visor och tolka Taube.
Nej då, eller nja, jo lite så är det kanske.
Jag längtar iaf tills den 5/6 för det är då det hela går av stapeln!

//H

rabarber/hallon paj

Publicerad 2010-05-24 00:29:56 i AllmäntGöörlätt!

Skala rabarberna och lägg i en form.
Ha på hallonen
strö över lite potatismjöl ( det binder in vätskan i bären/frukten, tror jag iaf )
Smält lite smör, kanske 75 gram.
Blanda i så mkt havregryn, lite mjöl och en del socker så att det blir smulor.
Lägg smulorna på bären och skjuts in i ugnen! Kanske 175 grader i 30-40 min.

Servera med vanlijsås eller nåt annat gott!

ps. Om man vill servera pajen med någon form av yoghurt, som är lite syrligare, så är det en bra idé att ha i rejält med socker i smulet. Speciellt när det gäller rabarber. ds

//H

Besviken

Publicerad 2010-05-23 23:43:48 i Allmänt

Fredde säger alltid att grillad banan med choklad i är göörgott. Idag provade vi och det var inte alls göörgott. Det var snarare inte alls så gott. Mosig, varm banan med smält choklad.
Jag gillar inte mosig banan.

Föredrar smält choklad och skivad banan att doppa i. Det är gejer det!

//H

Kom igen lilla stumpan, sätta hårt mot hårt.

Publicerad 2010-05-23 23:41:08 i Allmänt

Jag har ätit aborre för första gången i mitt liv idag. Jag blev besviken.
Om man läser mattidningar eller kollar på TV och så så säger alltid folk som fiskar att en färsk grillad aborre är det godaste som finns, så jag hade rätt höga förväntningar. Det smakar som vilken annan torsk som helst. Visst, det var rätt gott, men jobbigt att äta för det var rätt mkt ben i.

Annars idag då?
Jo, pappa och jag tryckte in basen i Lisa, den får plats men frågan är om ljudet gör det! Vi hann inte koppla in alla sladdar och grejer, men nu sitter den iaf i bilen och det är ju en bit på väg! Kanske på onsdag, kanske.
Rutan är fixad oxå, det var nog det lättaste problemet hittills. Skruva bort innerdörren och dra upp rutan igen.
Så länge man inte har både lilla ''luft intags'' rutan öppen samtidigt som den stora rutan så går det bra. Lilla rutan håller lixom stången i mitten på plats och om inte den rutan ligger på och håller kvar stången så kan den stora rutan åka ur sin banan och fara ner i dörren igen.

Sådana små saker kryllar det av på Lisa, man kan göra si, men inte om man gör så samtidigt och bla bla bla. Till slut kommer det bara vara pappa ( mekanikern hehe ) och jag som kan köra Lisa. ^^ Bra, då blir hon ju inte stulen iaf!

När vi skruvat bort innerdörren så såg vi att Lisa, förra ägaren, och Per, förrförra ägaren, hade ristat in sina namn i lacken. Kan ni gissa vad jag gjorde ??
Nu kommer hon ( Lisa, bilen alltså ) aldrig glömma mig!

//H

Nyss ridti med sister och Paulina

Publicerad 2010-05-23 18:55:50 i Allmänt

Nu har jag lagt i pasta i kastrullen, snart är det mat!

Kom nyss hem från Marsjö, har ridit. Skrittrunda idag, barbacka, najjs. Tog även lite roliga kort, höhö kanske kommer upp nån gång.

Bada snart oxå, 25 grader.

Ting ting//H

bra och varm dag

Publicerad 2010-05-22 22:57:53 i Allmänt

Gick nyss en promenad. Vad underbart det är när man kan vara ute i bara linne  när klockan slagit tio.
26 grader i poolen ikväll.
Jag hade stalljour ikväll oxå, det gick bra. Inte så mkt att göra, men mysa med hästar kan man göra länge! Eller skjutsa Paulina i hökärran, eller råka snärta sig själv i rumpan. Stallet är ett härligt ställe att spendera tid på.

Imorrn ska jag och pappa meka lite med Lisa och Fredde, Pau och jag ska rida fjordningar.
Jag öppnade lådan med bassystemet i idag och kollade på härligheten. Jag tror nog att den får plats, men det blir på håret, det kan jag säga! vill man så går det mesta.Nu ska jag kolla på Flight 93. xoxo//H

High Chaparral

Publicerad 2010-05-22 12:51:48 i Allmänt

Jag har funderingar på att sommarjobba på High Chaparral nästa sommar.
Nu har jag kollar på deras hemsida och man ska helst vara 17 år eller äldre och bla bla bla. Jag är 17 nästa sommar och har erfarenhet av hästar. Kan de bli bättre?

Fast det finns en länk till ansökningarna, tänkte man kan ju kolla lite på hur den ser ut och så, men när jag klickar på den länken öppnas bara ett nytt fönster och jag kommer till startsidan. Problem.


Det vore jättekul! //H

Fredags kvällen

Publicerad 2010-05-22 12:05:34 i Allmänt

Plan: Grilla i Högsjö.
Vad som hände: Vi hamnade i Lyttersta och dom som skulle grilla hade med sig saltapinnar. ^^

När jag skulle åka så åkte sidorutan fram ner i dörren. Jag hade vevat ner den längst ner och när jag skulle veva upp den igen så åkte den liksom av sitt ''ställ'' eller vad man ska säga, så nu ligger den i dörren. Fast det är nog inte så svår fixat, bara att skruva bort innerdörren och sätta tbx rutan hopaps jag iaf!

Amanda och jag skulle träffas på ica, men jag var lite tidig så hon hade inte kommit än. Jag tänkte sätta mig vid ingången och vänta, men där stod det två killar i 20-25 års åldern och raggade folk till nån typ av telefonbolag eller nåt, jag är ledsen men hade faktiskt ingen lust att prata med dom så jag gick in på Ica ist. Kände mig lite dum när jag stod där och glodde så jag bestämde mig för att gå och möta Amanda, vilket betydde att jag gick förbi telekillarna. En av dom smilade väldigt så jag sa hej. Han sa oxå hej, när jag gått förbi hör jag att han säger ''Allt bra? '' eller nåt i stil med det. En liten grej bara: Jag var lixom redan förbi honom, jag ignorerade att han sa något.

Sen viknade han tydligen när vi åkte förbi i Lisa.

Ja, lite kul bara.

Vi for ut till Lyttersta ( en badplats ) och bullade upp med alla godsaker vi hade med oss. + massa filtar.
De andra kom så småning om, det kom några få droppar regn så vi flyttade in under tak, vilket inte var fy skam heller!
Efter lite trix med grillen fick vi lite käk i magen + den nya Maraboun, Polka. Den är jättegod!
Becca och jag badade, det var inte alls så kallt som jag trott.

Jag har slagit mitt rekord i kullerbyttor! 21 st !!

Kvällen avslutades med mys hon Markus. Jag tror inte hans hund gillar mig, inte när jag är större än honom iaf. När jag stod upp eller satt på en stol så jag var ''över'' honom såg han så blyg och ledsen ut, men när jag låg i soffan och sängen då kom han upp och la sig brevid mig. Lite psykologiskt det där.

Jag hade jättekul igår och hoppas på fler sådana kvällar!
//H

Citatstugan

Publicerad 2010-05-22 11:41:13 i Allmänt

''Om ni äter kycklingpaj med curry så smakar det inte alls curry.
- Men du är ju vegetarian.
- Nej, just det! Ni måste påminna mig.''

''Konstantinoper,
( eller vad det nu var ) Det är väl en stad?
- Ja, i den staden har iallafall inte jag varit i.''

//H

Nancy Sinatra

Publicerad 2010-05-20 19:13:04 i Allmänt

Musikalarbetet gick bra idag. Det var kul.
Jag blev sminkad och efter det blev jag lite mer deprimerad för varje gång jag kollade i en spegel. Jag vill inte bli gammal!!!! Jag tvättade bort det så fort jag kom innanför dörren hemma.

Eftersom solen varot framme idag så ägnade jag eftermiddagen åt lite poolstädning och vila i solen. Skönt att sova i solen måste jag säga.

Första måltiden ute oxå, på hemmaplan iaf. Najjs!

Ska sova mkt i natt, så sov så gott! //H

Det är de små sakerna som räknas

Publicerad 2010-05-19 22:08:52 i Allmänt


Men Gud så hemsk kamera jag har på mobilen!! Det blir verkligen tydligt när bilden förstoras upp så här.

Detta är kylen vi hade tillgång till på 50 års kalaset. Vi öppnade den och Paulina utbrast: ''Titta! En lite dyrare version av Vemdals-kylen. '' Höhö, ja det kan man säga! //H

Första badet!

Publicerad 2010-05-19 22:04:36 i Allmänt

När jag kom hem var jag på så bra humör ( eller hade bara världens sugarrusch! ) så jag sopade altanen och tyckte upp ogräs ur springorna på uteplatsen. Jag tror att var enda lönn-näsa har rotat sig på våran uteplats! Finns massor, eller fanns, nu har jag ju dragit bort dom.
Sen skulle jag bara kolla hur varmt det var i poolen, jag kände med handen innan jag kolla på termometern, det var ju inte så farligt tänkte jag. Kanske ska man ta sig ett kvällsdopp! Det var 23 grader. Jag badade.
Först var det rätt kyligt, som det alltid när när man ska gå i, men det blev behagligare. Blev dock ingen längre tur, men nu är den invigd för året!

//H

klämmer in ett inlägg

Publicerad 2010-05-19 21:59:16 i Allmänt

Fullt upp idag!
Musikal hela skol-dagen + två extra timmar. ( Dom var roliga, vi fick göra lite som vi ville, typ. ) Sen for Amanda och jag till gymmet för solning och träning. Man blir helt utmattad av all denna musikaluppståndelse, vi somnade båda två i solariet. Det var sköööönt!
Träna, ja det gick rätt bra, hade inte så mkt energi, blev inte så hårt.

Nu är det en geting på mitt rum!!!! WHHAAAAAA!!!!!

Amandas mamma Susanne fyllde år idag och jag blev bjuden på tårtkalas! Det var kul, och gott. Jag borde äta tårta oftare, man gör inte det så ofta, mest när någon fyller. Det är ju inte så att '' Oj, nu är det vilken Torsdag som helst, jag gör en tårta!'' Kanske ska införa en tårt-dag i månaden.

//H

HEJ

Publicerad 2010-05-18 15:54:49 i Allmänt

Jag är rätt så trött och har ont i huvudet. Men jag är glad att det är varmt idag och ikväll ska jag rida!

//H

God natt

Publicerad 2010-05-17 22:09:26 i Allmänt

Och nu så vill jag säga att natten den är min och alla vackra drömmar dom trillar nu på pinn!
Och jag vill oxå säga att A-cremen var bra. Så tack min kära syster, ja tack ska du ha!

Pippis sommarvisa fast nu som...
...Josefines sommarvisa! hehe, jag börjar nog bli trött.

Jag vill stava mitt namn så här: Josephine istället för: Josefine.
Lite finare tycker jag.
Sov så sött //H

Musik, det som är så underbart!

Publicerad 2010-05-17 21:30:53 i Allmänt

Idag har vi jobbat med musikalen hela dagen ( i skolan alltså ) Det var jobbigt, jag föll nästan i sömn på slutet. Och så hade jag ont i huvudet, trots flera timmar senare och två Ipren så känner jag fortfarande viss smärta. Kan det vara migrän?
Eller så kan det vara solens gassande strålar som letar sig in i huvet på mig och orsakar kortslutning i nerverna så det blir helt kaos där inne. Så skulle det kunna vara.

Jag spelar Monica, en helt vanlig kvinna. I början av musikteatern är hon väldigt glad och positiv, men blir bara mer och mer stressad och nerös, fast rätt tråkigt genom hela showen. PMS kärring skulle man kunna säga.

Tekväll ikväll, vi satt ute och myste! Kan tänka mig att det kommer upp bilder på Jossans blogg, håll utkik!

//H

Ingen Kenny starfighter som på bilden

Publicerad 2010-05-16 20:57:40 i AllmäntAtt kolla på Flight 93 eller att inte göra det. Det var väl ett hål mellan Formel 1 tävlingarna så pappa lånade den ( tack Johanna! ) och kollade, men då sussade jag sött så det blev inte mkt till filmtittning där inte!

Sov så underbart och glöm inte att det spökar på Julita gård! xoxo//H

Människor föds inte onda

Publicerad 2010-05-16 20:36:25 i Allmänt


Från Costom på Elmia

Här har vi beviset: Fredde är rätt bra på kameror
Lördagen är värd en rad eller två so here I go!
Vaknade, var trött, tog ett lååångt varmt bubbelbad och blev ännu tröttare. Paulina kom, drack kaffe, färgade hår ( som vi lika gärna skulle kunnat strunta i, det blev ingen skillnad nästan alls. ) Kom på att oj, nu var klockan så där mkt igen, klädde på mig. Upptäckte att det var en ljusgul fläck på den enda vita skjortan jag ägde, sprayade på tabort-jox. Blev ännu större gul fläck på undertröjan. Jag strök skjortan oxå, la in den i bilen ( tänkte ta på mig den precis innan själva kalaset började ) när vi klev ur bilen i Julita så visade det sig att Fredde hade suttit på skjortan. Jag hade strukit, knölat med bälte, ( så det skulle passa med skjortan ) sprayat tabort. Och så sitter hon på den!!!

Jag har lärt mig att om skumpan bubblar över när man öppnar den så ska man luta flaskan, då slutar det rinna över. Ser ju värsta proffsigt ut oxå!
Och så har jag lärt mig hur man öppnar en Champange flaska utan att korken flyger all världens väg, jag är rätt bra på att både korka upp vin och öppna skumpa nu.
Ja, kvällen gick, vi servade alla med dricka, plockade tallrikar, åt göörgod mat, försökte hålla ordning i det minimala köket vi hade tillgång till, dansade och rätt som det var hade klockan hunnit bli tre och folket drog sig tillbaka till vart dom nu skulle sova.

Vi satt uppe lite till, kollade på den UNDERBARA utsikten, lyssnade på fågelkvittret, åt jättesmarrig pannacotta, parmesan-kex och en helt suverän chokladkaka. Somnade vid halv fem, gick upp 8.10 och serverade frulle klockan 9.
När jag kom hem la jag mig på en madrass och sov. Det var skönt.

Oj, det här blev ett nedrans längt inlägg. //H

Så bra så bra så bra

Publicerad 2010-05-16 20:09:38 i Allmänt

Jag är glad över vad jag hunnit med under detta lilla minilov.
Onsdag: Fika med Johanna, Jarre och Linn på Joan´s ( Eller Jans som man oxå kan säga )
Torsag: Fira mig hos Johanna med Jossan, Jarre, Louise och Johanna så klart!
Fredag: Filmkollning hos Jossan med Jossan, Jarre och Becca.
Lördag: El grand finale! Servitris på 50 års partaj. + social time med Paulina
Söndag: Sitta på en bänk och se solen sakta gå upp, äta göör god pannacotta, sova så där lite för lite fast att det inte gör något alls, tränat och nu njuter jag av att jag mår så himla bra!

Jag blir bara lite rädd, jag vet ju att den här braiga känslan kommer försvinna ut i universum och trollas bort nån gång så småning om. Det gör mig lite så där halv skarj. Fast åandra sidan så kommer jag ju må så här bra efter det att jag mått så där dåligt, om ni fattar hur jag tänker.
Jag är oxå extra glad idag för imorrn får jag träffa AMANDA!!!!! Och så ska pappa och moí köpa bas/ar till Lisa och förhoppningsvis skor till balen och så är det ju Tekväll!

//H

''Nykyssta läppar mjuka som sammet och varma som en nysoven säng''

Publicerad 2010-05-15 00:31:41 i AllmäntJa, förutom en film som både lockade fram skrik och rysningar så hann vi med lite dans, Talang och en titt på lite nytt i Jossans garderob. Hon har startat en ny blogg förresten, kolla länkarna!

Imorrn kommer bli en låååång dag, jag ska träna, färga hår, servera och vara trevlig. Det sista är nog inget problem, inte efter dagens bestyr! Ja, imorrn är jag upptagen så det skriker om det, men kul ska det bli!

Pussen och kramen //H

ps. Nu är jag 16 år ds.

Inte att leka med

Publicerad 2010-05-15 00:11:04 i Allmänt


Jag tycker ni ska se den här filmen, men jag tycker ni inte ska se den ensamma. Den är grymt läskig och jag brukar inte vara så jättefeg, men jag varnar er.

Den handlar om en tjej som är förföljd av en demon. Nu bor hon med sin bilvande fästman och demonen börjar visa sig igen. Mannan införskaffar en filmkamera så dom ska få demonen på band. Han tycker mest det är en kul grej, men efter några sömnlösa nätter inser han att det är allvar. Tjejen är rädd mest hela tiden, hon blir mer och mer ''borta''.
Det slutar med att hon ler in i kameran och sedan kommer det text: ''Michos ( eller vad nu killen hette ) kropp hittades av polisen senare. Katie har aldrig återfunnits.'' Typ så stod det.
Man får hela tiden se det som händer genom deras filmkamera vilket får det hela att verka värkligt. Som att det skulle kunna hända.

Den var bra, tråkig i början, men riktigt ruggig i slutet. Många kalla kårar for nerför ryggen kan jag säga! Det sista av filmen kollade vi på med uppdragna persienner, lampan tänd och med 112 ett knapp-tryck bort.

Bra film, men snälla kolla inte på den själv! Ju fler som kollar desto bättre.
//H

full rulle

Publicerad 2010-05-14 16:56:22 i AllmäntGrattis till MIG!!!

Åt lunch på Julita Wärdshus, fikade med farmor och göörgod tårta och så småningom far jag till Jossan där även Becca och Jarre befinner sig. Jag gillar mitt liv! Fast jag saknar Amanda, tror nog jag nästan kommer krama ihjäl henne på måndag!

//H

Under mitt 15 levnads år har jag hunnit med

Publicerad 2010-05-14 01:25:15 i Allmänt

Jag har:
krånglat med mobiltelefoner. Efter mkt om och men har jag dock den telefon jag vill ha.
Varit på High Chaparral, två gånger!
Kommit på att jag vill sommarjobba på High Chaparral nästa sommar.
Kärat ner mig i en bil
Skaffat Lisa
Gjort det sämsta köpet, en kina moppe som inte startar efter vintern.
Kommit underfund med att jag inte behöver bevisa något för någon.
Slagit mitt gamla rekord på BIP-testet

De sista timmarna som 15:åring tillbringade jag hos Johanna med Jarre, Jossan och Louise. Vi åt mat, tillverkade en göörgod chokladsås, myste och kollade på Flight 93. !Tackar las chicas!

//H

Jaha gissa vem som...

Publicerad 2010-05-14 01:16:06 i Allmänt

...fyller år idag då?
Ja, inte är det kungen iaf. Jag vet tre personer till som fyller år idag, en gammal lärare, en gammal klasskompis mamma och en kille till.

//H

Rätt som det regnar så kommer det en skur!

Publicerad 2010-05-12 23:41:55 i Allmänt

Mår man bra av att träna ska man träna, mår man bättre av att bygga med lego ska man bygga med lego.
Imorrn ska jag kanske eventuellt träna, för jag mår bra av det och tycker det är kul!
Nu råkar det ju va så att jag fyller på fredag, ska nog käka lite med de ''vackraste och bästa'' imorrn, får se om gymmet kommer i kläm. Men jag mår bra av att träffa tjejorna med, och tycker det är kul!

Nu ska jag försöka mig på att tecka ihop en balfrisyr. Vi får väl se om jag har stake nog att visa den här, är ju ingen Picasso direkt.

//H
ps. Det dundrar i himlavalvet ikväll. ds.

Hjälp????

Publicerad 2010-05-12 22:24:05 i Allmänt

Blir lite lätt deprimerad när jag inser att man ska planera sommaren snart.
Jag vill ta det som det kommer, göra lite vad som faller en in. Jag inser mer och mer att livet i allmänhet inte fungrar så. Helst ska man väl planera hela livet, inte bara göra matsedel. Ja, när jag blir 30 ska jag ha jobb, hus och en jackrussel.

Nja, helst inte.

Jag har planerat in två veckor i Vrigstad iaf. Från den 19 juli och fram. Såklart Videc festival oxå. Det blev inget ridläger i år, det hans inte med. Tiden flyger iväg och jag sitter här och bloggar. Haha, ska jag skylla mig själv?

Jag han iaf med en fika med Johanna, Jarre och Linn ikväll. Det var behövligt, något annat. Jag är lite rädd för att nöja mig och bara vara, jag vill ha det bästa. Fast samtidigt som jag vill ha det bästa så vill jag bara vara. Men varför ska jag välja då?

//H

woppsi, glömde säga....

Publicerad 2010-05-12 00:07:20 i Allmänt

... Jag gjorde 19 kullerbyttor idag.
Jag skulle klarat fler om inte det hade kommit en häck farandes!
Jag såg ju att den kom närmre och närmre så jag bestämde mig för att bara göra 19, men den 20:onde kom nästan av sig självt! Det var som att kroppen ville göra en till, haha det måste sett kul ut! Prova att göra många kullerbyttor och en bara sluta, man gör nästan en till av bara farten!

Tip(p)s
Har du tråkigt, gör en massa kullerbyttor! Om du dessutom försöker ge dig på att springa direkt efter får du upp flåset rätt så bra.

//H

Så ska det va!

Publicerad 2010-05-12 00:02:39 i Allmänt

Jag måste bara berätta om min dag!

Jag åkte till skolan, på rekord tid! Men jag hade inte bråttom eller så.
Hela skoldagen var skön, inget spec som hände. Det flöt på. Våran idrottslärare var sjuk så vi promenerade till gymmet och solade, det var sköööönt! ( obeservera att vi gick en promenad, så helt utan motion var vi inte! )

Sydde fast axelbanden i ena änden, la upp underkjolen och kollade hur man gjorde ''rynket'' ( Ska jag försöka förklara rynket kommer ni aldrig förstå, bättre ni får se bild sen. )  Becca och jag for hem till henne, satte oss i solen och fikade. Ostmacka och kaffe är gudomligt ihop! Vi la oss på gräset sen och solade lite, eller iaf. njöt av solen. Tyvärr gick den i moln titt som tätt så vi slutade under en filt på gräset ist. Det var najjs!
Ridining sen, det gick jättebra! Eller iaf mkt bättre än jag väntat mig och det var jättekul! Hästen jag red, Pinnen, han är som en unghäst. Det vill säga att när man gör rätt själv så gör hästen oxå rätt. Det kan man ju tycka är en självklarhet, men med havre moppar som stått på ridskola i en halv evighet är det inte alltid självklart. Dom gör lite som dom vill, en unghäst gör vad man ber den om. Oftast. Det är jätteskönt för då vet man ju när man gör rätt, det märker man inte alltid på en ridskole häst.
Jag märke i vilket fall när jag gjorde rätt och när jag inte gjorde det och det var jätteskönt att för en gångs skulle känna skillnad!

Ok, lite knölig text ovan, men jag orkar inte läsa igenom och ändra till gramatiskt rätt svenka och bla bla bla.

Så vida jag inte får ett sms eller nåt som gör mig ledsen så kommer jag somna gott! Och det betyder oftast att jag vaknar najjs oxå.

Jobbdag imorrn, städa pool och plocka pinnar.

//H

ps. shit vad jag tjabbar! Men jag har bara så mkt att dela med mig av, jag är GLAD!!! ds.

Allt bra är ju redan sagt, det finns inget kvar att mig att säga

Publicerad 2010-05-11 23:48:10 i Allmänt

Vi skulle få leva här.
Vi skulle få leva här.
Vi skulle få leva här.

Mental Istid-
Kan stämma rätt bra ibland

Gud är farscíst.
Gud är rasist.-
Allt är ju relativt

Alla vill till himlen och åka limousine.
Du köper din väg till himlen
Du kan inte byta ut så ditt liv så byt kanal.
- HAHAHAHAHA

Alla föddes lika nakna utan stygn på sin kropp.
- Ja, stämmer
Imperiet ska segra!

Jag vrålar till vinden för att få den att förstå.

Sen målar jag om december till augusti för att
klä mig i handskar och hög hatt
- Jag ska oxå måla om månader om jag får klä mig i höghatt och handskar!


Här kommer en bra sak som kan vändas och vridas på hur länge som helst, men det är bra.
När lampan släcks är vi alla svarta.
/ Kodjo Akolor från sthl live


En till bra: Det är ni som är konstiga, det är jag som är normal. Och: Ni ska se mig när jag klättrar på höghus.
Ja, om jag inte slutar nu blir det ointressant för er att läsa, fast det kanske det redan är. Men jag håller med, det är jag som är normal, alla föddes utan stygn på sin kropp och alla vill väl åka limousine?

//H

( Thåström för den okunnige! )

''Snart så är det fredag och då försöker vi igen! ''

Publicerad 2010-05-11 23:03:52 i Allmänt

Oj vad glad jag är!!! Jag har en massa energi till övers, jag tänkte ta en promenad sen kollade jag ut, det är mörkt och Fredde är sjuk och mamma är trött. Jag vill inte gå själv, man vet aldrig vad som kommer upp ur dikerna när mörkret lagt sig!

Jag har lagt lite energi på att iaf lägga allt som ska hängas i garderoben i en hög och allt som ska vikas och läggas i en annan. Man måste ju börja nån stans!

Jag har tagit hem klänningen nu. Jag ska bara fålla den, sätta fast axelbanden och rynka den lite mitt fram. Den kommer bli najjs!

Jag har hittat ett till gamlat progg/punk band att lyssna på. Noice. Kommer ihåg att min moster Hillan lyssnade på dom, eller om jag minns rätt så köpte vi en skiva med dom till henne iaf. Låter rätt mkt som tidig Magnus Uggla. BRA. Det finns ett till band som låter som tidig Uggla, KSMB.

Jag vet att själv att jag tycker det är jobbigt när folk lägger upp youtube klipp hela tiden, kan tänka att ni oxå tycker så. Men jag gör det ändå, så varsågoda! Här har ni tidig Uggla, Noice och KSMB.


Uggla

Noice

KSMB

Om ni inte hajjat det än så kan jag meddela att JAG GILLAR MUSIK!!!!

//H

Tekväll

Publicerad 2010-05-10 20:25:27 i Allmänt

Idag har vi smuttat på te och mumsat gottis!

Jag har kommit på lite små lösningar till min balklänning. När jag provade den förra veckan kom jag fram till att den var sjuuuukt mkt för stor, nu är den insydd, men är fortfarande lite stor upptill. Om man inte riktigt bryr sig om hur det kommer se ut skulle man kunna sätta i ett gummieband. Jag kör på axelband, flätade! Tog med remsorna hem så nu ska jag läsa manus och fläta! Och så ska jag nog klämma dit lite rynk och en liten rosett eller något mitt fram, så det inte  faller fram om man skulle behöva luta sig fram.

Det är kul att sy, ibland iaf.
//H

ps. Åka Lisa med nervevat, tärningar och Kapten Röd i högtalarna går inte av för hackor! ds.

En av de bästa

Publicerad 2010-05-10 20:19:57 i AllmäntAlltså, ja den var kanske bäst när man var typ 11 eller så, men den är inte dålig nu heller! Det är massa bra musik i oxå, typ En vän i en bil med H Hellström. Så fort jag har låten kommer jag och tänka på filmen. Samma sak med Caesars Palace och Jerk it out. Najjs!

//H

Jossan påminnde mig

Publicerad 2010-05-10 20:13:46 i Allmänt

''Kärlek är bara en massa kemiska grejer som gör att man blir kåt och konstig.''

Har ni sett filmen Festival? Med Ebba Hultkvist eller vad hon heter, där säger Mark det. Mark är rockstar och har en konstig manager. Bra film, mkt bra tillochmed!

// H

You, you need to be nicer

Publicerad 2010-05-09 11:44:30 i Allmänt

Länge sen jag lyssnade på The Cardigans, kommer ihåg när jag nästan bara lyssnade på I can buy you. Det är ju ioförsig A camp, men dom har ju samma sångerska. Ja, dom med Imperiet och Ebba Grön, jag håller inte koll på vilket band som skrev vilka låtar, Thåsttöm som Thåström.

Snart kommer Fredde hem och då ska jag väl helst ha tagit bort mina grejer från hennes rum och bäddat sängen. Kanske ska smöra lite och damsuga golvet oxå.

När något är så där mega smutsigt, typ som handfaten på både Freddes o mitt rum, då spelar det nästan ingen roll hur trött eller utmattad jag är, då städar jag. Tar bort alla bomullstussar, aloe vera blad, tops och sminkrester. Så lätt och så fint det blir!

//H

Mobila anteckningar

Publicerad 2010-05-08 23:25:47 i Allmänt

Egentligen är det onödigt att ni tar med skivor, det är ju jag som kör.
/ Pappa på väg till Vemdalen

Du ska bara hålla käften stängd och suga min kuk.
Hur ska det gå till?

Och du din jävel, dig har jag aldrig tyckt om. Ska jag begrava dig levande eller? Far åt helvete!
/ Bästa sommaren ( eller vad den heter )

Man ska inte vara rädd för döda människor, det är de levande man ska akta sig för.
/ Bästa sommaren. Klockrent btw

Det kan bli en askungesaga, som han som var med i Talang. Han sångaren, Pavarotti.
/ Johanna på SO-lektion

Muren är skithög!
/ Jakten på Juila

Då var det kolsvart och nu är det ljust.

Jag vet inte hur jag ska hålla pennan.
/ Josefin Torssander 16 år gammal.

Det brukade Masaierna ha i ögonen. -Vem är det undra Jarre.

Sist men absolut inte minst! Tvärt om.

It is an illution

Kärleken är för stor men själv är jag för liten.
/ Ebba i Ebba och Didrik

//H

Jossan tipsar

Publicerad 2010-05-08 23:13:28 i Allmänt

Jag tycker att tipsar borde stavas med två p. Tippsar. Visst, det kommer från engelskan, men vi försvenskar ju allt annat så ett till P vore inte helt fel. Tippsar.

Jag har i vilket fall ett tip(p)s. Ist. för hyllor och skåp till t.ex. t-shirts så använd en bokhylla! Göörsmart ju. Inga dumma dörrar att öppna och bli osams med, inte dumma lådor att dra ut och springa på. Helt öppet och eneklt. Dessutom är det snyggt och praktiskt. Man ser alla fina färgglada tröjor och det gör ju att man inte behöver springa runt i varenda låda och leta. Bara kolla hyllan lixom. Cathy sa att det skulle bli dammigt, kan så vara, men det struntar jag i.
Jag kan erkänna att jag inte har världsbäst koll på mina kläder, dom är lite var stans i huset, men när man har en snygg garderob och så, då kanske det känns lite roligare att hålla fint. Som med träning, har man fräscha och snygga kläder så känner man sig fräsch och snygg själv man mår bättre och vill använda dom = man tränar mer.

Jag ska ha en bokhylla i min blivande garderob//H

I Freddes säng

Publicerad 2010-05-08 22:58:38 i Allmänt

Jag har sagt det förut, men säger det igen. Svenska musiker är bra!!
I juli, tror jag det var, ska vi med familjen Hellström till Linköping och spana in Lars Winnerbäck. Någon mer som vill slå följe så säg till!
Jag vet inte om jag just är så stort Winnebäck fan, men lite gott har han ju gjort! Och jag känner bara till de mest kända så jag ska väl egentligen inte uttala mig.

Jag slapp sova i mitt rum! Fredde sov varken hemma igår natt eller idag natt så jag occuperar hennes säng.
Jag gillar inte mitt rum, inte alls. Jag gillar inte kokt potatis heller, och inte mjuk bröd. Vad det gäller potatis och bröd så är det nog så att jag bara är rejält trött på båda grejorna, men mitt rum... Nja, kanske samma där, jag är trött på det. Eller så är det för att det är så litet och hur mkt jag än städar hamnar allt ändå mitt på golvet.

Annars är jag rätt nöjd med livet, speciellt nu när Broder Daniel kom upp på Spottan! Ja, musik kan verkligen förändra massor! 


//H

Något surrar i fönstret och vill ut

Publicerad 2010-05-08 22:35:53 i Allmänt

Nu är huset tomt igen. Det är skönt, fast det är skönt när det är fullt med.

Jag vill fara till IKEA nu med en gång! Jag vill mäta, räkna avstånd, provligga, vara nöjd med tapet, springa runt och fundera på IKEA, hitta perfekta grejorna och bara låta allt flyta på.
Igår natt kollade jag på lite saker på, gissa vad! Just det, IKEA! ;) Skrev upp längder, djup och höjder. Imorrn ska jag nog mäta och föreställa mig hur resultatet kommer bli.

//H

Venissage på gång

Publicerad 2010-05-08 11:32:41 i Allmänt

Fullt hus kan man säga, speciellt när alla är i köket. Men det är kul! Jag tror nog jag ska flytta till Italien nån gång. Och Paris. Ja, jag ska hinna med mkt i livet, ''den som lever får se''.

Over and out//H

ps. Hillan försöker konversera med Donna, hund, på typ tyska. hehe ds.

Imorrn då? Kommer det en dag då med? Vart tar denna dagen vägen? och var i katten är JAG???! !

Publicerad 2010-05-07 17:33:41 i Allmänt

Det blåser idag gott folk! Vi promenaerade på idrotten imorse och det gjorde nästan lite ont, hade ingen mössa.

Vem bryr sig om hur dagarna går? Dom vandrar som dom vill.
C.Wreesvijk

Idag kommer moster Hillan, moster Cathy och morfar. Imorrn är det födelsedags partaj. Nu är jag trött. Jag tycker det är konstigt att jag är så trött, jag sov 8 timmar inatt, och nästan natten före det med.

//H

Vägen till Paradiset går genom musik

Publicerad 2010-05-06 21:16:06 i AllmäntELDKVARN

Eldkvarn kommer till Vinön den 14 juli och jag är rädd för att man måste vara myndig. Jag får sitta utanför och lyssna om det skulle va så för jag vill dit!Så ska jag oxå klä mig när jag är 60 bast!

Miljoner mil och vägar, men jag är inte hemma än.

Fint va? //H

Jag ska som sagt byta rum

Publicerad 2010-05-06 18:46:20 i Allmänt
Ja, det är detta rum jag ska flytta in i snart. Har sovit här i veckan och jag trivs JÄTTEBRA! Det är i vanliga fall gästrum och moster Hillan, Cathy och morfar kommer imorrn så jag får glatt flytta in till mitt ''vanliga'' rum. Tyvärr, men på måndag är det mitt igen!


Om ni inte ser det så kan jag säga att så här glad är jag att jag ska byta rum. Men ni ser det va? Att jag är glad alltså

Nu ska jag hänga tvätt, ute såklart! //H

nagelfil, ja tack!

Publicerad 2010-05-06 18:09:45 i Allmänt

Idag på bilden tecknade vi, jag målade av mina solglajjor. Det blev rätt bra, fast mest nöjd blev jag med pannan och jag stompfen som jag la till i bakgrunden. Det är kul att teckna, ibland iaf. Idag var det.

Jossan och jag hade håltimme första lektionen, vi satte oss på en bänk och njöt av vädret, najjs!

//H

I was five and he was six

Publicerad 2010-05-05 15:55:01 i Allmänt

Vi har fått manuset idag! Ska snart ute i solen och läsa. Först ska det tillverkas potatissallad.

Var på gymmet efter skolan och det gick göörbra! Hade hur mkt energi kvar som helst efter jag gjort ''varvet''. Känns bra.

Nationella idag, phu! Det var apjobbigt! Hur mkt som helst att skriva, man vet ju inte rikigt vad dom vill så man får skriva allt man kan på alla uppgifter känns det som och det är jobbigt. Och tar tid.

//H

Om 12 min är det nästa dag

Publicerad 2010-05-04 23:50:52 i Allmänt

Mkt att göra en dag som denna!
Nationellt prov i biologi två ½ timma på morgonen, musikalmöte och så ska jag gymma och laga mat.

Nu lyssnar jag på Edith Piaf och njuter av livets goda!

Slagga skönt! //H

sms är nog en av världens bästa uppfinningar!

Publicerad 2010-05-04 23:48:07 i Allmänt


John Bauer

Jag fick några tavlor målade av honom ( ok, kopior, men aa ) när jag var liten och jag tyckte alltid att dom var lite läskiga. Det var ofta troll och sånt med, jag gillar inte riktigt troll.
Vi hade en massa sagoböcker som handlade om troll när vi var små och jag tror jag gillade dom när jag var liten, alltså typ 3-4 år. Men jag kommer ihåg för några år sedan när jag hittade böckerna igen och skulle kolla i dom, jag blev asrädd! Samtidigt som det är lite spännande så är det läskigt. Typ som en oberäknelig häst, i ena stunden kan dom bara stå och se hur fromma som helst ut och i nästa stund bits dom. + alla skogar som är med i hans tavlor, dem gillar jag inte! 
//H

simon and garfunkel

Publicerad 2010-05-04 22:33:17 i Allmänt

Skön låt.Jag har inte direkt något minne till den låten, men jag tror jag lyssnade på den första gången med en fröken som hette Maud. Har för mig att hon lyssnade på Simon and Garfunkel.Den här låten där emot! Nu ska vi snacka minnen!
Jag stod i en provhytt på Beyond Retro när denna spelades. Jag provade en apful klänning, den satt göörkonstigt och gick knappt att få av. Jag fick ett sms  från provhytten mitt emot, där Fredde stod och behövde hjälp med en topp. Hon fick inte av sig den.
//H

Jag skrattar

Publicerad 2010-05-04 22:08:13 i Allmänt

Det är så komiskt. Ni vet vad jag skrev i förra inlägget, det är uppenbart att folk går omkring med way much ilska inom sig.
Jag har en åsikt, men bara för det stavar så jag inte alla meningar med tre utropstecken. Jag är inte arg på någon, jag vill inte vara arg på någon och vill helst inte att någon ska vara arg på mig heller.

Ja, det är kul att se hur folk reagerar på saker och ting.
//H

Jag skrattar

Publicerad 2010-05-04 22:08:12 i Allmänt

Det är så komiskt. Ni vet vad jag skrev i förra inlägget, det är uppenbart att folk går omkring med way much ilska inom sig.
Jag har en åsikt, men bara för det stavar så jag inte alla meningar med tre utropstecken. Jag är inte arg på någon, jag vill inte vara arg på någon och vill helst inte att någon ska vara arg på mig heller.

Ja, det är kul att se hur folk reagerar på saker och ting.
//H

fränt

Publicerad 2010-05-03 19:19:24 i Allmänt


Och nu så har jag en sak att säga. Jag vet att jag kanske inte blir jätteomtyckt av några personer för det här, men det bryr jag mig inte om för jag har oxå rätt till en åsikt.
På måndagmorrnar har vi klassråd första lektionen. När vi kom in i klassrummet idag var det någon som hade skrivit en sak på tavlan, typ så här stod det: Vi skriver här ist. så vi oxå har en chans att säga vad vi tycker. Det stod brevid några förslag till vart våra klasspengar ska ta vägen.
Jag vet vem som skrev och tycker det är ytterst barnsligt. Den/dom som skrev det blir absolut inte ignorerade, vi har kollat över de förslag dom har gett. Det var tillochmed så att Amanda fick sitta på en rast och kolla upp priser och sånt, vilket egentligen var deras jobb.
Det är inte så konstigt om dom tycker att vi andra bestämmer allt, vi gör det. Det beror på att dom inte säger något, vill man ha sin röst hörd kan man inte sitta och glo.
Det är inte så att vi inte lyssnar på de saker dom har att säga, det gör vi, men problemet är ju att dom inte säger något.

En sak till:
Vi har sålt kakor i klassen. Nu är det så att en person inte vill följa med på ''resan'' och den personen vill ha tbx sina pengar. Rätt eller fel?
Jag tycker det är fel, vi har ju tjänat ihop pengarna tms, dom tillhör klassen.

Ibland blir jag arg på folk, jag undrar hur vissa människor tänker.
//H

Vad ska det bli av mig?

Publicerad 2010-05-03 18:50:56 i Allmänt

Idag är jag trött.

Hela kroppen känns som spaghetti och hjärnan är på någon form av stand-by läge.

Imorrn är det prov på Amerikanska Revelutionen och på torsdag spanska prov. På slöjden idag skulle jag prova klänningen när under och över klänning satt ihop för första gången. Jag blev chockad, den visade sig vara på tok för stor! 15 cm över brösten och 16 cm i midjan. Känns nästan som det kommer gå snabbare att sy en helt ny klänning ist för att sy in den för stora. Tror jag stannar efter skolan imorrn och syr lite, kommer aldrig bli klar annars!
Och så ska man ju köpa skor oxå. Nej, det slutar nog med att jag går barfota på balen, det vore lite ballt.

Man kan ju måla dit skor. Har ni sett när folk målat kläder och sånt på kroppen? Det är häftigt.

//H

Lite lätt panik

Publicerad 2010-05-03 18:26:54 i Allmänt

Jag kom nyss hem från tekvällen och när jag kört halvvägs trodde jag att diseln var slut! En bra bit trodde jag det, det visade sig, som tur var, att så inte var fallet, jag hade bara lyckats få i ettan.
Jag visst att det inte var fullt i tanken så lite skraj blev jag allt!

//H

förra rubriken var ett citat

Publicerad 2010-05-02 23:51:31 i Allmänt

Benny har ockperat min höger arm

Jag har någon konstig energi, är trött, men skulle kunna springa ett par mil.

Jag är glad oxå, det är bra. Och otroligt tacksam för att min mobil funkar som den ska.

Lite ledsen över att Amanda far till spanien om en vecka, men även glad för hennes skull!

//H

Nej, bara ett helt vanligt smsragg. HAHAHAHAHA

Publicerad 2010-05-02 20:09:25 i Allmänt

Jag vaknade av att pappa var uppe och flängde runt vid 7-tiden. Jag somnade om, vaknade igen vid kanske åtta och bestämde att om en halvtimme skulle jag upp. Visst, jag gick upp halv nio och upptäckte att lampan var tänd och larmet på mobilen lyste med sin frånvaro!
Ibland har man större tur än man förtjänar. Visst har jag en familj som väcker mig när det är så, men dom skulle väckt mig tre kvart innan vi skulle åka och så skulle jag fått åka till kyrkan med äckligt hår och mascara all over.

Jag har både hoppat stuttsmatta och långhopprep idag, det är rätt kul alltså!

Mamma och jag tog en promenad i den fina solen nyss, najjs!

Nu ska jag gå in på borås tapeter och kombinera rum. //H

''Det här är mitt liv och jag lever min dröm''

Publicerad 2010-05-02 00:28:56 i Allmänt

Det blev en sväng in till stora staden ikväll. Och så mkt mer blev det inte.
Lite balkong-häng, ( oo jag skapade ett nytt ord! ) lite soffsittning. Och en flygande väska.
En erfarenhet rikare!

Förlåt, det där var en mkt komplicerad text.

Idag ska jag inte till Norrköping, jag ska på komfiramation.
Min kusin komfirmeras, vi ska fira honom. Säger man fira till sånt? Alltså inte så jag menar att jag inte tycker det är värt att firas, men ( eller, jo så är det nog med.. ) säger man fira till en komfirmand?
Och så ska jag baka någon form av bröd, tror jag.

Tjingelipling! //H

I bilder

Publicerad 2010-05-01 15:16:51 i Allmänt


gustavsvik med skolan

Födelsedags fika för Fredde

Första gången jag använde lösögonfransar. Det var kul!

Nej, jag läste inte, det var tjejmiddag hos Amanda. !Me gusta mas!Sen blev det Bärnstugan tills klockan blev dags.

Då blev det kaffe på Amandas balkong

+ gitarr spel

och såklart en promenad genom tha hood!


Jag är rejält glad för denna kvällen!

//H

Fötta trötter

Publicerad 2010-05-01 14:22:49 i Allmänt

Jag skulle kunna springa en mil, dansa natten lång, bära ett berg och skrika ut alla bra låtar i hela världen, så mkt energi har jag just nu. Fast jag skulle lika gärna kunna sitta i en soffa med en gitarr i ena handen och en kopp kaffe i den andra och prata om allt mellan himmel och jord.

Tror nog jag ska ta en promenad, i skogen, det blåser för mkt på vägarna.
Bästa sättet att avsluta en helg-kväll på är att gå en sväng. Traska runt lite, andas och varva ner. Sen sover man gott!
//H

Kärlek är för nån

Publicerad 2010-05-01 08:20:12 i Allmänt

HEJ!
Jag lever och har hälsan, var ett tag sen update, men så kan det gå!

Igår var det både Konungens och min systerns födelsedag, Valborg kallas visst folk det.

gustafsvik på dagen, kul, men det blev lite långtråkigt. Jag hoppade från 5:an!!! Shit, jag som inte ens vågar hoppa från 3:an i Viala, ger mig själv en klapp på axeln, good girl! Det läskigaste var inte själva fallet, det var att våga hoppa. De få sekunderna jag var free falling, jag han inte riktigt tänka så mkt på det.

Kvällen då?
Middag med de underbaraste flockorna walkin' och sedan promenerade vi till Bärnstugan. Det var roligt och jag hade jättekul!
//H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela