J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

Ibland gör man rätt, ibland fel

Publicerad 2009-02-27 18:22:28 i Allmänt

rubrik förklaring: Markus Krunegårds låt..
en annan bra låt är Where is the love med Black eyed peas. mkt bra mkt bra.

idag har jag varit hemma, studiedag. när jag var klar med skolan gjorde jag kaka. mamma har köpt en chokladbok. det stod att man skulle smälta smör, socker, choklad och sirap i en kastrull. rör till en slät smet, stod det. jag rörde och rörde, inte blev det en slät smet inte. det blev mer som fuktigt muscovadosocker. men den blev god ialf. sedan åt vi lunch, morot/purjo ugnspankaka. såg receptet i en tidning och tänkte att det måste ju smakas, det var gott. typ första gången jag har ätit ugnspankaka hemma.. var lite osäker på när den var klar. mamma frågade om den inte skulle stå inne lite längre, nja, den i skolan brukar vara så här, lite sladdrig, typ som gelé/ trolldeg.
sedan sprang jag en liten sväng i det fina vädret, det var dock inte så smart att springa på en grusväg,, det var lerigt.
efter det tog jag ett välgörande skummbad med hemmatrixad mask- filmjök. det är jättebra! man blir len och återfuktad, perfekt för vinter hyn.
nu skulle jag tro att Jossan och Amanda är på väg till örebro, Håkan konsert. hoppas ni får en fin kväll sötnosar! själv ska jag drägla framför tvn. så ska det låta, Brolle är med. Han är Snygg!! 18 april, då blir han inte av med mig längre, ha..

igår tränade jag, skönt. det var länge sedan jag såg alla. 

nu ska jag leka microorganism och nörda data. //H

hallå världen!

Publicerad 2009-02-25 19:46:43 i Allmänt

igår på konfan smällde vi ihop tårta. vispgrädd, köpt chokladpudding, banan, inlagda mandariner och grön gelé. fatta ont i magen efter. speciellt om man smäller i sig den fort som f*n för att sedan ila iväg till hästen. - kom igen, tryck ut han, använd skänklarna! sa Marie och där satt jag och hade ont i magen.. sedan dess har jag haft ont i min lilla kula.. känns lite som kramp, tror jag har aldrig haft kramp, men kan tänka mig. nu är den full med gott bröd och lite fett.
idag kom en gubbe till skolan, han överlevde förintelsen. det var interessant, sorgligt, men sant. det skulle hålla på i två timmar. bra, tänkte jag då hinner jag iallafall gå på dansen efter lunch.. det höll på i en halvtimme mer... jag var på dansen i en halv timme eller så.. inte så mkt, men jag hann lära mig resten av so what dansen. det är grym!! vi ska filma den, wow is all I can say. kanske kommer upp på youtube, vem vet. 
snart ska jag gå och lägga mig, är i behov av sömn. 
pöss o gonatt!!/H 

ja, nu ni...

Publicerad 2009-02-23 18:01:24 i Allmänt

jag har varit sjuk, där av har det inte blivit något bloggande på ett tag... lika bra jag sätter igång!
det var isbils rally i söndags. kul ! jag var inte med, sjuk. pappa kom tvåa! JA, grattis (stolt)
han har kört sönder sin nya bil! katastrof!! han bangade sönder kylaren. han köpte den i onsdags, det är en audi, v8 typ 300 hp. I lördag var pappa, jag och en annan och hämta en volvo kaross, den såg la bra ut... lite rost, ena fram skärmen fanns inte annars så. nu ska vi bara bygga... (orka!) nån som vill hjälpa till? när vi kom hem så kände jag mig lite hängig så jag gick och la mig. sen mådde jag bara sämre och sämre. sen mådde jag inte alls bra... som tur är så var jag ganska pigg på söndan.
idag i skolan: allt var frid och fröjd, tills svenskan. jag har minipanik känsla i mig just nu. jag har inte tid med svenskan...

 nu ska jag hitta på någe annat! pussar//H
p.s. har jag nämmt att jag har ändrat ridtiden, 18.45 på tisdagar. d.s

alla bara pratar, är det sant det jag hört om dig?

Publicerad 2009-02-19 17:21:04 i Allmänt

idag har jag kollat på arn, båda. vad ska man säga? behövs det säjas något över huvetaget? det är bra, det räcker så.
jag tänkte rida på Shivas, men han har/ har haft en hovböld, så det får bli en annan gång. men jag ska rida i kväll, vi ska hoppa. KUL!! mamma och jag var ute och promenerade nyss. jag hade min nya fina (konstiga) jacka. det funka bra att gå i.  mamma, jag och kanske pappa ska gå på Boddy Holly musical så nu har jag kollat tider, måste samtala lite med familjen bara, sen är dom våra,!  blijetterna asså.
ongrar att jag inte ville gå på håkan konsert, nu är det nog lite sent.... när jag sa det till mamma, att det var. ja, vad kul! sa hon, när jag sa att jag inte ville tittade hon konstigt på mig... jag är inte något håkan fan direkt, men dom låtar jag vet, dom gå inte av för hackor, dom. det kommer vel fler chanser antar jag. har du sett tv-reklamen för boddy Holly? innan brolle tar på sig glasögonen, jag tror jag dör! Han är så SNYGG!!!! och så sjunger han ju som en annan bara kan drömma om. synd att han är upptagen.. x)

nu ska jag försöka skriva lite svenska, det är inte det lättaste det ska jag säja. önska mig lycka till så ses/ hörs vi nångång! //Hultan
PS. jag har fortfarande ont i tån.. :( Ds

vrigstad 10.09 16/2

Publicerad 2009-02-16 10:17:40 i Allmänt

det är så logiskt alla fattar utom du, du har inte en aning du hat ingen aning
det är så logiskt alla fattar utom du, du har inte en aning att jag tänker på dig precis just nu
otrolit bra låt det där...
igår satt vi hos Mona och kolla på fotboll och jag har kommit på en grej. fotbolls spelare tål ingenting! så fort dom nästan nuddar varanndra så lägger som sig ner. det är löjligt! det var inte mkt speltid i den matchen kan jag säja.

snart ska vi hämta Oskar och Tyra, kusiner. hm, undra vad vi ska hitta på? det är ju snö ute... ;) prata med min kära far igår, det blev inte så mkt till race, tyvärr. nästa helg kanske. då är jag hemma!! UR KUL!!

hej hopp nu ska jag göra någe annat! PÖSSAR//H

vrigstad 16.26 15/2

Publicerad 2009-02-15 16:39:18 i Allmänt

kom just hem från en härlig söndags promenx i det fina vinter vädret. jag är i Vrigstad...
hemma i Österåker ska det vara isbils folkrace idag. har inte hört någon tävlingsrapport än, men det har nog gått bra. synd att jag inte kunde vara med... jag kör inte, men det är himla kul att kolla på! jag var inte hemma när det var motordag i Vingåker häller i sommras... tråkigt!
vi har i sävsjö i går, hittade en jättefin skjorta på People. en blå, hängde på herravdelningen, den var lite tajt över rumpan. Fredde tyckte jag såg maskulin ut... har jag aldrig dött av förut.
idag var vi på hockey, min kusin arvid spelar, han är 9.. visst var dom duktigt... min andra kusin varmkt facinerad. han hängde på avbytar dörren och öppnade när det var byte, han är 4.
jag har fått ett halsband och ett armband av Hillan och morfar i julklapp. vi har inte hullit träffas fören nu. det är jättefint, passar mtk bra ihop med den nya skjortan. det är från pilgrim. guld med fin fina blommor. ( inte äkta guld)

inte så kul inlägg... men nu är det slut, TUT! //H

hm...

Publicerad 2009-02-10 20:15:39 i Allmänt

hallå! nyss var far och jag ute på sjön och körde volvo, kuligare får man leta efter! före det var jag på konfis. det är typ bara Anita och Erik som säjer något, om det vi ska prata om asså. det var meningen att vi skulle baka en trårta för att Erik ska sluta. men nej, då! han är kvar några gånger till, så då ska vi göra tårta. bla bla bla! vi kan ju göra tårta TVÅ gånger! jag lovar, det går. och sen föreslog vi att vi skulle köra viska-leken. tror di vi fick det då? skulle inte tro det va! jag sa att bibeln förmodligen bestod av en massa historier. men nej, så var det ju inte alls. dom sa att folk hade berättat om jesus i massa år och sen hade dom skrivit en bok. då sa vi att dom förmodligen hade glömt bort vissa ord och sagt fel och massa sånt. det var man ju själv, man berättar ju inte en spökhistoria exakt lika dant som alla andra. men nej, då! det var så att dom hade berättat så noga och så många gånger. med exakt samma ord, så dom som skrev visste precis vad jesus sa just precis då. då sa vi: vi kör viska-leken! ja, då får dom ju se hur lätt det är, men nej, det fick vi inte.

amanda och jaf gick en promenix i det fina vädret efter skolan. då kom hon på att han ska skriva upp ´´dagens´´  på hennes blogg. måste ses! amandaagustafsson.blogg.se, tror jag.

imorgon ska vi se på film i skolan. Shindlers list. det ska bli kul! den är typ tre timmar lång och alla som har suttit i Vidåkerskolans aula vet att rumpan inte är som den ska efter det... onsdagen efter lovet kommer Mitek. en gubbe som har varit på Auswisch. (Stavning?) det kommer nog bli intressant...

tjing pling//H

herre jävlar...

Publicerad 2009-02-08 21:36:11 i Allmänt

om några timmar är den här helgen till enda. bra! I fredags stod jag i kiosken på cupen i lördags spelade jag cup och idag har jag varit på akuten hela dagen. det gick bra i fredags, inga större problem. i lördags gjorde jag världens bakåtkullerbytta och smällde skallen i golvet. vi spelade match, jag kom bakom en tjej och slängde fram benet och petade undan bollen, då ´´fällde´´ hon mig kan man säja, det var ju mitt fel men.. efter att ha rullat ett varv slog jag skallen i golvet, då gjorde det inte ont men efter ett tag... aj aj aj. i andra matchen fick jag ont i höger stor tå. det var inte så farligt då, men när jag vaknade i morse kunde jag knappt gå. det gjorde så djuriskt ont! när vi skulle käka frulle så var tårna alldeles blå/lila. mamma och jag åkte in till akuten, satt där i 3 timmar sen kom det en läkare och då konstaterade vi att det var en blödning i senan och svullet i och runt om leden. jag har fått en rejäl stukning och lite annat skit. det suger. ska man stuka något kan man vell få stuka någe stort, en arm, ett ben, nej då jag har stukat en tå! nu får jag inte belasta foten så mkt till smärtan har lagt sig, typ 10 dagar. det suger fett!!!
när vi kom hem tröst åt vi pizza och spelade spel. vi fick det av farmors fosterbarn. Lennart. han har varit här i heljen och han var jättetrevlig. vi åt inne hos farmor i lördags och då var kusinerna där och lennart och så vi. det var kul.. vi fick oxå någe te, rött. jag har inte smakat men det luktar GOTT!!
//H

give me give me

Publicerad 2009-02-04 17:25:38 i Allmänt

så här ska det va... ;)

i Mars nångång ska vi åka och hämta den här skönheten, om det blir bra väder vill säja. jag längtar!

idag har jag dansat för sexorna, det gick bra. vi delade på hallen med idrott/hälsa fördjupningen och när vi övade så dansade dom med oss. lite på skämt så där, och jag måste säja att dom lär sig snabbt! dom hade sett dansen en gång och en gjorde dom, inte pricis men inte så långt ifrån heller, som oss. bra jobbat!
nu ska jag in till Wingfeald och kolla dojjor. pussar och kramar! //H

nu är jag här igen!

Publicerad 2009-02-01 16:47:30 i Allmänt

tjo!
igår kom vi hem från France. såv över i huvudstaden och kom hem till Österåker idag. vi har haft det jättebra! fint väder alla dagarn förutom en, på tisadg eftermiddag var det molningt så då såg man inte ett dugg, det är en uppleveles kan jag säja.. ;) orkar inte skriva så mkt, är trött och hungrig. när vi kom hem var jag så sugen på rökt kött, typ kassler eller skinka. ni fattar inte suget! som tur var fanns det i kylskåpet. nu vankas det mat och jag vill ha! maten i F. var god, speciellt pizzan, vi var i Italien en dag och där kan man snacka pizza asså, skit annars iaförsig. det var en jättesöt kille med. vi åker chater, då är det en grupp människor från både swe, norge och finland som åker tillsammans kan man säja. och den här killen, Martin var jättesöt! han hade lite lagom långt hår, lockigt, mörkt och när han hade keps så kom håret under kepskanten ut, (?) han var väldigt söt, det var poängen, kom från Avesta. nog om honom. skönt att vara hemma.. sova i min egen säng och bädda på mitt sätt. på hotellet stoppade dom in täcket in under madrassen typ, så man inte fick fram det. så låg man där, som i Arn på bröllopsnatten. det är två pigor som stoppar om dom med massor av filtar och täcken. så ligger man där och känner sig tillplattad. annars var hotellet bra, ingen hiss. det skulle dom behöva. när vi kom på lördags kvällen, trött som få, lätt huvudvärk och så skulle man gå upp med en väska på 20 kg, och det är klart att man ska bo högts opp, fjärde väningen. aldrig mer toppvåningen säjer jag bara! ;) nu ska jag göra någe annat. pussar och kramar! //H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela