J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

Uppe med tuppen!

Publicerad 2011-07-31 07:44:20 i Allmänt

Jodå! Jag är uppe. Och halva väskan är packad.
Jag undrar hur många gånger jag drömt när jag vaknat och desperat försöka sova mer bara för att drömmen ska fortsätta. Och det kan man ju räkna ut med handen bakbunden att det inte går. Ett mysterium med människan: ( iaf med mig ) Varför försöka sig på att ändra saker som hon helt enkelt inte rår över? Typ drömmar och tsunamier. ( vad nu tsunami heter i plural )
Packa klart kanske?
//H

Fast att inget är logiskt

Publicerad 2011-07-31 01:10:46 i Allmänt

Jag kollade på en film ikväll, ''Georgia rules'' hette den.
Alla kan räddas, det är regeln.
Och så lyssnade jag på musik här om dagen, tyvärr vet jag inte vad sången hette.
It´s a feel-good song.
Lite sådana saker kan jag tycka är fina. Rätt skönt att veta att alla kan räddas. Varför? För att det är en regel. Varför är den en må-bra sång? För att jag säger så. Svårare än så behöver det inte vara och enklare än så existerar nästan inte.
Kan du älska mig som studenten älskar att drömma.
Om vi inte hjälper varandra, vem ska då göra det?
I ''Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann'' stod det att människor alltid ska tycka så mycket. Det lät så bra och så klokt så jag har slutat tycka en massa. Jag behöver inte tycka något om allt jämt. Känns rätt skönt att inte behöva ha en åsikt om allt. Om jag nu för tiden sitter och tänker på något som jag inte kommer på koden med, då tänker jag att nej Josefine, du behöver inte fundera på det mer. Bry dig inte, finns ingen anledning, du mår inte bättre av det.
Förut tänkte jag bara på det korrekta svaret. Sen låg alla otänkta tankar och tog plats i huvudet, för att jag ännu inte tänkt ut något svar.
Rätt så defus text kan tyckas. Om ni nu väljer att tycka något alls vill säga. Annars räcker det med att acceptera saker och ting. Det räcker bra.
Godis nattis //H

Det är i vad ni ser

Publicerad 2011-07-31 00:33:43 i Allmänt

Imorgon har jag en plan
Jag ska vakna klockan sju. Packa mina saker. Gå till morfars hus och packa ner lite saker som jag ska ta med hem. Tillbaka till Hillan. Äta frukost vid nio halv tio. Jobba. Åka hem till Österåker och Söder. Jag saknar Söder.
-
Så det är bara att hoppas på att jag har självdisciplin nog att pallra mig upp klockan seven sharp.
//H

Nöjda kunder = bra kunder

Publicerad 2011-07-30 17:56:45 i Allmänt

''Du vet att det här är Sveriges bästa restaurang man kan hitta längst vägarna va?''
Ja, det är sant! Det var en herre som sa det när jag serverade honom och hans familj idag. KUL ju!
Jag har ju inte besökt alla landets matställen, men jag är nog rätt så berädd på att hålla med ändå. Det serveras väldigt god mat på jobbet. Och det är en väldigt fräsch lokal att äta sin mat i. Och jag skulle till och med vilja påstå att servicen håller god nivå. ( JAg säger inte det för att jag jobbar där, jag säger det för att det är sant. )
Nu ska jag dra på mig lite kläder och sen ska mor och jag gå till morfar. Tjing tjing! //H

Jag och min far

Publicerad 2011-07-29 12:09:47 i Allmänt

Idag är det pappas dag. Idag fyller han år. Jag pratade med honom i luren här om dagen:
Jag: Vad vill du ha?
P: En ZR1:a ( Nyaste Corvetten )
J: Ok, ja men det ska jag fixa åt dig, vänta några år bara.
P: Vad då? Du har ju jobbat hela sommaren?
P: Nej, men jag vill inte ha något, det räcker med ett grattis.
J: Ok, ja, du har ju redan allt du vill ha och det du inte vill ha kan du ju köpa själv. Håll i hatten för nu kommer en dunder-idé! Jag kan komma på saker som du vill ha eller behöver och så kan du köpa dem, så gör vi!
P:Haha, ja det blir bra!
När jag vinner 100 miljoner, då står en Corvette till pappa högs upp på shoppinglistan.
Mor och far på skotersafari i vintras.
//H

Bildbevis!

Publicerad 2011-07-29 11:23:17 i Allmänt

I was there.
Vi åkte bil till inte-Helsingfors-och-inte-till-Helsingör-men-till-den-andra-staden-på-Helsing-.
Sen tov vi färjan över sundet till Helsingör och tåget vidare till Köpenhamn. Jättesmidigt! Färjan tog 20 min och tåget ca en timme. Neeeemos probleeemos.
//H

Vad som än händer

Publicerad 2011-07-28 10:35:01 i Allmänt

Mina två lediga dagar tillbringar jag i Köpenhamn och på Bodaborg. Och förhoppningsvis några extra timmar i sängen.
Jag har sett Damnarks prins, Fredrik tror jag han hette. Vi var och kollade på slottet, när vi stod inne på borggården kommer det två bilar. En gamal, fin och en Rangerover tror jag det var. Det är klart man tittar liksom! Efter en liten lätt språngmarch till garagedörren fick vi se prinsens ryggtavla.
För övrigt kan jag berätta att Köpenhamn är en väldigt fin stad. Väldigt fin. Eller ja, iaf den biten vi såg. Fina gamla hus, båtar och annat sådant pittoreskt. Och om jag hade möjlighet skulle jag köpt halva TopShop butiken och halva Urban Outfitters butiken.
-
Nu ska jag klä på mig löpartightsen och soprttoppen. Ska ju till Bodaborg va fasen!

//H

Hela vägen hallonbuskar

Publicerad 2011-07-26 23:27:51 i Allmänt

Göteborgarna kom inte. Men däremot krånglade kvittoapparaten lite. Och potatissalladen var jättegod! Om ni har vägarna förbi måste ni nästan beställa glass med jordgubbar OCH ostkaka. Glass och jordgubbar är gott i vanliga fall, men på jobbet är det gudomligt! Jag vet inte vad har för glass, men uj uj uj vad god den är! Och ostkaka är gott, jämt. Speciellt när den serveras med lite grädde och hjortronsylt. En eller två baljor kaffe till det funkar utmärkt ist för lunch!
-
Nu ska jag sova. Och det ska bli sååå skönt! Något annat som ska bli skönt: Sova i bilen på väg till Danmark. Jag gillar att sova i bilaen nästan lika mycket som jag gillar själva bilen.
Har jag nämnt att jag suttit i en Gallardo? För tre år sedan nästan exakt. På Mantorp Park, vi var och kollade på en Dragsterfestival. När vi var på väg ut från området stod den där, gul och fin. Pappa och jag gick dit och kollade på den, då kom ägaren och tjabbade lite. Jag kommer ihåg det här så väl! Pappa sa till mig att fråga om jag fick provsitta i den. Sen satt jag där. Det var rätt så trångt för att vara förarsätet.
Hela hemresan var jag i extas och när vi kom hem ( eller nej, vi åkte på ett födelsedags kalas och träffade massa folk ) kunde jag inte sluta le. Tur att öronen satt där de satt och stoppade smilet.
Jag förstår om någon liten ensam själ där ute tycker jag överdriver och är töntig. Jag förstår det. Och jag skiter fullständigt i det. Om ni tar det bästa ni vet, det bästaste som hänt er, det som ni får fjärilar i magen av och de små håren på armarna att resa sig, då vet ni hur jag känner när jag ser en fin, i mina ögon iaf, bil.
Ser ni?! Jag hade långt hår! Tror det är Amanda som målat mig så vackert. Om jag skulle tatuera mig skulle det bli någon sådant.
fiiin
Valfri Corvette modell. Ritad så fint på planet till Frankrike av far min. Min fina pappa som jag saknar. Ps. varför kommer man ihåg sådant? Att pappa ritade på väg till Alperna tex., totalt onödigt att komma ihåg ju! ds.
Godis Nattis//H

Lite små stressad

Publicerad 2011-07-26 17:11:59 i Allmänt

Först och främst vill jag varna er för Halpebop. Halebop suger. Min moster har Telia som internetoperatör och det funkar hur bra som helst. Jag har en Halebop-sticka ( alltså Telias typ dotterbolag eller vad man väljer att kalla det ) och det är äckligt trögt. Jag kan inte lyssna på Spotify för att det står att jag är offine. Jag vill inte läsa bloggar för det är inte kul när det tar fyra minuter att ladda upp sidan.
Vad kan vi konstatera? Köp inte Halebop
_________
Igår blev en full dag på jobbet. Från 11 till 22. Ja, det är några timmar, men det gick bra. Och det var kul! Eller det var kul att jobba på kvällen ska jag säga. Ett gäng Göteborgare som bor på hotellet kom upp och käkade. Och alla mina posetiva fördomar mot Göteborgare stämmde in såå bra! Goa och gla'a hela bunten. De trodde att de skulle komma ikväll med, jag håller tummarna för det! Hellre folk från götet än folk från Danmark. Jag har jättesvårt att förstå danska har jag kommit på.
På tal om Danmark; vi ska till Köpenhamn imorgon. Äta smörrebröd och gå på Ströget antar jag. KUL!
Straxt ska jag tillbaka till jobbet, jag hoppar in ist för Annie ikväll.
Ja, det är vad som händer här nere, jag jobbar. Inte så mkt annat kul att printa ner här.
//H

Plan B

Publicerad 2011-07-25 00:45:30 i Allmänt

Om det här med rörmokare och rik inte går i uppfyllelse kan jag bli bergsguide i Alperna.
Med en sådan utsikt varje morgon behöver jag nog inte ha så fruktansvärt mycket pengar.
Ja, när jag får se en sån här bild så värker det lite i hjärtetrakten. Det låter kanske töntigt, men uj uj vad sant det är! Ni som inte varit där borde åka dit och ni som har varit där borde slå ihop sig med mig och flytta dit. ( Och, nej det går inte att jämföra med våra svenska kullar )
-
-
-
Jag skulle inte ha någonting alls emot att bo där.
Och betänkt nu att jag inte är någon mästerfotograf så när jag kan ta bra bilder, då är det på riktigt. Alltså underbart på riktigt.
Nu ska gå in på SAS Alpresor.se och sukta.
//H

FAIL

Publicerad 2011-07-24 19:46:39 i Allmänt

Jag har gjort tabben med stort T. Jag trodde att det andra sommarjobbet hemma i Vingåker började om en vecka, alltså måndagen den första.
Det börjar imorgon. Den 25.
Efter en lång tid av mod-insamling ringde jag till handledaren och förklarade läget. Visst var det tråkigt, men det var inget problem. Skönt. Och hon, handledar-tanten alltså var värsta skön! Hon avslutade med ''Ja, då får du ha det så bra i Småland- hej då''. Najjs tant!
//H

Min pingla

Publicerad 2011-07-22 11:24:04 i Allmänt

Snart ska Chatty och jag bege oss till Nässjö. Nu undrar ni förstås vad vi ska göra där. VI SKA HÄMTA SOFIE VID TÅGET. FÖR I HELGEN ÄR BÅDA VI LEDIGA OCH DET ÄR DAGS FÖR LITE KVALITETS TID TSM, BARA HON OCH JAG. Hm.. Förmodligen mina kusiner också, de kom hem från Kreta inatt.
TJOHO!
Först ska jag försöka fixa fria sms från Telia, men de vill inte riktigt samarbeta där borta. ( på Telia alltså )
//H

Texttexttexttext och lite mer text

Publicerad 2011-07-21 23:33:15 i Allmänt

Idag har det varit den tuffaste dagen på jobbet.
Kunder som sägen en sak på menyn, men menar en annan är inte lätta att tillfredsställa. Inte heller 20 tyskar som inte pratar något annat än tyska. Eller jo, tyskarna är lätta, för de blir glada av det mesta. Personer med svårt att bestämma sig är värre. Sötast är barn. ( När de ska beställa, alltså innan de satt sig vid bordet ) En tjej började med att fråga vad jag hette. En annan skrek ''KÖTTBULLAR'' jätte entusiastiskt när pappan föreslog det. Nästa förslag var pannkaka. ''Ja, pappa PANNKAKA!'' Lika entusiastisk som innan.
En äldre herre vill ha mjölk att dricka, en annan vill ha kokt potatis till allt och den tredje kommer alltid 15 minuter innan lunchen börjar. Han sitter där vid sin plats, äter sin sallad och myser. Sedan väntar han tills alla hans pensionärskompisar kommer, då vill han också ha sin mat, så han kan äta med de andra.
Jag har koll och det känns faktiskt bra. Ja, jag har koll på gubbarna.
Back to ungarna:
Tommy ( en obs, vuxenord på gång! ''kollega'' ) plockade av några tallrikar från ett bord, ''alltså, hur kan en familj skita ner så här mycket?'' Det låg diverse grönsaker utspridda på golvet, dukarna var kladdiga och brödsmulorna tornade upp sig likt Kebnekajse. Kanske inte men ändå. - Det var en liten unge i barnstol som suttit där, på den mest ner grisade platsen. Gaaaalet vad de skräpar ner, de där små!
Och det är väl inget problem i sig, det är ju bara att sopa upp och byta dukar. Fast jag gillar småbarn, som inte stöter kula med maten, bättre.
Sooooova nu! //H

Dansa samba med mig

Publicerad 2011-07-21 06:19:18 i Allmänt

Jag har fått dille på massa Cornelis och Taube visor. Tycker lite synd om de som tvingas lyssna på mitt gnolande bara, jag kan ungefär en textrad till varje melodi. Hur löser jag detta? Många timmar framför någon form av musikanläggning. Inte fy skam alltså. Inte fy skam!
//H

Trivs och mår bra. Fina fisken!

Publicerad 2011-07-21 06:14:43 i Allmänt

Igår var vi på Grillkväll på jobbet. ( från och med nu tänker jag skriva jobbet ist för världshuset. Det heter jobbet, det är ingen som säger att de ska till världshuset, man går till jobbet. Kan kanske bero på att de jag umgås med jobbar på jobbet, men ändå. )
De har grillkväll varje onsdag, då serveras en grillbuffé och så har de alltid någon trubadur som spelar lite music. Trefligt värre faktiskt!
När klockan slog 22 gick jag hem och la mig. Idag börjar jag 07.00.
Negativt med det tidiga passet:
- Man börjar tidigt = måste lägga sig tidigt kvällen innan för att palla trycket. Inte så charmigt om man somnar mitt under lunchrusningen.
Posetivt med det tidiga passet:
- Man får äta vaaaad man vill och huuuuur mkt man vill av hotellfrukosten. Måste bara passa på att säga att jag <3 hotellfrulle = sant.

Nu är det hög tid för lite smink!
Adios amigos //H

Tallrikar av gjutjärn är tunga, men ack så vackra!

Publicerad 2011-07-20 00:21:35 i Allmänt

Det gick bra. Till och med riktigt bra om ni frågar mig.
Tommy ( han jag jobbade med ikväll ) sa att det förmodligen inte skulle komma så många, det var bara en familj som bodde på hotellet som var bokade. Rackarns så fel det var! Det var full rulle mest hela tiden. Och det var kul!
För er som inte vet så kan jag dra lite fakta om vad jag gör här nere i Smålandet.
- Jobbar som servitris på min mosters och hennes mans världshus.
- Världshuset har en restaurang som är öppen för allmänheten, alltså inte bara hotellgästerna.
- Jag har mest jobbat i lunchserveringen, det ser ut som vilken ( nja, lite finare ) vägkrog som helst. Man beställer mat, betalar, går och sätter sig sen kommer vi ut med krubbet.
-På kvällen öppnar ''Bulls Steakhouse''. Det är precis vad det låter som, ett steakhouse. Blodiga biffar eller saftiga burgare. Där är det bordsservering som gäller. Det är den stora skillnaden mot lunchrestaurangen.
I morgon jobbar jag på lunchen. Ja, det ska bli kul!
Här är en länk till världshusets hemsida.
//H

En tungvrickare

Publicerad 2011-07-19 16:41:37 i Allmänt

Ikväll har jag mitt första kvällspass. Jag är faktiskt lite nervös, ''tänk om'' liksom. Men sen tänker jag what the heck, det är ju bara att köra. Har ju inte något att förlora. Varför skulle det gå dåligt nu när det har flytit på alla andra dagar?
Mitt huvud spelar mig ett litet spratt tror jag allt!
______________
Jag var och plockade hallon förut. Hallon och en god vaniljglass är inte helt fel till efterrätt alltså!

Nu ska jag iväg och tjäna ståålars! //H

Noice i mina öron. Sweeeet!

Publicerad 2011-07-18 23:50:45 i Allmänt

En liten dagsutflykt blev det måndagen till ära!
Till café Timjan. Det är jättefint! Om jag hade ett fik skulle det bland annat kunna se ut så som Café Timjan gör.
De har en gudomlig lavendeltårta som jag bara måste försöka härma en vacker dag.
Man kan njuta lavendeltårtan inomhus. Vem vill inte äta tårta och dricka kaffe i den där soffan, jag bara undrar liksom. Fryser man, då är det bara att lägga ett krulligt fårskinn över knäna.
Annars kan man sitta ute, antingen på terassen eller i örtagården.
Varför inte i hamocken?
På en av bänkarna satt en katt. Den var typ huur len som helst!
Told you! Katt
Smulgubbar. Ja, jag smakade ett. De hade även hallon. Ja, jag smakade det med. Smultron fanns med, ja det slank ner ett sådant också. Gott ju! Och idag har jag smakat koriandet för första gången i mitt liv. Det var rätt gott, själva örten alltså. Jag har inte smakat den i tillagat tillstånd. Än.
Läs namnet på denna blomma så förstår ni varför jag knäppte ett kort.
Visst är blommor fina, men för mig är det sådana här saker som gör en trädgård rolig.
-
På tillbaka vägen stannade vi vid Nydala kloster. Ett kloster från 1100-talet. Inte så jättemkt kvar av 1100-talet, men huvuddelen av kyrkan var kvar. Ballt! Det är beundransvärt hur de kunde bygga så fina saker på den tiden.
//H

Fångat på bild.

Publicerad 2011-07-18 12:07:34 i Allmänt

Simhopp på TV nu och jag kan nästan inte sluta kolla. Jag vet inte varför, men det är kul att titta på tycker jag. De hinner med så mycket på så kort tid i lutfen. Ballt ju!
-
Jag är BRA! Sååå god tomatsoppa, det där brödet och citronloka har aldrig smakat så bra förut. Nu tror jag i och för sig inte att jag haft den kombinationen till lunch nångång, men ändå.
-
Och sen var vi ju på bio också. På toalettdörren raggade de folk till vad-det-nu-var. Jag citerar punkt tre. ''Tilgång till BIOsnack - Sveriges största biocommunity.'' Sorry SF, men också Sveriges enda biocommunity.
Men filmen var bra. Och fiket vi besökte efteråt var nästan ännu bättre. Jättetjusiga lokaler, lite oldschool. Högt i tak, blommiga gamla möbler och dessutom en fotoutställning. Najjs!
-
En kväll tog jag en cykeltur. Stannade vid sjön och tog kort. Spegelblankt, jag skojar inte. Spegelblankt.
-
Och så var det ju bilden på Fredde och mig. Den gillar jag. Jisses vad blonda vi var!
//H

Det går bra nu kåmpis

Publicerad 2011-07-16 22:12:51 i Allmänt

Jisses vilken dag alltså!
Jag vaknade 06.38 av att Hillan ringde och undrade om jag var vaken. Jag började jobba klockan 07.00. Fem i var jag där. Jag tror jag satte rekord i morgonrutin. Och jag såg faktiskt rätt fräsch ut.
Min första frukost alltså, det gick bra. Lite småstressigt några minuter.
Ikväll kom det en buss med tyskar till Världshuset. Inatt är det över 70 personer inbokade på hotellet, det är månge fler än förra nattens 30. Så imorgon snör jag på mig löparskorna och serverar egg&bacon som Pippa serverar pannkakor!

Nu ska jag dricka upp mitt te och gå och lägga mig. Och hoppas att jag vaknar när klockan ringer vid 05.30.

Godis nattis allesamman! //H

Reserverat och klart

Publicerad 2011-07-15 11:41:18 i Allmänt

Ikväll ska jag se Krovjuvelerna med moster Chatty! NAJJS!

Nu ska jag göra tomatsoppa. Måste ju prova med brödet!

Hej hopp Havanna Mamman

//H

Långa ben kräver långa kjolar

Publicerad 2011-07-15 00:17:22 i Allmänt

Har jag sagt att jag gått och blivit med kjol?
En svart. En lång. Eller om den sitter i midjan så slutar den mitt på vaden och det är den perfekta längden! Långlång, alltså ända ner till marken är för långt att släpa på tycker jag. Vadlånga saker gillar jag. Den randiga klänningen från Monki är också vadlång. Najjs!
Det är alltså meningen att jag ska ha den på jobbet. Kunde inte låta bli att använda den ikväll hemma i soffan ändå alltså! Mjukisbrallan kan fara åt pipsvängen, vadlång kjol med ett lite halv-instoppat linne är min nya mys-outfit. Ingen tvekan.
Nu ser man ju inte det vadlånga, men ni är så smarta så ni förstår bombis vad jag menar ändå!
Här kommer en sak jag tänkt på: Kjolen är i strl S. Jag är ingen liten tös, hur sjuttan ska de små ( alltså de som är mindre, rent fysiskt än mig ) kunna bära denna kreation. Det kommer se ut som de går runt med enorma tält på sig. Jättekonstigt skulle det se ut.
Och en sak till, den var för stor i midjan. Jag fick kalla in experthjälpen och sy in den. Alltså, mamma fick sy in den. Det är bra att känna en så händig person, annars skulle inte min avslutningsklänning passat heller. Den var också för stor i midjan. Och bröst-delen. Den är fortfarande för stor i bröst-delen, men nu ser man iaf inte rätt in på bröstvårtorna! Den är alltså lite för vid uppe vid armarna eller vad man ska säga.
Oj, vad mycket text det blev nu. Aja, håll till godo alle samman!
//H

Laaaaars Winnerbäck nu

Publicerad 2011-07-14 23:57:52 i Allmänt

Recept på det där brödet jag gjorde
50 g jäst ( fast nästa gång tänker jag ha 25 g )
5 dl ljummet vatten
1 dl olivolja ( det fanns ingen sådan hemma så det fick bli raps ist )
2 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
två bitar mozzarella
en burk röd pesto
How to do it
Lös jästen i vattnet, tillsätt olja och salt. Arbeta ner mjölet, lite i taget. Spar någon dl till utbakningen.
Nu till jäsnings processen som blev lite knasig, men absolut lyckad ändå! Original receptet: Jäs under bakduk i 45 min, dela i två och kavla ut till två rektanglar. Fördela peston och osten över degplattorna, rulla ihop, lägg i form och låt jäs i 30 minuter till.
Och så här gjorde jag: Jag rörde ihop degen och ställde att jäsa. Sen kom jag på att jag inte hade tid, då googlade jag om kalljäsning. Man ska inte ställa in degen direkt i kylen, den ska få börja jäsa ute i rumstemperatur och sedan efter ca 1,5 timmar skjuts in i kylen! Jag täckte degen med plats ist för en bakduk innan kylen, så att den inte skulle torka ut.
For iväg på grillkväll på Världshuset, kom hem, gick och la mig, sov, vaknade.
Tog fram degen ur kylan, delade i två, knådade lite och sedan kavlade jag ut dem till två plattor. På med pesto och skivad mozzarella, rulla ihop till rulltårts liknade skapelser. La med skarven neråt ( VIKTIGT! ) i en smord form. Sedan satte jag på ugnen, 200°. Medan ugnen blev varm fick bröden jäsa lite till, penslade dem med lite olja och strödde på lite persilade. In i ugnen, 45 minuter senare var de klara. Najjs!
-
Passar bra att äta som det är, liknar pizzabullar en smula, eller varför inte till en tomatsoppa? Det vore nog jäkligt gott. Jag provade med ost och smör, men njaaaa, det var ju inte äckligt, men ack så mycket godare med en limpmacka ist för detta gourmébröd. He he..!
//H

No place to run

Publicerad 2011-07-14 16:04:43 i Allmänt

Året runt är en tidning med både det ena och det andra i. Till exempel ''Hälsosam mat från A till Ö.'' Således följer en lista på mat som är bra för dig. Motverkar cancer av olika slag, hjärt- och kärlsjukdomar. Alzheimer och risken för plötslig hjärtdöd minskas om man äter rätt.
Vill du ha cancer ska du inte äta jordgubbar, fisk, broccoli, apelsin, granatäpple, lök, tomat eller äpple.
Vill du ha cancer ska du vara i solen utan solskydd så mycket du bara någonsin kan, alltid gå med en cigg mellan läpparna, äta så mycket bränd mat du bara kan, sitta framför en skärm ( tv, data, mobil, surfplatta ect ) dygnets alla timmar, vara tjock, dricka Koskenkorva som om det vore hallonsaft och dricka läsk om du mot förmodan skulle ha slut på spriten.
- - -
''Livet är tufft. Hittills har ingen överlevt''
Tjoho hörre ni!
//H

En regnig dag i Vrigstad

Publicerad 2011-07-14 15:29:41 i Allmänt

Kalljäsa en deg - CHECK!
Gjort mozzarella- och pestobröd - CHECK!
Kokat jasminris med lite vin och fiskbuljong - CHECK!
Vad är det de säger? Alla goda ting är tre.
Najjs ju!
//H

Så här kan man göra

Publicerad 2011-07-14 01:05:23 i Allmänt

En väg som passerar en liten å.
Jag som syns i vattenspegeln
Och cykeln så klart! Ja, idag gjorde jag det igen. Cyklade en sväng. Rastade hojen, tog skrammelstekaren på tur, kalla det vad du vill, härlig är det!
//H

Varför jag inte skulle passa bra som artist

Publicerad 2011-07-14 00:24:34 i Allmänt

Anledning 1
De artister jag lyssnar på ( alltså, de som skrivit bäst musik på hela jordklotet. ) har nischat sig så mycket. De är en person hela tiden, en person med en stil. Tracy Chapman, Lars Winnerbäck, Kapten Röd för att nämna några. De har sin stil och de håller sig till den. Jag skulle vara klädd i Chanel ena stunden och Beyond Retro nästa. Jag skulle behöva samla ihop alla mina alter-egon och slå ihop dem. Om jag skulle råka bli artist eller så menar jag. Men om jag skulle skapa mode skulle ju inte den ena kollektionen bli den andra lik. Det kan ju vara bra.''Trött på all valpropaganda lika billig som reklam. Vi vill ha ett bättre Sverige - åh fan''

Godis Nattis //H

Redo, alltid redo

Publicerad 2011-07-13 18:48:20 i Allmänt

Jag har läst på om kalljäsning och kommit fram till att det är grejen för idag! Man gör degen på kvällen, sätter in den i kylen över natten och bakar ut den på morgonen. Vem vill inte ha varmt och färskt bröd på morgonen liksom!? Najjs!
Nu väntar jag på två mostrar som enligt mina beräkningar borde vara hemma från frisören snart.
Passar på att fildela lite CD-skivor också. Hehe..
//H
//H

Du får leva med mig resten av ditt liv

Publicerad 2011-07-13 16:43:48 i Allmänt

Första bilden:
Vad kan man göra med lite jäst mån tro?
Och mozzarella och röd pesto?
-
Jag bakar bröd. Får se vart det här slutar för jag kom på att jag nog inte hinner det här. Det är grillkväll på Wärldshuset ikväll, bordet är bokat och locktången på värmning!
//H

Njuta ska man också hinna med

Publicerad 2011-07-11 23:39:16 i Allmänt

Jag kom på att det finns något så kallat bluetooth på både mobil och dator. Resultat:
En bild! WOW!
Chatty ( moster ) jag och Donna var nere vid sjön och göttade oss en stund i går. Sen gick ju solrackaren i moln, så vi åkte hem.
Idag har jag jobbat, ätit tårta med morfar för han fyllde år dagen till ära! Sen gick/cyklade vi en sväng. Det är fint här nere måste jag säga. Snyggt och prydligt vart man än vänder. Inget förstört eller så. Det är ju kul, som omväxling menar jag. ( nej då, det var nog ett skämt, tror jag. )
//H

Hur nöjd?

Publicerad 2011-07-10 23:58:35 i Allmänt

Jag tror inte jag visat mitt bästa köp på hela sommaren för er än.
En tygpåse som det står FUCK RASISM! på. Den är grym och jag använder även när jag inte behöver.
På Maskinens spelning i Borlänge kom det fram en kille, ''Hej, jag ville bara säga att jag gillar din påse''. Det är tecken på en bra påse. '
//H

Kapten In-my-<3- Röd

Publicerad 2011-07-10 23:54:11 i Allmänt

Hejsan!
Nej, jag har inte en massa fina och härliga bilder att bjuda på. Tyvärr. Och ingen sladd från mobilen till datan heller.
Men jag har en massa text att bjuda på. Och några nyfunna låtar.
Först ut:

Kapten Röd ''Blommor vid Oscarsleden''
Han uppträdde alltså på Peace and love. Och det var en av de bästa spelningarna. Han engagerade sig verkligen i pubilken. KUL! Den här låten är sann. Det var en familj i GBG som stängde ute sin son för att han var gay. Då tog han livet av sig vid Oscarsleden ( en väg antar jag ) Därav namnet på låten, Oscarsleden alltså.
Ja, tårar föll. Det var en bra spelning.

Nu är jag i Vrigstad. Jobbar. Faktiskt kul, trodde inte riktigt det skulle vara det. Tur man kan ändra sig.
I morgon ska vi äta tårta med morfar för han fyller år. Gött!
//H

Så kan det gå när haspen är på!

Publicerad 2011-07-03 21:21:06 i Allmänt

Jag lät några pojkar ( äldre versionen ) leka med en rakapparat. Med mitt huvud som offer. Hm....? Jag sa att dom skulle göra det bra, vill inte se ut som fasen på jobbet dirre. Hm....? Ingen större skada skädd, men rackarns var kort det blev på en fläck!
//H

Snorar fram

Publicerad 2011-07-03 21:18:19 i Allmänt

Packa upp
Tvätta
Lägga ner i nästa väska
I morgon styr jag kosan mot Vrigstad. Där stundar sommarjobb och välbehövd kvalitetstid med mostrar och kusiner.
-
Packa packa packa. ( läs: tycka ner alla kläder jag kan tänkas behöva, sätta mig på locket och hoppas på det bästa vad det gäller dragkedjan. )

Duntäcke= kärlek

Publicerad 2011-07-03 21:06:12 i Allmänt


Hemma från Borlänge.
Jag har haft en superdupermegatoppenhärlig vecka.
Förutom några timmar i bilen hem så har jag varit vaken, liiiite för länge än vad livsmedelsverket rekommenderar. Jag är trött. Urladdad. Men väldigt glad.
//H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela