J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

Galet bra

Publicerad 2011-05-31 09:17:58 i Allmänt

Igår var vi hos Amanda och Ola och drack te.
Och så blev kameralinsen alldeles immig av det vara teet.
Jordgubbar och melon. Sommaren är här! Tjoho! ( ok, inte svenska gubbar, men ändå, om man låtsas lite )
Nu löser jag Kakuro på matten, det suger.
//H

Hej hopp spänniskropp!

Publicerad 2011-05-29 19:15:46 i Allmänt

Jag var på festival igår. Det var inte meningen egentligen, jag skulle vara hemma, sova ut och vila knäet. När vi satt och åt och snackade om det så kom jag på att om jag skulle stannat hemma skulle jag bli rastlös och fylld av tankar som inte gör någon glad. Då satt jag i morgonrock, 30 minuter senare satt Fredde och jag i bilen på väg mot stora staden Katreinholm där detta event ägde rum.
Vi hade med popcorn, filt, paraply, naturgodis, vatten och tuggummie. Jag blev bundis med Freddes klasskompisar och delade paraply med en människa jag aldrig trodde jag skulle dela paraply med. Det var najjs! Musiken då? Njaaa. Inte min grej.

Nu ska jag plugga //H

Vi två sjutton år

Publicerad 2011-05-28 00:49:39 i Allmänt


Gammal bild på mig och Prinsessan.
Nu ska vi dricka te och kolla på Baksmällan. Var och såg tvåan nyss med oss, Johanna, Thomas och Berra. Jag blev besviken måste jag säga, tvyärr.
Och för er som bryr er så har jag ont i knäet.

Peace lovers //H

BLÄÄÄÄ

Publicerad 2011-05-27 10:08:01 i Allmänt

Jag har så ont i huvudet nu. Väldigt ont. Så ont så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.
//H

Vidrigt.

Publicerad 2011-05-27 08:11:57 i Allmänt

Jag bukar inte känna mig spyfärdig, men igår gick det över gränsen. Mamma och jag kollade på nyheterna, det handlade om att dom har tagit fast en riktigt ful fisk i Bosnien tror jag det var. Han stod ansvarig för att jättemånga pojkar och män mördades i Bosnien 1995.
Dom visade bilder/filmer på när folk blev skjutna och dödade. Pang! Ett skott i ryggen, nästa, pang! ett skott i ryggen. Dom stod på rad, när den framför var död var det bara att ställa sig och vänta. FY FAN SÅ HEMSKT! Det är helt sjukt, jag fattar inte att man kan vilja se oskyldiga människor dö på det viset. Folk blev avrättade på öppen gata.
______
Det där var mitten på 90-talet i Europa. Jag blir på allvar rädd, det är bara 16 år sedan.
//H

Jag blev nersprutad

Publicerad 2011-05-26 13:13:26 i Allmänt

Vi fick visst inte ha pulver-krig igår. Hoppsan.
Ber om ursäkt till alla som på något sätt påverkades negativt av detta. Fast jag fattar inte vad problemet är, men det hör väl inte hit antar jag.
//H

Bara så ni vet

Publicerad 2011-05-25 21:47:48 i Allmänt

Idag har jag varit på utbildning ( ok, en annan utbildning än den jag alltid går till mellan måndagar och fredagar så klart ) Heta arbeten kallas den. Man får ett certifikat där det står att man får utföra så kallade ''heta arbeten'' - svetsa, såga med vinkelslip osv. Har man inte den och fyller i en blankett innan man börjar ett arbete gäller inga försäkringar och då kan man bli skyldig åtskilliga miljoner kronor. Inte så lockande kanske.
Det sista vi gjorde var en övning där vi skulle släcka en grej med pulversläckare. När vi var klara med den övingen var det krig. Jodå, ni läste rätt, KRIG! Hårt och skoningslöst.
För er som inte vet hur det ser ut där en pulversläckare dragit fram; det ser ut som om någon hällt ut MASSOR av bakpulver ÖVERALLT och det luktar målarfärg. Med andra ord, vi som deltog i kriget ( och Albin för han hade inget val ) såg ut som bakpulvrade spöken som luktade målarfärg. Och det var tyyp huur roligt som helst.
Jag tog bussen raka vägen hem, slängde kläderna i tvättmaskinen och hoppade in i duschen.
//H

Tösabiten min

Publicerad 2011-05-25 21:40:32 i Allmänt

Sofie hittade hit, vi gjorde det vi är bäst på. Det vill säga; äta, skratta, sjunga och chilla. Sååå fett! Man ska ju ändå hålla sig till det man är bäst på har jag hört:
-Hej!
-
-För att hon möjligtvis är den ballaste bruden i stan. ( cirka citat från Rosa the movie )
Rumpnissar är vi allihopa, allihopa, allihopa
Alltså jag fattar inte hur alla stora och coola bloggare får till sina hopp-bilder?! Ok, dom kanske inte använder en webbcam, men ändå liksom.
-
Fred och kärlek på er allesammans!
Och i bakgrunden sitter världen, redo att utforskas! Det är den nya tapeten och jag är tyyyp huuur glad som helst! De andra tapeterna sitter också på plats och rackarns vad nöjd JAG är!
//H

röda, trasiga nalgar

Publicerad 2011-05-24 21:05:46 i Allmänt

Jag önskade att jag gillade leverpastej. Det ser så gott ut! Bregott som blandar sig lite med pastejen och så gröna lågpris oliver på det. Det ser såååå gorre ut.
Nu gillar inte jag leverpastej.
//H

Jag är glad ikväll

Publicerad 2011-05-24 21:00:56 i Allmänt

Det gick jättebra att rida och idag har dom tapetserat på Söder.
Nu ska jag göra chokladbollar!
Och så frågade jag Sofie på sms om hon inte ville komma hit och skratta lite imorgon. ''Klart jag vill! :D'' fick jag tillbaka.
Jag är glad ikväll
//H

Feel like doing nothing at al

Publicerad 2011-05-24 08:17:04 i Allmänt

Jag vet inte vad jag tänkte på när jag klädde på mig imorse. Jag har på mig en rosa/svart mönstrad klänning, svarta strumpbyxor, vinröda Converse. So far not to bad. Här kommer resten; En stor, svart hood-tröja med texten ''Speedweekend'' på ryggen. Hm...! Jag tänkte att det skulle bli helt okej, lite mysigt så där. Jag ser inte klok ut. Så enkelt är det.
Nu har jag matte prov i två timmar. Tjoho... nej
//H

Fred

Publicerad 2011-05-23 22:30:13 i Allmänt

Jag råkade visst ljuga lite om hur många dagar det är kvar i skolan, men grejen var att jag snart slutar.
Jag ska döpa min unge till Fred. Utan tvekan. Fred. Hur fint är inte det liksom?! Fred. Alltid tyckt det är ett hiskligt fult namn, men när man tänker på att det är fred som i ''fred på jorden'' och inte Fred som namnet Fred, då är det typ hur vackert som helst.
FRED
//H

Du får ju stanna om du vill alltså

Publicerad 2011-05-23 08:17:00 i Allmänt

Idag är det måndag. Denna veckan går jag i skolan hela veckan, måndag-fredag. Nästa vecka går jag måndag, tosdag, onsdag. På torsdag är det Kristi himmelsfärd och fredag är en klämdag. På måndag, tisdag och onsdag nästa vecka vet jag inte varför, men då är jag också ledig. Sen är det bara en vecka kvar och sen har jag sommarlov så det skriker om det!
Det är alltså, lite snabb huvudräkning, typ 10 dagar kvar i skolan, 10 dagar kvar av ettan och 10 dagar kvar tills min syster officiellt är arbetslös för första gången i sitt liv. Hej och hå! Nu är det el på schemat!
//H

Tar tag i situationen

Publicerad 2011-05-22 12:38:46 i Allmänt

Inte.
Dagen to-do list är väldigt mycket längre än jag skulle önskat. Speciellt när tonårs hormonerna dansar bugg med sinnet. Den enda gången jag inte gillar dans är när tonårs hormonerna dansar bugg med sinnet.
''Stresa inte, organisera dig''
//H

Cykla runt i världen

Publicerad 2011-05-22 00:19:13 i Allmänt

När jag blir äldre och bor relativt nära en matbutik ska jag cykla och handla mat. Det gjorde jag både idag och igår och det var jättefint!
Jag cyklade till affären, handlade några varor som fick jättebra plats i min tygpåse, la påsen i den flätade cykelkorgen och sen trampade jag till Johanna igen. Att jag hade höga jenas och stor kofta som i Änglagård gör bara idyllen ännu mer idylliskt. Det trivs jag rätt bra med måste jag säga.
Told you
//H

Hur najjs?

Publicerad 2011-05-21 13:51:57 i Allmänt

En bild säger mer än tusen ord 
Master chefs in the OR ( säger man inte så om läkare när dom ska operera? )
Och nu ska jag göra en ''att-göra'' lista dagen till ära. Taggad? Ja, faktiskt! I'm in a good mode idag
//H

Ur vägen alla tappra män och Herr Rosa!

Publicerad 2011-05-20 15:35:48 i Allmänt

Jag plockade blommor till mor min när jag cyklade hem.
Syrener och nu luktar det gorre gorre i köket.
Jag hann med tidiga bussen hem och nu har jag jättemycket mer tid än jag skulle haft egentligen. Jag har hunnit sitta i en sån där hängstol som hänger i ett träd, jag satte mig där och övade på en muntlig redovisning om Patti Smith. Jag har tränat magen och sjungit Ted Gärdestad. Go Josefine GO!
//H

Stilig på en bal på slottet

Publicerad 2011-05-19 18:32:00 i Allmänt

Jag gillar killar i kostym lika mycket som jag gillar killar i jeans och t-shirt eller killar i skjorta och shorts. Det betyder alltså att jag gillar killar i kostym.
Med väst under blir allt så väldigt mycket tjusigare. Om man sedan sätter ett litet ur i en kedja så som gamla gubbar hade förr, då är man så nära mål man kan komma utan att vara ända framme.
Jag tycker det är snyggt med fluga. Kanske i en annan lite roligare färg än svart.
Väldigt fint. En servett i lilla fickan på bröstet är snyggt, rätt så klockrent.
Kritstrecksrandig är fint. Och byxor som ger en smal siluett, då ser man lång ut fast att man är kort.
-väst
-färgad slips
- kavaj som han såg lång och ståtlig ut i.
- enkla skor som glänste
Så stilig Gustav är i kostym måste jag säga!
//H

Fredde aka Da Vinci

Publicerad 2011-05-19 17:59:25 i Allmänt

Idag var jag med Fredde och fixade lite med hennes arbetsprover som hon ska skicka till den skola hon sökt ( nån uppe i Sthlm )
Gissa vad det här är!:
-
-
-
-
Jag trodde det var Darth Vader. Det är en kran, en sån som sitter på handfat. Nu när jag vet det så ser man ju det klart och tydligt.
Någon hade gjort konst med massa speglar och speglar är bland det bästa som finns.
Hej hej Fredde.
Nu har jag tyckt i lite fogmassa där skruvhuvudena är i taket på Söder.
Efter lite övning med engelskan ( Ja, det är alltid lika kul att hålla föredrag för nallarna och damråttorna i mitt rum ) ska jag ta en dusch. Funderar på hur det ska lösa sig med knäet, plåstret börjar sjunga på sista versen. Jag får ta bort det imorgon. Tjoho!

//H

Hej hopp rosa strumpor

Publicerad 2011-05-18 11:54:18 i Allmänt

Igår var en dag från helvetet. Det enda som var bra att vi inte fick någon spanska läxa och att jag sov en stund på eftermiddagen.
Idag är det lite ljusare, idag fyller Sofie år och då kan man inte vara ledsen.
//H

TIPS

Publicerad 2011-05-17 08:32:51 i Allmänt

Försök inte ta emot en biljardkula med bresidan av foten. Det kommer göra ont, rätt så rejält ont.
//H

Jag blev hungrig

Publicerad 2011-05-16 23:42:19 i Allmänt


Jag vill bara äta.
Pasta carbonara
Kryddig rataouille
Spröööödbakad fisk ( som faktiskt är spröööööd på Linden! )
Spenatfyllda crepes
Grillspett
Grönsaksbiff
WHHHHAAAAA!
//H
Tomat- och basilika soppa med chokladpaj!

Om livet vore en sång skulle jag vara Fredrik Kempe

Publicerad 2011-05-16 22:52:29 i Allmänt

Imorgon har jag prov, shalalala
På onsdag har jag prov, shalalala
Idag var jag hos Annika och fick min dom. Jag ska vistas inne i en svettig träningslokal hela sommarn lång. Och nu har jag ont i knät, shalalala.
Idag fick jag två timmar extra av Spotify, shalalalala
//H

En bok om lappar

Publicerad 2011-05-15 12:31:57 i Allmänt

Jag fick en bok igår.
En bok av David Batra, den handlar om lappar folk har satt upp lite här och var. Lappen på framsidan av boken står det ''Det här var ju tråkigt'' på och så är det en buckla i en bil.
Utdrag ur boke n:
''Äkta Rolex och Cartier kopior''
-
''Vi öppnar snart! På grund av el-problem''
-
''Sätt på mig när jag är full / husfrun'' ( lappen satt på en diskmaskin )
-
''Vi har rum där du kan byta din bebis.'' Jag antar att det ska stå byta PÅ din bebis.
-
''Du granne som fest igår. Låten du spelade på högsta volym vid 10 över 1 var så bra, vad hette den?''
-
''Tack för att du inte har analsex i vår bastun. MVH Personalen''

-------------
Och idag är det söndag och det betyder att jag slipper ha det där jäkla bangaget mer! Knöligt och obekvämt, men ack så viktigt antar jag.
//H

Jag är så glad för er.

Publicerad 2011-05-14 17:04:16 i Allmänt

Idag fyller jag som sagt år och det firades så det stod härliga till här på Hullagård!
Vi började med lite grilla med flickorna.
Och passade på att ta fina bilder i fin kvällssol. Så klart!
Det är bra att ha en kamera stående framme när det party-peoplesen är på topp. Oj vad jag garvat åt bilder idag alltså! En del helt enkelt för tjusiga för att läggas ut på intranetet.
Men jag kan avslöja att folk badade. Jag kan också avslöja att jag var nära på att göra en kanonkula rätt ner i plurret, sen tog förståndet över så jag lät bli. ( knäet är fortfarande i bandage och såren ska inte bli blöta )
Och tjaa.. Där var det nog tur att kameran fokuserade på något bortom mig. Men heeey! Jag är GLAD JU!
Som sagt det där med kameror som ligger framme. Det är bra att skurkarna tar kort på sig själva och deras fuligheter. Då slipper ju jag gå och fundera på vem som försökte låsa upp dörren till mitt rum klockan typ fem på morgonen. Behöver jag tillägga att jag låg i min säng då, på mitt rum och undrade vad fÄn det var som lät.
Vissa gillar O'boy så pass mycket så dom tar paketet i gisslan.
Jag blev så jätteglad när jag kliver in i frukostmatsalen ( ok, det skiftar namn beroende på vad man gör där inne. Hehe ) och får se så fint Jossan och Becca har gjort. Och hur fint solen sken genom fönstren och hur bra jag har det som har så fina vänner som vill tillbringa en kväll, en natt, en morgon och en förmiddag med mig.
Efter frullen gick vi ut och där plaskade Jossan och Becca i poolen. Då blir jag också väldigt glad, när folk tar sig friheten att känna sig hemma hos mig. ( ok, iaf folk jag känner väl ) och så lyste fortfarande solen så där jättefint så vi satt och badade fötterna en stund. Då passade mor och far på att komma hem. Dom hade med sig tårta så då blev det tårtkalas! Och sen kom skjutsen som skulle ta övernattarna med sig hem till Vingåker och trots att jag aldrig mött människan förut så slog hon sig ner med en tårtbit och ett glas saft och det var hur najjs som helst.
¨
Det hela avslutade i gräset med Jossan. Sweeeeet.se
Nu ska jag städa till mig lite i väntan på nästa gäster. //H

17 år på landet

Publicerad 2011-05-14 14:44:57 i Allmänt

Dagen är bara halv än så länge, men jag har haft den bästa födelsedagen på länge so far. Bilder kommer när jag har lämnat min plats i solen och gått in för att hm.. lägga upp underbara bilder? Ja, så får det bli!
//H

Hoppas på skola imorgon

Publicerad 2011-05-11 21:48:18 i Allmänt

Om ni får chansen att bli sövda, ta den! Det är huuuur soft som hest.
Först satte dom in dropp, sticket gjorde lite ont. När jag lagt mig på operationsbritsen skulle dom trycka i lite droger ( ja, dom använde verkligen ordet droger, jag blev förvånad ) i droppslangen. ''Det här kommer göra så du somnar och det kan även göra dig lite fnittrig'' När jag är lite spänd och nervös är jag redan ''lite fnittrig'' och kors i taket vad jag skrattade! Jag såg inte när dom petade i drogerna, men rätt som det var var det alldeles suddigt framför ögonen och jag garvade. Jag kommer ihåg att jag försökte fråga om dom hade tyckt in medlet än, eller om jag mitt huvud spelade mig ett spratt. Sen höll hon fram en mask med gas och nästa minne är när jag vaknar på uppvaket.
Och jag kunde inte vakna bättre heller, Håkan Hellström i högtalarna. Jag somnade om och nästa gång jag vaknade spelades det Per Gessle, också bra. Sen rullade det på med Håkan, Ken Ring, Timbuktu och lite mer Håkan.
Nu ska jag sova ( min kropp är inte riktigt van vid alla piller jag petat i mig idag känner jag ) //H

Nu klagar jag

Publicerad 2011-05-11 10:02:05 i Allmänt

Efter man har tvättat sig med den där tvålen så får man inte använda hudlotion eller något sådant, inte heller använda klocka eller så. Här sitter jag med torr hud, bongstyrigt hår utan wax och fnasig näsa. Haha, det är ju nu och nångång jag behöver smörja in mig, har inte duschar så här mkt på så här kort tid på .. aldrig?
Men: Jag ska få ett friskare knä och med det i bakhuvudet står jag ut med fult hår.
Och hur f*n uttalas d:fi? Jag frågade efter ett wax med grönt lock. Det uttalas ''defaj''. Försvara eller så på engelska om jag inte är helt ute och cyklar. Ett rätt så klockrent namn på en stylingprodukt.
//H

Havanna mamma

Publicerad 2011-05-11 08:52:54 i Allmänt

När jag lagt mig i sängen och läste igenom alla papper inför idag, blev jag rejält orolig och tänkte gå och spy upp all mat jag just tryckt i mig. Det stod att om inte magsäcken är tom är det lätt att man bli illamående och den erfarenhet jag vet av illamående säger mig att jag inte drar på mig det i onödan. Sen klev den vita av dom två små djävlarna in i huvudet och sa till mig att somna. Jag somnade, men sov inte särskilt bra, vaknade och kändes mig klarvaken, somnade om och vaknade när klockan slog, men då var jag helt plötsligt jättetrött.
Nu ska jag ta den sista obligatoriska duschen, sen ska jag nog sätta mig i en stol i solen. Och dricka kaffe.
//H

Spricker snart av spring i benen!

Publicerad 2011-05-11 00:35:09 i Allmänt

Jag duschade ( för det ska man göra en himla massa gånger innan ) kom på att klockan var halv 12 och fick skitbråttom! Måste ju ÄTA! Har aldrig förr stekt falukorv och kokat makaroner så fort! Gott? Nej, inte det minsta.
Jag skulle förklara mig som lite psykiskt instabil för tillfället, inget stämmer alls just nu. Och så kommer jag missa en hel skoldag imorgon. Visst, det leder till något gott, men jag tänkte må bra hela vägen genom. Men uppenbarligen så blir det inte alltid som man tänk sig.
//H

Pust!

Publicerad 2011-05-10 22:09:04 i Allmänt

Jag, Amanda och Johanna for med bussen till Vingåker och uj uj uj vad varmt det var! Herre min skapare! Jag vet inte vad felet var, men något chall var det på ventilationen, den saken är biff. Halvvägs kom chauffören bak och öppnade brandfönstret, det var snällt och han var rolig.
Johanna och jag traskade hem till henne, jag tvättade fötterna i kallt vatten och det var så skönt med kyla. ( hehe, det trodde jag inte i vintras, att jag skulle säga ) Sen åt jag kall filmjölk, åt frukt och drack kallt vatten, najjs!
Och rätt som det var kom Becca och då var det dags att gå på möte. Möte om sommarjobbet i Vingåker.
Det gick bra och jag är taggad för lov nu alltså! Ska ungefär bil hur skönt som helst!
Idag har jag inte haft en lugn stund. Stressad nu och stressad kommer jag förbi, iaf tills helgen är över. Och nästa vecka är det prov på gång! ''Stressa inte, organisera dig.''
//H

Hungrig konstant

Publicerad 2011-05-10 21:48:01 i Allmänt

Från och med 00.00 i natt får jag inte äta något förens operationen är klar. För en person med hög ämnesomsättning är det lättare sagt än gjort! Jag har grundat med grillade revbensspjäll och potatissallad. Ska strax gå på upptäcktsfärd i skafferiet och se vad som kan slinka ner!
//H

Hard believer

Publicerad 2011-05-10 06:46:14 i Allmänt

Idag har jag långkjol. Och en konstig form på håret.
Jag tror mitt undermedvetna spelar mig ett spratt, jag sov jättekonstigt och för lite i natt, men vem var det som gick upp 20 minuter tidigare (!!!!) än vanligt och inte är ett dugg trött? Kan det kanske vara lilla Jag.
//H

Jag gillar inte att inte veta

Publicerad 2011-05-09 13:29:39 i Allmänt

Jag är nervös inför onsdag. Ska till Annika och förhoppningsvis stilla mina nerver lite, iaf räta ut en himla massa frågetäcken. Jag har ingen aning om hur händelseförloppet ser ut för en sådan här operation.
//H

Från mitt fönster

Publicerad 2011-05-09 06:30:03 i Allmänt

Här hade jag tänkt att ni skulle lägga huvudet på sne när ni tittar på bilden.
Jag blir så glad när det ser ut så här på morgonen.
//H

Önskelista

Publicerad 2011-05-08 22:16:49 i Allmänt

Om jag fick en kånken rygga skulle jag bli nästan hur glad som helst.
Det finns en som heter 15"...Tänker lite på att den ska vara användbar och då är det ju bra om min kära dator ( ok, skolans än så länge ) får plast.
Hehe, med humor som en femteklassare, ( syftar på 50-lappen.. ) men vem önskar sig inte stålars liksom? Bidrag till en lyckad sommar kan man kalla det annars ( P&L )
Och om jag inte får en ryggsäck eller bidrag så köper jag det själv.
Viktigaste presenten är en hel drös med kärlek. Smörigt och klyschigt, men ack så sant.
//H

Det blev kväll idag med

Publicerad 2011-05-08 22:04:35 i Allmänt

Jag har just slukat en halv avokado med rökt skinka och lite cream fraich. ( Den feta cream fraichen och den är typ hur god som helst ) Mätt i magen och trött i huvudet.
Poff ner på kudden och sova till klockan ringer. Skola, planera helgen och träffa Annika the sjukgymnast och tekväll i Klockarbol. Najjs.
//H

Patti Smith i högtalarna

Publicerad 2011-05-08 18:58:04 i Allmänt

Lååång sovmorgon följt av en frukost med en hel del intressanta diskussioner. Klippa gräs, råka köra ner kilpparen i diket, hämta fyrhjulingen och vincha upp gräsklipparen, klippa vidare, göra paj, plugga, äta, plugga vidare.
Hightlights: Göra paj. Rabarber från trädgården och förra årets jordbuggs skörd, lite socker, lite smör, lite havregryn och lite till socker. Skjuts in i ugnen och uj uj uj vad gott det luktade i hela köket sen! Jag åt den med vaniljsås och riven kokos. Så gott, så gott.
Maten, grillad hjortentrecote med sallad och couscous. WHAHAHAHAHAHAHA! Köttet var jättelagom grillat, det vill säga rött. Inte blodigt, men rejält rött. BAM alltså!
Och nu ska jag fortsätta med elläran, slutprov på fredag. Fredag den 13. Ja, då har man iaf något att skylla på om det går åt pipsvängen! Hej på er!
Det står free-style i min elbok. Så gammal är den.
//H

Patti Smith i högtalarna

Publicerad 2011-05-08 18:57:43 i Allmänt

Lååång sovmorgon följt av en frukost med en hel del intressanta diskussioner. Klippa gräs, råka köra ner kilpparen i diket, hämta fyrhjulingen och vincha upp gräsklipparen, klippa vidare, göra paj, plugga, äta, plugga vidare.
Hightlights: Göra paj. Rabarber från trädgården och förra årets jordbuggs skörd, lite socker, lite smör, lite havregryn och lite till socker. Skjuts in i ugnen och uj uj uj vad gott det luktade i hela köket sen! Jag åt den med vaniljsås och riven kokos. Så gott, så gott.
Maten, grillad hjortentrecote med sallad och couscous. WHAHAHAHAHAHAHA! Köttet var jättelagom grillat, det vill säga rött. Inte blodigt, men rejält rött. BAM alltså!
Och nu ska jag fortsätta med elläran, slutprov på fredag. Fredag den 13. Ja, då har man iaf något att skylla på om det går åt pipsvängen! Hej på er!
Det står free-style i min elbok. Så gammal är den.
//H

Patti Smith

Publicerad 2011-05-08 01:38:27 i Allmänt

Här är en människa jag gillar. Kärlek vid första ögonkastet. Hon är grym.
Och vill ni veta vad hon gjorde/gör får ni googla själva. Jag är för uppsnärjd i henne för att få fram något vettigt och läsbart.
Låter det väldigt knäppt att säga att jag med vill se ut så där när jag blir 60? Som en till-tuffsad stofil med fötterna på jorden och huvudet way up in the sky among the clounds somewhere.
//H

En dag med oss

Publicerad 2011-05-07 19:43:01 i Allmänt

Fördel med att folk sover över hos mig: Man kan vakna, äta frulle och gå rätt ut i solen och lägga sig.
-
-
KALLT. Eller när kroppen är solvarm så blir det lite väl stor kontrast mot vattnet.
Man kan dansa sig varm. Grejen var att tyget skulle flyga i vinden och hm... ja.
Nu en pik till er som tycker vi latade bort en hel dag i solen:
Vi baxade fram parasollet. Och vevade upp det. ( Tips: Köp med vev ist för snöre. )
Jag har inte haft någonting emot den här dagen. Inget alls
//H

Girls night out

Publicerad 2011-05-07 00:30:38 i Allmänt

Lager av filtar, varmt kaffe och så klart folk som får en prata, ja det håller iaf mig varm!
Första kvällen på en uteservering för året och vi gjorde det galant! ( Om man bortser från det spillda kaffet och teet )  Jossan och Jarre kom förbi och det var typ hur bra som helst. Bara snacka liksom, no biggy.
Jag måste ge dissen till mannen i 40-50 års åldern som började med att fråga lite artigt om han och hans vän fick slå sig ner i soffgruppen bredvid oss. Det slutade md att han sa att vi var för snygga för att komma från landet. Och jag har hört sämsta öppningsrepliken ''Ursäkta om jag stör, men jag måste bara fråga. Visst äter man upp salladen?'' Nästan så jag ville starta raggningsskola och bjuda in honom. Det hade varit kul om vi sa ''aa, förresten vi är 16 och hm.. gick inte du i samma klass som min mamma?''
Jag har fin-besök natten till ära, Sofie ligger i sängen bredvid. Vi har druckit kamomillte och ätit chips. Och kollat på vampyr och zombie film. Rätt najjs alltså.
//H

And I'm off!

Publicerad 2011-05-06 18:15:35 i Allmänt

Nu ska jag fara in till stora staden Vingåker och myspysa med Johanna och Sofie. Najjs ju!
Och så ska jag köpa värktabletter. Jo, för sådana ska man knapra i sig innan operationen. Jag fattar inte hur jag ska få ner fyra Alvedon för jag tycker det är värre att svälja än det mesta, men det får lösa sig. På en sked filmjölk körde vi med när vi var små.
Jag har varit jätteeffektiv i eftermiddag! Tjoho! Nu är rummet rent, kläderna ligger där dom ska och reschursen till engelskan är nästan klar. Och stekt falukorv, stuvade makaroner och en stadig sallad är nog min bästa mat.
//H

Soft ju!

Publicerad 2011-05-06 14:53:17 i Allmänt

Idag har varit en bra dag. Inte blev den sämre för att dom spelade Emil Jensen på radion när jag cyklade hem.
//H

Klä sig i känslor

Publicerad 2011-05-05 21:19:56 i Allmänt

Mötte Paulina vid bussen. ''tjenare skogshuggarn'' hälsade jag, ( hon hade rutig flenellskjorta ) ''Haha, hej pappa'' fick jag tillbaka
Pappas tröja och kragen över.
//H

Med buller och bong

Publicerad 2011-05-05 06:45:07 i Allmänt

Snart 17 år.
Då kan man sjunga ''vi är förlorare båda två, sen vi var 17 år. Bla bla bla, jag fattar ingenting'' och ''Jag var 17 år i staden, staden där jag växte upp. Jag var 17 år ville inte va den som blev kvar.''
Om 9 dagar. Det känns bättre än på länge måste jag säga, att fylla år. Eller överhuvudtaget fira en högtid. Jag är ju inte så bra på att fira jul med Kalle Anka och hela baletten, men nu ser jag fram emot lördagen den 14 maj. Najjs ju!
//H

Jag är uppsnärjd i det blå

Publicerad 2011-05-04 22:03:42 i Allmänt

Det här gör mig väldigt väldigt glad.
Det är live-spår från när Håkan var på Way out west förra sommaren. JAG VAR JU OCKSÅ DÄR OCH BLEV TYP HUR GLAD SOM HELST NÄR JAG HÖRDE DET HÄR! Ibland är Spotify reklam såååå bra att ha!
Jag minns hur bra det var när jag lyssnar, hur hela publiken klättrade på väggarna och sjöng ut all lycka i ''Ramlar''. Och personen i sjömanskostym längst fram som fick sjung i micken, men antingen kunde den inga texter eller så var den i extas och kunde inte få fram ett endaste pip. Jag tror på det sistnämnda.

Rackarns var bra det var. //H

A boule of ice-cream

Publicerad 2011-05-04 21:04:01 i Allmänt

Jag ska plugga. Ska jag plugga måste jag äta något, annars kan jag inte koncentrera mig. Sant!
Ikväll blir det glass som Sofie gjort till lilla jag. GOD som bara den!
//H

Om jag var i mina kläder

Publicerad 2011-05-04 12:11:54 i Allmänt

Jag gillar när människor från andra länder glömmer röda jättesköna strumpor hemma hos oss.
För då kan jag använda dom. Dom här kommer från Davis, han kommer från Lettland och var hos oss i somras. Och så gillar jag att dom syns lite. BAM liksom
//H

Fast

Publicerad 2011-05-04 12:06:28 i Allmänt

När jag var 13 hade ingen ännu berättat för mig att jag inte fick vara lika kåt, gåpåig, lika villig som killarna.

Kommer från en väldigt bra bok jag läst nångång. En av dom böcker jag läst som jag inte kommer på varken titeln eller författaren på.
//H

Dagens överraskning

Publicerad 2011-05-04 06:42:33 i Allmänt

Jag har verkligen inte vaknat än. Ögonen tror fortfarande att dom ska vara stängda och min hållning är den samma som infinner sig när jag ligger ner i sängen, trosts att jag sitter upp. Knasigt.
Så, ja nu kan det i princip bara bli bättre, det är bra.
//H

Och så bra det slutade!

Publicerad 2011-05-03 22:16:56 i Allmänt

En sketen tisdagskväll kan nog inte bli mycket bättre! Jag övningskörde ( och nu övade vi på saker också, inte bara körde ) jag red och det typ hur bra som helst. Det gick inte 100%, men så där bra så man förbättrar sig hela tiden och i slutet är man nästan som Briar och Jan Brink. Nästan. Och så åt jag en väldigt god knäckemacka med skinka, tomat och feta på. Och ett digistive med tomat och feta. MummA!
Imorgon ska jag träna och plugga. Känns bra att ha lite koll på vad som händer framöver. Lite framförhållning är aldrig fel!
//H

Jo vars

Publicerad 2011-05-03 09:45:20 i Allmänt

Nej, men nu börjar det nog ordna upp sig!
Snart ska jag gotta mig i Ramones, på lektionstid. Najjs.
//H

fucking snö

Publicerad 2011-05-03 08:20:36 i Allmänt

Inte kul. Inte KUUUUUUL.
Tänkte att jag skulle vakna lite mer om jag fick i mig en kopp kaffe. Jag tror jag hade rätt för det känns som jag börjar komma tillbaka till jordelivet igen.
Dagen börjar med matte ( haha ) Och så småningom ska jag bli påmind om att jag inte gjort spanska läxan, men jag tror jag hittat mina böcker iaf!
//H

Får man ställa in?

Publicerad 2011-05-03 06:32:28 i Allmänt

Idag är en sån där dag jag helst skulle stannat i sängen.
Trött, ful i allmänhet och så vet jag inte vart jag lagt mina spanska böcker.
Och så måste man typ ha vinterjacka idag
//J

Najjs ju!

Publicerad 2011-05-02 17:00:18 i Allmänt

Nu ska jag fara in till Becca och dricka te.
Pappas tröja och jag är en väldigt bra kombination.
//H

hej hopp gummiesnopp!

Publicerad 2011-05-02 10:38:28 i Allmänt

Känns som jag har en påse slime i huvudet, istället för hjärnan alltså. Och inte blir saken bättre av att killarna får vara ute och leka i solen på idrotten och jag är inne i ett svettigt gym.
Jaja, jag får ju iaf snacka lite skit med Sofie ist för att springa runt på en fotbollsplan och leka huligan. Inget ont som inte har nåt gott med sig!
Det syns inte så jättemycket men det här är den tjockaste katt jag sett! För att skåda detta matvrak får ni bege er till Vingåkers ryttarförening. Ligger förmodligen på höskullen eller i solen och gottar sig.
//H

Go bilden GO

Publicerad 2011-05-02 08:33:39 i Allmänt

Idag åkte vi bil, det var tur för annars skulle jag inte hunnit göra idrottsläxan. Vi skulle räkna ut hur många kalorier vi behövde och hur många kalorier vi gjorde av med. Jag behövde 2300 kacl och fick i mig 1400. Jag tror jag gjorde fel, annars skulle jag sett ut som en gitarrsträng vid det här laget.
//H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela