J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

I´m nobodys angel

Publicerad 2010-12-31 15:12:11 i Allmänt

För en kvart sen bogserade jag in Lisa i verkstan. Nu sitter jag i nyårs stassen och är redo att sätta make upen. Lisa startar inte, förmodligen något med grödningen, jobbigt för om det är någon gång jag behöver henne är det ju nu när det är kallt. Annars kan man ju åka moppe. Synd att inte Stefan jobbar här längre, då skulle han kunnat fixa henne när vi är borta. ( Han jobbade här förut, kan ett och annat om motorer. )
Planer för ikväll:
Till Sofie, måla naglar och förmodligen lägga en sista hand över lagret av smink i mitt ansikte.
Efter det ska vi ses en bunt brudar och sedan lägger jag mitt öde i någon annans händer.
Låter helt okej om du frågar mig!
Så: Gott nytt år hela världen!

//H

When you love someone but it goes to waist.

Publicerad 2010-12-31 13:58:14 i Allmänt

Så känner jag lite nu. Skulle var skönt att dansa bort med massa lätt tyg runt fötterna och bara virvla iväg.
Eller med solen i ryggen och världen framför näsan. Jag ska göra vad jag kan för att bli lycklig och glad, det är bara ett problem: Jag vet inte vad som gör mig lycklig och glad. Ibland önskar jag att alla var som jag. Eller att jag kan prata med alla som jag pratar med mig själv rättare sagt. Det skulle nog bli ett mindre helvete om alla var som jag.

Ett nytt du

Publicerad 2010-12-30 23:36:47 i Allmänt

Lite så känns det nu. Jag låter ''det'' ( vad nu det är ) rinna av mig. Jag känner att det är skönt med lov, det behövde jag. Laddar batterierna nu och kommer igen med massa härlig ny energi till skolan på onsdag om några veckor. Ser nästan fram emot det.
//H

Från min säng med kärlek

Publicerad 2010-12-30 23:24:47 i Allmänt

Frös lite så jag drog på mig ull understället och kröp ner under duntäcket. Lite väl varmt kanske, har ju en dator i knät också. Vet ni förresten att en dator fungerar som en människa i ett rum? Ju fler datorer/människor, desto varmare blir det och desto mer fräsch luft behöver komma in i rummet. Sånt får man lära sig på energiprogrammet.
Lyssnar på ''Who says'' med John Mayer och känner mig som herren på täppan. ''Vem säger att jag inte kan vara fri och ringa tjejen jag saknar?''
//H

Push ups

Publicerad 2010-12-30 16:03:18 i Allmänt

Jag veeet att man ska göra långsamma armhävningar, men det är så tråkigt. Man hinner ju tröttna innan man gjort två. Här kommer en jättebra armhävningslåt.
Fredde tycker jag är jättejobbig och mega egoist, men texten längst ner är väl bara för underbar? Man får tro på sig själv, det är inget brott och dessutom vet jag att jag inte är bäst på allting. Men man kan ju låtsas lite.
//H

En lång dag för lilla jag

Publicerad 2010-12-29 22:56:22 i Allmänt

Vingåkers faktory Outlet har de flesta personerna hört talas om skulle jag tro. ''Alltid 30-70% på märkeskläder'' Jag tycker inte det är så jättestort, inte roligaste affären kan jag tycka.
När mina mostrar kommer ( de bor 30 mil söder över ) då är ett besök på Faktory obligatoriskt. Eftersom mina nära och kära inte hänger där för jämnan passar jag också på att smita med. Jag hittade en kaninpäls, den var jätteläcker och jag skulle gärna ha den hängandes i min garderob. Kanske ska maila staten om lite extra cash denna månaden. Det vore faktiskt en bra investering. Den är varm, håller säkert i en evighet och väldigt snygg. Kommer förmodligen hålla formen tills den skrotas någon gång i framtiden. Tror ni Borg skulle gå med på det?
Extra julafton blev kvällen till ära och jag fick mitt älskade Kari Traa underställ.
Nu sitter jag med en nästan oslagbar ostfralla och ett glas vatten med citron i. Gillar man inte vatten, men inte vill dricka saft är det ett hett tips kan jag tala om! Hur enkelt och fräsch som helst. Tummen upp och god natt
( understället i bakgrunden, det är toppen toppen och 100% ull ska väl hålla mig varm i backen? )
//H

Julklapp från Fredde

Publicerad 2010-12-29 15:17:34 i Allmänt

En ''två-ring'' Love, känns inte så originellt kanske, men ja. ''Jag är själens krigare med kärlek som vapen'' som Thomas DiLeva sa.
//H

Hamlet

Publicerad 2010-12-29 15:15:00 i Allmänt

Mina småkusiner är här och de tycker det är otroligt kul med en hamster. Jag vill nog inte veta vad Hamlet tycker, men han kanske känner på sig att dom åker hem snart igen, så man kan ju bjuda till lite. Vad gör man inte liksom höhö..!

Betalde mjölken med mynt

Publicerad 2010-12-28 22:30:43 i Allmänt

Det är rätt bra pay of vad det gäller hästar. Gör man själv rätt så följer, för det mesta, hästen med. Så var det  ikävll. Det gick inte så bra i början, men ju mer jag fick jobba för försöka förstå hästen desto bättre gick det och i slutet gick det riktigt bra. Sånt är kul, när det blir skillnad på direkten.
Nu är kusiner och mostrar här, det innebär hamster-klappning, skridskoåkning, mycket disk och en underbar småländsk dialekt.
//H

Lookbook

Publicerad 2010-12-28 14:58:22 i Allmänt

Har jag tråkigt kollar jag antingen på youtube klipp eller spanar in allt snyggt på lookbook.nu. Det enda tråkiga med lookbook är att ingen klär sig för vintern. Söker man inspiration för våren/sommaren/hösten så finns det hur mkt snyggt som helst att vila ögonen på. Men den årstiden som är, för mig, svårast att klä sig, i den kategorin finns det nada. Niete, nothing.
På vintern är det mycket svårare att klä sig praktiskt och snyggt än på sommaren. På sommaren behöver man inte tjugo långkalsonger, vantar, mössa och fetaste jackan. Helst av allt skulle jag vilja gå runt i skidkläderna hela tiden, funkar ju sisso där inomhus, tyvärr. Ska nog bege mig till några snötäckta toppar när jag har åldern inne, så skidkläderna blir vardag. Jag längtar.
//H

...

Publicerad 2010-12-28 11:08:05 i Allmänt

Ja, ok den var kanske inte så realistisk, men om man struntar i det så var den JÄTTEBRA! Underhållande minst sagt.
//H

Bio igår

Publicerad 2010-12-28 11:05:11 i Allmänt

Änglagård var JÄTTEBRA! Bästa filmen jag sett på länge faktiskt. Helen Bergström är så snygg. Och så passar hon som handen i handsken med rollen.
Ja, om ni har chansen att se den, gör det! Ni kommer inte ångra er, det kan jag nästan svära på.
//H

Här kommer ett urval av fina bilder

Publicerad 2010-12-27 16:15:23 i Allmänt

Med senil-snöre i vantarna.
Jag tar sats...
...och kände mig så där våghalsig som jag gjorde när jag var liten. Gillar den känslan.
''Modell: Sofie fotograf: jag''
Det var meningen att jag skulle rymma från buren, men...ja.
Haha, det ser ut som jag sprungit rätt in i stolpen!
//H

It is a good sign

Publicerad 2010-12-27 13:41:22 i Allmänt

Har tagit massa härliga vinterbilder med Princes Sophie, men jag kan inte ladda upp dem. Men den som väntar på något gott...!
Det är jättefint väder och jag vill bara vara ute och leka! Ska försöka övertala Fredde. Önska mig lycka till.
//H

Tittar på biler på fb

Publicerad 2010-12-27 12:12:42 i Allmänt

''Alla vill ju va som mig. Det vore bra om alla var som jag.'' ( Markoolio text )
Vad jobbigt, då är ju inte jag jag längre. Kollade ju på Kick Ass här om dagen, då sa dom ''man kan inte omprogrammera sig.'' Det är ju riktigt fint ju.
//H

Peter Pan i ett nötskal

Publicerad 2010-12-27 11:57:37 i Allmänt

Nja, jag vet inte riktigt. Egentligen längtar jag enormt, men jag är nog lite rädd för att tappa det där söta som alla tonåringar är för tuffa för. Som jag kanske redan tappat, men ändå.
//H
ps. Dagens frulletips: Rostat bröd, feta ost, rökt skinka, paprika och lite grillkrydda och en kopp kaffe ds.

Sleepy

Publicerad 2010-12-27 01:28:55 i Allmänt

Jag längtar efter frukost. Jag ska äta ägg, macka med avocado och skinka och dricka kaffe eller te med honung. Och så längtar jag lite tills vi kan äta våran egen honung. Ja, mamma fick ju bin när hon fyllde 50. Det ska bli kul att ta med en burk Hullagårds honung till tekvällarna.
//H

Varmt om håret

Publicerad 2010-12-27 00:24:38 i Allmänt

Jag gör en mössa.
En gul åre-mössa. Det blir lite småfel här och där, men hey! Jag försöker i alla fall! Med risk för att ni ska tro att jag är en tant så säger jag att det är kul att sticka. Varför? Nej, det har jag inte lust att fundera över.
//H

Glömde den nästan bästa bilden

Publicerad 2010-12-26 17:27:27 i Allmänt

SER NI KLÄNNINGEN!? Me gusta mucho!

Min frulle idag. Varmrökt lax, avocado med skinka och cream fraisch, gurka och feta ost. Upp med allt på en knäckemacka och in i munnen. Mumms med en kopp kaffe till.  Längtar tills nästa morgon.
//H

Änglagård

Publicerad 2010-12-26 17:17:15 i Allmänt

Jag gillar det här. Blir nästan lite avundsjuk. Ja, om det skulle finnas datorer, mobiler och gratis sms så skulle jag inte ha ett dugg emot att leva på 80-talet. Nästan tvärt om.
Förstår ni vad jag menar?!
Aha...!
Så nu ska vi på bio. Jag har rätt höga förväntningar. Haha, bäst jag bryter ner dom så jag inte blir besviken!
//H

Självförtroendet i varje tjomme

Publicerad 2010-12-26 14:03:07 i Allmänt

Kameran som inte riktigt är sams med mig exakt heeeela tiden
Nagellack från Max Faktor, det duger. Och jag känner mig som en tant när jag använder det. Men det gör inget
Nu ska vi äta. Förmodligen inte pasta, men mat som mat
//H

Emotionell ända ut i fingertopparna

Publicerad 2010-12-26 13:58:11 i Allmänt

Med nagellacks lukt i näsan går jag på middag hos farmor. Det var längesen, nästan för längesen.
Jag har långkjol idag, den är jättesnygg. Mammas egentligen, men eftersom hon aldrig använder den kan ju lika gärna jag göra det. Får se om systra mi vill plåta mig när jag snurrar runt i den, då ser man ut som en blomma ovanifrån. Coolt om man har lite lång slutartid. Kameror är coola, man kan göra så mycket mer än att ta ett kort rätt upp och ner. Den enda nackdelen med bra kameror är att man ser varenda por som inte ska synas. Får skaffa bättre smink, eller lära mig leva med mig själv. Oj, vad allvarligt det sista lät.
//H

Jag vet att jag depp Bjurling, det suger.

Publicerad 2010-12-26 02:58:34 i Allmänt

Nej hör ne ni. Sena kvällar framför datorn är inte bra för mitt samvete. Jag läser en blogg, lyssnar på musik som betyder lite för mycket och sen är jag fast. Kan inte sluta tycka det är jobbigt och för jävligt rent ut sagt.
Jag vill inte bo här i hela mitt liv. Jag vill inte ha volvo och röd kåk. Och så undrar jag hur fasen jag ska förhindra det. Hur gör man när man är trött på livet och trött på att aldrig vara nöjd?
Jag är nog som alla andra, trots att jag inte vill det. Jag är nog så där vanlig och trist som jag är rädd för att vara.
Sen finns det saker jag är jätteglad/nöjd/stolt över att ha. Absolut.
Sena nätter får mina tankar att snurra i fel riktning och det är kanske inte det bästa.
Och nu kommer jag ligga vaken och tänka lite till, gojsa ner mig i något kletigt som inte vill gå bort.
//H
ps. jag hatar ordet ''nöjd'' Egentligen ett jättebra ord, men det skriker tristess på alla håll och kanter. ds.

Jag klaffar inte som jag ska för tillfället

Publicerad 2010-12-26 02:29:38 i Allmänt

Det är min syster som sa ''oba'' till jordgubb när hon var liten. Det är därför det står ''oba'' på saftfaskorna nere i källaren.
Melonsaft har jag aldrig smakat, men jag tror jag smaskar melon bäst med sked i goda vänners lag och solsken.
Donna har ingenting med saft att göra, men jag saknar henne ändå. Kommer förhoppningsvis hit i veckan, i alla fall hennes matte. Hennes riktiga matte alltså.
//H

Mess me around

Publicerad 2010-12-26 02:16:28 i Allmänt

Lisa ville inte starta.
Pappa ville att hon skulle det.
Jag önskade att jag inte bodde på vischan.
Amanda och jag körde på gymmet, det var nästan bara vi där. Jag låter väldigt osocial nu, men det är väldigt skönt att träna när ingen annan är där. Det är då jag vågar prova lite, när det inte finns någon som ser på och ingen som kommenterar. ( inte för att folk gör det, men ändå )
Ikväll blev en härlig kväll hos Amanda med Jossan och Louise. Vi såg ''Kick Ass.'' Den var lite skruvad, men faktiskt bra. Man trodde inte att den skulle vara så djup som den var, fast den var ändå rätt ytlig. Ja, för att förstå vad jag svamlar om får ni helt enkelt ta er i kragen och se den. Det rekommenderar jag.
//H

En bra låt

Publicerad 2010-12-26 02:05:29 i Allmänt

En bra låt som jag inte riktigt förstår. Det känns som en låt som man förstår först när är mitt uppe i vad han nu sjunger om. Den är bra nu, när jag inte förstår, men den kommer vara 100 gånger bättre när man förstår och kan relatera lite mer till den. Jag har ju trots allt inte så mycket erfarenhet av livet än. Hm.. undra vad Herr Hellström gjorde när han var 16 år.
//H

Vart tar denna dagen vägen

Publicerad 2010-12-25 11:33:42 i Allmänt

Idag är det inte så fruktansvärt kallt och jag tror det betyder att jag ska in till gymmet. Lisa är inte så pigg när det är -20 förstår ni. Känns bra, springa långt, långt och lyfta lite tyngre än vanligt. Skönt. Kanske kommer ut på en tur längdskidor också. Förmodligen inte, det finns inga spår i Österåker och göra egna ägnar jag inte åt.
//H

I gave my heart to rock'n'roll

Publicerad 2010-12-24 19:55:25 i Allmänt

Varken Kalle Anka eller granen med alla klappar skänkte mig lite julro. Maten var god, men det skulle lika gärna kunna varit en middag med släkten. Jag kanske behöver göra något nytt på jul, något spännande och lite.. ja, nytt. Känner mig lite rastlös, skulle vilja åka längdskidor tills jag stupade eller köra ett bip-test.
Jag kanske ska börja på 1000 bitars pusslet jag fick. Eller sticka på min mössa.

Girl, don't ever let them put you down
Don't ever let them push you around
           /Melody Club 

//H


  

24 december

Publicerad 2010-12-24 13:44:22 i Allmänt

Om jag ler tillräckligt mycket inbillar jag mig i alla fall att det är kul med jul. BRA VA?!
GOD JUL på er alla där ute i snöyran.
Pappa är och drar upp en bil ur diket ( har man traktor är man i jour jämt ) men sen ska vi åka till kusinerna och fira lite jul. Det blir nog bra.
//H
ps. Jag äter julstämingspiller, de borde kicka in snart. ds.

Paint it black

Publicerad 2010-12-24 01:07:31 i Allmänt

Nu är det julafton och jag har både ätit skinka och janssons, men fortfarande ingen jul i mig. Granen är klädd, skinkan är påbörjad, paket är inslagna, naglarna glittrar i rött, pepparkakorna är nästan uppätna, allt godis strålar där på faten, julmust har jag druckit i flera veckor och tomtarna står uppradade lite var stans. MEN JAG DÅ!? Det grämer mig att jag inte tycker om julen. Jag vill också lysa när jag talar om julen och jag vill till och med sjunga ''Nu tändas tusen juleljus'' i kyrkan klockan 12 på julaftons morgon.
Ja, nu är jag lite lätt deppig och inte blir det bättre för att Håkan Hellström påminner om kärleken.
Nu kom Fredde, sover hos henne i natt. Sov gott och god jul. //H

Vreeswijks meningar

Publicerad 2010-12-23 19:24:38 i Allmänt

Ja, dagarna vandrar som de vill.
Vem bryr sig om hur nätterna far? Jag bryr mig inte ett spår, bara jag få ha mitt ansikte dolt i min älsklings hår.
Jag är en tvivelaktig figur.
Bakom ett hörn står döden på lut.
Ren som en blomma och skygg som en hind.
Stjärnorna vandrar och timmarna flyr.
Jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut.
Ingen känner längre till ordet militär.
En enkel livsfilosofi.

Om jag träffar Gud någon gång ska jag fråga varför han skapade krig. Eller varför han fick oss människor att skapa krig. Och vad det är för bra med svält och fattigdom. Är det kanske så att det finns för många personer på vår vackra jord? Att några helt enkelt måste gallras bort via aids och annan skit. Trots att de inte gjort någon något ont, någonsin.

Nu skulle jag vilja åka bort och gömma undan julen. Julstämning hit och julstämning dit. Julstämning my ass, så känner jag.
Men bara för att inte jag känner av julen så betyder inte det att jag inte önskar ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL! För att jag vill, inte för att man ska. Puss och kram
//H

Borta borta

Publicerad 2010-12-23 19:06:45 i Allmänt

Jag saknar mitt hår
Har jag sjal runt planeten nu ser jag inte alls representabel ut.
Inget långt hår att locka och leka med
Inga hårtestar som får hänga fram utanför mössan lite snyggt och busigt så där.
MEN:
Jag kan göra så där istället och det är inte fy skam det heller!
Tagen på bussen på väg till skolan för ett år sedan. Jag gillar den. Och för en gångs skull låg håret där det skulle utan hårsnodd.
//H

Från min dator

Publicerad 2010-12-21 15:32:36 i Allmänt

En rätt så smickrande bild, om man tar bort skuggan alltså
En inte lika smickrande bild, trots skuggan
Jag fick blåbärspaj i skolan och den var jättegod!
Nej men, är det inte Hamlet som tittar fram bakom familjefotona?
Jo, titta!
Fredde och jag innan julmiddagen i söndags.
//H

Matblogg?

Publicerad 2010-12-21 14:37:02 i Allmänt

Kors i taket vad mätt jag blev!
Komponerade ihop en sallad nyss
Avocado, rökt skinka, sallads blad, gurka, caschunötter, ett perfekt kokt ägg, gul paprika, feta ost och rödlök. NAJJS!
//H

Så mkt bra i en och samma person

Publicerad 2010-12-21 06:36:46 i Allmänt

Jag vil bara gotta min i Thåströms texter, läsa bloggar och fixa inför ikväll. Jag vill inte åka till skolan idag.
Det var något som fastnade på mig och aldrig riktigt gick bort.
Det var något jag borde ha förstått.
Korrigerar ditt centrala sysmtem så du passar in i tidens gång.

Men nej, skolan går tyvärr, men faktiskt före idag. //H

Men det skiter vi i

Publicerad 2010-12-21 06:27:56 i Allmänt

Jag behöver en mun till för att kunna andas och ett hjärta till för att inte stanna. Så sjunger Thåström, så sjunger även jag idag.
Och tänk! Jag är både din smutsiga tvätt och ersättningsbar. Men jag tänker inte förlora kriget med mig själv, så det så!
Nu ska jag till skolan och ha rast. Japp, typ ingen matte, hål i en timme sen lite fika på slutet. Najjs? Nja, det vet jag inte.
//H

Jag har sorg

Publicerad 2010-12-20 12:00:00 i Allmänt

Jag fick en hudlotion av Fredde när jag fyllde. A-creme hette den. Den finns på hälsokosten sa Fredde när jag skulle köpa ny här om veckan. Jag gick fram till disken och frågade om de hade A-creme. Hon hämtade en burk och jag betalade och gick. Den har bytt förpackning, men det gör ju saker rätt som det regnar så jag tänkte att det bara var en ny utsida. Men nej! Den här nya är inte alls lika bra som en gamla. Den gamla var jättebra för min hy, den återfuktade jättebra utan att ge mig finnar. Och så luktade den gott.
Den nya suger. Den ger mig finnar, är svår att smörja in och känns dessutom som en mask på fejan.
Jag är fett besviken. Är det någon som vet vart man kan köpa den ''gamla'' cremen?
Den nya. Den dååååliga och överskattade
Den underbara, den som jag nästan gråter över. Den som tagit min hy till en helt annan nivå! ( ok, kanske inte riktigt.. )
//H

Hoppsan

Publicerad 2010-12-19 22:02:17 i Allmänt

Idag har jag hunnit med en hel del
- Gjort godis
- ätit julbord
- åkt i diket med bilen
- gjort ännu mer godis
Julbordet:
MUMMS! Jag åt lagom mycket. Det var jättegott. Jag hade trevligt sällskap, familjen, Christer och Susanne ( jättebussiga grannar och Christer jobbar hemma ) och Tommy och Ulla, Tommy jobbar också hemma. Jag gillar att umgås med vuxna, kanske längtar lite dit. Vuxenlivet alltså, när man vet hur man lyckats i livet, när man inte behöver oroa sig över vad man vill och sånt. Vi var på Hjälmaregården, ligger inte så långt härifrån och det kan jag verkligen rekommendera! Trevlig personal, god mat och en jättefräsch sal att sitta i.
Diket: Vi var på väg hem, hade finkläderna på oss. Det är en person som grävt ett dike vid motorbanan och pappa ville åka och kolla på det. So we did. Diket är intill en liten smal grusväg. Vi får möte och pappa kör lite för nära diket. Diket var nygrävt och ingen visste riktigt hur djupt det var och hur nära vägen det var. I detta fallet, för nära. Och så skulle han prova att backa upp, men då blev det bara värre.
Tur att man har så goa vänner och medmänniskor! Efter en del dök och några telefonsamtal var vi uppe på vägen igen och kunde tuffa hem.
//H

Benny bus

Publicerad 2010-12-19 16:58:03 i Allmänt

Benny sover på min arm och jag har jättemånga åsikter att dela med mig av. Kanske lika bra att det får vänta tills vännen min vaknat, måste komma på ett sätt att få fram min ilska på ett bra och förenklat sätt.
//H

Don´t even bather

Publicerad 2010-12-19 11:39:27 i Allmänt

Om jag är sjuk på julafton spelar inte så jätterstor roll. ( säger jag nu i alla fall ) men jag vill inte vara sjuk på tisdag. På tisdag firar jag lilla julafton med Amanda, Johanna, Jossan, Jarre och förhoppningsvis Becca. Jag vägrar vara sjuk då.
Halsen kliar, öronen kliar, är inte näsan täppt så rinner den. Det känns som jag skulle må bättre av att ta av huvudet, spola ur alla gångar och andra kryphål med högtryckstvätten. Om jag vore en seriefigur skulle jag gjort så, nu är jag ju en människa av kött och blod så jag låter bli.
Nu ska jag på j(k)ulbord. //H

Josefine säger något

Publicerad 2010-12-19 00:45:32 i Allmänt

Det här med jämställdhet är ju intressant och man kan diskutera ämnet i en evighet.
Jag vill inte låta som någon besserwisser eller något sådant, men jag är rätt utsatt, för just, jämställdhet. Som ensam tjej får man ta en hel del. Jag vet det. Jag visste det innan jag började den linje jag går, jag är medveten.
Första dagen som gymnasieelev, i en ny klass fick jag frågan ''varför valde DU energi programmet?''
Vi presenterade oss själva i klassen, jag berättade lite om mig själv och när jag var klar sa min mentor '' Och nu undrar vi nog alla här inne, varför du valde energi''.
Hur jämställt är det på en skala!?
Vad f*n ska jag säga? Jag satt där i blommig klänning, en cerise väska från Rosa bandet och håret i hästsvans. Vad f*n ska jag säga? Jag har aldrig känt mig så korkad som då. Det finns en scen från Pritty woman där han säger att han aldrig har behandlat henne som en prostituerad. Då svarar hon ''you just did''. I n  m y  f a c e.
Hur ska vi någonsin kunna bli jämställda om vi inte tillåter oss att vara just jämställda? Jag förstår att de var intresserade och ville veta, men det kom ut så fruktansvärt fel. Så oerhört dumt sätt att behandla frågan på.
''Jag skulle tro att jag är här av samma anledning som alla andra här inne'' svarade jag och sen var det slutdiskuterat.

Det gör mig frustrerad, men jag har för ont i ögonen för att skriva mer just nu. God natt//H

Neonljuset lyser som solen

Publicerad 2010-12-19 00:09:12 i Allmänt

Kom nyss hem efter en jättehärlig kväll! Ätit mumsig mat med kompisar som jag trivs hur bra som helst med. Och snackat, så klart. Och ätit hallonpaj som var mer än god.
När vi gick till bussen så träffade vi på några välkända ansikten. Ett gäng grabbar ( män kanske de vill att jag skriver, men njaaa.. ) i 20 år åldern, härliga kompisar som jag är glad att jag har stiftat bekantskap med. De skulle till korgen. Kände ett litet stygn av avundsjuka när jag satte mig på bussen för att åka hem. Jag skulle inte ha så mycket emot att vara 20 ibland. Men som de säger ''den som väntar på nåt gott...''
Kul att se dem i alla fall, helt spontant och inte alls krystat. Jag gillar när det bli så.
//H

Musikhjälpen

Publicerad 2010-12-17 08:20:25 i Allmänt

Nu ser jag ut så här:
På bussen såg jag ut så här:
//H
ps. Jag lyssnar på musikhjälpen i P3. Idag kom det in en person med en check. Han kom från ett skogsföretag och istället för att köpa julklappar till alla deras åkare och kunder så skänkte dom alla pengarna till musikhjälpen. BRA! Jag tänkte mig kanske 5-6 tusen. De hade en check på 51 000 svenska riksdaler. Femtioentusen kronor. Sådant gillar jag!

Tittar på stjärnorna

Publicerad 2010-12-16 21:50:18 i Allmänt

Do I belong to a gay with an aggressive car?
Am I to young to be drinking vine?
Do I really listen to Brolle Jr songs? When Brolle still was Jr of corse.

Haha, OM jag gör!

//H
ps. om ni ser en svensk damtidning flyga förbi kan ni väl komma hit med den. Jag har nämligen lyckats tappa bort ett ex. ( Hur lyckas man slava bort en tidning som man läser och sedan lägger på bordet? ) ds.

Hamlet

Publicerad 2010-12-16 21:41:04 i Allmänt

Han är för snabb för camen
Men han är ändå söt som bara den!
Han har hela käften full med äpple
Ser ni bettet eller?! Han tar apstora tuggor, när han väl tar tuggor. Helst vill han smacka in hela biten på en gång, men då säger mamma nej. Så stora fickor kan han väl inte ha innanför?
Nej, den gick inte in, för stor. 1-0 till mamma, yeah! Go me!
Och det är SÅ jag spenderar min torsdagskväll. Jag trivs
//H

TJOHO

Publicerad 2010-12-16 17:34:29 i Allmänt

Jag är glad för att jag ska till gymmet. Längesen jag var där och det märks! Jag är värsta trött och hängig. Nu sa det bli ändring på det minsann!
P E A C E family
//H

Det är jag nu

Publicerad 2010-12-15 23:09:34 i Allmänt

Jag har en längtan som aldrig vill gå över.
Bilden symboliserar rätt bra hur jag känner mig för tillfället. Pigg nog för att göra halva grimasen.
//H

gjdhjgkkfd

Publicerad 2010-12-15 17:50:07 i Allmänt


Här är originalet till Staten och Kapitalet. Frågar ni mig tycker jag den här är bättre, den är så ironisk vilket gör den komisk och vem gillar inte komik?!
Nu blir det kyckling pasta me citron! MUMMS! //H

Hullagårds julverkstad

Publicerad 2010-12-15 16:03:33 i Allmänt

På lördag hoppas jag på en riktig julstökar dag, det vill säga att vi ska ha godisverkstad på Hullagård. Förmodligen kommer vi pynta lite, sticka nejlikor i apelsiner, utöver julgodiset så klart! Har inte riktigt klart vad för gott vi ska tillverka, men det är ju inte så svårt att bestämma, man har ju en hel del att välja på.
Och då ska jag använda mina fina nya godisformar som jag verkligen gillade att köpa. Kände mig lite mer vuxen än vanligt.
Nu sitter jag på bussen hem och luktar vitlök. Äcklig vitlök. Antingen gasen eller syret vi använder till svetsen luktar vitlök. Jag stinker och mår lilla av det.
//H

Upplys mig!

Publicerad 2010-12-15 13:10:00 i Allmänt

Jag beundrar musiker. Människor som får ner alla känslor på papper, så bra och så sammanhängande. Jag önskar att jag var sådan. Jag önskar att jag fick ut lite av alla tankar som irrar omkring. Skriva ner det på papper, samla in och sortera det. Få lite struktur på saker och ting. Städa undan allt som inte ska vara där och få plats för sånt som är värt att tänka på. Just nu ligger alla tankar huller om buller och jag vet inte riktigt någonting för tillfället känns det som.
Ja, musiker skulle man vara.
//H

Denna UNDERBARA man

Publicerad 2010-12-15 10:34:11 i Allmänt

"Hur kommer det sig att jag jagar? Behöver det förklaras? Människan har jagat i hundratusentals år och suttit framför en dator i två tre sekunder."  /Per Morberg

Som sagt; hur kan man inte älska denna man?
Det är ett utdrag från hans senaste kokbok, ''Jagar och lagar.'' Den är fullproppad med härliga citat som slår det mesta. JAG VILL HA!
//H

Gnuggar morgongruset

Publicerad 2010-12-15 08:29:42 i Allmänt

Vi åkte bil idag. Jag tänkte att jag skulle snooza några minuter, Fredde ringer mig 07.12 och undrar om inte jag ska med. Då hinns ingen mysig frukost med, inte vid bordet iaf. Jag käkade i bilden istället, men det gjorde ingenting för det var mysigt det med.
Mitt frukosttips: Knäcke med lite bregott, avocado, pytte lite salt och lite svart peppar. Mummsfilibabba!
//H

Har jag förmågan att glömma bort?

Publicerad 2010-12-14 22:03:08 i Allmänt

''Deppa inte, organisera dig!'' är elevrådets budskap på Duveholmsgymnasiet. Rätt så jäkla klockrent om jag får uttala mig så. Jag förstår inte riktigt sammanhanget, men det är det som är bra, man behöver inte förstå allt. Bara nästan. Kom ihåg att kunskap bara blir lättare att bära ju mer du har.Dagens citat kommer från en person i min klass: ''Det är du som hör i syne.'' Ljudet på datan var för högt tyckte läraren. Lite som ett barn, det är jag som har rätt, jämt, alltid och förevigt

//H

Josefine DiLeva Hultgren

Publicerad 2010-12-14 21:51:51 i Allmänt

Hur kan man hata någon man aldrig mött? Hur kan man hata någon när namnet inte stämmer? Hur kan man överhuvudtaget ogilla någon när man bara vet namnet, eller håret, eller skorna eller handstilen?
Överlag så hatar vi ganska mycket. Eller vi säger att vi hatar, men vi menar det inte. Hur ska man då kunna lita på personer? Om de säger en sak och menar en annan?
Vi skulle nog må bra av att hata lite mindre och uppskatta lite mer. Jag skulle må bättre om alla runt omkring mig uppskattade lite mer och hatade lite mindre.
Nu hoppas jag att ingen tar illa upp, men det blir så tydligt när man umgås med nästan bara killar. I alla fall killar som ska bli stora och starka rörisar. En kram är så mycket mer värt än ''din jävla bög'', trots att det sistnämnda är ett skämt.
Jag vill gärna tro att min värld stämmer överens med andras. Att vi alla vill samma saker. Min värld här uppe bland molnen är tydligen inte så positiv och fin som jag så länge trott och så innerligt hoppats på. Det är inte gulligull jag vill åt, det är bara lite kamratskap, lite känsla och en gnutta vett och etikett.
//H

BLÄ

Publicerad 2010-12-14 12:44:34 i Allmänt

Jag har hittar ett rum med världens sämsta ventilation. Det är hur dålig luft som helst i vårt klassrum, varmt, kvavt och det är inte konstigt att alla failade på provet.
tjing tjong //H

Ett hål till att fylla

Publicerad 2010-12-14 12:28:24 i Allmänt

Jag har inte fryst ett endaste dugg idag! Jag har TP kängor på mig, fina goa TP som håller värmen och passformen år efter år.
En tråkig sak med vintern: när det är för kallt tappar jag all inspiration till att klä mig. Visst är det jättesnyggt med over knee strumpor, halsdukar, mössor, kängor och stickat. Men nej, det blir för mycket. En dag eller två, sen vill jag ha jeans utan knöliga långkalsonger och svarta kappan med skärp i midjan. Har jag den nu ser jag hur fet ut som helst, tröjorna under knölar sig något förskräckligt och det är obekvämt. Jag skulle nästan vilja jobba ute hela vinter, då får man ha gosiga termokläder hela tiden och det är nästan det bästa man kan ha på sig!
//H

cp skit

Publicerad 2010-12-14 10:53:38 i Allmänt

Idag är jag trött. Att det är tisdag och spanska prov muntrar inte direkt upp. Jag är glad om jag blir godkänd.
Önskar att jag var lika alert och glad nu som jag var då. Då tillbringade Jossan, Amanda och jag en dag ute i Läppe. Sol, lite bad och kaffe. Om jag inte minns fel så har jag för mig att någon hade bakat pepparkakor också.
//H

Ja, vem vet?

Publicerad 2010-12-14 10:39:16 i Allmänt

Igår fanns en artikel om ikoner i tidningen. Det stod att John Lennon var som vår tids Jesus. Ja, man kanske ska bli religiös då?

//H

Min tisdags morgon

Publicerad 2010-12-14 08:23:35 i Allmänt

Jag sov 25 minuter mer än jag skulle idag. Därför ser jag ut som en hösäck och är hungrig som en svältande gnu. Eller ser ut och se ut, så lilla är det inte, men jag har liksom ingen ''glow'' what so ever. Ögonen är för röda att titta på och huvudet för tungt för att inte stöttas upp av en hand eller två.
//H

Vissa säger att det spökar här

Publicerad 2010-12-14 01:24:00 i Allmänt

Jag vill vara där inne. Inmurad i armarna och känna mig som en liten flicka. En liten flicka i mammas och pappas säng efter en läskig dröm. Finns ingen tryggare plats på hela jorden. Inte ens en bur gjord av pansar är lika trygg som det jag önskar.
Och jag vill inte ha en bur av pansar i julklapp. Känsla som visar lite känslor. Man måste nog våga blotta strupen lite, ta steget och falla. Jag är feg. Jag är skraj för att sitta i en bur av pansar och inte tätt in till det jag önskar.

''Om man vore något mer än bara nästan lika snygga.''
//H

Ett potpuri av virrevarret innanför pannan.

Publicerad 2010-12-13 21:43:02 i Allmänt

Jag skulle vilja vakna mitt i natten och ta en lång promenad. Jag skulle kvävas i det tomrum som blev över om mina tankar lämnade mig nu. Jag drömma mig hundra mil genom Europa och låta den här hålan va. Jag önskar att det var mig du skulle ringa trots att någon annan fanns. Jag skulle aldrig ha tålamod att bli accepterad och förstådd på nytt och om igen. Jag vet inte vad som måste göras, men det skrämmer mig att du kan nå mig vart jag än är. Jag har förstört alla minnen och vill inte se det så här.
Jag försöker att strida mot känsla. Jag vet att jag döljer en sanning som kommer krypande och spelar ett spel jag inte kan reglerna till. Det är så logiskt och alla fattar förutom jag. Jag önskade att du sprang i fatt, plockade upp mig och tog mig långt här ifrån.
Kanske dags att riva en vacker dröm.

Klockan är mer än den ska vara, det är måndag och jag är trött. I morgon kommer jag ha en förklaring till allt och allt kommer vara som vanligt. Eller så fortsätter mitt huvud att snurra medan julen kryper närmre.
God natt //H

Som ett par strumpor

Publicerad 2010-12-12 19:56:05 i Allmänt

Lussebullar och apgoda chokladkolor med polkaströssel har Jossan och jag svängt ihop under helgen. Sen kollade vi på Luciafotboll och skojade med våra fina vänner och så avslutade vi lördagen med några andra finingar i en lägenhet. Vi lekte lekar, spelade spel och dividerade/lyssnade på musik.
Lördagen var lång och fylld med sådana saker jag gillar att göra och med sådana personer jag gillar att göra sakerna med. Inget att klaga över helt enkelt.
Och idag började vi dagen med en kort, men ack så jobbig, skidtur. Jag har alltid problem med att sätta i pjäxorna i skidorna. Nu snackar vi längdskidor alltså. Det ser så jättelätt ut för alla andra, och så står jag där och pressar. Skidorna flyger all världens väg och jag med. Men skam den som ger sig! Men skidor på fötterna och solisglasögon på näsan stakade vi iväg. Vi konstaterade att nerförsbackarna var bäst och att det var jobbigare än vi trott.
Tack för helgen fröken Fin!
//H

Maud Lindström

Publicerad 2010-12-11 11:22:56 i Allmänt

Jag är rädd att inte veta vem jag är och vad jag vill. Jag är rädd för att frågan inte har något svar.
Jag är rädd för sittande med Volvo man och barn, men lika rädd för att bli lämnad ensam kvar.

Om två veckor är det julafton. Om två veckor kommer jag förmodligen känna mig inträngd och felplacerad. Allt ska vara så fint på jul, pyntet ska vara perfekt, klapparna ska ha snyggt papper, kläderna ska vara nystrukna och maten ska vara jättegod. Det vore ju tråkigt om maten var äcklig och kläderna skrynkliga, men ändå. Jag är lite trött på att det ska vara så strukturerat.
Nu ska jag baka lussebullar med Jossan! //H

Notis från filmen

Publicerad 2010-12-11 00:01:19 i Allmänt

Ja! Den utspelar sig på 70-talet och JAG ÄLSKAR SÅNT! Thåström hängde på väggen och var snygg och på discot spelade dom Nationalteatern, denna fullkomligt UNDERBARA orkester.

Jag behöver en mun till för att kunna andas och ett hjärta till för att inte stanna.

Tja, det stämmer. Ibland kan man känna sig lite strypt. Det skulle vara skönt om man hade ett läge där alla känslor och alla tankar stängdes av. Att allt bara gick på automatik. Men det är väl det som är grejen med oss Homo Sapiens, vi ska gå under i tankar. Man får ta det goda med det onda. Jag får ju i alla fall lyssna på Thåström
//H

B I O

Publicerad 2010-12-10 23:54:37 i Allmänt

Ikväll var jag med mor och far på bio i metropolen Vingåker. Biosalongen där är en av de äldsta i Sverige stil going, lite ballt. Det har ju sina nackdelar kanske.. Till exempel att filmen inte hade kommit till lokalen när det var dags. Den kom i expressfart från Örebro och när den väl kom skulle den rullas upp på rullar och hitan och ditan. Men vet ni va? Det gjorde inte ett dugg! Det var charmigt att sitta där i sköna stolar, äta lite godis och umgås med sina faktiskt helt okej föräldrar. Faktiskt riktigt jätteokej föräldrar.

Imorgon vankas det lussebak! //H
ps. Jag har kommit på att jag ska ha en partner som inte är rädd för att prata. Erik Johansson var med i Himlen är oskyldigt blå och han spelade en väldigt sällskapssjuk ung man i sina bästa dagar. Min kommentar i mammas öra i bio tystnaden ''Ja, honom skulle jag kunna va ihop med ju!''
Att han är grymt snygg gör ju liksom inget... ds

Hehe

Publicerad 2010-12-10 13:20:15 i Allmänt

Vi ska titta på Mr Bean på engelska lektionen. Vi ska titta på en stumfilm på en språklektion. Jag förstår inte logiken i det.

//H

AJ aj aj

Publicerad 2010-12-10 08:27:10 i Allmänt

Som den morgon passet nörd jag är känner jag att det är dags att citera lite:
Dom snackade om att slicka på lyktstoplar när det är kallt och självklart rasade det in massor med historier. En killes syster hade fastnat med tungan på en stolpe och då tänkte han vara lite snäll så han ryckte bort sin syster. HAN RYCKTE BORT HENNE FRÅN STOLPEN! AJ


Läste en blogg nyss. Han SKRAPADE bort henne med nageln. AJ
//H

Jag längtar

Publicerad 2010-12-09 11:15:18 i Allmänt

Om vädret är bra får man skynda i sig frullen och hoppa i kläderna fort som tusan! Första åket, ensam i backen, nypistat, solen värmer, lite nysnö har lagt sig i off pisten. Det är det bästa åket på hela dagen. Sen åker man några åk, när alla andra börjar hitta ut till backarna sätter man sig på en terass, dricker varm choklad med grädde och solar.
Jag längtar till Italien
//H

idag har jag sovmorgon

Publicerad 2010-12-09 06:45:58 i Allmänt

Åker med Fredde idag och det betyder att jag har ca 40 minuter extra på morgonen, wow!
Då hade jag långt hår och förmodligen långa naglar..
//H

Jag vill inte bli som dom i stan

Publicerad 2010-12-08 22:53:42 i Allmänt

Som en maska i strumpan eller en flisa i nageln.
Irriterande, fruktansvärt jobbigt och det enda man kan göra är att slänga strumporna och klippa naglarna.

Dags att klippa naglarna kanske. Men tänk om jag inte vill då!?
//H

Annie Hall

Publicerad 2010-12-08 09:46:21 i Allmänt

Säg mig att det finns något mer
Mera än Ikeasoffans tystnad
Säg mig att vi har någon överraskning kvar

Fin mening 
//H

HAHAHAHAHAHA, tillåtet?

Publicerad 2010-12-08 09:34:38 i Allmänt

En lärares gamla kompis kom in i salen. Då säger våran lärare: ''Jag går och fikar med honom'' sen gick han ut ur salen och vi sitter här som gapande fiskar.
Haha, jag skrattar //H

Jag är inte allt för smart ibland

Publicerad 2010-12-08 08:28:53 i Allmänt

Jag har gratis sms om jag plingar iväg ett sms till ett visst nummer. Det gäller i 30 dagar och när de dagarna gått får man ett sms som säger att perioden är över. Jag trodde jag fick ett sånt sms här om dagen. Jag upptäckte igår att det stod att perioden SNART går ut.
//H

Ey, jag höjer ett glas

Publicerad 2010-12-07 22:06:14 i Allmänt

Hjärtat pumpar utav nitroglycerin - Ja, hellre det än inget alls. Eller nästan hellre det än vanligt tråkigt blod.
Jag har delprov i Mät och Regler imorgon. Oj då! Lika bra att playa Petter och gå in i dimman.
//H

You say WHAT?!

Publicerad 2010-12-07 09:27:09 i Allmänt

Nu har jag skaffat en ny sticka så nu ska internet funka hemma med!
Lyssnade på P3, som vanligt, när jag åkte buss. Då ingår nyheterna och idag sa dom att 1 av 6 läkarstudenter vid Uppsala universitet sa att dom tagit droger. Läkarstudenter?! HA HA HA. Skrattretande och HEMSKT på samma gång. Läkarstudenter, folk med MVG på varenda kurs tar droger för att lugna ner sig. Har det inte gått för långt då?
Kommer inte ihåg exakta siffrorna nu, men har för mig att det var en hel del som även tyckte att man borde lagilisera cannabis.
HM....!
//H

1x2x3x4

Publicerad 2010-12-06 09:35:00 i Allmänt

I Fredags var jag på kalas med roliga människor. Jag vet inte om det där var den efterlängtade inflyttningsfesten eller ej, men fest var det iaf! Och kul. Synd att timmarna flyger ifrån en när man har så där kul bara.
Jag hade röd ögonskugga. Och det var snyggt, jag såg inte helt mosad ut som jag trott att jag skulle göra.
//H

I Lördags

Publicerad 2010-12-06 09:31:33 i Allmänt

Först gick vi på
( julmarknad )
och köpte lotter, bok, filmer för en tia och honung som smakar som honung ska.
Mamma vann en reflexväst. Vi köpte nog julens sötaste och mest passande klapp också.
Sen svidade vi om och for till kusinerna för dom fyllde år. Vi åt:
eller
eller
Smarrigt värre!
Jag såg ut så här:
Och så här! Gjorde ingenting med håret, det la sig som det ville och resultatet var ju inte fy skam! Ser lite gran ut som en liten buspojke!
Sen somnade jag rätt tidigt eftersom jag inte hade något internet att kolla på Skins med.
//H

La escuela

Publicerad 2010-12-06 08:31:57 i Allmänt

Jag har prov snart. Ellära.
No me gusta, no me gusta mas.
Berättar om min lyckade helg senare.
//H
Jag har mammas Dr Martens idag, !me gusta!

Tittar på Sofie när hon speglar sig

Publicerad 2010-12-03 20:49:57 i Allmänt

Lösfransar med kladdigt lim, foundation, transparent puder, lite mörkare puder på pannan och tinningarna, rouge, ögonbrynspenna, tre olika skuggor, eyeliner i både fast och flytande form, maskara och något till läpparna.
Hårvax, kam att toupera med och massor med spray.
+ några dugliga kläder, nagellack och ett glatt humör
Vågar vi chansa på fest eller say what!?


Tonight I´m going for red eye makeup. To bad I don´t own any red mascara.
//H
ps. Ja, Nettan, jag är hyfsat säker på att det inte finns sämre kaffe än det vi betalar en femma för. Haha, man får vad man betalar för har jag hört...! ds.

tröööött Josefine

Publicerad 2010-12-03 11:58:09 i Allmänt

Varför känns det som att jag är täckt i ett centmetertjockt lager smink? Och varför känns det som att jag bara skulle vilja göra något annat nu?
OM VI INTE HJÄLPER VARANDRA, VEM SKA DÅ GÖRA DET ?

//H

Fredag

Publicerad 2010-12-03 08:25:25 i Allmänt

Nix, ingen finfredag idag, varmfredag blev det! Tjocka underställs byxor, mjukisar, skidstrumpor, pappas varma goa kofta dagen till ära. Men det var bara -10° idag.
//H
Nettan: Haha, aa det skulle jag gjort! Kanske bättre än kaffet dom har på Björkbacken, det smakar...maskin.


Josefine sekreteraren Hultgren

Publicerad 2010-12-02 13:07:10 i Allmänt

Det är ingen dans på rosor att söka ledighet här på Linden gymnasiet ska jag säga er! Jag måste på en påskrift av varje lärare jag har, som då säger att det är ok för dom att jag är borta. Det är ju kanske en bra tanke, men då vill det ju till att man har med sig den där förbaskade lappen till alla lektioner. Tror ni jag har skramlat ihop några signaturer än eller? Jo, pyttsan!
Och så beviljas nöjesresor med vänner i regel inte.
//H

Skor för pengarna

Publicerad 2010-12-02 12:44:38 i Allmänt

Min rara vän Amanda la för några dagar sen ut en bit av sin önskelista. Dr Martens.
Jag fastnade vid den idén. Jag behöver ett par vinterskor, varför inte ett par rejäla med kanske lite blommor på?
Clownskor kanske?
GRYMMA! Jag gillar dom här väldigt mycket.
//H

Vedspisen ÄGER!

Publicerad 2010-12-02 12:14:01 i Allmänt

Igår var det kallt. Idag är det kallare. -12° då, -20° nu.
Jag har underställsbyxor underst och tights överst. Det ser lite knöligt ut, inte så farligt, men hey! Vad gör man inte för att vara varm? Jag har funderat på det, t-ex. idag när jag väntade på bussen. Tänkte att om inte bussen kommer snart så...! Ja, så... vad? Vad skulle jag gjort? Sprungit min kos? Klättrat upp på lyktstoplen? Tappat fingrarna? Nej, det får man nog, tyvärr, bara stå ut med. På koncentrationslägerna, dom stod ut och dom hade inte underställ, vantar, mössa, raggisar, varma skor och en fet jacka.
Så jag ska väl inte klaga.
//H

1/12 -10

Publicerad 2010-12-01 15:36:19 i Allmänt

Första december betyder:
- att det är 24 dagar kvar till julafton och jag har nog handlat klart alla klappar
- att min burk på svetsen var tät
- att jag har två par strumpbyxor + tights vilket gör att jag känner mig som en stoppad korv.
- att jag ska gymma och kanske slappa i bubblorna sen
- att Becca fyller 16!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela