J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

Visst skiter jag i dig, men inte i mig

Publicerad 2011-11-30 22:22:56 i Allmänt

Jag fick en kommentar här om dagen.
''Alltså, när ska ni tjejer förstå att det inte är snyggt med sådärna skor?'' Han syftade på Doc's.
MEN FÖR I HELVETE säger jag då. Det är ju knappats för DIN skull jag använder dem.
-
En gång sminkade jag mig för att vi skulle få några middags gäster, vänner till familjen som känner mig väl och jag inte alls har något behov av att imponera på. ''Du behöver inte sminka dig, de bryr sig inte.'' MEN FÖR I HELVETE, igen.
Om det råkar vara så att jag kanske vill vara fin för mig själv då? Tänkt om det skulle vara så att jag helt enkelt strålar lite mer glädje om jag känner mig fin.
Vad jag på något underligt sätt vill säga är att jag skiter fullkomligt i killen tycker mina skor är snygga eller tänder är sneda. Jag gör det för min skull. För att jag helt enkelt tycker att jag ser bättre ut när hyn inte är rödflammig eller benen korta.
Puss i svennefejjset och godis nattis

No more

Publicerad 2011-11-30 19:47:06 i Allmänt

Så, hemma från frissan nu. Jag gjorde slag i saken och rakade av alltihop. Japp. Tänkte att det var en cool ide, man ska ju prova allt en gång som de säger. Och jag är asnöjd!
Feeeeett

1+1 liksom

Publicerad 2011-11-30 14:16:22 i Allmänt

Om man inte fyller på med energi innan matten på sista lektionen på onsdagen så går det dåligt. Det vet jag, för det har jag provat.
Jag fick en bit chokladpaj av Linnea, men det var innan jag köpt kaffe och chokladboll. Så nu har jag jättemycket mer fika än vad planerat. Alltså kommer det gå jättebra på matten!
//H

Vi chillar. Eller så

Publicerad 2011-11-30 10:21:50 i Allmänt

Feels like Im falling, cold to the bone.
Men solen skiner och det är ju najjs. Fast det är inte alls najjs egentligen, jag vill ju ha kyla och snö.

Yoooooo

Publicerad 2011-11-30 06:31:14 i Allmänt

Ibland kommer sådana dagar när man skulle må bra av att stanna i sängen och kurera sig.
Idag är nästan en sådan dag, men jag har både möte på morgonen, prov innan lunch och matte på eftermiddagen, så tji fick jag!
På med lite make up så jag inte ser så död ut bara.
Det lööööser sig, det gör det allllltid.

Youtube in my <3

Publicerad 2011-11-29 22:02:26 i Allmänt

I en bok jag läste så stod det att man skulle skratta gärna 16 gånger om dagen, rejält då alltså. Och fylla i med lite vanligt skratt, sånt som bara är lite små-kul liksom. Men det är nästan helt omöjligt. 16 gånger är jättemycket!
Man ska skratta för att man mår bra av att skratta. Inte bara på flum-faktorn, blodcirkulationen i hjärnan ökar och man tänker bättre och blir mer kreativ. Dessutom får man ur all gammal luft ur lungorna och ner med ny. Och det är ju inte heller något negativ.
Mitt bästa tips om man har tråkigt: Sök på roliga katter/olyckor/barn eller så på youtube. Jo, jag looovar, det funkar trots att man är själv i en säng eller så.

Liten som en räka

Publicerad 2011-11-29 17:24:54 i Allmänt

Ja, jag sa ju det. Han gjorde sitt jobb och sa att mitt knä är instabilt.
Fan.
Läkare och andra sådana personer är jätteduktiga på att ta ner en på jorden. Jag tror att jo då, det här funkar och är helt ok, näst intill som det ska. FEL FEL FEL. Tonläget när han sa att om det var hans val så skulle det bli en operation till, var ungefär samma som man talar till någon som verkligen inte fattar, när man börjar bli lite trött på att personen inte förstår.
Men man opererar inte om personen i fråga inte vill och jag vill inte det, nu.
Fredde dumförklarade mig också, ''ett år på rehab eller ett helt liv av vikt knä''. Det är inte så. Har man inte varit där så vet man verkligen inte hur det är. Det spelar nästan ingen roll hur positiv man är, det suger så fruktansvärt hårt ändå.
Nu ska jag rida och mysa med Hasse Häst. Det är 1o tusen gånger bättre än allt som har med sjukhus att göra för tillfället.
PUSS

Farbror blå

Publicerad 2011-11-29 08:15:09 i Allmänt

När det är ca 6° ute på morgonen är det jätteskönt att ta en extra sväng från bussen. Titta på folk, lyssna på radio och välja en väg som man aldrig valt förut.
Skolkatalogerna har kommit också.

*host* och surdegsbröd

Publicerad 2011-11-28 22:23:05 i Allmänt

Idag har jag inte alls varit jättetrevlig, pratglad eller bra. Känner mig inte så där himla inspirerande om man säger så.
Men nej, jag är inte depp, så där som man råkar bli ibland. Jag håller sakta men säkert på att bli sjuk. Ont i halsen och inte dirre lust med något annat än sängen.
Om jag äter tillräckligt mycket apelsin, honung och varmt vatten så går det nog över vad det lider och då ska jag vara pepp! Pepp på allt och lite till! Läääängtar.

Det blir bättre

Publicerad 2011-11-28 16:18:39 i Allmänt

Ont i halsen och ont i huvudet. Inte sugen på kaffe och inte sugen på socker eller salt.
Jag är nästan sjuk och imorgon ska jag till ortopeden Göran. Jag gillar inte honom för han kommer säga saker jag inte vill höra och förra gången vi sågs var han rätt otrevlig och sträckte ut mitt ben så jag fick skitont i knäet.
( bla bla bla, jag veeet att han bara gjorde sitt jobb. Det gör inte saken bättre )
Men om jag glömmer allt det där så mår jag bra. Jag ska träffa tesugna fröknar snart och sen ska jag snubbla in i min säng och sova. Och det är ju bara massa positivt!

Ett dygn

Publicerad 2011-11-28 15:48:38 i Allmänt

Solen sken idag. Det gjorde den i lördags med
Jag höll inte räkningen på antal koppar kaffe, antal människor eller antal lyckorus.
Väntar på Hagsätratåget. Det är den enda tunnelbanelinjen jag kan. Den tar mig till Globen och från Globen. That's all I need.
Gevalia visa upp sin Tassimo maskin. Det betyder gratis kaffe och söta killar som la i kapseln och tryckte på knappen. Espresson var god och latten var söt.
Det är synd att Fredde inte åker buss längre. Jag har nämligen ingens axel att lägga huvudet på då. Åker man tåg är det ett ypperligt tillfälle att ta upp gamla vanor! Och sova på tåg är nästan bättre än att sova i sängen.
Och hästarna var fina, glänste och visade upp sig. En del trivdes i centrum, en del inte. Rolf Göran Bengtsson såg vi inte skymten av, men det gjorde inte så är jättemycket egentligen.

I'm sooo in love with you

Publicerad 2011-11-27 21:50:01 i Allmänt

Eftersom jag lånat ut mina bra skivor till pappa så blev jag jätteglad över att slippa lyssna på Idol 2004 när pappa började spela Blondie på LP-spelaren i rummet bredvid. Bara att öppna dörren ju!

En bal på slottet vore inte fel

Publicerad 2011-11-27 21:47:16 i Allmänt

Idag var det Fredde som trivdes på slottet.
Blev smygfotad, intervjuad av en hög tjejer, råstirrad på av små pojkar i kanske 2-3 års åldern som inte visste om att det var ofint att titta på någon med hakan nere vid knäna. Det var nog de sötaste.

Regel, inte undantag

Publicerad 2011-11-26 22:59:05 i Allmänt

När man ser ärlig stolthet i någons ögon är det så att jag fäller en tår. När någon förtjänar något väldigt mycket och sådana där saker ni vet.
-
Hemma från storstan. Jisses så mycket människor alltså! Blir ju snurrig i bollen bara av tanken, men det kan vara rätt najjs att få vara lite snurrig där ibland så jag trivdes där med. Jag gillar att besöka saker och så. Man kan liksom vara någon man verkligen inte är i vanliga fall, bara för att ingen vet det. Man kan låtsas vara en skitstövel om man vill det, plättlätt! Planka, springa in i folk, låta butikspersonalen stå där med 20 tröjor som man nog ändå inte skulle ha.
Den här gången var jag dock mig själv, nöjde mig med det.

riddarfjärden

Publicerad 2011-11-25 13:49:54 i Allmänt

Igår citerade Fredde Magnus Uggla. ( jag veeeet, BÄST! )
''Du och jag gick sminkade bland svennarna på stan 
Så alla medelålders kärringar slog bakut 
Jag i rosa lack och du i indigo-turban'' 

Jag vill liksom också det på något sätt.
Annars stress-äter jag ( fast att jag har hur lång tid på mig som helst ) pasta med avokado och så. Ska väl packa antar jag med, tänker ta med mig ungefär två saker.
PUSS för att jag är så jäkla glad! Jättejätte!

Så det inte blir så tyst

Publicerad 2011-11-24 22:19:38 i Allmänt

Och så kom vi överens om att han ska får låna lite skivor av mig i helgen.
Annars tror jag mest att han tycker det är rätt skönt att vi lämnar honom och Hullagård ensamma några dagar. Det skulle jag tyckt.
( Fredde, mamma, Paulina, Inga-lill och jag ska till Stockholm och kolla på hästar, alltså )

Ett: I-lands problem

Publicerad 2011-11-24 22:05:52 i Allmänt

Det är inte lätt att scrolla sig genom kvällen på Macen med ett plåstrat finger ska jag säga. Inte något plåster från Pirelli där inte! ( ett skämt alltså )
Nu är jag jätteglad för pappa kom hem och vi hade en liten pratstund. Inte så ofta det händer faktiskt, lite trist. Och så är det mycket roligare att prata om saker båda kan relatera till, typ koppla in en Thermia värmepump hos Bosse Röfärgarn. Annars pratar jag mest om skolan och kompisar, medan han pladdrar på om diverse Nascar vinnare och så där.
Men nu alltså: GLAD tjej som konstaterat  med pappas hjälp att mitt element behöver luftas. Men det får bli på söndag, för man ska stänga av cirkulationspumpar och ha sig.

Annan Imperiet poesi

Publicerad 2011-11-24 21:25:08 i Allmänt

Hon kysser honom varsamt.
Och så spelar de rätt pampigt på med basen och trummorna ( om jag får gissa menar jag )
( Pappa, kan du inte komma hem snart? Jag måste måste måste prata med dig! )

Uppe i varv, näst intill stressad

Publicerad 2011-11-24 21:04:42 i Allmänt

Och Donna har förresten ingen knölar på ryggen längre! Så otroligt skönt att höra. Blev faktiskt lite lättare, ett bekymmer mindre liksom.
( Jag är inte så deppig som jag låter, är faktiskt glad, jätteglad! )

Jag vet inte hur jag ska känna

Publicerad 2011-11-24 20:46:23 i Allmänt

Glöm det vi sa, det är ingen som säger så längre.
Och så någonstans där man slipper låsa cyklar, bodar, garage, hus och resväskor. ) Det är jättejobbigt att vara tvungen att låsa upp överallt sen. Och så har man bombis tappat bort nyckeln också. )
//H

Om musik

Publicerad 2011-11-24 20:34:37 i Allmänt

Idag nynnade Fredrik och jag på Just i dag är jag stark och tog i så vi nästan sprack med rörtången.
Han är cool, man tror liksom inte att han ska lyssna på Hoffmaestro och Maskinen. Det känns som att det inte är sådan musik 35-åriga rörisar brukar lyssna på.

Jag lyssnar väldigt mycket på, ok det är det enda jag lyssnar på nu faktiskt, I hennes sovrum med Imperiet. ( eftersom mitt internet är way to segt så orkar jag inte googla upp den bästa versionen, tog första bästa. )
I morse så lyssnade jag när jag borstade tänderna i sängen, som vanligt, och så PANG så förstod jag lite mer av vad låten handlar om. Den handlar om en pantad brud som han råkar tycka om så där lugnt och extremt mycket.
Han frågar massa saker och hon vet inte svaret. Hon verkar inte veta något alls egentligen. Och sen säger han att han visar henne snön, då säger hon att sommaren är svår i år.
Alltså: Hon begriper inte att det är vinter, men han gillar henne ändå och det tycker jag bara är ännu finare än massa annat.
''I Marias ögon finns en värld, inget är förbjudet där.'' - Det är också mycket bra komponerat.

Glada glada jag

Publicerad 2011-11-23 21:40:59 i Allmänt

Pappa och jag har just kurerat Lisa. Up and running! Och det är rätt fett, suger nämligen att behöva fråga om skjuts så fort man ska någonstans.
Annars så läser Fredde och jag citat.
-Kung Karl Gustav håller tal i Arbåga ''Kära Örebroare!''
Jag har skrattat en hel massa idag också, vet inte riktigt varför men jag antar att det blir så ibland. Då är det lika bra att skratta jättemycket, fylla kvoten liksom, om det inte skulle komma något att skratta åt på ett tag menar jag.
//H

Lasse rökte och trivdes

Publicerad 2011-11-22 22:49:21 i Allmänt

Viss musik får mig att rysa, skaka tänder, gråta, skratta, krypa ihop och bli liten liten boll eller lägga mig på ett kallt golv och bara känna det kalla golvet och musiken.
Och så finns det musik som får mig att vilja dansa, hoppa, skutta och skrika fuck you till hela världen.
Det här stycket har jag postat förut. Inte så konstigt. Den tillhör första kategorin.
Och så finns det ju så klart massa annan musik med, men just Lasse just nu. Repeat-kappen och jag.

Hasse häst

Publicerad 2011-11-22 22:16:54 i Allmänt

Det gick tokbra att rida idag! Hästen hette Hasse och gjorde som jag sa för det mesta. Det är bra när man har en häst som inte bråkar för mycket, då kan man fokusera mer på sin sits än vad man kan när hästen springer på tvären och har sig.

Salta tårar och söt banan

Publicerad 2011-11-22 22:08:57 i Allmänt

När Håkan och Lasse undrar vem som kysser henne nu och man känner igen sig, så där innerligt, innerligt.
Det finns musik och så finns det musik. Och så finns det pojkar och pojkar. Och flickor och flickor. Och så finns det något som heter strul också, men jag tycker mest det låter äckligt. När blev man för cool för att säga hångel?

De där dansande dagarna

Publicerad 2011-11-22 08:17:14 i Allmänt


JarreBarre fyllde här om dagen. Igår fick hon en penis-tårta som jag inte hann ta kort på. Klart det åtgång på den! Plättlätt var den med, maräng, grädde, hallon, hel banan på toppen och två cirklar av choklad.
//H

Stilla sug och så

Publicerad 2011-11-21 12:48:59 i Allmänt

Paulina kom och hälsade på nyss. Satt i maten och beklgade mig med Sofie när hon flög in med små lätta steg. I snyggaste jackan och 6 kr till kaffe. Som by the way inte är nå vidare gott och det brukar bli bättre med mjölk. Nu var mjölken slut så här sitter jag med mindre gott kaffe.
Alltså har jag stillat suget efter både kaffe och Paulina. ( som alltså har praktik långt bort för tillfället )

Jag är i skolan

Publicerad 2011-11-21 08:09:29 i Allmänt

Idag körde pappa och jag ikapp med bussen.
-Vi vann.
Det var rätt kul faktiskt. Och busschauffören var jättetrevlig.

De förtjänar det med

Publicerad 2011-11-20 22:19:27 i Allmänt

By the way så läser jag Kastrullresan ( pip-Larsson ) Jag är nog egentligen så pass trött så jag skulle kunna somna utan större problem, men den är ju SÅ BRA!
-
Det är bra när barnböcker är skriva som en vuxenbok fast för små. En handling, en värd författare med eget språk och något att läsa liksom.
Att ormen är rund och bollen blå och Kalle kall och saften god och hunden söt och hela världen ful kunde vi liksom lista ut ändå..

osv

Publicerad 2011-11-20 22:08:33 i Allmänt


Tror bestämt att november gav oss sol.
Håller frestelsen på avstånd och tummarna för kallt väder snarast.

Pro

Publicerad 2011-11-20 13:06:05 i Allmänt

Det är riktigt bra att göra massa små saker. ( bädda, diska, två matte tal, tumla täcke, tvätta fönster, plocka undan kläder ) för då känns det som man gjort hur mkt som helst på hur kort tid som helst. = varit jätteeffektiv. Och det får man ju ändå kategorisera som något positivt.

Inte pondus

Publicerad 2011-11-20 00:54:19 i Allmänt

Nu har jag gjort om samma uppgift säkert fem gånger.
Det är en sån där svår som får olika svar, eftersom man är på olika humör. På lektionstid låter det som jag borde spärras in snarast så jag inte råkar döda någon eller så. Det gör mig lite orättvisa tycker jag, för jag är inte riktigt en sådan som dödar människor för dålig kompetens. Även fast det nästan skulle vara lägligt ibland, verbalt åtminstone.


Ingen skugga längre. Ljuvligt glad!

Publicerad 2011-11-20 00:41:58 i Allmänt

Alltså det är lördag kväll, jag sitter hemma, har just umgåtts med mamma och pappas kompisar, gjort skolsaker och är SÅ glad. Och jag skulle inte vilja byta bort det, inte ikväll.
För en tid sen skulle jag inte vilja bytt bort 7 minuter innan bussen hem, inte för nästan allt i världen.

Pondus ca

Publicerad 2011-11-20 00:36:05 i Allmänt

-De håller de oskrivna löftena som det gett till varandra.
Så självklart, som att man verkligen vet vart man har personen i fråga. På ett avslappnat och bra sätt alltså. Det är nog topp 5 av bästa känslor man kan ha.
För då är man ju som allra tryggast. ( och trygghet behöver inte betyda tristess och lama liv framför tv:n. )
//H

Så sa jag det

Publicerad 2011-11-19 22:14:12 i Allmänt

Meningen- Svårt att diskutera med en K-pist.- har helt plötsligt ändrat innebörd.
Det är som ett skämt, ni vet. När det var jättekul när man fick höra det första gången och när man återberättar så funkar det verkligen inte. Alltså inte! Dels för att man skrattar sig dubbelvikt innan man kommit till poängen, men också för att den man berättar för inte var där första gången och inte har någon som helst relation till det.
Så nu kommer den meningen betyda jättemkt olika för alla andra personer än för mig och the other way around so to speak. Och innan var det bara en textrad. Rätt fint ändå.

Tillfredsställd av tiden som går

Publicerad 2011-11-19 22:08:07 i Allmänt

Det här har varit en av de bättre lördagarna på länge länge.
Umgåtts länge länge med Amanda och Johanna, lyssnat på Irländsk pub-musik ( som, btw, äger ) gått i sol och gått på body balance-pass och bestämt mig för gym-byte snart. Tror jag. Tvingat in pappa till stan med disel och ström till en utmattad Lisa. Fått en glad överraskning av mamma, vi fick fika-besök ikväll. Två nya själar som var jättebra. Vi drack kaffe, åt beskvier och snicksnackade tills klockan blev väldigt mycket mer än det kändes som den var.
Myste med Benny och skrev. Sida upp och sida ner av sånt som ingen någonsin kommer få se. Ja, det behövs det med.
Och det bästa av allt, jag känner mig relaxad. Blev just av med något som jag verkligen hade burit på för länge. En känsla av att jag räcker infann sig igår, någongång mellan Märk vår skugga och Bara om min älskade väntar. Ungefär.
Bara så där liksom. Och jag är fett stolt.
( lever min dröm, baaaaaaby )

07.57

Publicerad 2011-11-19 08:04:28 i Allmänt

Det är jättefint ute nu. Nästan värt att vakna när solen går upp, titta på det vackra och sen somna om igen. Nu går ju jag upp tidigare än så vanligtvis, but still.


Idag ska jag på öppet hus, äta lurre och plugga. Amanda visade mig hur man går igenom kalla-det-vad-du-vill igår i matten och det var ju verkligen inte så svårt som matteläraren fick det att låta.
//H

popkonst

Publicerad 2011-11-18 22:48:14 i Allmänt

Läser bloggar och annat smått och gott ( kollar inte på varken Doobido, Idol eller så iaf, så ni vet. ) med Amanda.
Innan då? Vingåkers faktory outlet. Japp, en tisha rikare. Och 75 spänn fattigare, det kan jag leva med känner jag.
//H

Slut som människor

Publicerad 2011-11-17 19:51:43 i Allmänt

När man har praktik är det ju inte så där jättetoppenbra att gå runt och verka trött och helt slut och så där. Därför är det väldigt skönt när handledaren Fredrik säger att han också är slut. Eftersom alla rördelar var slut. Då behöver man liksom inte hålla det inne längre.
F-Nej, men är det inte lunch snart?
J- Jo, om en halv timme.
F- men va fan! Ee, nu skiter vi i det här och åker ner.
Så vi åkte ner. ( alltså ner till lunchen )
//H

Alla små lappar

Publicerad 2011-11-16 22:11:38 i Allmänt

För att inbilla min hjärna att jag har mer koll än vad jag egentligen har skriver jag listor.
Listor på saker som ska göras
Listor på saker som har gjort och kan läggas åt sidan
Listor på saker som ska packas, inhandlas, lyssnas på.
Långsiktiga listor och kortsiktiga.
Skapar lite struktur. Sen att jag lägger listorna lite var sant och glömmer bort dem gör inte så mycket. Grejen är inte att bocka av allt, det känns bara bra att få ner det på papper, svart på vitt, vad som är uppe på språng.
Funkar jättebra när det är lite lagom mycket som man inte kan hålla i huvudet.
Jag har just skrivit en lista.
En annan sak som är rätt fiffig och faktiskt funkar. Skriv små lappar med små meddelanden som gör dig glad. Rätt som det regnar hittar man det man klottrat ner för ett halv år sedan, blir lite glad och kan leva vidare med en lite mer positiv inställning till livet. Rätt så smart.
//H

Lyssna till samma regn, i samma säng

Publicerad 2011-11-16 21:17:33 i Allmänt

Nej, jag saknar och har problem imorgon ist.
Jag skulle vilja starta eget företag, då får man jobba när man vill. Jag är t.ex. rätt sugen på att vara uppe hela natten, skriva uppsats och klura ut andragrads ekvationer.
Gör jag det nu kommer jag vara dunder-trött imorgon och det har jag inte riktigt tid med. Sen att egenföretagare jobbar i princip alla dygnets vakna timmar är ju en annan femma.
//H

Du, med din dramatik

Publicerad 2011-11-16 20:06:30 i Allmänt

Rättvisa som inte behövs kläs upp i skönhet.
Det här med Håkan är känsligt. Ni som inte bryr er om musik kommer tycka det här är way to fjolligt.
Han är en sådan som jag inte vill dela med mig av. Inte till så många. Man måste liksom förtjäna att lyssna på honom. Bry sig tillräckligt mycket och intressera sig så mycket så man blir genuin.
Det blev lite för mycket människor som nog egentligen inte alls brydde sig särskilt mycket i sommar, därför la jag Håkan på hyllan en stund. Det får inte bli för mycket av det goda, då försvinner lite av magin.
Vad jag ville komma till var att; nu lyssnar jag på Håkan igen! Och det är faktiskt rätt så underbart.
//H

Det gör inget

Publicerad 2011-11-16 18:50:54 i Allmänt

Nej, inget gym idag. Tänkte att jag skulle få lite tid lite kvalletid med familjen och plugga ist.
Mamma åker på möte
Pappa åker på möte
Praktikanten Anderas som bor hos oss för tillfället skulle hem till sig och sko en häst.
Fredde har ont i huvudet och ligger på soffan.
Det blev jag och matteboken kvar.
//H

Det här äger

Publicerad 2011-11-16 08:56:48 i Allmänt

Jisses vad effektiv jag är nu!
Just fixat massa små saker angående elevrådet, sitter i strumplästen i klassrummet och njuter av mitt eget good-mode. Och så är Soran på Morgon passet, det gör ju inte saken sämre alltså. 
Asbra
*stolt tjej* ( men det bjuder jag på )

Full rulle

Publicerad 2011-11-16 06:40:24 i Allmänt

Jag går i skolan, fixar och trixar efter, kommer hem, äter, duschar och går och lägger mig. Igår var det utvecklingssamtal och ridning.
Idag är det ett besök på faktory och gymmet.
Imorrn är det praktik och Annika.
I förrgår var det köp av farsdagspresent och teis.
Det är rätt kul, det går liksom i ett flow.
Trist för jag hinner inte träffa kompisar, träna så mkt som jag vill eller så. Och plugga, det får jag skohorna in lite när det kan tänkas passa. Tyvärr. Ikväll ska jag plugga för imorrn ska en engelska grej vara klar och matten kommer väl och biter mig i baken om jag inte öppnar böckerna snart.
Men jag har själv tuggat till det, så det gör mig faktiskt inte ett dugg.
//H

Woodstock wonders

Publicerad 2011-11-14 11:19:40 i Allmänt

Och att låta Markus prata på om hur någon fotbollsspelare inte bryr sig om vad alla andra tycker och att han tränade fotboll 3 timmar om dagen i fyra år.
Nu är det lunch.
//H

Help! I'm alive

Publicerad 2011-11-14 10:15:35 i Allmänt

Ett skäl till varför jag skulle kunna tänka mig att skaffa en Iphone
- Om man har pin så kan ingen ta mobilen och skicka underliga sms till människor som inte borde få underliga sms av mig.
//H

Samma trasor på

Publicerad 2011-11-14 06:40:56 i Allmänt

Hillans piké med pappas tröja. Men förhoppningsvis mina ( om jag hittar dem alltså ) tights och mina strumpor och mina skor. Mina kick-ass skor dessutom.
Idag ser jag fram emot teis och köpa försenad farsdags present. Tror jag
//H

Så fint vill jag med ha det

Publicerad 2011-11-13 02:00:26 i Allmänt

Målat tak
Träffat en syssling och hans trolovade Johanna och deras två tvilling döttrar som var två månader och några dagar gamla. Det är sjukt vad så små kan blåsa en av stolen alltså, my god vad fin en människa kan vara liksom. Och så små. Så liten har jag nog aldrig varit.
De var jättejättetrevliga! Det enda minnet jag har från hans familj inkluderar inte ens honom ( han som var här idag alltså ) Hans syster hade ett marsvin när vi var och hälsade på dem en gång. Jag sa att jag ville ha ett glas vatten innan vi skulle åka precis. Jag ljög. Jag ville bara in och säga lite mer hej då till marsvinet innan vi for långa och många mil bort.
Två coola människor var iaf på besök här på Hullagård idag. Vi fikade hos farmor, gullade med bebisarna och pratade en massa så klart. Och eftersom jag inte är så där särskilt uppdaterad vad det gäller sysslingar så passade jag på att få reda på vad de jobbar med. Låter töntigt kanske, men jag tycker sånt är kul!
Sen packade de ner småkidsen och jag skulle vilja påstå att jag är en jäkel på att trösta barn. Bara att hyscha lite, gunga på vad-det-nu-heter-som-de-sitter-i och så.
Jag har rätt så balla släktingar ändå. Det trodde jag inte faktiskt.
Middag hos Mats och Christina som el grand finale! Det var gott. Och trevligt. Som sådant är.
//H

Jag ångrar mig garanterat igen.

Publicerad 2011-11-13 01:41:10 i Allmänt

Hur går det till och hur bär man sig åt?
Nej, fy fan vad jävla osäker jag är nu. Det är jobbigt. Rätt så jätte faktiskt.
Demon på vänster axel med gloria pratar med demon på höger axel med blodröd treudd och horn:
-Kom igen, bestäm dig.
-Om jag kniper ihop ögonen jättehårt och låtsas att det är bra igen, blir det bra igen då?
-Men sätt ner foten då! Säg nej, gör en förändring
-Om det blir sämre då?
-Kan det bli sämre?
-Ja.
-Lev med det då.
-Fan, varför är jag lika modig som en struts?
-Nej, men sluta tänka på livet då, lev lite ist.
-Kan inte, måste ha kontroll. Eller nej, måste lura mig att jag har kontroll.
-Josefine, du har inte kontroll.
-Om det skulle vara fysiskt möjligt att slita ut hjärtat och elda upp det så skulle jag göra det.
-Det är meningen att du ska känna efter, det är så det känns.
-Då vill jag inte att det ska kännas.
-Du är så jävla envis! Släpp det och gå vidare bara.
-Men jag vill ju bara ha det bästa möjliga.

Schizofren eller inte, skakar ändå. Känns lite som att

någon petar hårt på med en osynlig pekpinne.

Armen rycker och bröstet spänner sig.

Och hur i hela friden ska man förklara det för sina barn? Du mår som en påse skridskor, men det är ingen fara. Det gjorde jag med i din ålder och det är heeeelt normaaaalt.
//H

Sommaren är slut

Publicerad 2011-11-11 23:59:01 i Allmänt

__________
Annars så köper jag mest strumpor på fynd-hörnan och äter blått potatismos. ( Nej, det blev inte som Gullans mos i Pelle Svanslös, besvikelsen är total )
//H

Jag. Och så någon mer.

Publicerad 2011-11-11 18:00:06 i Allmänt


Lite så där som att det skulle kunna vara vem som helst som sa vad som helst till vem som helst. Men att för den ena vem-som-helst så är allting lika självklart som smör på mackan. Ja, lite så är bilden. Är det meningen att den ska vara. Är den för mig.
''Jag är nog inte det du drömmer om, men jag är det du ser.
Jag vill säga att jag älskar dig, men det är nog förtidigt än.
//H

Mannen på balkogen

Publicerad 2011-11-11 17:45:48 i Allmänt

Sofie och jag ska bada varmt i badkaret ikväll och sova länge och gott i sägen med stort S i natt. Word.
''Du är duktig'' - Man blir så glad när man får lite bekräftelse på det man gör. Typ hänga avloppsslang i Konsums källare. Typ allt man gör. Det är ju därför man gör det. Delvis åtminstone. 
//H

Fortfarande glad tjej

Publicerad 2011-11-10 21:26:57 i Allmänt

Inte ens matten gick dåligt idag!
Kommentar från pappa om att äta mycket jordnötter innan man går och lägger sig: ''Det är bra att ha mycket energi i magen när man går och lägger sig, så man orkar sova.''
Jag och mamma skrattade gott
Ja, det är den bilden ni får av mor och far. Man kan säga att de chillade med livet ( lånar det uttrycket från Amanda )
//H

Obs: POSITIV och försök inte stoppa mig

Publicerad 2011-11-10 19:52:09 i Allmänt

Det är så kul med praktik alltså! Idag har jag kopplat in nästan två värmeridåer. ( jag hajjar att inte så många förstår vad det innebär och jag pallar inte förklara nu ) Och killen ( mannen ) jag var med var toppenbra! Han var verkligen mån om att jag skulle få göra saker och att det fick ta den tid det gjorde. ''Och blir det fel så gör vi bara om.'' Han sa även att vi inte är där för att vi kan, utan för att vi ska lära oss. Mkt bra sagt till min lite småpirriga/stressade själ.
Tack till honom och tack till Jossan som åkte samma buss som mig hem från stan. prataprataprataprataprata
Ja, var hos Annika och sprang på löpband. Det var också jätteroligt faktiskt.
Nu äter jag lax och det är med rätt så fett.
//H

Dygnkåt och hur helig som helst

Publicerad 2011-11-09 20:54:37 i Allmänt

Mia Skäringer.
''Så förstår ni, då var det äntligen dags för Skäringer att bli sexig. Vilken tur att anorexian slog igenom i Sverige just då.''
Hon är cool, Mia Skäringer. Inte för att jag ser upp till anorektiker, mer för att hon har humor. Och ironi. Två bra saker hos en komiker.
//H

Det är min tid du slösar

Publicerad 2011-11-09 10:19:22 i Allmänt

Ooooooooooo fy fan så arg man kan bli på ungefär tiondelen av en sekund. När man ser i er persons ögon, man ser det man inte vill se.
Typ en lärare. Typ en högt uppsatt person inom skolan som nästan ingen tycker om. Typ en till lärare.
Eller så blir det så när saker och ting inte går min väg. Ja, jag erkänner, jag har svårt att ta viss kritik. När jag vet ( ok, tycker ) att jag verkligen har rätt. När jag inte förstår varför och när läraren inte vill förstå mig.
Och eftersom jag inte vill hänga ut någon eftersom jag inte vill att någon ska vara arg på mig så slutar jag där. Inga namn, inget mer.
//H

NEEEEEJ, alltså inte

Publicerad 2011-11-08 22:08:08 i Allmänt

Nej, alltså jag ska INTE ha en Iphone 4. Jag fet strök den från min önskelista som fortfarande bara är verbal än så länge men ändå. Jag gjorde det klart och tydligt för mamma och pappa att jag inte vill ha en Iphone 4, inte ens S, i julklapp.
Och jag ignorerar alla som säger att den är jättebra, man kan kolla upp ALLT med den och bla bla bla. Ja, jag vet det.
Och jag skiter i det.
//H

Fika time!

Publicerad 2011-11-08 09:53:51 i Allmänt

Mammas macka med ost och skinka och en kopp te med honung. HONUNG! Ja, de hade det idag, fett bra!
//H

Men alltså!

Publicerad 2011-11-08 06:27:19 i Allmänt

Jag vaknade, allt var bra.
Jag åt frukost, allt var fortfarande bra.
Jag kollade schemat och insåg att jag har idrott idag. Då gick det nedför.
När man väl är där brukar det vara rätt kul ( iaf om jag är med och gör sakerna, inte är på gymmet. Gymmet där kan vara det tråkigaste man kan göra ) Men vägen dit är så jobbig. Man ska släpa med kläder, byta om på rekordtid. Stressa till bussen som är knökfull efter och släpa på kläderna hem igen.
Det är lyx att inte behöva ha någon väska.
Ja, det var tanken som slog mig bara.
//H

Gillar champagne med

Publicerad 2011-11-07 21:37:28 i Allmänt

Jag är lite små förälskad i Frankrike. Kanske för att de säger ''bonjour'' så fort man kommer in i en affär och ''au revoir'' när man går. Kanske för att de går runt med en baguette när klockan närmar sig mat-dags. JA! De gjorde verkligen det när vi var där. Var och var annan människa gick runt med en baguette under armen eller uppstickande ur ryggsäcken.
Och så pratar de så vackert.
//H

Då måste man ju veta.

Publicerad 2011-11-06 20:57:41 i Allmänt

Vi har fått en bilduppgift.
Man ska beskriva sig själv och det är bland de värsta jag vet.
Jag ska skriva två, en för levande-Josefine och en för tänkande-Josefine.
Jag försöker att inte tänka så mycket på hur jag är, det blir bara en massa konstiga komplikationer i mitt lilla huvud då.
//H

Cortina

Publicerad 2011-11-06 20:54:24 i Allmänt

Hand over some snow
-
-
Det är november och 10° utomhus. Skulle vilja ha -2 och snö. Eller först bara minus grader så isen lägger sig, sen snö.
//H

Lite skakis

Publicerad 2011-11-06 20:08:44 i Allmänt

Jag satte nästan nyponsoppan i halsen när jag kollade på sporten och fick reda på att den bästa hopphästen i världen dog mitt på banan.
Det var hemskt. HEMSKT.
Efter det reportaget kände jag mest för att spy och gråta en skvätt och tycka att orättvisheten i världen suger.
//H

De som lever på chans

Publicerad 2011-11-06 13:45:34 i Allmänt


Sämsta känslan: Att inte hinna göra saker som man tänkt sig. Typ garderob. Typ skolgrejer.
Bästa känslan: Vakna av solen med täcken och kuddar upp över öronen och hur mkt säng som helst.
//H

Alla har vi något

Publicerad 2011-11-05 23:36:47 i Allmänt

Jag skulle få sämsta möjliga betyg i moraltestet i P3, men
jag är en jäkel på att drömma. Och vissla med i Märk hur vår skugga.
Annars chillar jag mest. Och laddar ur mobilen
//H

Jag äter inte ens godis

Publicerad 2011-11-05 23:15:58 i Allmänt

Jag kommer aldrig få plocka godisar själv igen. Inte så länge jag delar hushållet med mor, far och systeryster.
De fullkomligt ratade alla lakrisar. ALLA.
Alla som hänger vid godisskålen vet att lakrisar smittar av sig. Skumgrejerna smakar lakris, chokladen och surisarna med. Inte blev det bättre när Fredde upptäckte att de små lakrisdöskallarna hade smält och låg som en lagom seg klump längst ner.
Pappa tog saken i egna händer:
Hällde upp allt godis på en bricka. ''Nu får det ligga där och torka, annars kommer alla bitarna bli en stor klump''
Jag tycker i och för sig att det låter rätt gott. Det bästa man kan göra är ju att ta en napp, en lakris och en rosa, sur skumbanan SAMTIDIGT!
//H

Någon som sa

Publicerad 2011-11-05 19:52:21 i Allmänt

Man ska nog egentligen ha någon form av täckplast på golvet när man rollar väggar. Men my god! vad tråkigt det skulle bli om man helgarderade sig 24/7.
( nej, det där var inte Josefine Hultgren som sa, det var hennes lite mer vågade, vilda och roligare alter-ego som uttalade sig. )
//H

Fortfarande pass från Moskva

Publicerad 2011-11-05 14:55:43 i Allmänt

Man kan kolla hur många människor som går in i en etta.
Man kan rulla runt i löv och ha lövkrig
Man kan sjunga högt med i både Thåström, Maskinen, Nationalteatern och Kapten Röd.
Man kan få ett ansikte på någon som inte varit mer än ett facebook-namn innan. Och sen kan man prata med den personen och komma fram till att den är cool.
Man kan hata nattbussen för att den avbryter det roliga.
Som tur är så kan man också börja gilla nattbussen igen när man träffar tre unga män som man inte träffat på länge länge.
Sen kan man gå hem till en av dem, klappa katten och känna lite ånger över att behöva gå. Igen.
Tur det fanns lite juice och ett äpple i väskan när jag ramlade hem till Sofie lite grann mitt i natten.
-
Jag kom hem till Hullagård. Somnade i sängen samtidigt som jag tänkte att jag verkligen måste måla garderoben idag. Så det ska jag göra nu.
//H

Tar på mig dansskorna

Publicerad 2011-11-04 17:07:19 i Allmänt

När hon går förbi så står pojkarna på rad, de visslar och ler. Trugar och ber. Kom med och sup ikväll!
( vad gjorde människor innan Orup? eller.. )
Så säg det med en Jäger!
//H

Shit, vilken majjo!

Publicerad 2011-11-03 23:55:53 i Allmänt

Mysigaste fiket i stan. Sultans på norr.
Med Johanna och Sofie eftersom Rasmus var i sthlm ( Pik? va? neeeej då, inte! )

Sen gick jag till Annika och hon tog ner mig på jorden igen och sa att jag inte alls var så vältränad som jag trodde att jag var. Inte ordagrant då rå, så klart! Det är jobbigt med sjukgymnastik. Får nästan rysningar av ordet, trots att man bara tränar.
//H

Känner INGEN ånger

Publicerad 2011-11-03 20:01:25 i Allmänt

Det är tur att mina kusiner kommer hit med jämna mellanrum. Så wiiet blir rastat liksom.
Inte för att jag tycker om dom en hel del eller så. Nej nej, jag tänker på wiiet.
//H

I talk to loud

Publicerad 2011-11-03 10:43:23 i Allmänt

Jävlar vad effektiv jag var igår!
Gym
Lära mig sätta väv i garderoben
Mental träning på ridskolan
Kidnappa Sofie
Go Josefine GO!
//H

Titta vem jag fick i säng!

Publicerad 2011-11-03 08:45:00 i Allmänt

Sofie strechar
Jag önskar jag sovit mer och bättre.
Och vi tillsammans, båda två kommer överens om att man känner sig hurtig när man har tränginsverk.
Annars så gör vi inte s mkt.
//H

Jag kan flyga

Publicerad 2011-11-02 16:18:42 i Allmänt

Snart är det jag och Fredde som pyser iväg och käkar med Paulina. Sen vill det sig inte bättre än lite mental träning på ridskolan. Låter nog knasigare än vad det är. Kan man ju hoppas på iaf.
//H

Att pöka ett pök

Publicerad 2011-11-01 23:46:13 i Allmänt

Jag kommer alltid skratta åt Ronny och Ragge.
Alltid.
Har något med ironin att göra tror jag. Och sättet de snackar. Och hoppet om att det faktiskt finns sådana original någon stans, gömda under en motorhuv eller bakom korvmojen typ. Ja, jag hoppas. De behövs liksom också.
//H

Gerillarörelse i huvudet

Publicerad 2011-11-01 23:01:34 i Allmänt

Jag kan skära av min tunga. Ni kommer ändå aldrig förstå.
Fast så läste jag på Imperiet skivan och drog mig tillbaka till mig igen. Hoppfulla jag. Tänk om jag inte var så fruktansvärt feg bara.
Det blir svårt när problemet ligger hos mig. Lättare om man är beroende av någon annan, så man kan skylla ifrån sig fegheten.
En pojke i en lägenhet på Andra Långgatan i Gbg hade bestämt sig för att inte låta någon enda människa stå i vägen mellan honom och drömmarna.
Imperiet

//H

Så som

Publicerad 2011-11-01 22:54:55 i Allmänt

Du stal gitarrerna
Jag tog sångerna
Vi skulle leva vid gränsen
vi skulle aldrig bli fångade.
Tre kungar från Broadway och gatorna runt fabrikerna i Norrköping.
Och ungefär där inser jag att livet hunnit ikapp mig och min naivitet.
Nej, det kommer aldrig bli som jag vill ha det.
Jag inser det nu. För mycket att offra.
Men man får väl göra något av det man har i stället för det man inte har. Alltid en början. Nice one!
//H

Kom tätt intill, det är okej

Publicerad 2011-11-01 12:02:11 i Allmänt

Och så kan man gå och pyssla runt lite, plocka undan på rummet, putsa speglar, kolla länge i tidningen och alla reklamblad och fundera på hur vida man ska måla naglarna eller inte. Den praktiska Josefine klev in i diskussionen och sa nej. Målade naglar kan kvitta om man ska slipa, kratta löv och sätta upp lister.
Jag låter som en enstöring.. Aja, är inte det ändå, så det spelar ingen roll.
Nu är solsystemet till poolen avstängt och urtömt. Men jag vågar vägra vintern och går fortfarande i höstjacka. ( kommer frysa så in i bomben i vinter om jag har vinterjacka nu )
//H

Jag och min far

Publicerad 2011-11-01 11:47:32 i Allmänt

Det är mysigt med höstlov. Inte bara för att man får sova länge och träffa braiga kompisar som får en på braigt humör.
Mer egentligen för att om man har tur så jobbar pappa inne på kontoret. Radion står alltid på, även om han är ute för tillfället. Jag vet inte vilken kanal han lyssnar på, men de spelar både Magnus Uggla och Tomas DiLeva. Bara en sån sak liksom.
Och så kan man fråga lite olika saker som man vill ha svar på. T.ex. om det räcker med spacklandet i garderoben. ( ja) eller om han vill ha kaffe ( nej. )
Och den här veckan var han inne både igår och idag. Och det är jättebra!
//H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela