J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

Varför så många?

Publicerad 2011-02-28 22:02:07 i Allmänt

I natt sover min mobil över hos Jossan. Inte jag, tyvärr. Jag och päronen har spanat tapet idag, utan att säga för mycket så HJÄLP och PANIK är två ord som passar in. Jag vill ha massor med färg och mönster överallt. Om pappa fick bestämma skulle vi sätta upp en väv och måla den i någon ljusgul nyans. ( så som vi har i matsalen, vardagsrummet, hallen uppe och bla bla bla. ) Visst, inte fult, men så enormt tråkigt.
Vi enades om några tapetböcker som är med hem i alla fall. Och ännu mer att välja, ett golv ska ju in också. Jag kanske slutar på antidepressiva, men jag tänker inte mitt fina Söder förvandlas till något tråkigt och energisugande.
Nu ska jag kolla på golv //H

Tänka tar tid

Publicerad 2011-02-28 06:26:05 i Allmänt

På morgonen ska allt klaffa. Jag har inte så många minuter att tramsa bort. Nu till grejen: Ska jag borsta tänderna och sen lägga mig i sängen i två minuter eller ska jag strunta i sängen och missa två minuters skön vila? 
//H

5 spänn gör mig glad och lite mätt

Publicerad 2011-02-27 22:56:44 i Allmänt

Jag läste nyss att Blondbella har ätit korv med bröd på IKEA. Blev jag sugen på en grillad med bröd eller blev jag sugen på en grillad med bröd?! Bensinmackar har alltid sååå goda korvar. Och så lägger de brödet i kläm innan, korven är alltid perfekt grillad och har liksom lite ''hårt'' skinn, på med kefa och jag är nöjd.
//H

Utkast: Feb. 27, 2011

Publicerad 2011-02-27 22:44:48 i Allmänt

Mitt i köpstoppet får jag för mig att jag ska köpa nya skor. Jag är ett par höga vinröda Converse rikare. Oftast tycker jag de bara har skitgrejer på Factory Outlet, men de är rätt bra på skor. Vet inte varför, men de reade ut Converse, 500 spänn fick jag punga. Jag hade ändå tänkt att köpa ett par och det är klart man slår till när det är billigt. Sofies sms ''Det är ju rena rånet!'' ( Alltså av oss konsumenter alltså, eftersom det var hela 200 riksdaler billigare! )
Besökte även gymmet, jag är inte helt nöjd med min kropp, men alltså det är nära! Ni skulle sätt min mage när jag hade pumpat lite situps, uj uj alltså. Sofie och jag kom överens om att det är då man bara vill köra ännu hårdare, när man ser skillnad liksom.
Efter för mycket tid vid fb chatten ska jag nu lägga mig och sova. I natt skyddar Pippi mig, känns skönt. Inte ett spöke så långt ögat når!
//H

Mitt namn är mycket

Publicerad 2011-02-27 12:45:48 i Allmänt

Potatisgratäng i ugnen och dagen planerad. Kan nog inte bli så mycket bättre. Och så kanske våren är på väg, det är runt nollan här och jag hoppas, hoppas, hoppas på att sommaren inte är allt för långt borta. Nu ska jag leta upp ett festivalschema. Borde finnas någonstans på nätet tycker jag.

//H

Tid att njuta

Publicerad 2011-02-27 03:40:35 i Allmänt

Med risk för cancer sitter jag och äter lite för bränd rostad macka. God är den. Något annat som var gott: Tre rätters av Thomas och Waher. Vi skulle mysa/förfesta lite innan vi åkte på kalas, jag tänkte att vi kanske skulle äta tacos eller nåt. Lite enkelt och snabbt. TRE RÄTTERS! Sådana överraskningar gillar jag, speciellt när man får njuta av dom i goda vänners lag. ( ''...'' ) Fina vänner jag har!
Jag körde på byxdress i kväll, enkelt. Då slipper man oroa sig över två plagg. Kjolen lite för högt upp, tröjan lite väl mycket på sniskan och strumpbyxor som kryper ner mot knäna. Fast det hör ju till, trängas framför speglar och greja. Inte nödvändigtvis bara för att upptäcka en glansig panna eller en hårtest på rymmen, utan minst lika ofta för att beundra sig själv över hur bra man ser ut. Hur bra man lyckades med sminket eller hur bra klänningen sitter. Man får säga att man ser bra ut. ( om de andra håller med eller ej kvittar, huvudsaker är ju att man är nöjd och stolt själv )
Nu har jag svidat om. Knästrumpor och stor-som-ett-hus koftan på!
Josefine Hultgren tackar för en härlig kväll och säger
Hej då!

Spread the love but keep the money

Publicerad 2011-02-26 15:11:26 i Allmänt

Jag står med kläder upp över öronen och har ingenting att ha på mig kväll. Jag har bestämt att jag har köpstopp, har fått för mig att jag ska spara pengar. Jag vill så gärna till Beyond Retro! Jag vill strosa runt där, kolla på varje plagg och undra vad för historia de bär på. Nej, först och främst vill jag köpa plaggen, sen kan jag drömma mig bort i landet utan gränser och hitta på klädernas förflutna. Helst av allt skulle jag vilja hyra affären, vara där själv. ( + några kompisar och BR's crew så klart ) För då behöver man inte lassa på 10 klänningar, in i provhytten, av med kläderna, på med klänningarna, på med kläderna och ut och hämta nya plagg. Har man stället för sig själv kan man springa runt i underkläder och prova kläderna där man hittar dom, man behöver inte krångla med provhyttar och grejer. Smart va? Är det någon som vill hyra BR till mig? ( Kanske kan passa med lite köpstopp nu då.. )
Drottninggatan 77 in my fucking heart!
//H

Vill duscha

Publicerad 2011-02-26 11:17:53 i Allmänt

Sofie och jag har avslutat en god frulle. Americanpancakes med bacon och lingonsylt. En kopp mangote med honung, jag längtar tills jag kan ha egen gjord honung i teet.
Idag är det istrav nere på sjön, men med tanke på hur många personer som förväntas komma vill jag inte gå dit. Kan stå och sälja isdubbar vid stadkanten, skulle inte sitta fel med lite extra cash..
//H

Bilder av en fredag, fin-fredag

Publicerad 2011-02-25 21:39:21 i Allmänt

Jossan och jag åkte skridskor och åt lunch. Såååå gott! Bacon ( vad gjorde man innan bacon?! ) stekt ägg, grillad kyckling och potatissallad. Behöver jag skriva varm choklad eller är det underförstått att det alltid är med på utflykt.
Sen bakade vi bullar och gräddade kakor.
Vad ska det va i bullarna?
S M Ö Ö Ö R så klart!
Pita med kebab, grönsaker och vitlökssås. Luktade jag gott i munnen? Tveksamt
Te med Sofie. Gillar't!
//H

Min första plats som bara jag kan nå

Publicerad 2011-02-25 11:07:50 i Allmänt

Jag trivs rätt bra i dammiga hängselbyxor, en bygglampa i ryggen och P3 i bakgrunden. Hängselbyxor påminner om sommaren för mig ( mina måste man vika upp benen på annars ser det korkat ut ) bygglampan i ryggen värmer ungefär på samma sätt som solen och radio lyssnar man ju på när det är sommar. Eller nja, jag tänker alltid att jag ska lyssna på sommarpratarna, men det kommer ju massa annat härligt i vägen! Och det gör inte ett endaste dugg! ( om inte det är Per Morberg som pratar i radio så klart ) 

//H

Ge mig fler rum och massa pengar!

Publicerad 2011-02-25 09:05:24 i Allmänt

Det vore ballt att ha den här tapeten i taket:
Det vore till och med riktigt ballt!
Buddha på väggen skulle inte vara helt fel det heller. Jag är inte särskilt religiös, men Buddha gör sig bra på bild.
//H

Fitness Jossan på språng!

Publicerad 2011-02-24 22:33:17 i Allmänt

Mina armar kommer förmodligen kännas som tunna spaghettisar i morgon och händerna kommer tynga ner spaghettisarna som blowlingklot tyngde ner mina riktiga armar när jag var liten. Nu har jag brutit ner musklerna och i natt ska jag vila mig i form. Det är ju så! Det är vilan efter träning som ger musklerna en chans att byggas upp. ( Bör nog fundera över karriär-byte, PT skulle kanske passa.. )
Jag sprang på bandet, kände värsta flowet och hyfsat fort gick det. Skosnöret åker upp. Sen joggade jag ner i två sekunder och kände mig mer eller mindre kass på löpning.
Dagens vuxen-insikt: En klase vitlök kostar fyra kronor. Och nu förstår jag varför gubben i ''Vi hade i alla fall tur med vädret igen'' menar när han myntade uttrycket ''Billigare än lök!''
//H

Vilken fin torsdag det blev

Publicerad 2011-02-24 16:49:51 i Allmänt

Nu funkar det! Tjoho!
Jag slipade väggarna på Söder idag. Christer kommer in i köket när vi skulle ha eftermiddags kaffe. ''Har du slipat idag?'' Jag är mer eller mindre vit. Spackeldam över hela jag, svart tröja är nu mer grå, håret ser jättetorrt ut, men jag har ingenting emot det! Ja kommer nämligen vara jättenöjd när Söder är klart! Tjoho på det med!
Nu ska vi äta ostkaka ( på dialket: ostekak ) och sen tänkte jag ösa på gymmet.
//H

OOOOOO

Publicerad 2011-02-23 11:19:26 i Allmänt

JAG KAN INTE LOGGA IN PÅ FACEBOOK ELLER BLOGGEN PÅ MIN DATOR. PAAAAANIIIIIK! Snodde åt mig ( nej, jag frågade, men hur ballt blir det att skriva? ) Freddes mac. Och så tappade jag bort min mobil igår, jag hade koll på den under hela bilresan hem så jag var säker på att den inte var kvar i soliga Småland. Kommer hem, tänker inte så mkt på den, men när jag väl började leta hittade jag verkligen den inte! Den var puts väck! Ringde på den flera gånger, hörde något litet tyst ljud, men kunde verkligen inte lista ut var den gömde sig.
Idag hittade jag den i min jackficka.
//H

I just come to say hello

Publicerad 2011-02-21 11:26:09 i Allmänt

I Vrigstad skiner solen. En av de värsta sakerna med att ha glasögon är att man inte kan använda solglasögon. Se dåligt med solglasögon eller kisa med vaniga? Solglasögon, lätt solglasögon!
Jag vill göra en laser operation.

  //H

Däna dig

Publicerad 2011-02-20 21:32:01 i Allmänt

Pågenlimpa, varm oboy och Solsidan med kusiner som inte vill gå till sängs måste upplevas innan döden.
Check!
Annat som vi hittat på idag: hälsat på morfar och gett honom egensnidade ljusstakar av kopparör. När mamma sa att jag skulle bli rörmokare till honom svarade han på bred smålänska ''ja, det är redigt av dig''. Reeeeedigt. Och ett annat ord som förekom idag vid matbordet var ''ihopatröckat''. Jag gillar dialekter, reeedigt mycket gillar jag dem.
Nu kollar vi på Wallander i Hillans übersköna soffa.
//H

Vill hitta rätt

Publicerad 2011-02-20 11:38:16 i Allmänt

Frukostarna i Vrigstad är alltid så mycket godare än hemma. Kanske att det kan bero på att det är någon annorlunda, lite skillnad. Även fast frukosten består av samma sak som hemma så smakar den godare. Kanske en lagom skillnad, 30 mil söderöver.
//H

I huvudet och ut på väggen

Publicerad 2011-02-19 07:25:06 i Allmänt

Klockan är 07.23, det är lördag morgon och jag ska åka till Vrigstad om en timme.
Pappa och jag ska beställa tapet. - Nu känner jag att det får helt enkelt bära eller brista. Living on the egde, right?
//H

!

Publicerad 2011-02-19 03:15:20 i Allmänt

Det började i Vingåker, röjdes i Katrineholm och avslutades jättefint på en soffa i Bärnstugan. Och om fem timmar ska jag sitta i bilen på väg till Vrigstad. Bäst jag sover lite
//H

Trevlig torsdag? Mycket trevlig torsdag

Publicerad 2011-02-17 21:54:51 i Allmänt

Som jag har längtat efter en sallad med fetaost från Joan's! Idag var det färdig längtat, gjorde nämligen slag i saken och träffade några fin fina vänner där. Vi åt fetaost, vitlöks dressing, pratade och benade ut både det ena och det andra. ( Jag tänkte att jag skulle ta en sån där flaschig bild som alla storloggare tar på maten, men nej, det skulle bara kännas konstigt så jag lät bli. )
//H

Mitt tak har anlänt!

Publicerad 2011-02-17 21:50:19 i Allmänt

Så ser taket ut, vit pärlspont. På sportovet som äger rum nästa veckan tänkte jag jobba lite, spika upp tak får man väl både trimmade armar och fint rum av va? Så får det bli, ska bara snacka med chefen, aka pappa.
//H

Good mode Jossan talar

Publicerad 2011-02-17 12:16:44 i Allmänt

Idag har jag finkläderna på mig. Hängselbywor, blommiga strumpbyxor, Converse och Amanda-tröjan. AWESOME! Annars flyter det på bra, idag ska jag träffa några kompisar och stimulera kulturknölen lite med musikal på kvällen. Fredde går Ester bild och det är Esteterna som svänger ihop en musikal varje år. I år var det hennes tur. Klockan 18.30 i Duveholms aula i kväll för er som kanske är intresserade.
//H

Shout out Louds

Publicerad 2011-02-17 07:01:10 i Allmänt

Jag har en hel timme på mig att göra mig färdig för skolan. Oftast har jag en halvtimme på mig ungefär. Idag åker Fredde och jag bil, det betyder att man kan sova längre, men jag har inte hittat någon tid som passar perfekt så jag går alltid upp tidigare än jag behöver. Men det är bra för då kan jag ju till exempel läsa några sidor ur Aldrig fucka upp.
//H

Varför går jag inte klädd så där?

Publicerad 2011-02-16 20:45:36 i Allmänt

Uj uj uj vad sugen jag blev på att strosa runt ( nej, springa runt glad som en tok och prova grejer heeela tiden ) i second hand butiker med cool personal som är hur öppen som helst. Det åker upp på min lista nu med en gång!
//H

I'm a rime without reason

Publicerad 2011-02-16 19:46:12 i Allmänt

I'm not afraid to fall, no I'm not afraid at all. Om man låtsas att man är stenhård så kanske man bli det till slut. Därför säger jag inte att jag egentligen är rädd så jag nästan skakar för att ramla och slå mig halvt fördärvad. Man måste då några gånger innan man kan leva som Håkan sa. Jag vill nästan slå mig halvt fördärvad, kanske inte kommer vara så skraj efteråt. Bara en tanke...
//H

Blåstället på!

Publicerad 2011-02-16 18:47:51 i Allmänt

Idag har jag både lärt mig spackla, sätta upp gips och dragit lite elkablar. Tre lätta saker, men tre saker som är pritty viktiga att de blir bra. Har man till exempel inte satt gipset kant i kant blir det svårare att spackla och spacklar man inte ordentligt blir det svårare att få tapeten snygg. Man vill ju liksom inte ha en vågig tapet som spricker. Kände mig som Martin Timell när jag stod där och kletade med geggan. Det var kul!
//H

Jag gillar skolfria dagar

Publicerad 2011-02-16 13:47:29 i Allmänt

Pappa och jag sätter upp gips för fulla muggar! Och pratar om tapet, Heliga Magdalena vad mycket det finns. 
Det vore riktigt coolt att ha en världskarta på en vägg. Och så kan man göra en prick dit man rest någon gång. Eller dit man vill resa. Hm...tåls att tänkas på.
//H

Positiv enda ut i fingerspetsarna!

Publicerad 2011-02-15 22:31:54 i Allmänt

Det här har varit en bra dag. Skolan gick bra, ont i huvudet efter lunch, skålade med en kopp kaffe så löste det sig fint. Åkte hem till Paulina efter skolan, åt aborre ( GOTT! ) och tuffade sedan iväg till ridningen. Det gick jättebra och var jättekul att rida. Det gick inte bra alla 60 minuterna, men jag visste vad jag gjorde för fel och det är ju alltid en början på lösningen!
Jag är ledig i morgon. Sååååå skönt! Jag ska ta en liten sovmorgon, sen ska jag och pappa sätta upp gips på Söder. Jag längtar tills i morgon. //H

Ett förslag

Publicerad 2011-02-15 08:21:04 i Allmänt

Vad säger ni om att stänga av från och med nu tills vädret blir bättre? Alla fick stänga in sig i sin lya och göra vad de vill. Vore rätt skönt att vara bannlyst från skolan några dagar. Jag hörde på P3 att det har varit -40° i Jokkmokk ( tror det var Jokkmokk ) som om det inte räckte med -40° så hade de haft strömavbrott i sex timmar i natt. En man de pratade med hade haft -12° grader inomhus. Han föreslog dubbla täcken och långkalsonger.
Jag blev nästan lite rädd, -40°. Jag tyckte det var kallt igår när det var -15°.
//H

Kom på det!

Publicerad 2011-02-15 06:36:26 i Allmänt

Idag får Kari Traa följa med till skolan. Det är 100% ull och jag har ingen som helst lust att frysa. Mjukisbrallor över så det ser ut som man har enorm rumpa. Det öser jag i idag!

//H

Trubbel

Publicerad 2011-02-15 06:26:53 i Allmänt

Dagens problem: Vad katten har man på sig när det är minus 10 ute? Antar att morgonrock är uteslutet.
//H

Nit

Publicerad 2011-02-14 21:58:46 i Allmänt

Alla hjärtans dag idag.
Jag blir som en envis unge som alla irriterar sig på. Hajar inte grejen med alla hjärtans dag, bojkottar hela konkarongen. Varför? För att. För att jag tycker det är fånigt. För att det inte ska behöva finnas en sådan dag. För att alla som redan känner sig utanför bara känner sig ännu mer utanför när alla pussar och kramar på allt och alla. Jag kanske ändrar åsikt om jag träffar min soulmate och det kanske känns lite extra speciellt att få en kram/kyss av den man älskar på alla hjärtans dag. Fast det tror jag inte, snarare tvärt om, att det skulle kännas speciellt om jag fick ett fång rosor eller en extra kram om det inte var på alla hjärtans dag. Känns som det skulle bli lite krystat om det var på alla hjärtans dag. Så tänker jag.
Tekvällen var grym som vanligt. Johanna saknades men hon hade fått permission för att fira hennes 1-års dag
med Thomas.
//H

...

Publicerad 2011-02-14 08:22:39 i Allmänt

Dagen började bra. Jag vaknade och gick upp, var inte alls trött. Utvilad, skönt. Sen kom jag ner och kollade på termometern. Sen ville jag bara gå upp och lägga mig igen. -15°. Fuck
//H

Can I hook you up with some poetry?

Publicerad 2011-02-13 23:06:00 i Allmänt

Dance dance dance
Bilden är tagen av Amanda och den föreställer en dansade Josefine. Jag har för mig att det togs en hel del kort en kvällen, men de har jag inte sett till. Och tur kanske är det...!
//H

If I sing my little song

Publicerad 2011-02-13 22:45:51 i Allmänt

Idag har jag ätit rådjurs biff. ( alltså en steak, inte en färsbiff ) Perfekt tillagad! Röd i mitten, så där så den inte koagulerat, uj uj uj så gott det är! Och med pannkakorna till fulle så har jag bara ätit goda saker idag. Pannkakorna blev så där jättebra som de bara blir ibland. Vet inte vad jag hade för magi i, men ibland blir det lite extra bra av någon underlig anledning.
Åkte hem till Sofie och skrev CV som vi ska skicka ut till alla som kan tänka sig ha ett sommarjobb ledigt. En snabbis på gymmet och nu ligger jag här. Mellan ett urgött duntäcke och ett knöligt lakan. ( Nej, jag har inget behov av att bädda varje dag. )
//H

Aina

Publicerad 2011-02-13 15:56:38 i Allmänt

Jag ska nog inte bli polis ändå, alltid är det ju någon som bli illa berörd av ens jobb. Om jag bli polis vill jag reda ut större saker än fortkörare och snattare. Visst är det viktigt att lösa sådana grejer med, men nja. Desto fler som blir glada av det man gör desto bättre. Jag tror nog det är fler som blir glada om man sätter dit en massmördare eller spärrar in en rånare av värsta slaget än om man delar ut böter hit och dit. Man vill ju göra folk glada och nöjda, eller det vill i all fall jag.
//H

Kurrar det i magen?

Publicerad 2011-02-13 09:47:12 i Allmänt

Fick ett sms igår av en av mina änglar ''Vill du äta pannkakor?'' Jag är inte så där jätteförtjust i pannkakor måste jag erkänna, men ibland, ibland kan jag verkligen längta tills det är pannkaksdags! Pannkakan i skolan är ju inte hemmagjord, men jag äter vegetariskt och då fick jag pannkakor till efterrätt en gång. Kors i taket vad goda dom var! De var hemmagjorda och jag kan nästan svära på att de var stekta i smör.
Idag ska jag göra amerikanska pannkakor till frulle. Serverar dem med bacon, avokado, lönnsirap, sylt, tomat, majs och kaffe. Eftersom jag inte ätit sen jag gjorde det sist så är det dags för lite påfyllning.
//H

Tänk vad härligt!

Publicerad 2011-02-13 00:57:00 i Allmänt

På sommaren kan man ha både klackar och Converse utan att frysa ett endaste dugg.
Äta grillat och färskpotatis på papperstallrikar eftersom man inte orkar släpa med riktiga på picknicken
På sommaren kan man använda fina klänningar som gör sig bäst utan strumpbyxor.
Äta melon
Och så kan man åka en överfull Lisa till Rejmyre för att man har lust.
Och kom nu inte och säg att ''man kan visst ha Converse utan att frysa på vintern'' för i kväll svävar jag på små moln, den som ens tänker tanken på att ta ner mig bör avlägsna sig fortast möjligast.
Puss och kram //H

I don't know anything at all

Publicerad 2011-02-13 00:14:39 i Allmänt

Jag skoja lite mer er förut, vi kollade på Åsa-Nisse och inte King's speech. Åsa-Nisse var bra, eller egentligen inte. Egentligen var den sjukt dålig, om inte hela Sveriges skådespelarelit hade varit med hade den varit fruktansvärd att titta på. Men nu var dom ju det och det gjorde filmen riktigt underhållande. Och att Kjell Bergqvist inte kan imitera Åsa-Nisse gjorde att man skrattade ännu mer.
//H

bloggdrottningen

Publicerad 2011-02-12 17:29:17 i Allmänt

Ja, sjön blev det. Och halt var det! Snorhalt rent ut sagt, blankis och lössnö. Det är inte optimala förhållanden för isbils köra. Trots det var det faktiskt lite folk nere på sjön, det är kul!
Ikväll ska jag  på bio, King's speech. Jag har inte sett någon trailer bara hört att den var bra så jag hoppas på det bästa!
//H

Likt ett garnnystan som katten gått lös på

Publicerad 2011-02-11 23:27:46 i Allmänt

Det var det här med att ligga och tänka själv. Förra gången kom jag fram till att det inte är nå bra att göra det, det blir så mycket tänka på allt man vill. Är det bara jag som känner värsta pressen på allt man vill hinna med? Saker vi snackade lite om i bilen till Linköping, sådant som man vill så gärna så hjärtat nästan hoppar upp och nockar Gud i kulorna. Sådant som får mina ben att kunna dansa sig igenom ett maraton.
Jag ska från och med nu skriva upp alla saker jag vill göra. Få lite struktur. Vissa saker är ju plättlätta!
//H
ps. jag har förmodligen de bästa vännerna/familjen en människa kan ha. Har svårt att se att någon kan ha bättre vänner än jag. ds.

Lycka

Publicerad 2011-02-11 14:58:35 i Allmänt

Nämnde jag att Lars Winnerbäck kom upp på scen? Det var coolt. Han och Håkan körde en låt tillsammans, det var awesome. En annan sak som var awesome: Gunga med i ''Vi två 17 år'', en av slutlåtarna.
Nu ska jag googla fram Linköpings dagstidning. //H

Håkan och vi

Publicerad 2011-02-11 12:42:50 i Allmänt

Jag köpte en T-shirt.
Jag gillar att den inte är helvit, lite så där ljusbege. Funderar på att klippa bort armarna.
Min första tanke på konserten var: Ta dig så långt fram som möjligt. Efter att ha trängts en stund där framme backar jag två steg och uj uj vad plats det fanns! Förblev där kvällen lång, dansade, kramades, vinkade till Håkan och hade så där underbart kul som man kan ha ibland.
Jossan, Amanda och jag stod med ett plakat ''TA OSS TILL KÄRLEK'', reflexvästar och ficklampor vid en busskur och liftade med Thomas och Johanna. Det skulle vara en överraskning för Johanna att vi skulle med. Thomas var bäst, han hade fixat mackor, äpple, dricka och en XC90 som vi åkte så bekvämt i. Tips till alla som är sugna på att köpa SUV, den var jätteskön att åka i. Rymlig, bekväm och Thomas sa att den var stadig att köra, vilket var bra eftersom det var snöstorm utanför bilen.
Klockren kväll.  //H

Svordomar 100%

Publicerad 2011-02-10 13:55:36 i Allmänt

Jag missade busshelvetet! Rickard och jag gick mot hållplatsen när bussen kommer. Vi hann inte dit, men ja vinkade till honom. Fatta, jag vinkade till en busschaufför! Han tittade på mig och körde förbi. Fick han fingret eller fick han fingret?! SUUUUURT. MEGA surt. Inte ens den sötaste av kille skulle kunna väga upp det här. Eller, där ljög jag nog, men ändå. Jag vinkade ju åt honom! Hur lång tid skulle det ta att släppa på oss egentligen? Om jag blir busschaufför ska jag stanna vart än ungarna står.
//H

Fika flickorna

Publicerad 2011-02-10 13:37:49 i Allmänt

Hon är skyldig mig en fika kom jag på! Det är bra för jag gillar att fika.
Snart tar jag bussen hem, äter något, fixar och trixar lite och sen får vi se vad världen tar mig. Spännande va?
//H

Konstaterar

Publicerad 2011-02-10 11:05:56 i Allmänt

Det snöar. Pappa är glad för det betyder bana på isen. Jag vet inte riktigt, vill helst åka bort till varma stränder och äta god mat i shorts och linne. Bäst att njuta av snön, kommer sakna den i sommar.
//H

Lillördag

Publicerad 2011-02-09 20:00:55 i Allmänt

Och vips så var denna dagen nästan slut! Pappa och kollade golv, beställde tak, köpta komod till toaletten och körde hem tungt gips. Jag ska leta efter ett ljust golv med blommor på. I taket blir det vitmålad pärlspont. ( Jag tycker om det ordet, pärlspont ) Vi hittade en jättesnygg komod, svart glas ist för keramik, men den var för stor. Tyvärr. Tips till någon annan som kanske ska renovera badrum snart!
Nu har jag bakat, trixat och fixat lite i verkstan och nu ska jag kolla på matprogram heeela kvällen. Lyx!
//

Välj energi och fika dig genom tre år

Publicerad 2011-02-09 12:55:00 i Allmänt

Vi fick fika idag. Tårtor, mockarutor och blandsaft. Det var jättelängesen jag drack blandsaft. Påminner om ridläger, där dricker man alltid blandsaft. Vi fick röd idag. ( och det är helt sjukt att man säger röd eller gul. Jordgubb eller apelsin, hur svårt kan det va? )
//H

humorhimelen i P3

Publicerad 2011-02-09 10:44:22 i Allmänt

Jag lyssnade på P3 igår. De snackade om sossarna, saker de kunde göra för att få bättre framgång. Byta ut sloganen ''alla ska med'' mot ''vi ska riva hela haket''. Kunde nästan inte sluta skratta. Jag tar inte ställning i det här påståendet, tyckte bara det var kul sagt. Skulle jag tyckt om det handlade om Moderaterna eller vem som helst.
//H

Det är hennes dag idag.

Publicerad 2011-02-09 08:25:11 i Allmänt

Idag fyller Amanda år.
Vi var på visfestival i somras, på bilden spelar Eldkvarn.
Jag har känt Amanda sedan sexan. Det började med fotbollen och sedan hamnade vi i samma klass på högstadiet och det är jag enormt tacksam för. Det känns som jag känt henne i nästan hela mitt liv.
Jag hoppas du kommer få den avslappnade födelsedagen som man vill ha. Ingen stress, ingen oro, bara fina vänner och god mat. Kärlek till dig min käresta!
//H

Klipp klipp

Publicerad 2011-02-09 08:17:41 i Allmänt

Jag klippte mig igår. Det blev inte alls som jag ville och jag vet inte om jag är nöjd än eller inte. Måste få ta lite i det, känna lite, låta det växa lite så det inte blir så där strikt om det är dagarna efter frisörbesöket. Det är kort på ena sidan och lite längre på andra. Det där lät inte så jäkla snyggt, men men.
//H

Söder är my baby at the time

Publicerad 2011-02-08 22:19:36 i Allmänt

Det värsta som skulle kunna hända Söder vad det gäller golv:
Det blir gult. Gult är, i detta fallet, fult.
Vanligt.
Vi har både gult och vanligt golv här hemma. Plast som ser ut som trä, eller som ska se ut som trä. Pappa sa att det är varmare än riktigt trägolv. Då använder jag raggsockar. Inte att jag låter dem förstöra ett så fint rum med ett så fult golv. I Freddes gamla rum ligger ett vitt ''trä''golv med ljust målade blommor på, någon sådant skulle jag kunna tänka mig.
//H
ps. jag struntar i vad folk har för golv vill jag bara säga. Finns säkert ett rum någonstans där ett gult golv gör sig bra. Är Söder det rummet? Nej. ds.

Fågel och fisk.

Publicerad 2011-02-08 22:06:07 i Allmänt

Imorgon ska pappa och jag kolla på tak och golv till Söder. Min dröm om så där breda plankor som alla gamla fina hus har är nog inte så mycket att hoppas på. Tyvärr, megatyvärr. För omständligt, typ. ( fan fan fan )
Grymmast vore om man högg ner några grova träd/granar/vad-man-nu-gör-golv-av härifrån Hullagård och la in i rummet. Det vore ballt.
Något sådan här hade jag tänkt mig
Awesome ju! Så läckert.
Bilden är från Söder. Fönstret är stort. Stora fönster och breda golvplankor är en underbar kombination.
//H

Fullt upp

Publicerad 2011-02-08 21:56:20 i Allmänt

No time for bloggin' today, I'm aware.
Jag kom försent till skolan, bussen var sen. Jag åkte från Vingåker idag och det går flera bussar till Katrineholm från stationen än en. Några kör en omväg och kör förbi Duve innan de åker ner till stan och några åker direkt till stan. De första bussarna är alltid knökfulla, är man smart ( eller lat för att man inte orkar trängas längst fram i kön ) har man lite is i magen och väntar på de senare bussarna. Jag åkte med Sofie och hon skulle ner till Duve, den sista bussen går dit så vi tänkte att vi tar den. Det ledde till en försening på ca 15 minuter. Den kom, men den kom sent.
För min del gjorde det inte så mycket, hann med de uppgifterna vi skulle hinna med och lite till tillochmed. Vi fick tillbaka matteprovet vi skrev förra veckan. ALLA RÄTT! TJOH! Det trodde jag inte om mig själv. Det är nog det enda provet jag har haft ALLA rätt på och det är ett matteprov. Har jag nämnt någon gång att jag och matte inte riktigt går hand i hand? Jag skiter i jantelagen nu, jag är stolt! Och det är jag med all rätt.

//H

He he

Publicerad 2011-02-08 12:33:20 i Allmänt

Kollade i anteckningarna på mobilen och fann detta: Tänder vi nu ett bloss. He he, jag tänkte att det var lite ironiskt. Lite kul sådär på tisdagseftermidan. Det är alltså en textrad från någon lucia-låt.
//H

Nobodys angel

Publicerad 2011-02-08 07:02:36 i Allmänt

Det ser ut som ett bombnedslag i mitt rum. Kläder utspridda i halva rummet, andra halvan badar i tidningar, böcker, väskor och all annan möjlig skit. Hm..dags att planera in lite städning kanske? Ska kolla kalendern....Ja, där! 1 mars 2023 kanske jag kan klämma in det.
Nej, men det känns som jag har massor av saker att göra och få lite struktur på, men jag har ingen koll. Vet bara ''att.''
Det lööööser sig. //H

Hur stavas det?

Publicerad 2011-02-07 22:17:26 i Allmänt

Låter goda bitar rulla fram och bli beundrade
DÄR har ni en hel hög INSPIRATION ( love the old lady with blue hair and green gloves, yeah just do it ) 

Peace //H

I´m into you

Publicerad 2011-02-07 12:21:13 i Allmänt

Idag har jag skriftligt prov på HLR. Det ska nog gå bra, det är mest logiska saker. Annars då? tekväll hos mig i kväll, längtar efter att få snacka igenom helgen. Vi är intresserade av lite samma saker, inte som med killarna i klassen. Jag berättade att jag gjort om en tröja ( känns som jag tjatar en del om det.. ) jaha, ingen brydde sig särskilt om det. Bristande intresse. Synd kan jag tycka. Fast jag ska inte skylla något på dem, det är ju inte så att jag håller koll på vilka fotbollsspelare som säljs till vem och för hur mycket. Bristande intresse där med. Så kan det gå.
//H

Kul kille

Publicerad 2011-02-06 13:45:38 i Allmänt

En kille frågade igår om jag var punkrockare ( är nästan 100 på att han uttryckte sig så ) Nja, det är väl att ta i om man säger så. Han frågade vad jag lyssnade på, jag hann inte svara fören han sa ''Håkan?'' Ja, det är väl närmre sanningen. Sen säger han ''Ja, det syns.''
Han frågar om jag är punkrockare och sen säger han att det syns att jag gillar Håkan Hellström. Min fråga: Ser Håkan Hellström fans ut som punkrockare? Och varför frågade han om jag punkrockare?
//H

Tjommen är helt skev

Publicerad 2011-02-06 13:35:08 i Allmänt

Kan inte ha börjat bättre. Jag har redan hunnit träna, tvätta Lisa och njutit av livet en smula. När jag kom hem såg jag ett kokt ägg på bänken, MUMMS med macka och ägg. Inte äggmacka, ägget för sig och mackan för sig, varannan tugga ägg och varannan tugga macka. Och så får jag dricka direkt ur mjölkpaketen för det är så lite kvar. Ja, lycka har många namn.

Fördel med att bo ensam: Man får dricka hur mycket man vill direkt ur förpackningen. Då går det ju jättefort att äta frulle, några klunkar fil, några klunkar juce och några klunkar mjölk. Man behöver ju inte ens sätta sig vid bordet.
//H

Dagens humör: glad

Publicerad 2011-02-06 10:45:20 i Allmänt

Efter frulle i sängen och lite solsidan är det dags att bege sig till gymmet. Borde kanske inte gå dit, har ont i halsen, men jag kan inte vänta längre. Måste få göra av med lite energi! Eller så kan man ju D A N S A. Det är såååå kul! Om man har medmänniskor som dansar vill säga, annars kan det ju kvitta.
Sen far jag hemåt och njuter av solen. ( Eller bli irriterad över att den bländar mig och jag får köra jättesakta, men den risken är inte så stor. )
Jag tog inga bilder igår, men här får ni en bokstavlig presentation: Tröjan jag klippte i, svarta strumpbyxor och en kort svart kjol som jag fäste upp tröjan lite så där på höften. Frillan: Plattade, la i lite d:fi och skapade lite volym. Jag brukar ju alltid lägga luggen bakåt så den inte ska falla ner i ögonen och störa, men ska man vara fin får man lida pin så igår låg den framåt och det var skitsnyggt! Eller, när det såg ut som det skulle så var det ju fint. Ögonskuggan gick i grönt och blått, lite kul med färg.

//H

En kväll som denna

Publicerad 2011-02-06 02:36:07 i Allmänt

Nattmacka is the shit! Hade jag en rolig kväll? Ja, det hade jag. Träffade nya människor och gamla bekanta. Härligt är ordet. Nu ska jag sova tills jag vaknar och då väntar gymmet. Sweet.
//H

Andra sidan drömmen

Publicerad 2011-02-05 17:21:32 i Allmänt

Idag har jag varit effektiv. Jag har städat, både rum och och åt Hamlet, joggat en sväng ( har inte varit på gymmet på hela veckan, kröp nästan ur skinnet innan jag kom iväg! ) bakat hallonpaj och sminkat mig. Eller det hjälpte Fredde till med, hon är rätt bra på sånt måste jag säga. Nu ska jag packa en väska med lite bra att ha saker, sen åker jag till Vingåker. Det vankas fest och jag är såååå taggad!
//H

Tanken som slog mig

Publicerad 2011-02-04 23:15:03 i Allmänt

Stor skillnad på Tyra när stylisterna har gjort sitt. Jag tycker inte hon är ful på högra bilden, ser lite galen ut, men det är nästan snyggt. Aja, grejen är att modeller ( källa: top model på tv3 ) inte är de där supersnygga som är mest popis i skolan. Modellerna har ju alltid något som gör att de sticker ut, extremt höga kindben, en glugg mellan tänderna eller kanske en usel hållning.
Här kommer poängen; Med en buss jag åker finns det en sådan tjej. Hon är en typisk sådan tjej som ingen tänker på, som smälter in och kanske eventuellt är lite ful. Men hon har de där speciella. Jag kan verkligen tänka mig henne i ett modemagasin eller nåt. Skulle passa ypperligt i top model huset.
//H

Pretto så det skriker! Oo, så glad jag är!

Publicerad 2011-02-04 22:50:21 i Allmänt

Nu känner jag lite livsglädje igen! Har varit lite sisodär med det på senaste tiden, men uj uj uj alltså! Nu är det bara att ösa känner jag. Och visst, det kommer alltid finnas problem, JAG kommer alltid ha problem. Stora som små och jag kommer inte kunna lösa alla mina problem. Men man ska inte bråka med demonerna som spökar i huvudet, man ska bli kompis med dem! Och egentligen, vad vore livet utan lite problem då och då? Man måste ju ha tråkigt för att fatta när man har kul.
Denna helgen kunde inte börjat bättre, jag slapp åka buss, jag fick ett nagellack av min syster, lagade god mat till mamma och mig, trixade lite med en sax och fick en rätt så grym tröja och tog ett litet bad bara för att det är kul att fila fossingarna! Nu dricker jag varmt vatten, med mycket honung och rejält med citron. Tro mig eller ej, men det är gott!
Och en annan sak som gjorde min dag, jag träffade Amanda. Var nere på Duve med Freddes biljett och så kom hon och Jaqueline gående. Sicken tur jag hade!
Haha, det här är komiskt! Jag lyssnar på Den svenska björnstammen. Haha, ja allting kommer bli bra tillslut och du ska se att allting ordnar sig.
Puss på det! På att jag mår bra och på att jag kanske kan sprida lite glädje. //H

wops, glömde visst

Publicerad 2011-02-04 18:30:42 i Allmänt

Nu kommer innan-bilden efter. Som att det spelar roll, man ser ju ändå skillnaden.
Haha, shit vilken crapy kamera min mobil har! Ja, så kan det gå.
//H

JAG TRIVS! ! !

Publicerad 2011-02-04 18:28:15 i Allmänt

Kollade genom garderoben och hittade en t-isha/klänning som jag använt en gång. Bra köp där Josefine! Gissa vad jag gjort?! ...
...Klippte lite och vips så blev den jättemycket snyggare än innan!
Började med att klippa bort de ''vanliga ärmarna.'' Provade, tänkte lite, mätte lite och klippte en gång till. Lite små tråkigt fortfarande. Ni vet kanten längst ut på tröjor, det lilla uppviket? Det klippte jag bort från de redan bortklippta ärmarna, klippte den på mitten så det blev en lång vit grej. Trädde in mellan halsen och armhålet och knöt en knut. Lite så där så det rynkar sig.
Lätt som en plätt och kul som ett strul ( finns det inget annat som rimmar på kul? ) Jag gillar verkligen när min kreativitet flödar! Känner mig lite... hm.. flummig. Och det är en positiv sak enligt mig.
När jag lagar mat och pappa aka ''curry-lover'' inte är hemma, då blir det curryräkor med pasta. Och det kurrar i magen så spisen, here I come!

//H

Fredde och Jossan

Publicerad 2011-02-04 13:49:54 i Allmänt

Min fina smarta och egenomkloka syster glömde sin biljett till studentkickoffen ikväll. Men det gör inget för nu får jag skjuts av snälla mamma hem. Hon måste ju ge Fredde biljetten. Bussigt va?
En bild tagen av bara farten i sängen i Italien. Men så blir det alltid, när jag siktar och ställer in och håller på, då blir det inte alls jättebra kort. Men klick, så där bara i förbi farten så blir de ofta inte allt för dumma.
//H

The tallets man on earth

Publicerad 2011-02-04 06:49:58 i Allmänt

HEJSAN!
Idag kommer nog bli en bra dag. Pappa ska in till stan så jag åker med honom, skönt att slippa bussen. Väldigt skönt att slippa bussen. Elevråd står först på schemat idag, det är kul! När folk väl börjat snacka kan man få till rätt hyfsade konversationer. Vi har ingen svenska idag vilket betyder att jag hinner med 13.40 bussen. Slutar egentligen 13.50 och då får jag vänta på halv tre bussen till Vingåker för att sedan hoppa på skolbussen i Vingåker som går hem. Nu slipper jag åka buss i en halv evighet. Lite tjoho! på det.
Nu ska jag platta håret! Har jag inte gjort sedan jag klippte mig... //H

Amanefine

Publicerad 2011-02-03 21:32:37 i Allmänt

Inte något roligt ny frisyr att trivas i och vara glad över. Frisören är sjuk. MEN: Jag hann med en Amanda-Josefine dag. Inte illa! Vi fikade, kaffe och ostmacka eller semla? Båda så klart! Sen tog vi en halkig promenad och snakcade om allt som man kan tänkas snacka om. Gillar jag det? JA DET GÖR JAG!
//H

Attack!

Publicerad 2011-02-03 12:30:23 i Allmänt

HULTSFRED ÄT TILLBAKA! Tjoho!

Hörde det på nyheterna imorse. Bra eller dåligt? Tjaa, vad vet jag.
//H

Jag vill gå för att leva mitt liv

Publicerad 2011-02-03 06:36:39 i Allmänt

Synd att det inte är lika kul att göra läxor som att läsa bloggar och lyssna på grym musik. Har en hög med spanska glosor som ska vara inbankade tills klockan 8.30 idag.
Fredde har fått sin MacBook Pro nu. Hon verkar glömma att jag har en likadan för hon visar allt coolt och ballt man kan göra med den. ''Åh, titta Jossan!'' ''jag veeeet Fredde, tyst nu jag försöker titta på TV här.'' Men, vem vet? Jag kanske kan lära mig något matnyttigt vad det?
//H

Det är jag som säger det

Publicerad 2011-02-02 22:37:26 i Allmänt

Svart är ingen färg det är så man känner sig. Riktigt bra mening, den ska jag använda någon annan gång när den passar bra. Nu passar den inte alls, jag har kollat på matprogam hela kvällen! Först ut var Mauro och Pluras kök, de gästades av Winnerbäck, alltid lika underbara Winnerbäck och nån skådis. Hon är snygg och skrattar så där som alla kvinnor gör i filmer från 40-talet, med en cigg i ena handen, ett glas rött i andra och männen runt fotknölarna. Winnerbäck vill tydligen inte sticka ut alls mycket. Han har inte körkort, men om han hade bil skulle han ha en vanlig bil. Sån vill jag också vara! Nöjd på något sätt.
I nästa program lagade Per Morberg oxbringa, pepparrotssås och fattigariddare. Jag är inte så förtjust i varken pepparrot eller riddare, men oj så hungrig jag blev!
Sist ut var Leila. Hon bakade munkar ( M U M M S ) donuts, Madeleinekakor och tyst tårta med choklad, grädde och nötmaräng. Svartswald heter det och är gott som bara den med en kopp kaffe.
Själv åt jag hemmalagad pizza med feta, rödlök och lufttorkad skinka. Till det drack jag ett glad delikat mjölk. Smarrigt värre!
Ja, jag blir bara hungrigare och hungrigare när jag tänker på att Plura lagade toscaäpplen. Bäst jag somnar innan jag hungrar ihjäl! //H

Fin fina grejer, kom och köp!

Publicerad 2011-02-02 14:54:26 i Allmänt

Känner ni er sugna på en bräda? Eller ett par boots? Kanske carvingskidor från ELAN Flow 5.2, 175 cm? Pjäxor från HEAD strl 44-45? Någon? Hör av er om så vore för nu ligger det uppe till försäljning på Lokus.se ( tror jag ) men det är ju bara att höra av er om ni är intresserade. Eller känner någon som är sugen.
//H
ps. är det här olagligt? Eller är det bara på publicservice det är det? ds.

Små stunder som slår

Publicerad 2011-02-02 14:41:30 i Allmänt

Mamma och jag dricker kaffe, starkt kaffe från Italy, citat från mamma ''Åh, tänk vad gott med mörk helnöt till det här'' Ja, vardagen är full av små mirakel, tänk vi hade en bit mörk helnöt i kylen. Sicken tur man har! Lyckan är gjord!
Innan kaffet grillade vi ute, satt i gungställningen med en eldkorg mellan oss. Grillkorv är gott! Och mysigt var det. Kan nästan tro att våren är på väg.
//H

Tisdags godis

Publicerad 2011-02-01 12:24:44 i Allmänt

Jag åt en hallonbåt nyss, det var jättelänge sedan och den var precis så god jag hoppats på. Hallonbåtar är inte så där supersöta som godis kan vara, inte för det smakar hallon, men goda är de!
//H

Listen up!

Publicerad 2011-02-01 09:25:01 i Allmänt

Så här går det när man råkar ha morronpasset i öronen på mattelektionen ( men jag har fått massa tal gjorda också! ) : En kvinna från kriminalvården åkte in till sjukhuset och skulle träffa en läkare av någon anledning, men hon skickades hem igen. Hon hittades senare död i sin cell. Detta är ju inte bra, det förstår jag, men att folk som begått brott nekas till sjukvård.. nja, jag vet inte om jag tycker det är så där megajättehemskt. Vore jag läkare skulle jag hellre ta emot ett sjukt barn eller operarea en dagisfröken med sprucken blindtarm än att undersöka en brottsling. Nu vet jag ju inte vad denna kvinnan led av eller vad hon begått för brott, men ja. Hon har ju brutit lagen rätt så rejält eftersom hon sitter i fängelse, man får ju cind of ta konsekvenserna av det man gör.
Så här sa någon på kriminalpolisen ''Man ser våra intagna som en andra sortens människor'' Eee, ja. Eller är det bara jag som är trångsynt nu?
Jag vet inte hur vanligt det är att läkare nekar vård till vissa patienter, det är ju egentligen hemskt, men i vissa fall kanske inte det är så konstigt. En läkare får ju inte lägga sina personliga värderingar i en sådan fråga och då kan man ju undra varför jag överhuvudtaget skriver detta? Om jag nu ändrar åsikt hipp som happ. Tjaa, inte vet jag, kanske för att jag tycker det är ett intressant ämne. Eller så är det något annat.
//H

Inte på topp på tisdagsmorgon direkt

Publicerad 2011-02-01 06:54:58 i Allmänt

Förkyld, ont i halsen, täppt i näsan och lock för öronen. Idag har jag genomgång av vad som kommer på matteprovet på torsdag, engelska redovisning och spanska. De tre sakerna vill jag inte gärna missa. Så jag tog en extra stor sked honung i morgonteet idag och hoppas på det bästa. Jossan kom med ett tips igår, ''ta en ipren!''
//H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela