J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

Hos kusinerna med andra

Publicerad 2009-10-31 20:19:33 i Allmänt

Lyssnar på vuxna folk som snackar. Hörde just en man som sa, ser ut som en dildo utan batteri. Hur fan ser en sån ut vill jag bara säga då!? Hehe, är det sånt som kallas humor? Nej, men det här är ju riktigt trevligt. Hej då! // H

det här är ett korståg tralala

Publicerad 2009-10-31 16:20:17 i Allmänt

idag sov jag länge. lagom länge. det var skönt.:) ny frukost favorit! knäcke med minilätta och ruccola. mumma!
vi var och kolla på Arvid när han spelade innebandy. han gjorde ett supersnyggt mål! han var nästan bakom målet, men ändå så lyckas ungen få in bollen i bortre höret. ham gjorde tre mål om jag minns rätt. fast dom förlorade. med en hel del. fast sävsjöarna var två år äldre, så jag tyckte att dom gjorde bra ifrån sig trots allt.
den här dagen har gått snabbt! jag ska ju inte gå och lägga mig än, men ändå. vi var på wärldshuset och käka oxå, lax med stuvad svamp och lite annat. det hette inte stuvade, men jag kommer inte ihåg vad dom kallade det. det var gott ialf.
ikväll ska vi till mona på halloweenparty. ska bli kul, vet inte vad vi ska göra eller så. antar att det blir mat och en hel del snack. ska nog bli kul. men kom ihåg att man är nte roligare än vad man gör sig! ;) fruktansvärt bra ordspråk det där.
vi gick till morfar en snabbis oxå, fredde kom hem med en gammal telefon. en sådan som man bryter fingrarna i, mamma tog en en pärm med mönster till kläder och sånt. jag gick därifrån med tankar på en simca. den är FIN! och jag vill ha den! fatta nice och komma glidande i den till skolan. jag får visserligen inte körkort förens om 3 år, men FATTA NICE!!

imorrn åker vi hem, ganska tidigt tror jag. glömde matteboken hemma, så det blir till att plugga när jag kommer hem. matte och so. o0ch nu ska jag fördriva tiden med facebook och bloggar.
hej då! //H

ps. jag saknar mina underbara polare! saknar saknar saknar !!

barnvakt dagen till ära

Publicerad 2009-10-30 10:56:21 i Allmänt

ja, det var någnon på världshuset som var sjuk, så ungarnas morsa fick joba ida,g sicken tur att vi kom igår så vi kan hoppa in och leka lite med de små! haha, kanske inte det första som dyker upp i skalen på lovet, ja vi ska va barnvakt! men enligt mig så brukar vi faktiskt ha ganska kul, låter det knäppt? det bryr jag mig inte ett dugg om, varför skulle jag göra det?
jag skrev ju att vi skulle shoppa igår. jag köpte ett par skidstrumpor. fast min nya favvisaffär är naturkompaniet. lööv i! jag provade en gul jacka från tha north face, såååå sköön! och sååå snygg, synd att jag inte hade 5000 extra bara. det är helt crazy vad man kan ta betalt för asså, det var visserligen en så jacka dom har i alaska, men vi kan ta en fjällräven jacka istl. den kostade 3000 om jag minns rätt, och där tar dom ju betalt för att det är en fjällräven. jag har ett dehov av att ha pengar, det är jättejobbigt! jag har pengar attt spendera. men om jag spenderar dom, då har jag ju inga pengar kvar. och det vill jag ha. har jag redan köpta allt jag behöver, finns det ju ientligen ingen anleding till att ha en massa pengr liggandes. men om jag inte har en viss summs pengar på kntot hela tiden, kan inte riktigt förklara hur jag känner mig då, men jag går runt och oroar mig och mår iallmänhet inte bra alls, när jag tänker på det  alltså, vilket jag gör ganska ofta. ( tänker på pengar alltså )

en till sak som har med pengar att göra, som jag tycker är ganska kompisk, det är att våran resa kostade 12000 extra bara för att vi åker på sportlovet! helt sjukt. vi åker på lovet för att fredde och jag inte ska behöva ta ledigt.. så vi sa igår, att om jag inte får VG i matten ( det är mitt mål.. ) så är jag skyldig mamma och pappa 6000 spänn! tänker man så så kanske man pluggar ännu mer och ännu bättre, vad vet jag? asså, vi har inte bestämt det, men visst är det en bra tanke? eller bra och bra, men det är en tanke iaf!

nu ska jag käka ite frulle sen bär det av till kidsen! hej då! //H
visst är dom grymma! asläckra! vill ha, kanske kan flirta lite med pappa, haha. ne nu var jag dum. gillar inte sånt snack. men dom är snygga!!

Sitter i en bil och har ont i huvet

Publicerad 2009-10-29 12:24:30 i Allmänt

På väg till Vrigstad, men förts ska vi till resia och betala semestern. För vi ska till österrike, kan inte stava till orten... Hehe. Sen är det e4 söder ut som gäller! Till alla er som försöker nå mig på mobilen, glöm det! Eller jag ser meddelandet, men jag kan inte svara.... Vi skulle ientligen lämnat in den idag, men vi hitta inte alla papper. Får ta en riktig röj när vi kommer hem. Smsa fredde eller mamma om ni vill mig något. Vill inte lägga ut nummren här, så ni som har dom har dom och ni andra har dom inte. Så enkelt är det! Fredde har gratis internet på sin mobil, så jag kan Nog låna den och blogga lite. Det får framtiden utgöra, om jag gör det eller inte. Snart mår jag illa om jag fortsätter skriva, så hej på er gott folk! Ps. Funderar på att ta med egna skidor till alperna....

vilken dag det har varit! och än är den inte slut.. hehe

Publicerad 2009-10-28 19:46:35 i Allmänt

det känns som jag gjort en himla massa saker idag. men när man skriver ner det så käns det som att allt krymps, det ser inte så mkt ut för världen helt enkelt. så, är det nog tjatat om ingneting nu? ska jag kanske skriva lite om själva dagen nu? ne, jag orkar inte.


haha! gick ni på den lätte?! ;) det är helt sjuk vad kul humor jag har ibland. som idag när vi var och red. fredde och jag var med pau och red fjordingar. skulle Pinnen vara med i trav VM, jag looovar han skulle vinna, lätt! och eftersom han är så stor och kraftig så käns det som det går fortare än vad det gör. jag skrattade gott både en och två gånger, oj oj oj vad kul jag hade det! det som är så bra med dom hästarna, är att dom är så lugna. dom går bara där, det spelar ingen roll om det är världskrig pågång, no worries. och det är det som gör det så himla kul att rida dom, man behöver inte bry sig om man råkar komma emot någon av de andra pållarna. just därför kan man slappna av och skratta, och det behöver man göra varje dag tycker jag! om becca och jag skulle rida på tex. cinderella och stisse, två araber, då skulle jag inte få för mig att bara skumpa med och skratta. då är det rida som gäller.

familjen Kupfre, letterna, åkte hen idag. jag fick en badboll och en tvål av dom, jag la mig i badet med badbollen idag och nu luktar jag gott kan jag bara säga! hela jag luktar, hm, typ lavendel, god lavendel. orkade inte tvätta håret, gjorde det i morse, så vi får se hur det är imorrn. kanske måste tvätta det innan vi åker till Vrigstad. jag tycker det är lite jobbigt, det här med att tvätta hår. det jobbigaste är att det är blött så länge efteråt. flera timmar och så tar det tid att tvätta det med. tänka alla utan hår, vad kan det ta? 5 min för dom, om ens det, att duscha. skönt, man skulle ju få massa extra minuter över till annat, om att blogga! ;)

aiwa och edgars har en liten gård, eller lite mark, då dom odlar hallon. massor av hallon. dom säljer det mesta, men lite tar dom själva. Aiwa gör hallonsaft, den är JÄTTEGOD! smakar hur mkt hallon som helst, jättegott även med varmtvatten, istället för varmchoklad tex.

imorrn far vi till Vrigstad och det ska bli skönt. finns inte någon spec. anleding, bara skönt att komma bort lite. och så stannar vi på A6, shoppa shoppa shoppa. fast jag ska nog bara köpa idrottsskor. eller vi får se, men vi ska ju till sthl om en månad och då vill jag ha pengar! vet inte hur mkt jag kommer blogga medans vi är där, men troligtvis inte så mkt. vi får se.. nu ska jag äta något och gå igenom den vanliga raden av bloggar, kanske kolla in någon ny. pau tipsade om en, men kommer inte ihåg vad den heter.

benny har gjort sig illa. :'( eller rättare sagt, det är någon som har kommit in och som ska ut. det känns som en liten böld eller liknande och det kommer var och blod när man klämmer på den. fast det är nog bäst att låta det läka av sig självt. katter har ju bra läkkött har jag hört. om inte annars, så får vi väl åka in och snitta upp bölden och plocka ut vad som nu befinner sig därinne. vätskan stinker vill jag bara säga! jag fatta inte, såg inte, att det kom ut vätska, det var genomskinligt, men sedan skulle jag väl peta mig i näsan eller nåt, då kände jag lukten, och FY!!! nu ska jag inte skriva mer godnatt!!//H

bara jag inte tvingas hålla kätfen

Publicerad 2009-10-27 23:13:01 i Allmänt

jag har faktiskt en sak att säga idag. vi har ju några kompisar på besök från lettland, deras son spelar hockey och dom undrar om han kan komma till sverige och träna/plugga. man kan tro att dom pressar sina ungar och man kan kanske tycka lite synd om barnen som måste prestera mer än tex svenska ungdommar. men det är ju dom som kommer attt lyckas i världen! vi i sverige kommer inte bli någonting. undersköterskor och vaktmästare. inte proffs hockeyspelare eller företagsledare med miljoner i lön. jag säger inte att man ska pressa sina ungar till max, men många ungdommar i sverige försöker ju inte ens känns det som. titta bara på hur många som tvingas gå IV. jag blir arg när folk förstör deras chanser. låter nog lite dumt inser jag, men jag blir arg för att för varje tonåring som slösar bort tre år av dyr utbildning. tänk så tacksamma u-länderna skulle bli om dom fick komma och plugga här. tänk så bra det vore om man kunde byta plats på en unge i sverige som inte vill gå i skolan och en unge i tex. estland som vill studera, men som inte kan pga. pengar. det skulle ju i aförsig leda till att U-länderna inte utvecklas, eftersom man hela tiden ger dom personer utan ambitioner, som inte vill utvecklas. fast förr eller senare kommer man nog till insikt i sitt liv och ser att man faktiskt vill göra något, men då kanske det är försent. speciellt nu när dom ska ta bort komvux, eller ska dom det förresten? syon snacka något om det.. eller så var det så attt man inte kunde läsa upp sina betyg på komvux, så var det! aja, då har man sumpat sina chanser kan man säga. jag säger inte att det är kört då, men då ångrar man sig nog en hel del, att man inte tog vara på tiden i skolan på ett bättre sätt. det är bara en tanke... fast jag tycker himla synd om folk som är trötta på skolan redan när dom börjar 7:an. jag menar, kom igen! du ska gå minst tre år till, men för att slippa leva på sos de närmsta åren behöver du plugga minst tre år till. men jag tror det blir lättare att gå på gymnasiet, där får man ju göra det man tycker om att göra. eller nåt åt det hållet.
ps. imorrn ska vi till pau och rida på förmiddan=KUL! rida fjordingar, kanske kommer en bild eller två ;) natti nattis//H

lång dag måste jag säga

Publicerad 2009-10-27 10:29:18 i Allmänt

vi var ju på ridskolan idag, kommer inte ihåg hennes namn, men hon red och berättade hur hon jobbar sina hästar och så. hon red grand prix, B-truppen, det betyder att hon är duktig. :) jag måste erkänna att jag skulle vilja ha en häst, tänk att kunna rida när man vill, känna hur nära man kommer hästen och allt annat underbart. klart, det finns ju baksidor med allt, men det är ju det goda som man kommer ihåg och tar med sig. jag som alltid har sagt att jag inte villa ha egen häst, jag börjar tänka om. visst är det en hel del som ska skötas och hästen finns ju där alla dagar om året, inte bara när man vill. fast vi skulle ju kunna göra en deal med susanne, hon kan hjäpa oss så kan vi hjälpa henne. och sen har vi ju faktiskt folk här på gården jämt och ständigt som skulle kunna slänga till hästen lite käk och släppa ut den i hagen. det skulle väl funka? bra, bara ett problem kvar, om jag skaffar häst måste jag bo hemma på gymnasiet, såvida jag inte går naturbruk och tar med hästen. och jag kommer inte ha tid över om man säger så. hinner jag både ha häst, spela fotboll, träffa kompisar, sköta skolan? hinner jag det? på ridlägret i sommras undrade Ingela ( en av tjejernas mamma, känner henne en del ) hon frågade om det var dags att köpa häst nu då, hon syftade på hästen jag lånade där på danbyholm. nja, jag hinner inte sa jag, tyvär. skaffar man häst så får man tid, sa hon. ja, så är det, det fattar jag med, men jag vill göra allt annat kul oxå, inte bara rida och det är så det kommer bli.
nångång i livet kan man väl kanske ha häst, nu är det för sent, är redan uppe i livet med massa fritidssysselsättingar. skulle vi haft häst från början skulle det väl inte va några problem, då hade jag aldrig börjat spela fotboll och så.
ok, då vet jag att en häst och en lamborghini ska jag ha, någon gång i livet. så är det bara. punkt.

här skulle det va en bild på mig och hästen jag hade på lägret, men det krånglar så jag hoppar bilden

inser att ordet söndagsångest inte existerade idag.

Publicerad 2009-10-25 21:14:46 i Allmänt

jag har haft fullt upp! först stallet, sen kratta löv, sen lite grismotning, städaning och nu sitter jag här med en urdrucken kopp te och inser att jag inte är färdigstädad än. ojojoj, när tar det slut asså.

det var kul i stallet idag. det var km i dressyr så det var en del folk där, alltid lite jobbigt när man ska mocka, släppa ut och ni att ha folk som springer omkring som yra höns och är i allmänhet bara ivägen. men det gick bra idag, allt är ju realtivt men.. viktor var där, hans häst gillade inte att stå i transport om man säger så. man hoppades på att handbromsen var i, det lät ( och såg ut ) som att pållen skulle ta sig ut för egen masik när som helst. när vi satt i cafeterian och käka frulle snacka vi lite om globen och jag kan knappt bärga mig! bara en månad kvar nu. ska bli såååååååååååå kul!! längtar. och så snacka vi om vemdalen oxå, pau sa att det är inte säkert att oskar och jesper ska med. :( klart dom ska säger jag bara! skärping killar!

imorrn kommer ajva, raimod och en av deras söner, kommer inte ihåg hans namn, eller jo, christoffs heter han! lika gammal som jag, till er som undra. dom kommer hit, inte en susning om vad vi ska hitte på, men något kul blir det väl. ska även ta sista gardacil sprutan imorrn, längtar lite. jag VILL spruta själv, men det är nog inte ens idé att fråga.. och på kvällen ska vi på nån dressyr jox på vårnäs.

igår blev det bowling ( har jag redan skrivit detta? ) med jossan och johanna. KUL! jag är faktiskt inte så dålig på bowling, fast johanna är bättre! det ser inte alls ut som om han tar i, jag vet att man bara ska låta klotet rulla och bla bla bla, men johannan går bara fram helt lugnt och stilla, sen släpper hon klotet lite försiktikt och sen blir det strike! impad, måste jag säga.

ska nog gå och städa lite till, men först en bild!


            nattis//H

jag har hela världen till mitt förfogande.

Publicerad 2009-10-24 17:19:42 i Allmänt

visst är det en underbar mening? jag har hela världen till mitt förfogande. jag kommer inte ihåg om jag har hört det någonstans, men tills jag får reda på vart ifrån det kommer, så tänker jag säga att jag kom på det. det kan ju faktiskt va jag som har sagt det.

igår var det en mkt kul dag. utklädingsdag för att va exakt. johanna och jag var gymping-instruktörer. alla ni som levde på 80-talet vet varför jag skrev gymping.. ni andra får fråga någon som levde då..
vi var ASLÄCKRA!! snyggare än de flesta! haha, bild kommer nog, johanna tog en massa kort. jag hade bara mobilen med och det vet ju alla hur fruktansvärt bra bilder det blir med en mobil. men jag ska till bruden i kväll, kommer kanske hem med biler då. vi ska spela bowling och kolla på filip och fredrik. imorrn är det stalljour, halv åtta, kan tyckas tidigt, men ska man till stallet är ingen tid för tidig. nu ska jag konversera med mor min om hur vida hon vill skjutsa mig eller om jag glatt får ta moppen.. det lutar åt skjuts.. tijng tjing! //H


kanske inte bästa bilden, men det andra alternativet var johanna med på, och hon vill nog inte att den bilden ska publiceras. hehe,

ÄNTLIGEN!!

Publicerad 2009-10-24 16:32:08 i Allmänt

nu är internetet fixat. vi har uppgraderat eller vad det heter, så nu går det snabbare att göra allt, i princip. vilket fall, så var man tvungen att ringa till kundtjänsten och fråga efter några inställningar. nu är det gjort! vuxen poäng där va ;) man tror ( eller jag gör ) att folket som jobbar med att svara i telefon, att dom ska va lite snobbiga, eller så. ni fattar? grejen är ju att dom inte är det! dom är ju hur trevliga som hälst! även fast jag råkade säga att pappa var född 92. han frågade om det ar mitt personnummer, ne pappas sa jag glad i hågen. ( tänkte inte på att jag sa fel.. ) är din pappa född -92? frågade han sen. hehe.. kanske inte ändå. 

 

hm, undra om det är gott att laga blodpudding av hästblod.

Publicerad 2009-10-20 21:59:29 i Allmänt

kanske är värt ett försök! jag har en häst som ställer upp.
fattar ni att det inte gick bra att rida? det söööööööööööööööööööööööööööög, benhårt!
jag hade pinnen, blev skitglad. gick sper förre gången jag hade honom, var länge sen men ändå. så jag räknade med att det skulle gå ungefär samma idag. icke sa nicke! han höll på med skallen hela tiden, upp och ner, ner och upp. jag var inte glad. inte alls. så fort man tar i tyglarna så säger det TJOFF och så tappar man allt som man någonsin har börjat på. så kan man ju tänka att man inte ska tänka på att huvet går som en fucking jojo på honom, men när det leder till att han tappar takten, tänker på annat och så, då är det helt enkelt inte så lätt att tänka bort det. Malin red i våran grupp idag. vad heter hon? Eklöf? aja, med sin häst, det såg ju hur bra ut som helst. eller allt gick inte jättebra jämt, men nästan. och hon är så snygg, lång, smal, eller inte så smal, mer jäkligt snygg! och ni som har sett henne vet vad jag snackar om, jag har inte ens nämnt hennes behind! jag svimmar nästan, ne ok, det gör jag inte, men hon ser bra ut. och så har hon bästa hyn, super söt hela hon, skulle lätt äta henne om hon var en bakelse! då kom jag iaf. på att jag skulle oxå vilja ha egen häst. en som ida, eller lite högre men i det stora hela en som ida. ( hästen jag red på lägert ) eller helst av allt skulle jag vilja bo på en hästgård, typ som frida. ha hästan runt sig hela tiden. man kanske tror att man skulle bli trött på hästar, fast jag tror faktiskt inte att jag skulle tröttna. tänk att få utvecklas hela tiden, att få känna att man faktiskt kan något och är bra på det. det skulle va grejer det...
tillråga på allt så spelade dom jag får lixom ingen ordning, på radion när vi åkte hem. bägaren som det redan droppade lite ur, det bliv ju västa översvämningen! jag får faktiskt ingen ordning på mitt liv, jag vet inget om gymnasieskolor, har inte koll på betygen för fem öre, träningen flyger all världens väg och jag har ingen ork att ta mig ur denna skit. så är det, det är inget jag vill, men jag försöker ta tag i saker, tex skolan, jag försöker få lite ordning på min ekonomi, men det är inte så lätt! nej, det är inte det och jag tycker att det mesta är jobbigt just nu, jag grina tillochmed på matten för att jag inte fattar. jag känner mig totalt blåst! jag vill ha sommarlov så man kan starta om på

visst är det bara underbart när man kan skratta åt hela skiten, Eller livet menar jag

Publicerad 2009-10-20 21:40:30 i Allmänt

igår var det tekväll. det är alltid lika uppskattat. jag åkte moppe och frös inte ett dugg! det var ganska skönt faktiskt, brukar känna mig stressad och arg för att moppen är klen som en bäbis, men igår var det nästan lite terapeftiskt att sitta där i termobyxor och pappas jacka. haha, han frågade om jag inte har någon egen vinterjacka, woops, kanske lånar hans för mkt. aja, han säger att det inte gör något, och så länge det är så så bryr jag mig inte. det är fett skööönt att ha hans kläder, skulle nog kunna leva med hans garderob. inga problem.

idag är det ridning, jag längar. i dag ska vi få nya hästar, alltid lika kul! och bara man inte får flippan så är det lugnt, henne skulle jag njuta av om jag åt henne. fattar inte varför dom köpte henne, fast åandra sidan fattar jag varför ingen vill köpa henne. det dummaste av allt är ju att dom inte har hakkamor på henne, det gör verkligen skillnad. till det bättre asså, ja det kan knappast bli sämre så..

nu ska jag hjälpa mamma fixa fram lite käk.

hehe. ps. idag serverade jag min första cheesburger på caféworld. ;) skulle internet va snabbare skulle jag ba

nu har mamma tröttnat på att bli runtvisad.. så hon plockar ut diskmaskinen istället

Publicerad 2009-10-18 20:03:56 i Allmänt

på tal om diskmaskiner. igår snabb kollade jag på postkodlotteriet eller var det nu heter, då var den en mormor som vann 11 miljoner. då frågade dom hennes barnbarn som var ca 15 år vad han tyckte dom skulle göra med pengarna. köpa en diskmaskin, var hans svar. lite komiskt så där.

både idag och igår har det varit fullrulle kan man säga. igår hjälpte jag pappa i stallet på morgonen, sedan plöjde vi! ( återkommer om det.. ) sedan åkte mamma och jag till duve, där var det sm i dans. värsta coolt!
tillbaka till plöjandet: det var kul! jo, faktiskt. kan man inte tro, huska runt i en traktor, men det är lite mer än bara så kan jag meddela. man ska hålla koll så inte bladen går för djupt, man ska styra, vilket inte är helt lätt! ( det går inte så bra att låta GPS:en köra när man plogar, orkar inte berätta varför. sen ska plogen upp och ner i rätta ögonblicket. lite småplilligt, det där. jag inser att det låter väldigt inte coolt, men vad ska jag säga? så är jag! :)
på sm:et kom vi just när dom dansade sista danserna, men det gjorde inget, för ojojoj vad kul det var att titta på alla. det var helt sjukt hur dom ser ut, klänningar som trotsade det mesta, smink som jag omöjligt skulle kunna bära ( jag skulle se otroligt trött ut. mina ögonlock skulle inte orka med ) håruppsättningar som oxå trotsade mr newton. helt sjukt! fast väldigt ballt att titta på. skulle jag gärna göra om! :) jag såg hon tanten i let's dance, hon med ljust hår i juryn och Durmat Klemenjör, så uttalas det ialf. det ni!

idag var det km. det var KUL! lite jobbigt när man ska dela häst med någon, alla virrar runt och ingen vet ientligen inte någon alls men på någon konstigt sätt lyckas alla göra någorlund rätt och ha så kul som möjligt.
jag hade omega, han lystande nästan inget alls på hörger! helt sjukt. det spelade ingen roll vad jag gjorde, han ignorerade det, inte totalt för jag lyckades ju vända till höger med, men det var jobbigt. nu till min runda: han var väldigt het, fast det var bara kul! :) fel galopp några gånger, lyckades inte ändra varenda, men nästan. allt gick bra, tills jag kom till mål. det var meningen att om man har kommit runt utan fel, då ska man hoppa omhoppningen direkt, men jag trodde vi rev på första, så jag struntade i omhoppningen. jag la en volt, all banpersonal kollade lite konstigt på mig, sedan sa lotta någon ( hon jag var på ridläger hos, hon var inne på banan. ) hon sa något som jag inte hörde, så jag frågade om jag skulle göra omhoppnignen med. ja, det skulle jag tydligen. så vi gjorde den. jag visste ju att jag inte skulle klara, eftersom man inte får göra någon volt, så jag gav väl inte 100% på de sista. himla synd att jag inte visste, då skulle jag kanske kunnat placera mig. om inte becca skulle varit med och jag skulle gjort rätt, skulle jag defenetivt placerat mig. men så kan det gå. ( becca kom 2:a. GARTTIS! hon fick en VRF tröja. ) 
vi stannade kvar och kollade klart på hela tävlingen, det var kul. både viktor, daniel och frida var där, så det var kul att ses. även om jag bara sa hej, men endå! ( viktor är instruktör, danne var med på ridlägret, fida med. lotta som var på banan, är fidas mamma. hänger ni med? ;)  ebba lindgren var oxå där, hon är så söt! och hon verkar så jordnära fast hon bara går i 6:an. det är hon och hennes hästar. jag menar inte att hon inte har några vänner, inte alls! men vissa tjejer i den åldern har ju en tendens att ha lite för höga tankar om sig själva, om man får uttrycka sig så. men inte ebba, gillar det skarp! :) 

dagen är ju inte slut än, men man kan säga att den slutade med poolstädning. nu är den ren och fin inför kommande skridskosesong! ;) fatta ballt om man kan ha lamoprna tända på vintern. 

jo,  just det. en sak till som var sista tuchen för vintern, pappa och jag tog sista rundan med den blå vetten. pappa säger att han motionerar den blåe. ja, något ska ju motioneras, även om det skulle va bättre att motionera pappa.. men man kan ju inte få allt här i världen! 

nu ska jag duscha, fast jag skulle gärna låta bli. orkar inte. men det är för mina medmänniskorns skull. var tacksamma! sov sött! //H 

mat-nicklas är allergisk för banan

Publicerad 2009-10-18 19:25:21 i Allmänt

här sitter jag i våran super sköna, ursuttna, gammla soffa och lyssnar på lasse kronér. han är gäst hos mat nicklas. nu ska han rosta pumpa, är det det enda man kan göra med en pumpa eller? tycker att alla som tillagar pumpa rostar den med lite salt, typ. vi gjorde pumpa paj en gång. om jag minna rätt så var den skitgod!

annars då? jo vars, idag har varit en kul och hyfsat bra dag. eller det har väl inte hänt någe spec. förutom när vi skulle in till tekniken. albin stod vid ing-marie ( lärare ) hon sa att han luktade rök, ciggrök. istället för att mörka det som alla andra brukar göra, då vräker han ur sig att han bara tog ett bloss och att han hade nickokick. bra tänkt albin, bra tänkt! haha fast det var kul när han bad henne om att hon inte skulle ring hem, haha. xD

hallå världen!

Publicerad 2009-10-14 18:24:52 i Allmänt

jag dansar ju på onsdagar, vi ÄGER! just nu kör vi på en dans som bounce har komponerat ihop. vi kollar, härmar, ändrar och sen i slutet blir allt så där underbart fins som man inte kan slutat tycka om. och det är såå kul! när man känner att man inte behöver tänka så mkt på räkningen, stegen och sånt, att man bara gör. då är det nice att dansa. vi ska göra en film är tanken.. i början sitter vi på stolar och bara gör några enkla ( men gymma! ) steg, eller rörelser kan man säga. sedan är det fullt ös medvetslös som gäller! för då börjar vi med Bounce- dansen, med MJ i bakgrunden, beat it. ni längat tills ni får se den! xD

igår var jag på linden, gymnasieskola. det var KUL! vi gör ett arbete i skolan, som vi sedan ska presentera på ett föräldramöte. vi blev runtvisade på skolan, några lärare gick igenom de olika programmen och så tog vi masa kort och spanade in alla ''snygga'' killar. fast det gick snabbt.. nedå, man kan inte rå för hur man ser ut, bara man är nöjd själv så är jag glad. fast ibland undrar jag om hur folk tänker när dom klär på sig på mornarna. inte för att jag orkar bry mig alla veckans dagar, tycker för övrigt att hela ideén med ideal är överskattad. jag bryr mig inte om någon inte tycker om mina kläder o så, men jag vet att det finns folk som bryr sig. dom behöver en rejäl nypa självförtroende. tänk vad alla skulle må bra då! fast jag tycker det är något fel i huvet  på en om man tycker det är snyggt med en meter fett runt kroppen. visst, man kan va lite småfet, fine! jag bryr mig inte. men orkar man inte ens gå en promenad, då anser jag att det är fel på en. det är ju sjukligt!

idag när jag kom hem sov jag ett par timmar. skönt, tänkte att om jag tar en power nap nu så pluggar jag sen. det blev ingen power nap, men nu kan jag både se sverige- albanien och grace anatomy. ^^
nu väntar jag på pappa, han får hjälpa mig med matten. visst är jag snäll, jag planerar inte bara min, utan mina föräldrars tid oxå. visst är jag den perfekta ungen!? ne, jag är inte så krävande, på allvar. men han får allt hjälpa mig med matten, det är man skyldig om man skaffar ungar.

  hej då! och så håller vi tummarna för att malta vinner! it ain't over until i's over! //h
 
ps. bakade kaka igår, choklad med nötter= GOTT!! ;-) ds

ett måste

Publicerad 2009-10-12 23:06:02 i Allmänt

måste bara säga en sak. eller bevisa att bam Margeda eller vad han nu heter, faktiskt kan va riktigt snäll. det ÄR sant! kollade nyss på ett avsnitt där han tog sina föräldrar på en resa genom europa, dom skulle fira sin 29:de bröllposdag tror jag. det var meningen att bam och hans polare skulle fixa middagen. så för varje land dom besökte tog dom med en delikatess, dom gick tillochmed i 4 timmar för att hämta alpsnö till dricka för att det skule va typ helande. sen när dom var i venedig så hade dom fixat det, allt var verkligen super fint! sen förstörde vito allt! han började med att stressa ape, sedan skulle han gå och hämta spagetthi, sedan, innan folk var klara med förrätten, tog han pastan med händerna och slängde den överallt. that fu*ker säger jag bara. allt var å fint, sen kommer den klumpen och förstör ALLT! bam fixade det till slut. han hyrde en hel resturang och kedjade fast vito vid en kaj. bra gjort säger jag bara. detta är ju ett bevis, han är snäll, på allvar.

        puss&gonatt//H

äntligen! det tog tid med bloggen idag.

Publicerad 2009-10-12 22:48:42 i Allmänt

nu har jag sett dom små liven. famlijen gustafssons lilla kattfamilj, dom var söta. fruktansvärt söta. tror inte mamma ska få se dom tills dom är vuxna, annars är hon fast. det är helt sjuk, hon gullar och går upp i falsett, inte någon mening bara, nej då! gära en så där 10-15 minuter. eller jag kanske ska låta henne kika lite ändå, för är hon fast så vill hon ha en. och det vill jag med. fast lilla benny då, vad gör vi med honom?

kom nyss hem från tekvällen, alltid lyckat! även om styrkan krympte lite ikväll, amanda och jag. har tagit lite bilder, får se om ni får kika. ;)
imorrn är det Linden gumnasiet som gäller, förmiddagen iaf. tyvärr har har vi glömt både kamera och frågor. det får vi se till o fixa, jag har redan gjort det! eller jag har fixat kameran, kommer nästan ihåg alla frågor. det lär bli bra, eller rättare sagt: det kommer att gå bra.

nu ska jag duscha, eller först ska jag kolla bloggar och tv. //H

ps. jag har inte blivit ett dugg säkrare på gymnasieval. SUCK! men jag vill åka på språkresa! ds 
det här är årets upplaga av skolfoto. vad tycks? det ser ut som mitt huvud är runt... spooki

go kväll

Publicerad 2009-10-11 22:08:38 i Allmänt

lagerbäck avgår! hör ni änglakörerna sjunga? lyssna till hela svenska folkets jubel! ok, lite o ta i kanske fast jag har inget emot det om vi säger så. jag vet inte så mkt om vad han har åstakommit för svensk fotboll genom tiderna, men på senare år så har han väl knappast tillfört mkt? alla på tv säger att han har betytt jättemkt och varit jättebra för typ allt och alla, men man ska sluta med flaggan i topp! 
henke slutar oxå, det kan man förstå. fast det är ju otroligt att han ändå har klarat sig så pass många år skadefri. senaste tiden är inte inräknad. han har väl haft problem med knäna om jag inte minns fel. aja, han passar nog bättre i allsvenskan, fast om han inte skulle vart offside igår så.. ja. jag vill bara säga det att jag såg inte matchen, jag har bara kollat sporten och snackat med mor min. 

jag har fått en brochyr från STS. om studieresor. först så kolla jag lite slött i den bara, men nu hittade jag den när jag röjde bänken och jag måste erkänna att jag blev lite småkåt på idén. är det någon som vill förja med till sydafrika? eller Australien? usa? malta? det finns massa att välja bland. med språklektioner, med ridning, vindsurfing,  U name it! någon som hakar? ;)

jarre sa

Publicerad 2009-10-11 14:56:04 i Allmänt

imorse frågde jarre vad grejen va med gulmjölk. det är puttelite fett i och smakar vatten sa jag. jaha, vaddå kommer den från kalvarna? frågade hon sen. jag skrattade. om det kan va till någon hjälp så är hon från stockholm. //H

är det han som jobbar på bibblan? ulf lundell?

Publicerad 2009-10-08 21:16:56 i Allmänt

ja, hur kan jag summera denna dagen då? hyfsat slö skoldag, enormt slö eftermiddag. i skolan började vi med spanska prov, 20 min. sedan blev det vagnsrace med flece filt, elevråd därpå, lite matte, lite svenska, so, tk. jag gillar att löda saker! det är skitkul! det som är så bra är att när man gör fel är det bara att värma lite och tjong! så suger man upp det med den finurliga mojängen tenn-sug. ha! fast jag gör inte så många fel, det ÄR sant. vilket fall, kul är det och jag vill inte vara klar med lödandet, tur för mig så är jag inte det. bra va? tja, ( observera att jag inte menar tja som i hej, utan mer som i hm, ja du.. fatta? ) sedan var vi tvugna att sitta av sista timmen i frallan. ja, jag ser det faktiskt som att sitta av något. visst var det skönt att bara slappa, ( bildläraren är sjuk. ) men kom igen! varför kunde vi nite fått åka hem? mona sa att dom som åker buss inte kommer hem ändå så det spelar ingen roll. men vi som tog oss samman i morse och åkte moppe, eller dom som bor på trevligt gång avstånd, kunde inte vi fått sluta? bussarna kunde väl sitta i frallan utan dom som åker moppe, eller är jag helt ute och cyklar?
när jag kom hem läste jag bitter fitta/ halv sov / kolla på dålig tv. det var nice, jag tror inte jag skulle orka med något annat idag. jo, visst skulle jag det! om jag skulle va med någon och hitta på något så skulle jag ju inte lägga mig ner och sova, men det skulle jag få äta upp i helgen. och det har jag inte tid med. på lördag är det sm rally och jag ska vi i stan vid typ 9, det tar hela långa dagen, sedan ska jag + andra sköningar basta hos beccas mormor som är bortrest och på söndag.. ja vad händer då? jag kommer nog hem på eftermiddagen, då ska jag städa och sen blit det nog ytterligare ett dåligt avsnitt av den gotländske kriminalaren. tror jag. imorrn är det no prov oxå och jag vet inte om jag kan det jag borde kunna, men det visar sig väl så småning om.

ja, nu har jag inget mer att skriva, eller där ljög jag, men det får räcka för denna gången, gonatt!//H

I was dancing the hole way home

Publicerad 2009-10-07 22:14:01 i Allmänt

på dansen är vi grupper och så ska vi göra en koreografi och sen kanske filma den. idag har vi kommit på våran grej, vi ska göra beat it dansen. michael jackson ni vet. det finns säkert en hel drös av koreografier till den, men vi har hittat en som kommer bli asläcker! ballt va?

nu ska jag skriva en sak som hon förmodligen kommer läsa, men jag bryr mig inte.
jag har en kompis som är otroligt begåvad, hon har lätt för att lära sig saker och hon är inte helt pantad från början heller så.. men hon slösar bort sin talang! hon pluggar inte på lektionerna, hon pratar. konstant. eller hon smsar en del oxå. det kan inte va helt lätt att vara lärare. säger man till en gång och eleverna inte lyssnar måste man ju ta i med hård hanskarna. och då börjar ungarna kalla läraren för massa konstiga saker. man får säkert höra hur dålig man är på att lära ut, att man skriker, att man har fula kläder och ser ut som en kossa. typ. det är ju helt sjukt, att vara högstadielärare är nog ett av dom mest utsatta yrkena. tänk er själva, hormonfyllda ungar som gör vad som helst för att passa in, som stör, som inte bryr sig, listan kan göras lååång. visst, man får ta lite eget ansvar när man går i nian, men när man inte gör det så får ju läraren skit för det. då är det lärarens fel att kidzen inte kan. jag ångrar mig, det värsta yrket är högstadielärare i usa, där kan man ju bli stämd för mindre än det mesta. tillbaka till var jag startade: slösa inte bort ett år, ett mkt viktigt år, av ditt liv på att smsa och snacka på lektionerna. ta vara på din talang, gör något av den. anne sa att det är nu det börjar bli tuffa och det börjar gå uppför, det är nu vi måste anstränga oss! jag låter nog inte som en 15 åring, men jag bryr mig inte. nu ska jag sova. //H

lingonsylt+ allt= GOTT

Publicerad 2009-10-07 21:46:42 i Allmänt

jag tror att man kan ha lingsonsylt på allt och det blir gott, jo jag tror faktiskt det. på macka, till potatis, till kött, på flingor, på korv med bröd, på hamburgare. har jag fått med allt nu tro? jaja, ni fattar grejen, det är gott och borde ätas mer. enligt mig. jag satt vid bordet och slöa lite efter maten, när jag såg att på syltburken att det stod typ ''svenskt teaditionellt recept.'' då blev jag lite arg och tänkte att jo tjena! dom hade säkert surhetsreglerandemedel, komserveringsmedel och allt vad som nu stoppas i burkarna. sen blev jag värsta glad när det bara var lingon, socker och pektin i. nu börjar tv:n igen. återkomer..

måste bara

Publicerad 2009-10-06 16:23:28 i Allmänt

jag vill se michael jackson filmen!
det var inte det jag skulle blogga om..
 när folk lägger ut dagens outfit så äa ju allt på tip top, man vill ju visa sin bästa sida lixom. så där för..:
       idag hade jag pappas skidjacka, typ xxxxL.
                            mjukisbrallor, vita långkalsonger med stjärnor.
                             pappas ronnie petersson t-shirt. det är en svart reklam tröja, typ.
                              en blommig flice, när jag åkte moppe
                               milan FC halsduk, rosa, röd och vit
                               vita sneackers och utan smink. så såg jag ut idag och det stör mig inte alls!
ville bara säga att det spelar ingen roll vilka kläder man har, hur håret ser ut osv, så vida man inte vill och orkar klä upp sig varje dag. det är ju upp till en själv, men jag sover hällre en kvart längre än att fixa kläderna och make upen. iallafall fyra dagar i veckan. //H 

tittar på surreal life, man kan göra tv om ALLT!

Publicerad 2009-10-06 16:08:05 i Allmänt

                        idag ska jag rida, och det ska bli sååå kul! markarbete med freja.
för att alla ska förstå min blogg, med alla ord och så har jag gjort en liten ordlista inom häst-bubblan. 
                                                   
            dressyr : motsatsen till hoppning
            markarbete : man har dressyr med lite småhinder och så
            hoppning : man hoppar över hinder, rätt och slätt
            hakkamor : istället för ett bett, har dom tex vargtänder så gör det ont om man knör in en metallbit i käften, hakken sitter runt om nosen. 
            bett : metallen man kör in i munnen på hästen. som en pinne, kan se lite olika ut.
           vargtänder : som våra visdomständer kan man säga, som små alptoppar längst bak i munnen, där bettet ligger.
           benskydd : skydd man sätter längst ner på benet, vid knölen, ovan för hoven. om hästens hovar peker utåt istället för rakt fram kan det va bra att ha skydd annars slår hästen ihop benen när den går, inte bra. 
är det något som fattas kan ni ju alltid höra av er! 

nu kommer benny och vill kela. på tal om katter, jag tror flora spricker snart. det ser ut som hon är jättefet när hon sitter ner. ganksa komiskt faktiskt. 
tekvällen var super! jag gillar våra måndagar. fast jag har alltid en förmåga att äta så jag storknar, först på lunchen direkt efter har vi hk. det är ju som gjort för att bli smällfet! på tal om det så har jag kommit på att nu när fotbollen har ett litet upphåll, då kan jag ju passa på att gymma lite! man kan ju köpa ett månadskort. i mina öron låter det som en bra idé. så känner jag ju om jag saknar fotbollen oxå, det är ju bra. 
jag har börjat läsa bitter fittan. har inte hunnit så långt än, men so far so good som dom säger over there. don't u just love svengelska? xD
    nu ska jag facebooka och läsa bloggar. //H
ps. är det någon som har tips på hur man kan fixa snabba cash? förresten, den boken vill jag läsa! ds             

jag är den bästa på att vara mig. slå det om du kan ! HA!

Publicerad 2009-10-03 21:27:17 i Allmänt

kan inte hjälpa det, men jag vill ha plus.
jag vill bara ge mig ut och dansa, dansa hela natten, mina ben skulle skaka, mina ögon skulle slockna, men jag skulle dansa. har man energi så måsta man ju stoppa den någonstans. varför inte på dansbanan. eller det behöver inte va på någon bana, jag kan dansa överallt. överallt! på tak, på golv, i lera, på vägar, i stolar, på bord, i klassrum, ensam i mitt rum när ingen ser på. ni ska se mig, jag är kiiingen skulle arivd sagt. jag ÄGER! fy sjuttan vad bra jag är! eftersom jag inte vill svära så får jag använda ordet sjutton. men sånt här borde man säga till sig själv varje dag. jag äger. så är det bara. puss och hej! //H
jag vill ha PULS

lördagkväll och jag sitter hem och bakar bullar

Publicerad 2009-10-03 20:23:51 i Allmänt

japp, mor och jag passade på att baka lite bullar på eftermiddagen. är det kanelbullensdag så är det!

filmen igår var bra, nu väntar jag bara på trean. hm, vet inte vad den heter, men är säker på att den är minst lika bra som el primer och le segundo som det så fint heter på spanska. oj, där överträffade jag mig själv!
när vi kom hem från bion var jag lite så där små hungrig som man kan va ibland, eller för det mesta hela tiden men ändå!;) ville inte ha macka, orka inte mer ostkaka, te passa inte heller. makaroner och puler bearneis satt som en smäck!

idag var mamma och jag på skördemarknade på lantan. så mkt skördegerjer var det inte, men jag gick därifrån med en kavaj rikare! inte en såndär -vänta måste bara säga innan jag glämmer, rickad på tv4 sa just ´´ ta det lungt med alcogelen ilväll så ser vi nästa vecka! ´´ hahahaha. - aja, inte en sändär svart, lång. den är typ brun, grå, lite så där söt, passade mig bra. 100 spänn, kan det bli bättre?

nu är det körslaget och jag hejar på caroline af ugglas. jag vet, jag har inte hört någe än, men hon är så härlig! full av energi och omöjlig att stoppa! hur underbart som helst. :) eller kanske roger, han bor ju här. fast inte har jag sett honom nångång, ä han är överskattad. eller så är han norrläning, inne i sig själv och ja ni vet. som han verkar va.

förlåt mina underbara för att jag inte var så glad när jag gick till bussen igår. men det var, ja jag säger det här, erat fel. fast om det är ok med er så behöver vi inte prata om det. ok? tror inte att eran helg förstörs för det där. 

nu ska jag titta! pussohej//H 
ps. hatar amy daimond, eller inte hatar, men jag gillar inte henne helt enket. hon är den barnsligast 17 åring jag vet! åh, vad jag inte orkar va arg nu. puss och hej//H 
jag kan inte lägga upp bilder. jo, det ÄR sant. suck vad jag gillar teknik.

 

bio

Publicerad 2009-10-02 17:16:28 i Allmänt

snart ska vi iväg till k-holm där blir det bio med mor och far. flickan som lekte med elden. ska bli kul, jag gillar att gå på bio. känns speciellt att gå in i den mörka salongen och sätta sig i sköna, ganska ialf. fotöljer, sjunka ner lite och bara njuta. det är en nice känsla.
ska bara käka och get dressed, sen är we off!
på söndag är det match, kom och kolla. 15.00 på IP! jag ska spela, kan inte garantera något finlir, men överlev! ;)
tjing tjing//H

då gör vi ett nytt försök

Publicerad 2009-10-01 16:40:44 i Allmänt

hej alla underbara läsare!
idag har det varit en helt vanlig torsdag, japp. men om jag skriver om gårdagen så bli det lie mer att fylla ut med! ;) amanda, tove, julia och moi var hos den förstnämnda skönheten och bakade bullar. smaskar på dom nu, bra är bara förnamnet! vi bakade bullar och flora bara växte och växte, herre gud vad tjock hon är, helt sjukt. man tror hon ska spricka vilken sekund som helst. åhh, kan ni tänka er små söta ungar, pipande, sugande, flffiga under! helt sjukt vad ett ljud kan göra för en person, ett pip från en nykläckt kattunge, bullret från dragstripen, toner, u name it. måste snart börja fixa käk. sen ska jag på träning. skönt, behövs efter ett bullbak. så jag har lite småbråttom.
haha, träffa jocchins ( stavnig?) utanför ica, han fråga om jag skulle fixa snus nu. haha, intern, jag veeet, men kul för dom som fatta. typ pau, han och jag, men ändå. ;) asså jag snusar inte! det får ni inte tro, för det gör jag inte. bara tanken på att ha något som fräter sönder läppen gör mig illa till mods. 
nu luktar det som att ostkakan är klart, yes, jag är nog en första tonåringen som gör ostkaka sen steråldern. men varför inte, det är ju gott! och super enkelt att göra dessutom.

    nu ska jag laga mat, är redan sen tjinh tjinh//H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela