J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

94 hade jag ett fast jobb

Publicerad 2010-04-29 17:17:08 i Allmänt

Jag måste nog erkänna att jag gillar 90-talet ändå.
Till alla er jag sagt att jag inte gillar 90talets kläder, glöm det! Jag gillar fortfarande inte magtröjan och brunt läppstift klarat jag mig bra utan, men det andra är nog inte så tokigt.
Jag har ganska dålig koll på vad som är 90 tal om jag ska vara ärlig, men allt är nog inte så fult som jag påstått.

//H

cut of all the ropes and let me fall

Publicerad 2010-04-29 17:11:54 i Allmänt

Toklyssnar på skinny love med bon iver. Bra text, bra röst, bra melodi, helt enkelt en bra låt.

Idag har vi fått reda på rollerna till vårens musikal. Monica heter jag och är gift med Gunnar, om jag minns rätt, vi köper ett hotell som det spökar i.
Therese berättade själva storyn och det här kommer bli kul, det kan jag lova!

Imorrn far jag till Gustafsvik med nästan alla andra nior på skolan. Det ska nog bli kul. Eller rättare sagt så blir det vad man gör det till och jag vill ha kul så...!

//H

Paul Simon

Publicerad 2010-04-28 22:10:33 i Allmänt

A man walks down the street,
He says, Why am I soft in the middle now?
Why am I soft in the middle?
The rest of my life is so hard!
//H

jag vill inte gå i skolan, jag vill åka till Makedonien och dansa!

Publicerad 2010-04-28 21:47:21 i Allmänt

När vi åkte från Jhon Bauers parkeringen körde vi förbi en golf med görrballa fäljar. Mamma sa att jag ska bli bilmekaniker.

Jag kan inte säga vad, men jag hade hoppast lite mer på skolan, när vi kom hem sa mamma att jag skulle gå enegi på Linden.

Pappa tycker jag helst av allt ska bli elektriker, men tycker energi låter bra.

Mamma sa att jag skulle bli förskollärare när jag smsade Moster Mona om barnvakts-jobb.
Jag sa att det finns inte förskollärare med Gallardos.

Jag tycker jag kan få en miljon och göra vad jag vill.
Jag skulle åka till Afrika och Paris. Jag skulle kolla runt i världen, se vad som passade bäst och sedan köra på det, som passade bäst alltså.
Jag vet inte vad jag ska välja, jag har bara gått i skolan i hela mitt liv! Jag vet inte vad jag vill, hur skulle jag kunna veta det?! Har jag någonsin fått reda på vad en polis gör när den inte är med i Wallander och skjuter rånare?

Jag kanske ska bli deodoranttillverkare. Eller mattknytare. Varför inte cirkusartist?

Eller säng provare. Nu ska jag tänka, det ska vara klart på fredag. F*N. //HNorpan

Publicerad 2010-04-28 21:33:43 i AllmäntKavaj och t-shirt klänning från Monkitvå par shorts och en randig tröja.
Jag visade pappa kläderna när jag kom hem. Shortsen med rutor mot svart botten är i streschtyg så dom är rätt små. Jag höll upp dom innan jag tog på mig dom, när jag hade dom på mig sa kära far '' Ja, dom töjde sig.'' Mamma och jag skrattade, han är nog en finkänsligaste människan jag vet!
Jag tog på mig den randiga tröjan, den är rätt stor i modellen. ''Pyjamaströja?'' undra han.

Fast han är bäst ändå!


Ny klänning och googles. ''åh, sånna som pappa hade'' sa pappa. Fast det tar jag som en komplemang, han hade rätt snygga kläder.
Fatta najjs, lite tuperad bakåtliggande lugg och dom där brillerna i Lisa. Vajert värre!

Jag vet att kvalitén lyser med sig frånvaro, men jg har önskat mig en kamera i f-dagspresent. Jag vet inte vart Freddes håller hus och systemen är fortfarande skrivskyddad.

Jag fick inte med några snygga skor hem, men annars är jag rätt nöjd. Ju mer jag tittar på kavajen desto mer förälskad blir jag!

//H

så kan det gå

Publicerad 2010-04-28 20:53:58 i Allmänt

Vi satt och väntade på nån som skulle visa oss runt, brandlarmet går, alla ungar springer ut. Vi sitter kvar en stund innan vi går ut och ger Gud fingret och bara undrar varför.
Killen kommer, Espen, en av de första grejerna han säger är: Ja, larmet har gått 15 gånger i år. Nån gång brände dom något i köket och en gång satte några eld på en soffa.'' WHAT!!!!???? För mig är det lika med, kom inte hit, men tack för en informationen!
//H

NT

Publicerad 2010-04-27 23:20:08 i Allmänt


Thinnertrasan tar mig till ett annat land
där jag kan vara en höghus baby
säga till tjejen att, maybe...
Så kan vi segla på molnen tillsammans
come on my darling
vi glömmer allt annat!

Det tåls att tänka på...
//H
Ja, tänk att kunna stutsa fram som en tygndlös dansare och bara flyta.

Brie och salami

Publicerad 2010-04-27 22:45:39 i Allmänt

Brie och salami är en sådan kombination jag skulle vilja tycka om, men inte gör. Synd. Det är inte så där mega gott iaf.

Jossan och jag taggar för morgondagen, vi har kollat skor på nätet. Det är KUL!

Det ska bli jättekl imorgon! Spana in framtiden ( eventuella framtiden iaf. ) och så är jag, tro det eller ej, men på shoppinghumör! Jag vill spendera pengar. Konstig kännsla, har inte riktigt vant mig... hehe

//J

..

Publicerad 2010-04-27 15:36:04 i Allmänt

Idag är mitt huvud fyllt med bly och jag skulle bara säga hej.

//H:

So come on now skinny love

Publicerad 2010-04-27 07:05:44 i Allmänt

Jag tog en funderare på om jag skulle ta bussen idag, jag vaknade och kom på att, nej det ska jag inte. Jag vill tycka om bussar, det är bra för miljön och heja komunisterna! ( visst är det moderaterna? Fast jag är nog inte vänster, om det nu är moderaterna och KD och dom patrierna som är vänster. Blandar ihop hela tiden! ) Men, nej jag gillar inte att åka buss, det ända som är bra är att man kan prata med folk och man kan sova på bussen. När man kör själv kan man inte prata eller sova, fast det går mkt snabbare att köra själv så då hinner jag sova hemma ist. Om jag nu vill sova.
Själva turen bussen tar är dubbelt så lång som när jag väljer väg, vilket betyder att restiden mer än fördubblas.
Och dessutom så brukar det inte vara ett lass med gapande ungar i Lisa, det är det på bussen. Det är jobbigt om man är trött och har ont i huvudet.

Jag åker Lisa idag helt enkelt och nu jag har 26 minuter på mig. Har byxor och BH på mig, jag får nog sno på lite!


Idag är jag glad och Jossan och jag ska till John Bauer imorrn, //H

Här kan man bo

Publicerad 2010-04-25 21:13:46 i Allmänt


Skulle jag orkat så skulle vattnet va blåare, för nu syns det ju knappt!


Ja, Nyköping är en vacker stad, här kanske man ska tillbringa några år. Jag sa till mamma att jag tycker vi borde åka hit i sommar och bara gå runt och kolla på saker. + så klart sitta i solen och fika, kanske en picknick. Har dom någon stadspark i  Nyköping? Annars kan man ju låna en rondell med gräs bara.

Båda bilderna, mest den första, påminner om Pelle Svanslös, men takåsarna och det. Fint.

Längtar tills tekvällen imorgon!

Publicerad 2010-04-25 20:45:38 i Allmänt

Hej!
Det jag GÖÖRSKOJ att dansa idag. Allt satt perfekt, man behövde inte tänka på stegen, bara känn flowet i musiken och gunga med, det är en häftig känsla!

Jag har kommit på att jag jättegärna skulle vilja åka ner till Balkan länderna, t.ex. Jugoslavien, Makedonien och sådana länder bara för att få uppleva kulturen där och alla glada människor. Visst, det finns nog människor som inte är så glada där med, men de jag pratat med nu ( dem i Superstar ) har sagt att de är väldigt positiva. Mea ( dansterapeften ) sa att dom hade blivit inbjudna på ett bröllop en gång, bara så där. 20 pers lixom, sånt tycker jag om.
Ja, dansa med dom, spela musik tsm och laga deras mat. Det skulle vara ett minne för livet!

En plats till jag vill besöka innan jag trillar av pinn, Paris. Jag skulle inte ha något emot att flytta dit några år, inte alls! Jag gillar både de äldre delarna av stan, med cafér och nybakad baguette, och  de nya moderna med klädaffärer och sånt. Tror jag iaf, jag har aldrig varit där, än!

//H

One night in Bangkok

Publicerad 2010-04-25 09:13:50 i Allmänt

Jag hade jättekul igår! Hela dagen var jättebra och det gör mig GLAD. Jag gillar att vara glad!
Idag styr vi kosan mot Eskelstuna så alla som bor där får gärna vara med på fresten som börjar 15. Jag vet inte riktigt vart vi ska vara, i en skola vid järnvägen tror jag.

Nu ska jag maila en lady som fyller 50 i år, hon ska ha kalas i Julita och Fredde, jag och en annan tjej ska hjälpa till att dära skumpa och grejer. Ska även fixa frukost till gästerna. :D

//H

Det är logiskt!

Publicerad 2010-04-24 19:12:02 i Allmänt

Hv vann. Josefine Hultgren gillar detta!
Jag såg inte matchen, men mamma höll mig posted.

vi dansade i Nyköping idag, det var jättekul! :D Det var en rätt stor scen, inte så mkt folk, men dom som var där var jättepositiva, slutade nästan inte klappa händerna. Sånt är kul.

Jag befinner mig för tillfället hos Johanna, vi ska kladda på lite smink och sen far vi till Bärnstugan där det är 20 års kalas!

Amanda har kollat på Bounce idag, deras avslutningsshow och jag är yttepytte avundsjuk, det erkänner jag. Hoppas hon hade kul!

Nu ska jag kila ut och hämta min lilla väska med mitt lilla smink. ;)
//H

Nej, jag tänker f*n inte skriva nån j**la rubrik!

Publicerad 2010-04-22 19:28:51 i Allmänt

Är det så här det känns att dö?

Nej, riktigt så farligt är det inte, men nästan.
Jag orkar inte gå ner och äta, dels för att jag kommer bli besviken när jag rotar genom både kyl och skafferi, men oxå dels för att jag inte vill äta. Jag är hungrig.

Det är en drös med folk här så jag kan inte gå ner till köket utan att ta på mig ett par byxor, jag har för fula ben för att gå i kjol in public. ( för tillfälligt iaf. )

Jag ligger i mina alldeles för varma säng, helt själv. Orken, lusten, ja tillochmed internet snabbheten har lämnat mig. Kvar är en värkande Josefine som ömsom kollar på en skärm tills ögonen rinner och ömsom tittar ut på vädret och nästan önskar att det ska vara världens undergång.
Annars mår hon bra.

// PMS unge.

Ibland kan jag känna att livet sviker mig

Publicerad 2010-04-22 19:07:58 i Allmänt

Jag åkte buss till skolan idag. Blä med bussåkandet, wii med vänner. En del folk på bussen pratar jag med bara på bussen, ( det är då man har tid att prata ) och det resulterar i att vi inte snackar alls när jag åker Lisa.

Jag åt macka på bussen, den var GOD!

Jag blev så fruktansvärt besviken när jag vaknade imorse, det var snö på marken. Det var inte så kallt, men det blåste och snöade. Jag hade en stor kofta på mig idag och om jag skulle haft min vanliga jacka så skulle jag både känt mig och sett ut som en stoppad korv. Jag sprang upp på vinden och slet tag i närmsta plagg som kunde stå emot vind och vatten något såndär iaf. Det visade sig bli en gamla SMK vingåker jacka, där blixtlåset hade havererat. Fanns dock inte tid att byta.

Jag tror det är det här appissiga vädret som spökar i mig. Jag har ont i kroppen ( det skulle oxå kunna vara det facktum att jag rännde i skogen igår, blev varm, blev kall. ) framförallt har jag ont i höger vad, jag har inte en susning om vad jag gjort, det gör bara ont. Foten, tårna, höften och huvet värker oxå.


Nu ska jag lyssna på nationalteatern på youtube eftersom de inte finns på spottan! //H

Jag vill vara ett höghus baby

Resten var NAJJS

Publicerad 2010-04-21 23:36:20 i Allmänt

Becca och jag fick oss en rejäl tur med Lisa, vi skulle rida och Becca var inte helt säker på vägen. Fram kom vi tillslut och hej vad det gick sen! :) Hästen jag hade var jättepigg och hade lite svårt för skritt, men hon var liten så det gjorde inte så mkt. Det var kul.
Islandshästar kan ju som bekant tölta, vilket jag skulle prova på. Det gick inge vidare måste jag erkänna. Jag vet ju inte hur det känns, eftersom jag aldrig gjort det, och så vet jag ju inte exakt hur man ska göra ''tölt-hjälpen'', vart skänkeln ska vara och så, nej, det blev ingen tölt för min del.

Gud, ( om man nu tror det honom ) vaknade på fel sida idag, det ända som gick helt utan problem var ärendet till apoteket, annars var det alltid något som blev fel.
Orienteringen
Hittandet till hästarna
Lisa

Lisa: Hon krånglade lite igår, men inte så mkt. Idag var det värre. Det gick hela vägen till Lyttersta, till Becca och sen började hon krångla. Kopplingen lät som f*n och det var ganska så rejält jobbigt att peta i ettan, men vi kom både dit och hem. När jag skulle ut från Amandas utfart ville inte ettan i, det tog några sek mer än väntat, men det här är piken av Lisa-problemet: När jag hade svängt av från vägen och in på gårdsplan skulle jag växla ner, då går det inte att få i varken ettan, tvåan, trean eller fyran. Jag kan backa.
Även fast jag är Josefine Hultgren så pallar jag inte för hur mkt som helst. Jag grät en skvätt i min ensamhet och sedan skulle jag back in den i car-porten. Det är klart som fan him self att min plats är upptagen! Jag grät lite till och ställde den utan tak. Mamma och pappa var på kontoret, jag gick dit. Pappa frågade om det spökade, skulle jag sagt något skulle min röst dränkts i tårar, så jag låtsades att jag blivit skjuten och föll ner på golvet och grät/skrattade.

Men jag har en av världens bästa pappor! Nu är Lisa och jag ett team igen! ( vi fick backa in henne på lyften )

Dagen till ära har det både fallit vatten, hagel och snö från himmlen.
Sov så fucking gott//H

ps. Självklart vann DIF tillråga på allt. ds.

ps2. men Amanda ringde som en räddare i nöden och bjussa på både smarrig soppa och sig själv! :D ds.

ps3. förlåt för ett mkt långt inlägg. ds.

Jag och kompassen passar, det är den där j*k*la kartan som inte vill sig

Publicerad 2010-04-21 23:18:38 i Allmänt

Jag kom i mål sist idag när vi orienterade. Eller jag mötte Julia och Sanna på vägen, så vi kom sist. 
Jag var berädd, hade förberätt mig med kompass-lektion på morgonen ( med en mer eller mindre sovande pappa. ) gjort kaffe, brett mackor, tagit med extra skor, strumpor, byxor, jacka, tröja, rubbet! Hade tillochmed pluggat karta, hur kunde det bli så fel?

Jag hittade inte kontroll två, var tuvngen att ringa Jossan ( som redan var på väg till fyran med Amanda och Johanna ) och fråga vart sjuttan man skulle. Träffade på två andra som inte heller hittade, så vi slog följe och traskade runt.
vi tyckte det var lite konstigt att vi inte mötte någon annan, men tänkte inte så mkt på det.
Per, mentor, ringde när vi hade registrerat oss vid den sista kontrollen, han frågade vart jag höll hus.
Vi kom till uppsammlingsplatsen och det var bara tre lärare kvar, dom väntade på oss.

Men så dåliga var vi väl inte?

//H

Tisdag

Publicerad 2010-04-20 16:47:29 i Allmänt

Klippet med Gallardon skulle egentligen inte publiceras, jag ska ha det till en skolgrej, men nu är det där det är och ingen är skadad så det får vara där.

På idrotten sprang vi, Amanda och jag höll värsta tempot hela vägen ( good girls! ) Jag har nyss joggat ner till Freddes cykel ( ok, bara en km, men det är mer än inget! ) och cyklade hem. Jag ska snart till stallet och rida, frågan är : pallar jag med någon orientering imorrn?
Vi ska springa i skogen med skolan, friluftsdag, jag tror faktiskt det kommer bli kul! Rundan är på 4,6 km fågelvägen, så det blir en liten sväng. Jag har nyss kollat med kompass, så nu är jag redo för skogens alla snår! Bring it on, säger jag bara! xD

 //H

so it goes

Publicerad 2010-04-19 23:31:39 i AllmäntJa, så här kan det se ut ibland. Jag är trött och vill helst lägga ner huvudet och slumra in.
Har bara sju kort kvar att skriva, det går nog rätt fort.
godis nattis//H

Josefine as Twiggy.

Publicerad 2010-04-19 21:21:13 i Allmänt


Nja, inte så hemskt lik kanske, men rätt snyggt ändå! Och ursäkta mig för kvalitén på bilderna, men som sagt så är minneskortet till kameran skrivskyddat ( ?? ) så det blir mobil bilder just nu.

När jag åkte hem blev jag förföljd av en gammal Merza! Den är jätterolig, tror det sitter en gammal gran på taket och så. Jag körde förbi den en anna gång, då tutade den och killarna i lät som de var födda under en motorhuv.
Jag blev lite skraj där ett tag, den följde med enda ner till Österåker, jag trodde den skulle följa med enda hem! Det gjorde den inte, ( phu! ) Fast jag vet nog vem det är som har den. Han är totalt ofarlig, rätt kul om jag ska vara ärlig.
Nu ska jag plugga! tjing tjong//H

Dagens artist är ( trumvirvel ) Tomas DiLeva

Publicerad 2010-04-19 16:48:05 i Allmänt

Likgiltigheten är allas död.

Ja, det stämmer rätt bra. På mig. Jag vill inte vara en i mängden, jag vill vara Josefine och förtillfället är Josefine ingen liten tyst mus.
Jag har lite problem med att modet ör så snyggt nu, det betyder ju att folk har på sig kläder som jag gillar och då smälter jag helt plötsigt in.

I fredags sminkade Becca mig på svenska lektionen ( hon förberdde ett föredrag ) och vi kom fram till att jag har ganska långa underögonfransar. Amanda sa ''lite som Twiggy! ''

Jag tänkte på det imorse när jag dressade mig. Kanske lägger upp bil sen.
En klänning med krage som påminner lite om 60-talet, en bolero på det och mkt maskara på underfransarna och en relativt tjock linje svart på ögonlocken. och så målade jag läpparna lite ballt! Jag målade bara lite i mitten, på insidan. Det skulle se ut som om något var på väg ut ur min mun, typ blod. Rätt så coolt blev det. Och så klart körde jag Lisa, Duetten från -64! :D

Nu ska jag anteckna lite om Gallardo, sen åker vi ( Lisa och jag ) på tur till Johanna, där stundar tekväll!

Mamma och jag tog en kopp kaffe och macka ( med rökt skinka, tomat och avokado! Mumma! ) på altanen i solen nyss, det var NAJJS! ! Jag tänkte ta mig en liten cykeltur med farmors gammla cykel som Fredde hittat, men tiden rann iväg. Den cykeln är göörskön att hoja runt på! Man sitter som i en fåtölj kan man nästan säga.

Pussar på er! //H

Och vem fan ska jag tro på?

Publicerad 2010-04-18 19:57:11 i Allmänt

Jobb dag idag. + städning av rum.
Inte rikrigt glad, jag behöver nog lite kompisar och skvaller tror jag.

Annars funkar Tomas DiLeva till det mesta, så gör även solmogna tomater, med rödbetssallad är det värre.

Nu ska jag memorera massa fin fakta om Gallardon, ska hålla föredrag i skolan så småning om.

//H

tråkigt besked

Publicerad 2010-04-18 10:46:45 i Allmänt

Igår sa Fredde att vi använt 90% av internetet den här månaden. Det betyder att vi har 10% kvar, på 15 dagar. Det är inte mkt. Inte mkt alls.

Jag är uttråkad och vill träffa folk, men idag ska jag jobba. Shit, jag kommer inte bli nån bra vuxen.

Over and Out. //H

La ni märke till..

Publicerad 2010-04-17 00:01:23 i Allmänt

... att jag bytt text under bloggnamnet?
Look I'm as high as the sun står det nu, fast texten är grå och så är även bakgunden och jag har inte kommit på hur man ändrar än.

Det är min favoritmening för tillfället. Klockren! Jag står på toppen och tänker sjuttan inte låta någon peta ner mig, men jag delar gärna med mig. Typ så.

//H

Imorrn då? Kommer det en dag då med? Vart tar denna dagen vägen? och var i katten är JAG???! !

Publicerad 2010-04-16 23:55:11 i Allmänt

Imorgon ska jag dansa makedonisk folkdans. Konstigt? Ja, det håller jag med om! Men det är kul, det är en stor orkester med blås, sträng, trummor, de flesta instrument är med, som spelar när vi dansar. Det är som en lek, eller ska vara, men jag kan inte stegen så bra som jag skulle vilja. Jag måste fortfarande tänka på hur jag ska gå, annars är det bara att släppa loss och hänga med i den UNDERBARA musiken som makedoniskkultur bjuder på! Det är bra häftigt, kraftiga ljud, mäktiga instrument och en stämning som inte går av för hackor! De som spelar har verkligen fattat det här med folkdans, man kan göra lite som man vill, men framför allt så är det avspänt. Det är ett fruktansvärt tryck i musiken, men inte stressigt eller uppjagat, stämningsfullt är vad det är!


Svenskar är så reserverade av sig tycker jag. ( generellt, eller jag har ju inte sett så mkt av världen, men man ska sköta sig själv och skita i andra ungefär. ) Folk är rädda för att göra bort sig eller göra fel eller göra anorlunda.
Hur ska man då lära sig? Om man ''lär av sina misstag''. Konstigt resonemang, inte riktigt genomtänkt.

//H

Kvällen med Torssander

Publicerad 2010-04-16 23:43:28 i Allmänt


Grillmästern her self!

Ja, det blev grillning med Jossan denna fredag, det var KUL! Vi proppade oss mätta med kött, grönsaker, bakpotatis och bröd. Sen gick vi en liten sväng, eller nja, vi små joggade mesta dels. Desserten då? Frukt, glass, och chokladsås som jag total failade med. Kladdkake ballerina oxå, de var goda, men orginalet är fortfarande min favorit! ;)
Talang tittande oxå, herre j**lar vad begåvad killen som spela fiol var, han var bara 8 år och attans vad han spelade! De två i permobil var balla oxå, och trollkaren i röd kavaj och röda byxor, charmig värre!Nånting hände med munnen på den sista, men annars är jag rätt nöjd. ( måste erkänna att det är kul att titta i mappen som är märk ''Ego'' ! )
//H

''Drömmen om en flicka varm och fin''

Publicerad 2010-04-16 23:13:23 i Allmänt

Just nu kollar jag lite på John Bauers hemsida. Jag letar efter ett telenummer, ska höra med dom om man kan ha ridning som idrott på sam-idrotts programet.
Jag fick brevet igår, jag kom in på de jag sökte. Nu ska man bara bestämma sig, shit. Tänk om jag inte gillar rör, om jag inte tycker det är kul att kröka rör. Jag vill inte gå sam på Duve, tillochmed pappa säger att det inte är någon bra skola. Men jag vet inte om jag kommer in på sam idrott i Norrköping om jag ändrar mig från Energi till det. Det är ju en friskola. och det här ska ju inte spela roll, men på Linden ( Energi ) får man en mcbook pro, på JB får man en HP tror jag. Jag veeeet att det inte ska spela roll, men om jag inte har nåt annat att gå på, om allt annan är 50/50.

Det är inte helt enkelt det här och jag tycker inte syokonsulenten vi har är så där som jag skulle vilja. Det känns som den bara sitter där och nickar, delar ut papper och nickar igen.
HJÄLP MIG!!!!! //H

Åh, jag LÄNGTAR!

Publicerad 2010-04-15 22:52:59 i Allmänt

Jag vill ha sommar! Jag vill vara på High chaparral med kusinerna, jag vill ha sommarklänning och gå runt på Stockholms gator och torg, sitta på en fin uteservering med en kopp kaffe.
Jag vill sitta hemma på antalen och käka frulle i solen, ta en sväng i skogen med nån häst och kvällsbada klockan 1 på natten.
Jag vill grilla med komipsarna, bada med kompisarna, promenera med kompisarna, planera med kompisarna och göra hyss med kompisarna!
Jag vill åka fort fort i en nerkabbad bil och jag vill tillochmed sitta på en läktare i 30 gradig värme en hel dag.

Jag längtar tills mitt liv börjar, börjar på riktigt. Och så längtar jag efter en hel massa saker till.

//H

I am a happy girl in these

Publicerad 2010-04-15 22:45:31 i AllmäntHaha! Det ser ut som min rumpa är bucklig. xD

Mötte Micke i korridoren imorse, han sa att de såg väldigt bondiga ut. Jag vet inte om jag blev glad eller om jag bara inte brydde mig. Folk får säga vad dom vill, detta är ändå mina nya favoriter!  //H

ps. Jarre har lärt sig en sak har jag lagt märke till. Numer säger hon bönder ist. för bondar. ds.

Ja, det blev kväll idag med

Publicerad 2010-04-15 22:39:03 i Allmänt

Jag lyssnade på Nationalteatern nyss, men på spottan fans bara en låt och efter några gånger... Ja, jag bytte till Melissa Horn, och blev grymt besviken!
Thåström nu.

Pappa lyssnade på Nationalteatern när jag skulle lägga mig. Jag frågade vad han lyssnade på, han sa ''Ja, det är väl innan punken.'' Progg kontrade jag med, tänk vad man lär sig i skolan! xD

Jag tog Lisa på tur in till Wingfeald och gymmet med Amanda och Becca. Jag är nog inte så stark som jag tror... Ska man skratta eller gråta? ;)

//HWhat?! Är det DOM?? Där ser man..Den här lyssnade far min på. Nattis

JH citerar

Publicerad 2010-04-14 21:11:13 i Allmänt

Fan vad man lär sig av den här boken asså.
Jaqueline Alderö, jarre, tittade upp ur vår NO bok och delade med sig av dessa kloka ord!

Jag vet inte riktigt hur jag ska hålla pennan.
Josefin Torssander 16 år.

Han hade ju bara shorts och t-shirt, vad töntigt. Det är ju för fan augusti!
Becca idag, eee nej det är April. Skratta som en tok. Och så sa hon att hon inte tränat på flera år. Vår allas drottining i överdrivning! Fast jag gillar henne ändå! 


Nu ska jag kanske baka chokladbollar.
Säger man verkligen baka när det gäller chokladbollar? Man rör ju bara. //H

Jhultgren har handlat

Publicerad 2010-04-14 21:05:44 i Allmänt

Ja, tro det eller ej, men jag har slagit på stort och köpit mig lite nytt till garderoben. ( What!? No she has not! xD )
Det kändes faktiskt inte så tokigt, jag blev lite stolt över mig själv. Varför? Inte sjuttan vet jag. Kanske för att jag aldrig köper något, kanske för att när jag väl köper något så blir jag nästan aldrig nöjd, men mest kanske för att jag gjorde av med lite pengar! Bra jobbat Josefine! :D ( Jag gillar att ha pengar liggandes, därför köper jag nästan inget. )

Becca och Jarre var med i stan, goa brudar de där! ;)

Den här bilden blev 100% absolut mega rätt! Så väldigt mkt Jarre, solen i fejjan, håret all over ( på ett snyggt sätt ) och de schteeeekiga googelsen på nästippen. Jag ska nog börja säga Jarrigt ist. för schtek. Vi tog en fika på det relativt nyöppnade fiket, en kopp kaffe. Fast de bestal mig nästan på hela mig! 20 spänn för en kopp kaffe som dessutom var lika stor som... som... Den var liten helt enkelt. Koppen var jätteklumpig. En kaffekopp ska vara tunn där uppe där man har läpparna, då blir kaffet gott, den här var som en bok där uppe, inte så värstans najjs. Men kaffe är alltid kaffe och 20 kr var det värt! :D ps. det var nästan olidligt varmt att sitta i långärmad t-shirt innanför ett fönster. ds.


Ursäkta den underbara skärpan! ( om ni inte fatta ironin i det där, så fattar inte helt enkelt inte ironi! )
Storbonden Hultis är på G. Saknas bara en halmhatt och gummiestövlar! Ha!

Jag har letat efter snickarnyxor flera år. Jag började min letning i Riga, och slutade i Katrineholm. Shit asså.
Jag kommer nog bo i de här jeansen i sommar, eller den här klänningen...

-Sommar -10, bring it on! 

Så klart blir det bild på mig med, om ni skulle råka glömt hur jag ser ut menar jag. Kruxet är att nu måste jag gå runt och knyckla ihop ansiktet så där för att ni ska känna igen mig. Ja, vi har ett problem. Hm... ^^
( gustavs keps, vi hade allsång på bussen. höhö )

Kick även med mig trosor, hårsnoddar, hårnålar ( jag klippte luggen förra helgen och nu hänger den i fejjan. Höll på att bli tokig eftersom jag inte haft behov av hårnålar förut så var det klart att det inte fanns en enda lite jäkel hemma, men nu finns det! + en facewash för yung skin, Johanna tipsade.

//H
//H

Med ett huvud tungt som cement

Publicerad 2010-04-14 20:32:31 i Allmänt

Jag vaknade nyss, har sovit iaf. i två timmar! Jag som tänkte gå en promenad i det vackra vädret, nej det sket sig för n är det mulet ( ! ) Jag är mkt snopen och ska aldrig sova från solen igen. Typiskt att man ska behöva sitta barnvakt, om inte jag är vaken och håller koll, då smiter den iväg och gömmer sig. Attans! ^^

//H

Hultis provar

Publicerad 2010-04-14 00:13:08 i Allmänt

Som ni märker så försöker jag hitta en fin bakgrund som jag gillar, det är inte helt lätt, men jag provar mig fram helt enkelt! Det är ganska kul. Sovis gottis//H

Jag gör om...!

Publicerad 2010-04-13 23:09:49 i AllmäntJag gör om den här texten. Det är skitkul! ( när man lyckas vill säga! )

Här kommer Jossan Hultis och hon glider med stil.

Sen har jag några olika förslag... hehe. //H

Look! I'm as high as the SUN

Publicerad 2010-04-13 22:24:56 i Allmänt

Imorgon är det audition till Vidåkersskolans musikal 2010. Alla som sökt sång roll ska sjunga higher av Erik Grönwall. Hjääääälp! En vers och refrängen, antar att det bara är att kräma på. Det får helt enkelt bära eller brista! ( klyshigt, men sååå sant just nu! )

Idag var Linda Heed på ridskolan och höll i en klinic. Jag fattade inte riktigt att det skulle vara en grupp med ponnys och en med häst så det blev lite långtråkigt, men kul att hon kom! :D
//H

Säng + dator = lång kväll och lite sova

Publicerad 2010-04-12 22:05:06 i Allmänt

Jag har varit jättesugen på äpple i några dagar, idag hade mamma köpt svenska fina äpplen. Jag blev besviken, tror dock det beror på att jag borstade tänderna nyss. Tandkräm är gott att borsta tänderna med, men inget annat! Det är inte gott till apelsinjuce, kaffe, laktris, äpple, kan tänka mig att det inte är helt fel med avokado... Det är ju rätt krämigt, fast fräscht, lite som tandkräm, iaf. det där med krämigt.Vi satt ute hela kvällen! Det var skönt i början, men eftersom vi både hade laddat upp med filtar och infravärme så var det nemos problemos! ( även om infran var lite trögstartad. )


Det kliade i fingrarna en halvtimme innan jag skulle åka, de ville skapa! ( ha! )
Chokladbollar blev det inte. Jag råkade värma smöret lite för länge så det blev chokladbollssmet med extra havregryn i små bakformar. Med strössel för Jossana skull! ( tror nog hon skulle kunna ha strössel på allt! ) De blev goda.
När jag gör chokladbollar håller jag mig alltid till receptet, i början iaf. Jag tycker det är svårt att få till smakerna om man bara häller i, i muffins är det en helt annan sak, där kan man bara blanda lite av varje. Vid chokladbolls-bak är det så lätt att kaffet tar över, eller inte tar alls t.ex.
Nej, havregryns paketen ska det vara! =)

//H

Jag vet att detta fäldt måste fyllas i

Publicerad 2010-04-12 17:11:56 i Allmänt


Resultatet

Man kunde tillochmed spegla sig i glansen ( ! )

Och så vädrade jag kläder...

...och kort på Benny allt detta utam kamera, mobilen blev stand-in därav den ganaska urusla kvalitén.

Nu stundar tekväll med de vackraste och bästa ( minus Johanna som är i Sälen )

//H

Tesäkten väntar

Publicerad 2010-04-12 17:01:39 i Allmänt


Gårdagens utrustning.

Japp, vaxat och klart! Tjusugt värre, men det tog många fler timmar än jag räknat med, men vad gör man inte? ;)

//H

Kom nyss från stallet

Publicerad 2010-04-11 10:30:04 i Allmänt

Japp, hästar ska skötas även på helgen. Morgon jouren är ganska jobbig, om man inte har bästa gruppen och sol så klart! ;D
Jag skulle kunna tänka mig att kanske inte ha egen häst, men kanske vara hjälp-skötare. ( finns det något sådant? ) Promenera med hästar är nästan lika härligt som själva ridningen, bara gå i skogen, småprata, hoppa över vattnet och strosa runt. Eller bara släppa hästen i en manege och leka! Busa, springa runt och göra hyss. Det skulle kunna funka för mig alltså... ;)

Nu ska jag ut. Först hänga upp lite kläder på vädring, sedan tvätta Lisa, insidan och utsidan tror jag.. Jag ska även plantera om blommor idag! Det är rätt kul.

Amanda sov här i natt, det var BRA och KUL! //H

Ridit

Publicerad 2010-04-10 16:26:22 i Allmänt

Fredde och jag tog Lisa på tur till Nerstugan med Pau. Vi red, Nisse har mugg ( en hovsjukdom ) så vi skrittade bara, men det var minst lika kul som annars! Vi red barbacka, över stock och sten, genom mini-sjöar och intill mullrande motorer. ;)

//H

ps. ny favvolåt, you can call me Al, men Paul Simon. Löv it! ds.

I can be your bodyguard

Publicerad 2010-04-10 16:03:33 i Allmänt


Ja, skärpan lyser ju med sin frånvaro, men den här bjussar jag på!

ps. jag har ingen body på mig, ett långt linne som åkte ner när man vände sig uppochner, så jag stoppa in lite i byxorna, blev en fin glipa där! ;) ds.

Jag vet inte varför

Publicerad 2010-04-10 15:54:37 i Allmänt

Vi pratade lite om bilar efter maten, mamma sa att det finns en kille i Vingåker som har två Lamborghini. TVÅ st! ! !
Kan han inte dela med sig lite?!

Jag frågade pappa vem det var, han är rörmockare sa han.
Nu har jag bestämt mig, jag ska bli rörmockare.
Jag kunde inte hjälpa det, men jag kunde inte hindra tårarna, de bara kom när pappa sa det. Han har tydligen någa snabba BMW oxå. Då grät jag mer.

''Ja, du kan säkert få åka en tur.'' sa pappa. Det skulle inte gå, jag skulle inte kunna röra mig på en vecka sen! Jag skulle skaka av adrenalin och endorfiner, jag har problem med denna texten nu, händerna far lite som de vill.

Tänk om jag någon gång köper en Gallardo. Shit, det är stort.

Energi here I come! //H

det går inte att förklara

Publicerad 2010-04-10 00:42:29 i Allmänt


Micke Kågered- Top fuel


Krister Johansson -Top fuel


Det är oslagbart


De där däcken körs bara på en gång
Man kan säga att det är helt otroligt, att det inte finns något häftigare och att det är ett minne för livet. Det räcker inte, inte på långa vägar! Man kan inte förklara hur mega super ascoolt top fuel är, det går inte, det är för ballt. Top fuel ska upplevas live, annars kan man inte ha någon åsikt.
Läktarna skakar, det sticker i ögonen och man kan inte hålla i något annat än öronen när de drar igång. Hör ni smattret på burnouten? ( Burnout är innan de börat, första kollen att allt funkar. Sen backar de in i start position och sen är det bara att hålla i sig! ) Det ljudet, oj oj oj.

Kompressor matade V8:or på 8000 hp. ( det är en del, en vanlig bil har mellan 100 och 200 skulle jag tro. )
0-100 på mindre än en sekund. Man fattar inte hur det går till.
Förstå G-kraften sen när man bromsar!

Jag är avundsjuk på alla som får jobba med något sådant, trots att jag vet att det inte är bra för miljön på något sätt. Varje gång jag ser det live får jag hämta hakan nere i Kina.
//H

My love is your love, klassiker!

Publicerad 2010-04-10 00:01:30 i Allmänt

Jag borde inte ha datorn på magen, känns som blåsan spricker snart!
Undra hur det käns, när blåsan spricker. Om det blir skönt, för att den töms, eller om det bara gör ont. Nja, det gör nog bara väldigt ont, det är ju faktiskt en sak som går sänder där inne. Hoppas jag slipper vara med om det, då är man nog rätt så rökt to say so..

Fredde och moi pallrade oss iväg till gymmet, men det blev inte så mkt springa som jag trodde. Jag var mer sugen på lite vikter, dessutom var det nästan inget folk där så då kan man spela Kapten Röd hur högt som helst, spänna sig framför speglarna och göra konstiga miner. Det är kul! :D
Jag sprang lite med, men inte så mkt, fast ganska så fort. Jag hade jättelust att dansa/skutta fram 5 km ist. för att  springa, men det lät mest som bandet gick sönder så jag slutade med det..
Solen kom fram på eftermiddan oxå! Det var najjs, mkt najjs. =)

//H
ps. Nu har jag prakerat en filt i Lisa, så nu är det ingen risk för köldskador! ds.

Äntligen!

Publicerad 2010-04-09 23:08:49 i AllmäntSå fort jag får lust kommer denna bloggen vara finaste på jorden! Man lär sig en hel del när man googlar! ;)
//H

''I det fina tunna ljuset står jag och väntar''

Publicerad 2010-04-09 21:03:30 i Allmänt

Jag läser en bok, Barnens Ö. Den handlar om en kille, kanske 10 eller så, som egentligen ska till Barnens Ö på sommarlovet, men stannar hemma i Sollentuna. Under sommaren ska han komma på meningen med livet har han tänkt och det kan man inte göra på ett kollo, därför tillbringar han hela sommarnen i Sollentuna, själv.
Grejen var att han försöker litsta ut grejen med detta långa, utdragna, utmattande och krävande liv som egentligen bara suger energi och lika gärna skulle kunna kastas ut i rymden och försvinna. Ingen skulle märka något ändå. Jag funderar oxå, inte varför livet finns, det är för stort, men vad ska jag göra i mitt liv och den största frågan: När börjar mitt liv? Antagligen när mammas slutar... Nej, då nu ska vi inte vara såna, men jo, nästan.

Jag lyssnar på Regina Spektor och försöker glömma att det är fredagkväll och grillpartaj vid Bagar'n.

Gud kan vara så rolig, men ingen skrattar åt honom när folk säger sina Hej då.

//H

Här kommer jossan hultgren och hon glider med stil

Publicerad 2010-04-09 14:57:17 i Allmänt

Sedan torken ( ett stort hus ) brann ner så har vi en stor plats som jag inte riktigt tycker om, det är inget anlagt där eller så, ligger lite sten och grus där bara. Jag frågade pappa igår om han hade tänkt något.
Ett garage för fyra.
Två Corvetter och två Lamborghini, sa han med ett mega stort flin i hela fejjan.


Pappas fina

Min blivande ( man får faktiskt drömma! )


Jag är inte säker, men tror det är något sånt här Fredde vill ha, en gammal Lambo. Fast gul skulle jag tro.

Nångång ska jag visa er de finaste bilarna, men inte nu, det har jag inte tid med! ^^

Det är för himla synd att det inte är särskillt miljövänligt att köra bil, och skapligt olagligt med, iaf. om man ska rasta de 500 hästarna. Men jag har nog bestämt mig att jag struntar i om världen går under 50 år i förtid. Vi ska ju ändå dö. Och varför finns vi egentligen, vad är meningen? Är det meningen att vi ska komma på evigt liv eller kompisar i yttrerymden? Nja, jag är tveksam. Fast jag skulle ju inte gärna vilja vara död, det vore trist.
//H

Kaffet efter maten smakar GÖTT!

Publicerad 2010-04-09 14:18:52 i Allmänt

Nu har jag jobbat klart för detta lovet, tror jag.
Nu lyssnar jag på K'NAAN. Han kom upp som förslag på spottan, jag gillar verkligen att söka runt på spottan. Klicka på ett namn, klicka vidare till ett annat, kan hålla på i timmar! Fast K'NAAN var ingen hit direkt.. Nej, måste byta till Jonathan Johanssons, Aldrig Ensam.

Nu ska jag städa, det behövs, mkt. Fredde och jag kanske åker till gymmet sen, i så fall ska jag springa som en tok! vi hade en liten konversation i klassen en gång om hur vida det är roligare att springa på band eller i naturen.
Att springa i skogen med musik kan vara rätt kul, då brukar jag hoppa runt och dansa till musiken. Jag lyssnade på tracks listan här om veckan när jag var ute. Det var bara tänkt som en promenad, men när musiken kom igång kunde jag inte låta bli! Då hoppade jag och skuttade som aldrig förr. KUL! Ja, det är kul så länge man håller sig i skogen, där bara hjortarna och mössen ser.
Löpband är kul på det sättet att man ser hur man ligger till, hur långt, vilket tempo, kcal och sånt. Det är bra, då kan man tävla med sig själv och det är aldrig fel! ;) Fast är man inte på springhumör är det inte kul att kuta runt på bandet, då är naturen mer lockande.
//H

Gårdags kvällen

Publicerad 2010-04-09 08:19:59 i Allmänt

När vi precis hade dukat av efter middagen så ringade Amanda och undra om jag villa komma till henne på grillnight. Mätt i magen som jag var är det klart jag tacka ja! ;) Jag tog med lite Grekiska Valnötter ist för grillmat.
Det regnade, men det kan ju regna på sommaren med så det skulle ju lika gärna kunna varit sommar! Dessutom var det ingen snö utanför huset, om man inte ansträngde sig, men det är dumt! Vi har ju lov och loven är till för att chillas på, inte anstränga sig. Hehe, även fast jag har plockat pinnar ( eller rättare sagt miniträd ) tills musklerna värker...!

Idag slipper jag miniträden, nu ska jag göra något annat! Förmodligen köra lite lastare. ( Jag vet inte riktigt om jag vill skriva att jag kör traktor, själv tycker jag det är lite, nja vet inte riktigt, men det känns lite dumt att skriva det, även fast det är det jag gör. )

//H

Jag och vädret bildbattlar!

Publicerad 2010-04-09 08:07:43 i Allmänt


Om vädret kunde ha ett ansikte så skulle det se ut så här nu. Det skulle skratta mig rätt upp i fejjan, jag hade räknat med sol och värme. Nej, vädret är på dåligt humör och hånler ist.


HAHAHAHA! Där fick du, vädermoster! ( Jag skulle oxå vilja räcka ut tungan, skratta rått och säga något slående, men nej, vädret förtjänar inte det. )
//H

smutsiga glasögon

Publicerad 2010-04-09 07:59:34 i Allmänt

Igår funderade jag på hur jag skulle ställa datorn så jag inte fick solen i ögonen, nu funderar jag på hur jag ska ställa den så den täcker hela fönstret och jag slipper se ut.


Fast denna bild får mig på lite bättre humör.
Ser ni hur han hänger! Den där bilder visar verkligen att man kan göra nästan vad som helst med Benny. Om man tar upp honom i famnen och ska kela, men att han inte vill. Då är det bara att krama lite extra hårt så han inte kommer loss för efter ca 30 sek av sprattlande så ger han upp, då hänger han kvar.
//H
ps. vi har inte drogat honom! ds.

Vallgatan igår

Publicerad 2010-04-08 07:52:09 i Allmänt

Monopol hos Johanna igår, med kreditkort ist. för sedlar. Har ni kört det någon gång? Det är kul i början, när det är lite ''spännanade'' att sätta i kortet och trycka på knappar, men man tröttnar ganska fort. Det är roligare med papperspengar tycker jag!
Jag kom på ytterligare en bra matkombo! Kladdkaka och dippen Ranch ( tror den hette så ) Den lite starkare dippen kompenserar den söta kladdisen utmärkt! ;)

young love is burning a hole in my heart
Ja, snart finns det inte mkt hjärta kvar.

       //H

Nej fy bubblan!

Publicerad 2010-04-08 07:44:20 i Allmänt

Jag har inte ätit frulle än så jag har ont i magen, fy!!!!

Dagens - Jag ska plocka ännu mer pinnar
Dagens + Solen visar sig!!!!!

//H

götteligöttgött

Publicerad 2010-04-07 14:57:43 i Allmänt+ valnötter.

Jag åt den här blandningen för en vecka sen eller något sånt första gången och det var GÖÖRGOTT!! Det var så gott så man inte vill äta det igen, för att man är skraj att det inte ska vara lika gott som första gången. Idag mumsade jag på det igen och jo, det var lika gott!
Alla bör prova denna superduper enkla desstert.
En stor klick grekyogurt, ringla över honung ( helst flytande, bara för att den är lättast att fördela, men smakmässigt spelar det ingen roll ) och strö över lite valnötter som man krossar i lagom bitar i nyporna innan de landar i tallriken.
MUMMMA //H

A V O K A D O

Publicerad 2010-04-07 14:07:43 i Allmänt

förmiddagen har ägnats åt poolen. Den är SMUTSIG!! Är inte riktigt klar, men nu är skiten så uppvirrad så man inte ser ett jota, så jag pausar.
Klor luktar gott, det påminner om något, något härligt för det luktar GOTT! :D


Jag tänkte simmar lite idag, sen ska jag till Johanna. Spelkväll på lut ( monopol )

    Nu ska jag äta laktrisskallar och avokado, det är en bra kombo! //H

Nu har jag faktiskt en sak att meddela

Publicerad 2010-04-06 01:33:18 i Allmänt

Har ni lyssnat på Logiskt med petter och Säkert nångång? Gör det och förstå vad jag har att säga.

''Det är så logiskt alla fattar utom du.'' Fattar ni? Jag hajjar inte vad den låten handlar om, sen kom jag på att den skulle kunna handla om mig. För jag ''har inte en aning, inte en aning'' medans du inte har en aning om att jag ''tänker på DIG precis just nu''.

Jag är alltid missnöjd med något och jag är fylld av begär som gör att allt bara blir patetiskt.
 Allt går så fort och rätt som det regnar kommer jag vakna upp och hata mig själv för att det inte blev mer.
 Jag tänker mest på pengar, varför? Jag vet att det är det enda jag kan hålla i, kärlek är ju uppenbarligen inte min starka sida...
Jag grubblar över saker jag aldrig kommer förstå och eftersom jag planerar allt in i minsta detalj ( Jag vet tillochmed hur mina vänner kommer vara om 20 år. ) blir jag bara deprimerad och kommer garanterat få abstinensproblem innan 25. 

Nej, imorgon tar vi nya tag, ler och kramas. 

Fan, jag HATAR tonåringen i mig. Förut var jag bara jag, nu är jag nästintill schizofren. Den jäveln suger energi som ett stort svart hål och jag pallar inte äta mer.  

Men imorgon är det bättre och jag ångrar att jag överhuvud taget tänkte på detta viset. Natti natti//H

Det är så jag säger det

Publicerad 2010-04-06 00:46:26 i Allmänt

Allt jag vill kan jag göra.

Där sa han något Uggla, så sant så sant. Om man lyssnar lite på hans texter så upptäcker man att de faktiskt innehåller rätt smarta saker, små uppenbarelser, sanning och ''äkthet''. Lite rått så där, inget är innbäddat i en massa sockervadd som bara kladdar och förstör, det är som det är bara.

Jag förstår inte vad man försöker tuta i t.ex. barnen, jag menar, djur är djur. De talar inte med människor, de uppför sig inte som människor och det finns inte rosa får eller gula kor! Visst fantasi är bra, men jag tycker det gått överstyr, nu vill inte barnen äta köttbullar eller lamkotlett. Nja, så kanske det inte är, men man kan ju inte gömma sanningen, ja, vi dödar djur för vår egen njutning och nej, grisarna hoppar inte runt på en grön äng. Om grisar är ute bökar de upp det gröna gräset och ligger i leran! 

Varför måste vi försöka allting jämt och ständigt? Ta det för vad det är eller ta det inte överhuvud taget! 
//H  

Det här är början på en ny dag!

Publicerad 2010-04-06 00:31:25 i Allmänt

Idag har jag sovit länge, är man inte van vid stora folksammlingar så är det rätt påfrestande, ätit mat hos kusinerna och temyst med fina flickor!

Ja, jag sov bort halva dagen, det är med klump u magen jag erkänner, jag hatar att vakna 11. Jag vill lixom inte slösa bort dagens ljusa timmar på sömn, spec inte när det har varit konstant mörker i två månader! Fast det var pritty najjs att sova ut ordentligt.

När vi var hos kusinerna pratade vi en del om Österåkers blivande friskola. Det är en lång väg dit, men vill man så kan man och jag hoppas det blir något! Tanken är att ha lite IT/lantlivs profil. Två ämnen ganska långt ifrån varandra, men båda är viktiga för människans framtida liv. Att lära barn hur datorer funkar tidigt i livet kan väl inte vara annat än dumt? De ska ju inte lösa världens problem med burken, men till olika skoluppgifter passar den ju ypperligt! Förstå hur mkt regnskog man sparar bara för att ungarna i Österåker inte skriver på papper! ( ok, kanske inte håller om man tänker ett steg till... ) 
Och så är väl tanken att det ska finnas lite restaurang oxå, för lokal befolkningen och någon prata om matlådor till företagare, men närproducerad mat såklart! ( Där kommer kidsen in, de ska sätta potatis och greja. ) 
Bara med en sådan profil har man ju lätt konkurerat ut komunens skolor.

Ikväll var tesäkten hos Bertan, utan Jossan dock eftersom hon är i Idre. Jag sa det till Jenny ( Beccas mamma ) när jag kom, jag undrar hur vi överlevde utan våra tekällar förut.
                                                                Tack tjejer för att ni finns och bara ÄR!

//H

Snyft

Publicerad 2010-04-04 23:40:39 i Allmänt

Ja, det var meningen att jag skulle till Thomas ( Johannas kille, jag länkar till Johanna.. ) på spelkväll när jag kom hem, bara det att jag knappt orka hålla ögonen öppna och då är det ingen bra ide att köra Lisa, även fast det inte går så fort. Så jag stannade hemma, men hoppas på framtidens kvällar ist! ;)

ps. Vi såg en nästan exakt lika dan Lisa när vi åkte hem, lite mörkare bara och flak med ''kant'' där bak. Jag har bara kanter runt om, som en godisskopa, det kan ramla av saker. Den vi såg var som en låda utan tak. ds.

Puss och kravall era förortskrigare! ( har fått det från Oskar och jag har ingen aning om vad kravall betyder, men tycker det låter rätt bra. ) //H

Hemresor i all ära.

Publicerad 2010-04-04 23:28:52 i Allmänt

När vi åkte till Vemdelen för några veckor sedan var det, som vanligt, tjat om vilken musik som skulle spelas. Pappa kläckte ur sig en sak.
''Ni behöver egentligen inte ta med er musik, det är ju ändå jag som kör/bestämmer.'' ( Kommer inte ihåg om han sa kör eller bestämmer.. ) Ja, så kan man ju oxå se det!

Idag körde pappa oxå, fast vi lyssnade både på RixFM och en hel Backyard skiva! Det ni! ( Om vi lyssnar på radio o bilen är det antingen Rock klassiker eller RixFM som gäller, eventuellet MixMegapol, men absolut inte P3, pappa påstår att de bara pratar porr där. What?! säger jag då. )
Vi lyssnade iaf. på en skiva pappa har, typ ''Rock nånting''. Har ni sett Pistvakt? Filmen/serien på TV? Göör bra, skrattar nästan ihjäl mig varje gång! Det gänger har spelat in en låt:
''Ni kan åka upp
ni kan åka ner
Vårat liftsystem är gratis just för er
Vill ni ha guide eller partaj
Ta en hutt, knäpp av slipsen, ta av din kavaj.

Och så ska allt sjungs på Norrländska, det är grejer det! ;)
Ja, vi lärde oss något av den bilresan iaf. //

så ligger det till, så ligger det till

Publicerad 2010-04-04 23:18:48 i Allmänt


Det gjordes bara 62 st sådana bilar, i hela världen. Fatta! I hela världen! Och med tanke på att den inte är sproilans ny så borde antalet ha minskat något iaf, även fast jag knappt skulle VÅGA titta på den om jag ägde en. Kan ju tänka att den inte är gratis om man säger så... //H

frÄÄÄÄÄsigt värre!

Publicerad 2010-04-04 23:12:43 i Allmänt


Jag och min blivande!

bara min andra blivande! Fatta najjs att glida runt på den där! Den var jättehäftig, snacka om flower power! Alla rör var som slingrande växter i olika färger, med typ liljor i slutet och såklart ormskinn på sadeln. Om man nu kan kalla den där lilla för sadel! Lite jobbigt bara att vi inte har så gott om jämna fina raksträckort så här vid tjällossningstider! //H

Stönjöping

Publicerad 2010-04-04 22:15:30 i Allmänt

Ja, jag vakande, duschade, åt och en åkte vi. Det var en jättehärlig biltur! Jag sov i solen och det var inte alls mkt trafik, gött!

Det finns en hel del coola bilar måste jag säga!
Det var uppdelat så att i en hall var det gamla bilar, i en annan nya pimpade kärror osv. När man klev in i den hallen med gamla glidare var det som att åka tbx 50 år i tiden, folk hade kläderna, frisyrerna och allt var från 50-talet. Det var lite ballt, fast jag undrar om de klädde ut sig eller om de såg ut så i vanliga fall med... hm.

Jag har hittat min blivande bil, en Dodge, vet inte vad den heter, men det är en stor lila truck. Den är MEGAball! ! ! Jag sa till pappa att om han köper en sådan åt mig när jag fyller 18 så ska jag skjutsa honom vart han vill i hela sitt liv, nästan. Det är inte ett dåligt erbjudande va? ;) Fast han sa att de inte var så dyra, så man kanske kan skrapa ihop till en själv så småningom! =D

//H

Skönhet ligger i betrakarens ögon

Publicerad 2010-04-04 02:16:18 i Allmänt

Jag hade en gamla maskara liggandes, inte torkad, men trasig, det kom jättemkt färg så man inte kunde måla fransarna med den.
Jag målade mina ben och armar med den! Jag gjorde som jesussandaler på ena benet, en rosett på det andra och lite skumma skräck på armarna.
Jag fick först inte bort allt, det såg ut som min arm var död, den var helt grå, men sen åkte stora badborsten fram och då vågade inte pigmenten vara kvar längre! Ha! ;)

Dagens hälsning går till Jossan som ska åka till Idre imorgon. Puss på dig sköning //H

jo, just det

Publicerad 2010-04-04 01:56:05 i Allmänt

Slingorna jag gjorde igår syns inte. Inte alls, jag tror nästan jag svänger förbi frissan och gör om det i veckan för jag är trött på mitt hår för tillfället.

    puss//H

Påskafton i all ära

Publicerad 2010-04-04 01:50:29 i Allmänt

Ikväll har vi ätit påskmat, vilket är i stort sätt samma som julmat.. Gott är det iaf! Sen tog Fredde och jag vrålåket till Bärnstugan och träffade lite folk, det var skööj! =D

Imorn är det uppe med tuppen som gäller, Costum motor show öppnar vid 10 och visst ska vi hänga på låset! ( om jag får bestäma alltså, nu ska ju hela familjen plötsligt med så vi får väl se... )

Jag kommer iaf inte blogga något på dagen imorrn, men om datorn är på humör på kvällen så kanske det kan komma upp lite fräna bilder på mega fräna bilar!

Nu ska jag krypa till kojs! Tjing tjing//H

Typiskt eller vad?!

Publicerad 2010-04-03 11:38:58 i Allmänt

Jag har ju gjort frostingen till cupcaksen, tänkte vara lite smart och göra den med en gång så det inte blir på stressigt ikväll. Till frostingen behövde man florsocker med chokladsmak, men när vi skulle handla fanns det inte, så jag blandade vanligt florsocker med kakao. Mamma ringde nyss från supermarketen och undra om hon skulle köpa florsocker med chokladsmak.
Där fick jag för att vara smart!

//H

ps. fast min frosting blev god ändå! ds


=)

DiLeva och fågelkvitter

Publicerad 2010-04-03 11:21:59 i Allmänt

Jag har bakat cupcakes, gjort frosting och vikt tvätt. Ska snart peta in en kyckling i ugnen och ta en promenad i det fin fina vädret. ( sol )

Jag ska baka foccacia oxå, väntar bara på att oljan ska komma...

Jag har kommit på vad jag tror på! Musik. Jag tror på Musik, än så länge iaf. Lite flummigt, men ändå så härligt! =) //H

innan jag dör har jag oxå varit i alla städer

Publicerad 2010-04-02 22:09:08 i Allmänt

Jag vaknade hos Becca idag, vi åt frulle ( de hade några jättegoda bröd, typ chiabatta med frön och jox, ''man blev göör mätt på två tuggor-stuket var det, mumms! ) sen tog vi en lång promenad, det var härligt, solen gömde sig bakom några moln och det var lerigt i skogen, men det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder och varför har man tvål och vatten om inte för att tvätta bort lera med?

Sen tog jag Lisa till Klockarbol och slingade hår. Mina slingor syns inte så mkt, men det är ju pigment i håret så jag kör med lite silver schampo så får vi se!
När jag kom åkandes över gårdsplanen hem, skådade mitt södra öga något gult vid huset. Corvetten! Wiiii! =D Pappa och jag tog en tur till Wingfeald och köpte godisägg till mina blivande cupcakes.

Mamma och jag gick en sväng oxå, vi hämtade salixpinnar till greta ( mammas kanin, hon blir 10 i år, wow ) och så klart gick jag i diket, jag hade gummistövlar. Jag sa till mamma att det är kul att vara orädd och det var nog det bästa jag sagt på ett tag. Det är så himla kul att vara orädd! Eller hur?

//H

And I'm free

Publicerad 2010-04-02 21:58:53 i Allmänt

Igår hade jag mkt mkt mkt mkt kul!
Bacca, Amanda och jag promenerade i solnedgången, bastade och blev av med hud, picknickade nere vid sjön med perfekt kladdig kladdkaka med matlanigs yoghurt, godis och annat gott.
Innan vi gick till sjön sminkade vi varanndra, egentligen helt meningslöst, men man känner sig fin(-are) med smink, iaf. jag. Amanda och jag skulle måla Becca och just när vi skulle gå lösa lät det som hon sa ''gör inget som inte är fint.'' Oho, där ökade inte alls perssen, nej då! Hon sa ''det gör inget om det inte blir fint.'' Rätt kul felhörning..

Det var ju mörkt ute när vi gick till sjön, och innan vi gick lät Beccs mormor Gunilla meddela att det fanns vildsvin runt i kring. så med nerverna på helspänn ( iaf. mina ) och två små ficklampor traskade vi ner till sjön, släpade fram en stock och slog oss ner.
Vi dansade tjenobyl-barnet, arabiska tanten, pumpa cykeln och både rasta och klappa hunden (!) och vad lyssnade vi på om inte... just det, Kapten Röd. U-N-D-E-R-B-A-R-T stavs det.

//H

young love is burning a hole in my heart

Publicerad 2010-04-01 15:32:16 i Allmänt

Vi hade ju innebandytour i skolan idag och självklart skulle alla kolla på finalerna. Trååååååkigt! Så Jossan och jag tog Vrålåket och köpte silverschampo.

Ikväll ska jag till Beccas mormor ( med Becca såklart! ) och Amanda. Vi ska basta, promenera och trivas!

Nu har jag en uppsats att skriva //H

Idag ska vi åka Lisa

Publicerad 2010-04-01 06:45:50 i Allmänt

Jag har nyss ätit frulle och brett några mackor, till innebandyn, ska straxt printa ut SO inlämningen och göra mig iordning och sedan fara till skolan med stop vid Jossan, mitt moraliska stöd vid Lisa-körning. Någon att skratta med, det kan bli väldigt pinsamt om man är tvungen att skratta själv..

Vi ska ha röda tröjor på oss på turneringen. Jag ägen EN röd tröja att träna i, EN. Och inte en enda svart. Men en hel drös andra! Ja, det här blir vajjert, röd tröja, svarta shorts och blå/turkos pjucks. Hehe, ee, det var inte jag som ville ha röda tröjor, kanske ska ta på mig en grön, jag kan vara libro! Då passar det nog bättre med vollyboll... Jag ska spela innebandy idag, jag klappar mig själv på axeln och hoppas på det bästa! Om inte det går bra kan jag ju alltid bara ha kul och skratta! //H

Tomas DiLeva

Publicerad 2010-04-01 06:39:07 i Allmänt

''Jag är själens krigare med en blomma som vapen.''

Tänk om det kunde vara så, det skulle vara mer än underbart! Det skulle vara oslagbart och fantastiskt! Det skulle vara ''guld och gröna ängar''. Förtillfället är det mer så att ''den som skulle bekämpa våld brukarde det''.

Framsteg blev ett bakslag och så långt får väl ingen gå? //H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela