J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

nu sitter jag här igen

Publicerad 2009-04-29 10:31:42 i Allmänt

tänkte skriva ett lååångt inlägg, men så blev icke fallet. nej. 
 annars idag ska jag handla till Hk-läxan, vaccinera mig och träna. de ska nog bil bra, hoppas jag.
knapparna på den här mackapären suger! så det tar lång tid att skriva. meningslös text... ^^
hej då!

ja, här kommer de underbara

Publicerad 2009-04-26 20:30:41 i Allmänt

Oh, here they come
the beautiful ones
the beautiful ones,
here they come
the beautiful ones
the beautiful ones.

Loved up, doved up
hung around
stoned in a lonley town
shaking their meat to the beat
high on diesel and gasoline
psycho for drum machine
shaking their bits to the hits

Oh, here they come
the beautiful ones
the beautiful ones
oh, you don't think about it
you don´t do without it
because you're beautiful.

ja, så kan man ju oxå uttrycka sig. 
idag har vi varit på julita värdshus och käkat. jag åt pilgrimsmussla, konstig konsistens, men ganska gott! och så åt jag gös med korngryn och alger, det var super! och på sluter blev det rabarberkompott, sorbe och färskost. smarrigt värre! mamma åt anklever, hon åstod att det var gott, men jag är glad att jag inte smaka. blä! bara tanken på lever... nej, tack. 
imorrn ska jag kanske till stan och köpa hjälm. tredje gången gillt! hoppas jag, annars vet jag inte var jag tar mig till! det kanske inte är meningen att jag ska rida. who knows? gud har humor, om man är inställd på sånt.
jag har kommit på att när man lyssnar på bra musik, asså riktigt bra musik, det är som att äta massa goda bär och frukter. man smackar bara i sig, färska hallon, jordgubbar, päron, blåbär, kiwi, magno, apelsin, allt på en gång. 
då sjunger iallafall mina smaklökar haleluja! det är kanske inte total lycka, men bra nära. 
det regnade när vi kom hem, typ korokodil tårar. jag var ute en snabbis när det hade slutat, oj vad gott det luktar! på P3 hade dom en tävling, lukternas lukt. då var sommar regn mot varm asfalt med, om jag skulle ha röstat skulle ju den LÄTT få min röst. alla gånger. påminner så mkt om mantorp, speciellt med avgaser oxå. jag lääängtar tills vi ska dit igen, vet inte riktigt vad som är så kul, det är så powerful. helt sjukt att det finns så mkt kraft i en så liten grej. visst är det en stor motor, men att kraften får plats.. det tål att tänkas på. och ska man tänka så kan man ändå tänka stort. 
jag längtar, vet inte till vart. men det känns som att något saknas. skulle kunna vara två-tre år sedan i vrigstad, så kul. synd att jag tappat kontakt med Annie, har henne på facebook, men det blir aldrig av att man skriver. tråkigt, men vad ska man skriva då? samma sak med alla underbara från massa läger, vi snackar aldrig. synd det där. nej, nu får jag nog ta mig i kragen och göra nåt åt saken. eller hur? mm, så får det bli,, nån gång. om jag inte gör det så får jag j skylla mig själv, jag går nog miste om en hel del... jag har snackat lite med viggan från seglar lägret och alex o johanna från nybygget, man får va glad åt det lilla. nja, håller inte med, i det uttrycket.. jaja, du behöver inte läsa. det är bara skönt att skriva av sig lite ibland. och värst är när folk inte skriver vad man tänker och tycker på bloggar. det är väl det dom är till för, delvis. nu ska jag sluta 
pussar, nej, bara kramar!   långa härliga kramar. det stör jag mig med på lite grann, folk som inte kramas, bara nuddar lite vid varanndra. det är ju inte mitt problem och det gör mig inte galen. men när någon kramar mig så, då blir jag så fundersam. varför kramas dom inte på riktigt? nästa gång jag kramar den personen, då kramas jag länge. och hårdare. inte så dom får syrebrist men ni fattar. woop, nu blev det fyra rader till. så händer, och fötter. lol.
hej då! hela världen. och övriga. finns det?

oj oj vad jag bloggar.. eller?

Publicerad 2009-04-25 19:04:40 i Allmänt

idag har jag fixat klart moppekortet. jippie! så nu är det bara att vänta tills kortet kommer.
jag var nyss ute och red på shivas och när vi kom hem så skulle jag rykta lilla söta Birka, oj oj oj vad hon fäller! helt sjukt, smutsig var hon med. men med en 10 cm lång ryktborste rådde jag bot på det. hon är så mysig, kommer och gullar när man sitter och tänker på en sten. (?) pappa ville att jag skulle klippa hans hår i kväll, men då får han gärna komma in lite tidigare än tio. imorrn tänkte jag göra amrikanska pannkakor till frulle, ingår i hk- läxan.
jag satt ute och solade lite och det var sååå skönt! höll på att somna. huvet är tomt, vad ska jag skriva? nej, kommr inte på något alls. hej då! //H

hjulen på bussen snurrar runt runt runt. DET är humor!

Publicerad 2009-04-19 21:37:35 i Allmänt

Boddy Holly igår = såååå fantastiskt kul!!! vi har as bra platser ( mitt fram på läktaren ) och peggy sue, den låten är bra. kom hem från konfan nyss. det var kul! haha, vi ringde heta linjen. david busringde Becca massa gånger, jobbigt! och så fick jag höra både en och två grejjer om igår kväll. synd att jag inte kunnde komma, vi kom hem typ halv nio och då var jag trött! det blev tyvärr ingen BR, tyvärr tyvärr. hann inte. men Brolle är sååååå sjukt snygg. dom kysstes, på msikalen och jag blev lite lätt avvis på bruden. (jag vet, han är typ 30. ) men man får väl drömma? ^^
imorrn får vi se, men mor och jag ska försöka hinna med ett besök av den stora staden Katrineholm. måste ha hjälm! och kanske ridbrallor med, får se vad som finns. på tisdag ska vi tömköra på ridningen, kul! en annan grej som är kul är att jag har hittat massa ny skön musik att fylla tomrummet med. me like! eller allt kanske inte är så nytt.
ska vi gå ut och möta livet, du och jag. den lilla tid som vi är här. gå ut och se om det har hänt nåt nytt idag. n när, alla blickar bakåt.
pussar och kramar nu vet jag inte var jag ska kläcka ur mig så gonatt! //H

Utkast: idag har ...

Publicerad 2009-04-17 22:30:01 i Allmänt

idag har det varit moppekurs. det var kul, vi körde! man var lite nervös så det gick inte så jättebra som jag hoppades på men jag klarade. heja mig!
imorrn ska jag kolla på brolle på göta lejon. det vankas Boddy Holly och när man ändå är i stan passar man ju så klart på att smita in på beond retro. så klart! det ska bli jättekul!
haha, i förrgår kom far min in och sa att den här dagen är historisk för Vingåker. och ni kan gissa hela natten om ni så vill, ni kommer ändå inte på det. han sa att nu är dom första raderna sådda med en gps- styrd traktor i Vingåker. det ni! större saker har ju hänt om man säjer så. men, visst det är ju kul det med. gps- grejs och sånt, inte sant?^^
jag har fått goda besked från Puch- mekanikern här i huset. han ska bara städa rent i förgasaren och  sedan är det förhoppningsvis bara att köra. det kanske är någon kolv eller någe som ska bytas, sa han. det är ju positivt!
men spelar det nån roll. nej, kanske ingen. kanske allt ientligen. du säjer, har du tändstickor. ja, tillräckligt om du vill bränna ner Stockholm. har du vin och sprit så att det räcker, att få hela fjärden full av sorjer. allt är försent

vi måste ses nångång i vår, jag måste få veta hur du mår. du sa att vi måste överleva stockholm.
jag måste få dagarna att gå, så jag kan komma hem och träffa min bästa vän.
jag vill bara komma hem och träffa min bäste vän.
vi sa vi måste lämna våran småstad, men nu saknar jag våran småstad. där vi gick i skolan du och jag.
jag tänker på dig då och då, men jag vill bara komma hem och träffa min bäste vän.

känns allt som det ska, när det känns?

Publicerad 2009-04-13 15:48:38 i Allmänt

tag min hand så flyr vi iväg till monstrens gröna ängar.
där ängslan ej är att räkna,
där ändast kärlek och omtanke är av värde.
där vänskp och lycka är till för alla vi tillsammans.
inte där falskhet och lögner är med i ett liv som detta.
ta min hand så flyr vi iväg till monstrens gröna ängar. */flum flum/
                //General SnutteTass

so I'v heard

Publicerad 2009-04-13 15:28:25 i Allmänt

när live ger dig en sur citron ska du fråga efter en till. kommer inte ihåg var uttrycket är funtat, men bra är det!
idag mår jag betydligt bättre, fortfarande ont i halsen, men inte så farligt. till alla er som jag har lurat i att det var moppe kurs idag, felaktig info. på onsdag är det. har just kommit på att min vecka kommer vara fullsmockad med både det ena och det andra. jag ska konfis. läsa /ursäkta ordet konfa.^^/ jag ska försöka orka rida, fixa moppegrejjen, köpa ridhjälm, ev.moppehjälm, ridbrallor, ha extra konfisläsning, gå på brolle och shoppa på Beond Retro. jag är inte ens frisk än! hujedamig, ska jag orka?

blä!

Publicerad 2009-04-11 21:59:10 i Allmänt

jag undrar hur mycket snor det får plats i en människa på samma gång och hur snabbt bildas det nytt snor?
jag är sjuk, så sjuk så jag inte kunde följa med på påskmiddag. låter det lamt? aa, men fatta! jag känner mig som en stor snorklump hela jag. nu blev vattnet klart i vattenkokaren, jag ska göra honungsvatten och ta med upp på rummet så jag kan dricka direkt när jag vaknar i natt. så jag slipper väcka pappa och så jag slipper ha ont i halsen i flera dagar! det suger, fett. hann doxk njuta lite va solen i allafall. förts satt jag i en solstol med en tjock yllefilt över mig, sedan låg jag på en filt och snorade ner allt som var inom typ fem meters area.
igår kväll såg jag och mor min en film på ettan. underbara älskade tror jag den hette. jättebra! hm, vad ska jag mer skriva..? på mondag ska jag påbörja min moppekurs, hoppas jag är friskare då. jag är stolt över mig själv, jag har nämligen inte pratat alls mkt idag. max 15 ord. erkänn, imponerad va? ^^ 
suck, vad jag känner mig nere. ska dricka upp honungen och sen är det ner i sängen för min del. måste tillägga att klockan är 21:55. och det är lördag, och det är inget speciellt imorrn tidigt. mm, jag är sjuk. hade 38.3 feber imorse. 
och så har jag snytit mig med för mkt hushållspapper, igen. varför envisas jag med att riva upp hela näsan när det finns näsdukar som är lena som små lamm? kan någon förklara det för mig? så nu är honungen snart slut..två klunkar till. en. två. så då ska jag tacka för mig! puss och gonatt!!//H 

´´My heart melts like lemondrops...´´

Publicerad 2009-04-10 12:42:25 i Allmänt

mamma och jag var i kyrkan idag. prästen sa: ´´låt min röst höras´´ eller något i den stilen. haha tänkte jag för mig själv. kracks kracks. jag hostar, har ont i halsen och så kan jag knappt prata. tur jag inte videobloggar. så just den meningen var lite missvisande i mitt fall, eller vem vet, det kanske var en vink från ovan. om jag skulle bett med i bönen så kanske jag skulle kunna prata nu. det ligger i det undermedvetna. nåja, jag och mamma ska in till vingåker och gå på nån utställning på slottet snart. kan ju inte bara ligga hemma och tycka synd om mig själv. även om det är lite meningen med att vara sjuk. man kan få vara lite ynklig och mesig utan att det gör något.
imorrn är det cup, men som det ser ut nu så ska jag inte vara med. tyvärr. jag har sett fram emot den, vi ska spela på gräs, äkta gräs. självklart blir jag sjuk. vad annars?
lyssnar just nu på Eye of the tiger med Survivor. vet inte vad som är så bra med den, men i vissa partier undrar jag varför jag inte var 15-20 på 80-talet. tänkt att få hoppa in i ett annat decenium bara för en vecka eller två. lätt att det skulle bli 80-talet! 

till sist: ordet Microorganism har jag tänkt en hel del på.   pussar och kramar//H

jag undrar jag om det är så...

Publicerad 2009-04-08 13:03:04 i Allmänt

... att jag håller på att bli sjuk. jag har ont i halsen, inte så där som man brukar ha titt som tätt. mer släm och så håller rösten inte som en ska. jag har ont i nacken och ryggen och känner mig allmänt hängig, tråkigt! jag får gå ut i solen och droga c-vitamin. jag vill nåmligen i va sjuk!
igår var jag med Becca, vi red. det  var jättekul! ända tills vi kom till vårnäs på kvällen. Becca skulle rida cinderella, allt var frid och fröjd, ända tills dom började hoppa. Lille-Mor sa att hon inte gick rent, jag såg inget specillellt, men sedan sa Marie oxå att det var någe fel på henne. Becca kände ingenting. dom fick sluta tidigare, Marie sa att hon kanske var halt på båda fram. tråkigt om det så skulle vara. =(      jag hade Sally på lektionen och det gick bra. bättre än vad jag hade hoppats på, så det var ju en glad överraskning! mer av dom, tack! 
nu ska jag berätte en tråkig grej. när pappa släppt av oss hos hästarna, så körde han över min hjälm! det var ju inte hans fel och jag skyller det inte på honom. becca hade min hjälm i handen och jag slog igen bildörren och sa hejdå, då skulle hon ge mig hjälmen, men jag fick inte riktigt grepp runt den. eller jo, den bara gled ur händerna på mig kan man säja. ni vet, som det kan bli ibland. och så rullade den in under bilen. percis så pass mkt att den hamna framför däcket. Becca sträckte sig ner och skulle ta den när pappa bestämde sig för att köra. han hade ju ingen aning om att den låg där. så framsidan v hjälmen var lite illa till tuffsad om man uttrycker sig så. tyvärr. det västa var att om den hade rullat 10cm till så skulle inget ha hänt och att pappa böjde lite på den och vips så fanns det inte en skråma på. det hade varit bättre om den hade blivit helt tillplattad, men icke sa nicke. jag lånade en hjälm när vi var ute hos hästarna där, sedan ringde jag och bad mamma och Fredde ta med min gamla hjälm, visst var dom snälla och gjorde det. men oj, vad min skalle har växt! den var så liten. jag hade ont i skallen hela kvällen och inte hjälpt det med ipren. så nu måste vi åka och köpa hjälm, vilket inte det alldra lättaste. det finns så många olika. alla har ju inte samma form på knoppen. och det måte göras snarast. tyvärr är väl inga butiker öppna i påsk. inga med ridhjälmar iallafall. 

ikväll är det träning, *suck.* undrar om jag ska med eller inte, med tanke på halsen och det... vi ska få nya tränings-overaller och dom ska provas ut idag, så jag måste ju ändå ner, ja ja vi får se..
pussar och kramar!!//H

plötsligt så slog det mig.

Publicerad 2009-04-06 20:29:03 i Allmänt

det är ju en självklarhet, att jag inte har kommit på det tidigare. det finns nog folk som har kommit på det tidigare men jag är inte en av dem. nu till poängen, alla glasbitar som de har hittat i bl.a kyckling, det är ju en miljöfråga. någon smart person vill få oss vanliga at inse att vi måste börja äta mer närproducerat och så. (kanske lite dumt att välja ett svenkt företag, men man kan ju inte lyckas jämt. ) det är ju ett smart sätt att få folk att börja odla och producera sin egen mat. så egna grönsaker, sätta sin egen potatis, föda upp sitt eget djur, döda det, slakta det, stycka det och tilllaga det. det kanske låter lilla när jag skriver att du ska döda, men hallå! vill du bli dödad eller vill du döda?! överlev kallas det! vi har en väldigt nära relation med våran mat, på ett sätt. vi kan kela med maten, klia den under hakan, ge den mat ut händerna, utan att ha en tanke på att det faktum att det är maten man leker med och inte en liten söt och gullig kalv, tillex. på ett sätt
är vi nära maten. det finns ett annat sätt som säger att vi inte är nära maten. folk nu förtiden har inte en aning om hur man tar hand om mat innan den kommer upp på tallriken. fråga en unge i stockhom vart osten kommer ifrån eller köttbullarna. ´´butiken´´ kan nog bli ett svar då, tyvärr. det är upp till oss om vi vill att maten ska skäppas runt hela jordklotet och tillbaka eller om vi vill ha närproducerad mat. djuren på svenska gårdar mår bra, en del vill bara inte inse att djuren inte behöver höga berg ocg djupa dalar för att leva. grisar behöver inte mkt plats, dom gillar att vara tillsammans. dom ligge ihop klumpade på varann när som sover. dom ligger inte en och en med en meters mellanrum. samma sak gäller med kor, hästar, hundar, vilt, nästan alla djur.
valet är ditt och du får göra precis som du vill. //H

love is a small word we could use more..

Publicerad 2009-04-05 21:39:12 i Allmänt

idag har jag varit i E-tuna. förs inne i stan och kolla på poolmessa. inte så väldigt intressant. sedan, efter lite felkörningar, kom vi till TunaPark. målet var att hitta en fin vit klänning till konfirmationen. jag lyckades inte så bra. provade massor av fina, och fula, tygbiter. inget passade bra. det fans den jättefin på vila, men den satt inte alls bra. det slutade med att jag kom ut med en JC-påse i handen. i den låg en vit skjorta med lite små/tunna ränder på och en svart väst, den har antydan till kritsträck. mkt fin! jag är NÖJD!! till det ska jag ha ett par shorts från Tyskland. vita med svart/grån sträck. det kanske låter konstigt med sträck överallt, men tro mig det kommer bli jättebra! tyvärr fanns det ingen tid till att kolla runt efter annat, ty jag hade en match att spela. i Valla. vi VANN!!! för första gången på sååååå länge!!!! 5-0. det var kul.

puss och gonatt!//H

when the feelin' hits me like a sound of a drum

Publicerad 2009-04-04 22:05:01 i Allmänt

igår var det fredag. idag är det lördag och i morgon är det söndag. igår var jag med Becca. vi hade jättekul! haha, kollade på bert och bakade mini och mega mffins. gott! sedan var vi på bio, Män som hatar Kvinnor. det var bra, jag vet inte riktigt vad jag ska säja om den. har du chans, se den! haha, mor och far åkte vette, pappa skjutsade hem Becca, det var nog en upplevelse det...
idag har jag varit jätteduktig! jag har satt på sommmardäck, tvättat bil, åkt moppe, fixat käk, städat, planterat aloe-vera och så klart njutit av solen! man kunde gå utan jacka, i bara T-shirt, utan att frysa det minsta. det käns som att det behövs lite sol här i världen för tillfället. man blir så glad! och pigg. Det är kul att åka moppe! jag har övat på att stanna, kolla höger-vänster, sånt som man ska kunna. den är lite seg att få i neutralen, men snart så sitter den där den ska! Nästa måndag börjar moppe-kursen. sen.... nä då, fyller ju inte förns om en månad. men då! det ska bli lol. måste bara fixa och trixa med betan, haha, pappa lärde mig hur man tar ur pluggen. fast det behövs nog inte..
tomorro ska vi till e-tuna och kolla på poolmässa och inhandla konfirmations klänning om allt går enligt planerna. sedan bär det iväg till Valla, match. hoppas det går bra! hoppas jag slipper stå i mål igen. det var inte inte inte kul!
sedan får vi se vad som väntar i veckan. ska rida med B. nån gång. KUL!! Torssander är i Idre, lyllos henne!
pussar och gonatt!! //H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela