J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

Min lilla pony

Publicerad 2010-11-30 09:38:35 i Allmänt

Leave your body and leave your mind.

Så kan vi låtsas och leva på rosa moln resten av livet.
OOOOOOOOOOOO, my little pony nynnar Fredde på när hon inte förstår vad som sägs.
OOOOOOOOO MY LITTLE POOOOOOONY
//H

For now

Publicerad 2010-11-30 08:50:26 i Allmänt

Och in kommer en kamel! På häst showen, det var kul.
Efter en dag i skolan och några timmar i Globen. Sen gick vi förmodligen och köpte asdyrt kaffe
Det var kändishoppning också. Jag är ganska säker på att Malin Bayard puttade av Miss Gynning. Tävlingsmänniska så det skriker om det, och det gillar jag.
Vi bodde bredvid kyrkan vars namn jag aldrig kommer på. Scandic mitt emot T-centralen har JÄTTEbra frulle. Den enda som saknades var avokado, men det har jag aldrig sett på hotell förut, kommer förmodligen aldrig få se heller.
//H

Himmelriket

Publicerad 2010-11-28 11:57:00 i Allmänt

Jag vet inte vad det är för fel på min dator, jag kommer inte in på nätet. Nu lånar jag pappas dator, måste ju ändå håller er updated om beyond Retro!

Pau sa att vi var där i 1 ½ timme och jag skulle kunna dubbla det lätt! Det finns ett rum med bara klänningar och eftersom det är vintage finns det bara ett ex av varje plagg. Det leder till att jag måste leta igenom varje klädstång och ta ut och titta på inte riktigt men nästan varje klänning. Det är underbart! I det rummet skulle jag kunna slå läger i och bott i över natten. Lätt!
Annars då? Jo, dom hade hur mycket fint som helst! Tröjor, byxor, väskor, ännu mer tröjor, stickat, jeans plagg, jackor, rockar, skor, accosiarer och ännu mer tröjor. Magtröjor, tjocktröjor, tunna blusar, T-shirts, linnen och hur mycket skjortor som helst! Mest rutiga, flanell, blomull, you name it!

Där skulle jag kunna tänka mig att jobba, eller bo.

Jag fick med mig en svart klänning, en färgad topp, en svart och lite möstrad långärmad och en klänning till. Men den ska jag klippa bort kjolen på så jag räknar det som en blus.

//H

Denna underbara människa

Publicerad 2010-11-25 22:51:05 i Allmänt

Min lust är fri men min frihet är bakom galler.
Jag har aldrig orkat förstå mig på den Winnerbäck meningen förut. Jag gillar den, men eftersom jag inte förstod den har jag aldrig kunnat använda den. Nu blir det ändring på det!
Jag förstår precis och håller med till punkt och pricka. Min lust är fri men min frihet är bakom galler.


På tal om bra musik som stämmer överens med vad som fyller utrymmet innanför min panna, det finns nästan för mycket sådan musik!
Jag står precis på gränsen.
Horisonten är nån annans konstruktion.
Vi äter skiten så vant
Att vi börjat gilla smaken utav skit
Om du aldrig provat hur kan du då vara säker

//H

Alla vill ha insperation

Publicerad 2010-11-25 22:33:47 i Allmänt

Min kommer i kväll i form av:
Den väskan skulle jag också köpt
Tänker på 40-talet.
Nästan lite för mycket, men ska man göra något ska man göra det ordentligt!

Och:

Och sorterat under en annan flik på spotify:
Ser ni vad albumet är döpt till? Vi slutar när vi är klara. Klockrent
//H

För allt vi drömde en gång

Publicerad 2010-11-25 22:09:00 i Allmänt

Jag hittar inte nagellacks removern! ( Om jag fokuserar på de små problemen hinner jag inte med de stora ) Jag tänkte fila till dom och måla dom antingen bege eller bruna. Jag vet inte vart lacket kommer ifrån, men jag har ett som jag själv skulle döpa till ''nude'' det är nämligen vad det är! Så neutralt det någonsin kan bli, och väldigt snyggt.
Fyra fina outfit bilder som skulle göra sig jättebra med ett hudfärgat nagellack.
//H
I know your smell

Jag flyter med känsla

Publicerad 2010-11-25 15:40:00 i Allmänt

Nu åker min adväntsstake upp! Jag vet att det är tidigt, men vi är borta i helgen så så här får det bli. Man behöver ju tända den nu.
Ja som sagt, i helgen är jag inte hemma. Inte fredag och lördag iaf. Då ska jag, mamma, Fredde, Paulina och Inga-Lill ( paus mamma ) till Stockholm och titta på hästar. Globen horse show nalkas, lika så den tänkta julhandlingen. Jag planerar klappar som ska köpas och fina klänningar för julhelgen. Det brukar sluta med att vi fikar genom helgen istället, men det gör inget! Ett besök på Beyond Retro och Weekady är ett måste, annars åker jag inte hem.
//H

tidiga bussen = eftermiddags lur

Publicerad 2010-11-25 14:53:24 i Allmänt

Nu ska jag kolla på Skins och äta granatäpple.
Mitt humör har varit nere på botten idag, inte varit särskilt taggad för någonting alls.
Surt
Apdålig bild, men ändock en bild på mina nya fina byxor. Dom lättar upp lite faktiskt.
//H

Hej svejs i lingonskogen

Publicerad 2010-11-24 17:15:18 i Allmänt

Nu ska Sofie och jag till badhuset och leka med Matte. Simma, bubbla och basta. Sen orkar vi ingenting med ikväll.
Mina byxor har kommit! De turkosa från junkyard. Dom skulle kunna va lite mer baggy för en totalnjöd Josefine, men det duger som dom är med! Absolut värda att behålla iaf.
//H

...

Publicerad 2010-11-24 11:50:24 i Allmänt

Bara för att jag skulle vilja åka nånstans och se vart jag hamnar.
Det blåste
Jag vet inte vilka bilder jag redan publicerat, men den här är värd att läggas upp igen.
Det är alltså vattenånga som ryker
På väg ner.. Lite som en slagen hjälte, nyss fått ett spjut eller nåt genom hjärtat.
Bara för att jag skulle vilja åka nånstans och se vart jag hamnar.
Allting känns lite meningslöst för nu. Det går nog över så småningom och jag kommer vara glad för minsta lilla igen. //H
ps. När jag blir kär ska jag citera Mumford and sons ds.

! ! !

Publicerad 2010-11-24 09:44:42 i Allmänt

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
Jag är i akut behov av tjejer. Det blir så ibland när man umgås med bara killar och deras instängda syn på saker och ting. //H

Lite allvarligare än vanligt.

Publicerad 2010-11-23 23:24:00 i Allmänt

No one ever said that it could be this hard.
Ibland när jag lyssnar på musik så får jag en liten adrenalinkick, jag blir så där tokglad och vill bara springa runt, runt, runt. Så där så man inte vet vart man ska göra av all lycka.
Tvärt om nu.
Det var bra för några minuter sen, men det var innan jag lyssnade på låtar som handlar om way to känsliga saker. Låtar om misslyckanden, feghet, låtar där musikern visar sig svag och utlämnad. Så klart låtar om den fucking kärleken man ska leta efter.
Jag skiter i det har jag tänk ett tag nu, skiter i allt vad kärlek heter, självklart är jag glad för de personer som har någon att vara lycklig med, men jag har tänkt att det inte är något för mig, lite så. MEN: Det känns fel att tänka så, det känns tråkigt. Och så känns det lite som ett misslyckande, lite som feghet, lite där man visar sig svag och utelämnad. Jag gillar inte att vara svag, misslyckad och feg. Därför avslutar jag med att berätta att jag varken är svag eller misslyckad. Men jag vill inte riktigt nöja mig för jag vill att allting ska vara så där perfekt.
//En fröken Hultgren med för mycket i huvudet.

Puss&kram byxor

Publicerad 2010-11-23 23:03:32 i Allmänt

Det gick jättebra att rida Omega idag. KUL! Han var inte alls så stel i traven som han brukar vara. Det är så kul att gallopera med honom för rätt som det är så hoppar han till och slänger iväg ett ben, men han kan faktiskt gå riktigt fint i galoppen.
Vi hoppade på stora 8-volten. Det betyder att man måste ha bra och mycket kontakt med hästen, den måste vara följsam och det går 100 gånger lättare om hästan är lite mjuk i sidorna/halsen. Det stod tre hinder på långsidan. Ett vid ena kortsidan, ett vid x ( mitten av ridbanan ) och ett vid andra kortsidan. Så man hela tiden rider i volter. Det är en kul övning som idag gick hur bra som helst och det gör mig lite stolt, men framförallt väldigt glad!
En åttvolt.
Nu ska jag sooooova och imorgon ska jag svetsa och äta smörgåstårta! //H

KUL!

Publicerad 2010-11-23 10:57:27 i Allmänt

Som ni vet så råkar jag ha en förkärlek till Brolle. När jag läste att han ska medverka i melodifestivlen blev jag glad! Glad över att få titta och lyssna på honom, lite besviken över att han är med i just melodifestivlen. Det känns lite...mesigt. Här finns länken till Aftonbladet.
Jag var och tittade på Buddy Holly på Göta Lejon. Mäktigt! Det var jättekul. I slutet stod alla i publiken upp, klappade i händerna och sjöng med. Det var najjs.
//H

Och så tog min energi slut

Publicerad 2010-11-22 22:39:13 i Allmänt

''Vi är räddade och fria.''
Bjuröklubb med Laleh kom upp på spottan. Då minns jag förra årets skidsemester till Vemdalen med vingåkersfolket. Jag spelade den låten om och om och om igen. Jesper gillade inte den låten innan Vemdalen, men han gillade den, om möjligt, ännu mindre efter.
Jarre fick en bok om olika sexställningar i födelsedags present. En för alla årets dagar. Haha, många skratt utlovas om man läser den.
//H

Håkan den allsmäktiga

Publicerad 2010-11-21 22:49:29 i Allmänt

''Alla drömmer om fåglar, även du även jag. Det är bara du som ler. Inget är logiskt, magiskt, romantiskt och det är så tragiskt.
Behöver lite kärlek från fel sort. ''

''Dom har gått för att leva sina liv. Ser pojkar och flickor gå genom kärlekslunden. Men du skriver ord som gör hål i himlen, taket och stjärnorna på samma gång.''


//H

På små lätta moln

Publicerad 2010-11-21 22:42:23 i Allmänt

Det här kommer låta lite knasigt med tanke på att jag ska bli röris, men jag gillar att ha fina naglar. Rena och hela naglar med något lack på. Det känns fräscht. Nu har jag ett lack som heter ''Rock hard'' från Peaces. Det ska vara lite grå aktigt, men tyvärr så ser det mest ut som att man målat svart fast lagt på ett laget för lite. Fast konstigt nog så gillar jag det.
Och så tror jag att jag kommit på sättet att få mitt hår att se bra ut när jag vaknar. Det är fortfarande under expriment kategorin, men det här kan nog bli nåt!
Nu ska jag sova. Och i morgon ska jag ha kul //H

En fin söndagskväll

Publicerad 2010-11-21 22:27:43 i Allmänt


Tagit kort på vattensystemet här på Hullagård.
Jag pluggade... ( notera att det står Alegría på boken, det betyder glädje )
...samtidigt som jag drack kardemumma kaffe. Om man tänder lite ljus och spelar lite go musik när man pluggar, då går det lite bättre än annars. Tänk vad mysigt om man hade det så i alla klassrum. Jag vågar nästan lova att folk skulle vilja gå mer i skolan då!
Men innan plugget och kaffet var jag ju tvungen att städa åt min lilla prins.
Ser ni det lilla guldiga håret som det är jättedålig skärpa på? Det är Hamlet när han möblerar om i huset.
Och så slogs vi lite om ett salladsblad. Han gillar det vita hårda i mitten bäst, jag gillar det gröna mjuka bäst. Vi delade.

Lyssnar på Brolle

Publicerad 2010-11-21 15:07:56 i Allmänt

Jag undrar om Dallas lägger nåt mättnings medel på deras pizzor. Jag blev proppmätt på typ två tuggor!
Idag ska jag hinna med:
 • -Städa
 • -Ta kort på våran bergvärme pump
 • -Matte läxan
 • -Spanska läxan
 • -Duscha
 • -Dricka mer kaffe
 • -Krama min kära mor som varit i Vrigstad under helgen.
 • -Städa Hamlets bur
Bäst jag sätter igång!
//H

Om du aldrig provat...

Publicerad 2010-11-21 11:08:43 i Allmänt

Lördag kväll
Söndag morgon

Sofie och jag har ALDRIG varit ihop, vi är INTE ihop och vi kommer ALDRIG bli det.
Ett rykte har spridit sig, det är ju synd att alla killar ska gå runt och tro att jag homosexuell. Right? Sofie och jag sa att vi hade ett förhållande på FB, som ett skämt. Det slutade med att folk trodde allvarligt på det. Då gifte vi oss, då borde man ju fatta att det var ett skämt, icke sa Nicke!
Inte för att jag inte vet om jag är gay eller inte, men jag har aldrig varit kär i en tjej. Och det är ju cind of det som bevisar att jag är straight...????!!!  Men dem som lever får se!
Albin, BAM! ( från Kodjo i Morgonpasset )
//H

Sofies mode

Publicerad 2010-11-20 21:26:18 i Allmänt

Sofie:''Allt på P är det nya, päls, pyjamas, plåster, penisar''
Sade hon när hon la maskara på fransarna.

Då hade jag mohak
Nu har jag syrrans hatt.
Den gången med mohaken var första gången jag var på kalas efter jag kilppt kort. Då var vi i Bärnis med killarna.
//H

Kaffe till efterrätt

Publicerad 2010-11-20 17:34:44 i Allmänt

Ska skotta fram Lisa och ta mig till Vingåker så småningom. Det har snöat mer eller mindre sedan i går kväll. Om jag fick välja så skulle det vara ca -6° i ett par veckor, så isen hinner lägga sig, sedan fick det komma snö.
Idag har jag gjort hamburgare. När jag skulle göra dressingen tänkte jag lägga i massa gottis, tex oliver, feta och soltorkad tomat. Fredde och pappa, som var middags gäster, har inte samma utsökta smak som jag, men Hultis fixade det! Jag ställde fram varsin liten skål, hackade oliver och tomat, tog fram fetan och la allt på en tallrik. I mitten hamnade en skål med cream fraich. Då var det bara för alla att blanda sin egen dressing. Hyfsat smart om jag får säga det själv! Kan man ju tänka sig göra med små barn, så dom fattar att det är kul att laga mat. Eller så dom fattar att man måste laga mat. Kul kan ju inte alla tycka det är.
På min burgare hamnade olika tomatsorter, stark ost, gurka, lingonsylt, ketchup och dressing med kalamata oliver, soltorkad tomat, feta, majo och cream fraich. Smarrigt!
//H

För att det är fint, inte för det är så, fast det är lite så..

Publicerad 2010-11-20 17:23:51 i Allmänt

The sun, it rises slowly as you walk
Away from all the fears

When you love someone but it goes to waste 
Man I´m just tired and bored with myself
I check my look in the mirror
I wanna change my clothes, my hair, my face
There's something happening somewhere
Jag kräver en riktig känsla
Ge mig nått som jag vill ha
Jag är så less på den nya tiden
Jag är så less på ett färglöst liv
Jag är så less på alla tvivel
Everybody wants to see you fall
Let your body decide where you want to go
People here in your neighbourhood
Act real cool but they dance no good    

Citat från låtar som mitt undermedvetna ville lyssna på.

//H

                                                 


Jag letar fel hos dig

Publicerad 2010-11-20 13:51:14 i Allmänt

Igår åt jag mat, godis, chips, nötter, bär, choklad, glass och bär, samtidigt som jag umgicks med förmodligen några av världens bästa kompisar. Jag behöver inte göra annat än att gilla läget. Och det är najjs.
Igår var jag duktig och tänkte ett steg till. Det resulterar i tinade hambugrebröd idag. Hittade ingen köttfärs i frysen inne och jag hade ingen lust att gå ut till garaget i snöyran. Det resulterar i mikrotinad färs. Som att det spelar nån roll.

//H

hgfdsdfghjhgfddfghjhgfdfgh

Publicerad 2010-11-19 12:22:31 i Allmänt

Har jag nämnt att min syster är NAJJS?!
Har jag nämnt att min najjsiga syrra tog detta fina kort på mig, Jossan och Donna?
Har jag nämnt att jag tänker tillbaka på cykelturen till Söderköping och dels saknar tiden och dels ler när jag tänker på hur många roliga saker vi kommer hitta på i framtiden!
//H

Nostalgiskt värre

Publicerad 2010-11-19 10:40:28 i Allmänt

För ett år sedan, rätt så exakt var Fredde och jag med pappa på Å-lands kryssning med SMK och KMK.
Där träffade vi en fotograf med APhäftig kamera! Den kom till användning..
I lilla spelhallen med folk jag aldrig sett varken före eller efter den helgen.
Jag lånade ett par solisar.
Sen mätte vi ( färmodligen ) muskler
Och vi åkte motorcykel!
Använde kameran
Och tog fina bilder på mig och min syster.
Dagen efter satt Fredde och jag i ett varmt bubbelbad på terassen och sen bastade vi i en ångbastu med utsikt över hela Östersjön.
Sen sov vi hela bussresan hem. Inte konstigt, tror jag sov 40 minuter det dygnet.
//H

?

Publicerad 2010-11-18 22:04:45 i Allmänt

Jag som hade ett inlägg på G, men det visar sig att jag inte kan ladda upp bilder. Det kommer upp en ruta som det står någonting med error i. Hoppas det går på skolans nätverk ist!
Nu ska jag kolla på Skins. Tjo hop din sena snopp //H

Jag laddar mobilen

Publicerad 2010-11-18 20:18:33 i Allmänt

Den som tror att hemma är där man bor... Jag säger nej jag säger nej, jag kommer aldrig aldrig tillbaks.
Lyssnar på Raymond och Maria. Faktiskt rätt så roliga texter.
//H

Mi día

Publicerad 2010-11-18 17:51:09 i Allmänt

Idag åt mamma och jag lunch på Sultans. Värsta mysigt! Jag åt bakad potatis med skagenröra, mumsfilibabba!
Sen inhandlade vi lite julklappar som jag slår in nu. Jag handlar bäst när det är impulsivt, när det inte är meningen att jag ska handla. Eller under press. Har jag bråttom kan jag hitta värsta kapen!
På lektionen idag blev jag visst lite rastlös. Vad är bästa sättet att göra av med energi på om inte måla på talvan?! Jag målade av vår lärare, hans katt, en kanin och Findus. Läraren blev värsta lik! Findus med faktiskt.
Nu ska jag slå in paket! //H

for your info..

Publicerad 2010-11-18 17:41:31 i Allmänt

Jag har apelsinsaft över hela datan. Ni vet när man öppnar en apelsin så sprutar det ut någon slags vätska ur porerna i skalet. Sånt har jag över datan, när ljuset speglas på ett visst sätt så syns det.
Den borde lukta gott..
//H

Hur mycket plast får jag ta?

Publicerad 2010-11-18 06:53:38 i Allmänt

Jag vaknade sex för att ta reda på om jag åker med Fredde eller om jag skulle ta bussen. Jag åker med Fredde och det betyder att vi åker om typ en timme och det ger mig MASSOR tid över. Jag tror jag ska kliva ur sängen, klä mig och, hör och häpna, göra lite matte! Vi har ingen matte lektion idag, men vi fick ett papper vi skulle göra ändå.
Mamma och jag har paketerat in byxorna från junkyard så idag åker dom med posten tillbaka!
Dom åker tillbaka
Dom har jag reserverat istället. Det fanns bara en medium kvar och jag hoppas att dom ser mitt mail och paxar dem åt mig!
Dom tänkte jag köpa först, men Mäster tvättaren Mamma sa att det lila kommer färga av sig på det vita. Även om det inte bli så vill jag inte chansa. Inte så kul om det stämmer direkt, pengarna i sjön!

Jag hoppar och trampar på ditt hjärta. Du kanske tror att du är gjord av hårdaste betong.

Nu börjar mig dag! //H

Så vi gliiiiider

Publicerad 2010-11-17 10:59:36 i Allmänt

Fredde har ett album på facebook som jag inte sett innan. Hur är det möjligt?
Två bilder från Österrike i februari. Den första är från en parkerings plats på väg från flygplatsen. Pappa och jag hade snöbolls krig med en buss med 20 åriga killar. Det var ruuuuuligt!
Den andra bilden var från funparken. Jag kan förklara: Jag hade lite dålig fart och precis när jag skulle över knäpan på railen så behövde jag lite mer fart. Jag satte ner stavarna och skulle staka mig fram. Ett problem: Stavarna räckte inte ner till marken vilket resulterade i att jag tappade balansen och föll. Men det var kul.
//H

tröööött Josefine

Publicerad 2010-11-16 22:38:27 i Allmänt

Jag har träningsverk. Typ överallt. I rumpan, fram på vadmuskeln, triceps, deltan och ryggen. Ni kan ju gissa hur smidig jag känner mig. Jag har även dragit på mig ett stukat långfinger, mamma föreslog att jag skulle stödja upp det med bandage, hur svetsar man med ihop tejpade fingrar? Kanske jag får svar på imorgon.. Lite blåmärken här och var har jag med, men det gör inget. Det är så här man känner att man inte är död. Annars kan jag börja undra när allt bara maler på.
I morgon ska Sofie och jag simma och springa lite. Jag tänkte springa värsta mycket och simma aslångt. Sen började mi madre snacka om hjärtmuskelinflamationer, så jag nöjer mig nog med att simma. Är trots allt inte riktigt frisk än.
//H

Tekväll är ett begrepp nu mer

Publicerad 2010-11-15 22:41:54 i Allmänt

Tips:
Inte sjuttan blir det guldigt, men gott är det. Jag dricker 9 gånger av 10 te med honung i. Mest för att det ska vara bra för halsen, men också för att det är gott. Så klart!
Vi körde rugby på idrotten idag. DET VAR ASKUL! Någon som vet en rugby klubb i närheten? Det är faktiskt en sport jag skulle kunna tänka mig spela. Dessvärre så blir man ju kanske inte direkt lång och slank av det, kanske kan balansera upp med lite simning.
Var nere på gymmet efter skolan, körde mest överkropp. Var fortfarande speedad efter idrotten så det gick utav bara den på löpbandet! Kul var bara förnamnet. Jag mår bra av att röra på mig, det är en liten frihets grej.
Nu ska jag kolla på Skins en liten sväng //H

En snabb 23 spoling

Publicerad 2010-11-14 22:16:26 i Allmänt

Ja, nu är han glad Sebastian Vettel. Han är 23 år gammal och vann idag VM i formel 1. Det gör honom till den yngste vinnaren genom tiderna. Det är coolt.
Jag fundrar på en folkrace licens. Det vore ballt. Det är kul att köra, det kan man inte sticka under stol med.

//H

På väg hem

Publicerad 2010-11-14 16:38:35 i Allmänt

Finns det något mysigare än att sitta i bilen på väg hem iförd skidkläder?

Det slutade på en 15 plats med 93 körda varv på fem timmar. Pappa och jag smet iväg till Statoil och käkade lite lunch, när vi kommer tillbaka ska bilen just rulla ut från depån, utan broms. Den enda broms som existerade var en ytterst svag handbroms. Kommer ni ihåg vad vi sa innan? Inte läskigt, spännande!

Pappa hade en bra fars-dag sa han. Han fick både starta loppet och avsluta det. Sweet!
Nu ska jag nog passa på att sova en sväng. //H

Direkt från parken

Publicerad 2010-11-14 14:04:15 i Allmänt

När bilden rullade in för förarbyte brann det vid vänster fram. Är det folkraceåkare man har att göra med finns det alltid en lösning. Denna gången resulterade det i ingen broms. Belägget var nästintill helt borta, men man åker inte 20 mil för att inte komma i mål. Ska se hur mör pappa är när han kliver ut bilden nu! Men det är inte läskigt, det är spännande! Rätt bra sagt, det är spännande! Kom ihåg det framöver.
//En frusen Josefine lokated at Mantorp Park.

Jag letar bilder i brist på annat

Publicerad 2010-11-14 13:57:58 i Allmänt

Bjuder vi på den Jossan?
Innan skrattanfall
efter skrattanfall
Chokladmjölk på tetra. Freddes favorit på Island.
Jag har långtråkigt
Jag högg ved till grillen när det var SM
Avslutar med en jättebra bild på ''våran'' hund. Jag saknar henne.
//H

At Mantorp park i vinterkläder

Publicerad 2010-11-14 09:35:38 i Allmänt

Kan man göra annat än trivas när solen skiner, motorer mullrar och doften av avgaser lägger sig över området?
Att jag längtar ännu mer efter isen kanske både är bra och dåligt. Om jag haft en folkrace licens så skulle jag kört idag, men som bekant så har jag inte det.
Nu ska vi tanka! //H

Djur är föda, men innan dess kan man ju umgås.

Publicerad 2010-11-13 23:59:54 i Allmänt

Jag blev sugen på att skaffa katthona när jag klickade upp dessa bilder på Amandas fb.
Ser ni hur den sträcker ut tassen mot mig?! Den vill ligga och sova på min bröstkorg, kloa lite så det gör ont, kurra så det ekar i hela huvudet och bara stråla söthet.
Vart tog halsen vägen? ... Ser nästan ut som en spottkobra som ska gå till anfall. Fast MYCKET sötare.
Nej, jag får nöja mig med Benny som för övrigt har ett sår på ryggen. Men det är rent och fint, så det läker nog inom snar framtid. Jag har ju min Hamlet och kela med också. ( hamstern ) Han har två leverfläckar på ryggen. Och kan pussas.
Jag kommer ihåg en gång när jag, Jossan och Fredde kom hem från skolan. Vi var kanske runt åtta eller så. Jag tror vi skulle till Jossan, men vi gjorde ett pit stop förbi oss. När vi kommer in och så ligger det fem små nykläckta kattungar i kattlådan. Flora hette den ena, det var den enda som var grå, alla andra var svarta. Hon var snäll hon, vi hade henne rätt länge om jag minns rätt.
Här på Hullagård dör inte katter av ålder, här dör dom av bilar. Jag kommer ärligt inte ihåg hur många katter som blivit påkörda här utanför huset. Min katt Bianca, Bennys syster blev påkörd. Hon var ca ett år, jättefin katt. Rätt liten, gul och vit, mysig, snäll och hon gillade att bli buren och få vara med hela tiden. Hon blev påkörd av en som ''ialla fall inte körde över 100.'' Ja, det var så föraren uttryckte sig. Jag begriper mig inte på vissa människor.
//H

söndag är ingen vilodag

Publicerad 2010-11-13 23:26:41 i Allmänt

I morgon åker vi kvart över fem på morgonen. Pappa, jag, Kenny och Kennys sambo som jag tror heter Britt. Vi ska till Mantorp. Där vankas det långlopp. Flest varv på fem timmar vinner.
Jag får inte köra, men pappa, Kenny och en kille från Motala ska förhoppningsvis kamma ihop några varv samtidigt som de ska hålla liv i bilen. Jag vet inte varför jag väljer att följa med egentligen. Det kommer förmodligen inte vara så vackert väder, vilket betyder kläder på! Fem timmar av viss tristess och jag missar en sovmorgon.
Jag ska umgås med pappa på fars dag, jag får chansen att titta in bakom kulisserna och kanske förstå lite vad som händer under ett lopp. Jag får känna lukten av bränsle OCH bränt gummi på samma gång! Jag kommer njuta i morgon.

//H
ps. gjorde nyss 200 situps i ett rep. 100 rakt upp, 50 åt sidorna och 50 rakt upp igen. *klappar mig själv på axeln*

Det värker i ögonlocken

Publicerad 2010-11-13 23:15:59 i Allmänt

Idag har jag ätit nästan precis som jag vill äta.
Började med några mackor, stenugnsbakat med frön och grejer i, med kalkon och gurka på. Ett alldeles perfekt kokt ägg och en kopp te med en sked honung åkte ner också.
Det blev ingen direkt lunch, men chashew och pekannötter, te med honung och några clementiner satt som en smäck! Inte så mycket, jag laddade för kvällen.
El grand finale!
Kräftsoppa med ett fantastiskt bröd och lite olika mögliga ostar.
Nyplockad gös i vitvinssås
En liten bit, men väldigt lagom, chokladkaka. Observera: Inte kladdkaka, chokladkaka. Denna chokladkaka ska inte vara kladdig, den serveras bäst kall med någon form av frukt/bär och vispad grädde. Gärna grädde med en skvätt punsch i, inte idag dock, spriten var slut. Idag var det fysalis på, mumma. En kopp kaffe eller två på det och sen behövdes inget mer.
Och för en gångs skull åt jag lagom. Annars blir det ofta så att jag smäller i mig hur mycket mat som helst och sen sitter jag där och känner mig tung. Idag kände jag mig lätt efter maten, och mätt. Mätt och lätt, en bra kombination.
//H

Vi accepterar vårt kaos

Publicerad 2010-11-13 15:27:36 i Allmänt

Du kanske tror att du är gjord av hårdaste betong
Förberedelserna är på topp för kvällens middagsbjudning. Jag har gjort kräftsoppa, mamma har bakat världens godaste bröd och bordet står dukat. Ikväll kommer några goa vänner hit. Jag känner mig som en vuxnare version av Josefine när det kommer hit vänner till mamma och pappa. Eller på släkmiddagar, eller överhuvdtaget när jag umgås med äldre folk.  Jag trivs med det.
Jag trivs när jag är med folk i min egen ålder med.
Jag skulle inte beskriva mig själv som folkskygg.
//H

Lyssnade på en gammal stormvind

Publicerad 2010-11-12 22:02:22 i Allmänt

Vi lever i ett samhälle där allting är möjligt.
Vi har tillgångar som ingen annan innan någonsin haft.
Varför tar vi inte vara på det? Kanske för att allting alltid kan bli bättre.
Vi som bor här uppe i kalla avlånga mellanmjölkslandet Sverige har det rätt bra. Vi har egentligen inte ett enda dugg att klaga på, men allting kan alltid bli bättre.
Men, vi har hela världen framför våra fötter, vi har hela världen till vårt förfogande. Vi kan om vi vill och nu är det bara att ge sig fasiken på att vi vill. För vem vill inte att det ska bli bättre?
Det bara slog mig //H

Åh, happy days!

Publicerad 2010-11-12 21:47:56 i Allmänt

Jag har ordnat med ledighetslappar nu. Bara att fylla i, skicka in och hoppas på det bästa.
Vi ska till Italien närmare bestämt Cervinia.
N A J J S stavas det.
//H

nu funkar nätet igen

Publicerad 2010-11-12 21:33:05 i Allmänt

Nu har jag bytt däck på Lisa. Pappa kom med den glada överraskningen när jag kom hem att han fixat däck. Najjs! Lika bra att fixa det med en gång tänkte jag.
Jag har också fyllt på olja och spolarvätska och så har jag äntligen fixar lite med basen. Satte i två kontakter, jag vet inte om de sitter där de ska, men det lär visa sig. Och så tror jag att jag har listat ut hur alla sladdar ska sitta.
Åt nyss en clementin, det var kempe go!
//H

Lunchrast med macen, man blir så social

Publicerad 2010-11-12 12:14:00 i Allmänt

African night, kaffet med en mörkare rostning och rik smak, är helt klart smaken för dig. Du vill ha utmaningar både i kaffekoppen och i livet. Därför väljer du kaffe med bönor från området vid Mount Kenya, ett berg du kanske kommer att bestiga en vacker dag. Vackra naturupplevelser är nämligen din grej, drömmen vore kanske att få äventyra runt det vidsträckta Afrika och få ta del av unik kultur och spännande upplevelser. Börja med att luta dig tillbaka med en kopp African night, en smakupplevelse som tar dig långt bort.

Jag gjorde ett test på gevalia.se ( tror jag ) för att ta reda på vilken kaffesort jag var.
Bara för att jag inte hade något annat för mig.
//H

Kläderna

Publicerad 2010-11-12 08:19:15 i Allmänt

Igår fick jag skidkläderna. Byxorna vill jag knappt nämna, men for your information, dom SÖG! De var olivgröna och satt så fucking illa. Dom åker tillbaka med buller och bång. Letar nya nu, det lutar åt ett par från Rome SDS ( aldrig hört talas om förut ) Junkyard märker sina ytterkläder på en skala, 1-3. ''Plaggets tjocklek är betraktad som 2 på en skala mellan 1 och 3, där 1 motsvarar ett tunt plagg utan vaddering, och 3 ett tjockt plagg vadderat med t. ex. dun.''
Visst tänker man att 2:an blir bra till att åka skidor i? Åka skidor i en dunjacka har ju aldrig varit något hit direkt. Min jacka jag fick igår var nästan lite tunn tycker jag. Men den stannar hos mig iaf. Den var en tvåa. Undra hur stort hoppet är till en trea..?
//H

Lystring!

Publicerad 2010-11-11 22:15:41 i Allmänt

Jag har ryst och mått allämnt illa i en timme nu. Sen klarade jag inte av mer. Nej, det bero inte på att jag är sjuk, det beror på att svt sände ''Sverigedemokraterna- från källaren till risdagen''

Om man inte visste att det var en dokumentär så skulle man inte kunnat lista ut det när man tittade. Det var som en dålig film från SVT, typ ''Mäklaren'' eller så. Fast den fick mig att rysa.

Två personer i dokumentären var aktiva sverigedemokrater och ville komma in i deras kommun, som språkrör ( tror jag det kallas ) för SD. Att dom bodde i Thailand under vinterhalv året kanske inte har med det här att göra, eller?

Jag blev riktigt illa till mods när jag tittade, och jag är fortfarande. Det kommer jag bli varje gång jag hör ordet SD, förmodligen för en lång tid framöver.

Och till kameramannen: Vem filmar en politiker som just stoppar in en snuns under läppen, under ett relativt viktigt möte? Eller rättare sagt: Vem i hela fridens namn petar in en snus under ett möte som handlar om om SD kommer in i riksdagen eller ej?!

//H

Don't worry, be happy!

Publicerad 2010-11-11 13:37:55 i Allmänt

Min telia sticka till Macen funkar inte, därav min inaktivitet här på bloggen. Jag ska lämna in den imorgon.

Jag är hemma från skolan idag, ont i halsen och näsan var så täppt den kunnat bli imorse när jag vaknade. En del folk blir beroende av nässpray, har ni hört det? Jag antar att det är Neseril eller vad det nu heter, en blå förpackning. Ett tips: Använda Renässans. Det är en saltlösning, känns inte som det gör så mycket om man blir beroende av den eftersom den är gjord av naturens eget förråd om man säger så.

//

Måndagens citat

Publicerad 2010-11-10 17:47:56 i Allmänt

Kollade på Ung och bortskämd i måndags. Dom skulle handla mat, en frågar om dom skulle ha gul eller röd lök och håller upp en rödlök. ''Men det där är ju typ lila lök!'' HAHA, där fick jag mig ett gott skratt!
//H

utan röd tråd, liksom mig

Publicerad 2010-11-10 17:43:01 i Allmänt

Det var meningen att vi skulle träna. Sen blev Sofie för sjuk, sen ansåg jag att jag inte riktigt inte hade tiden och nu sitter vi här och umgås med varsin Mac. Haha, så kan det gå!
Nej, men vi ska ta en promenad till Ica sen, skönt väder att gå i nu! Jag tror det vankas snöbollskrig! Ja, det är ROLIGT! Anton lura ut mig i dag, men det fick han igen på, lite iaf!
//H

bla bla bla

Publicerad 2010-11-10 11:12:05 i Allmänt

Det känns som mössan på mitt huvud väger 50 kg. Och så känner jag att det är tur att jag inte tänker kyssa någon snart för kaffe andedräkt är inte att rekommendera.
Jag måste berätta om mina kläder idag. Grön/vit-randig mössa, Stor asskön BillaBong tröja, brottar-linne, fet halsduk i plommonlila, pappas mjukisbrallor, vita långkalsonger med stjärnor och ett par turkosa reebook dojjor på det!
Jag är nöjd.
//H

Till månen och tillbaka

Publicerad 2010-11-10 09:41:19 i Allmänt

Folk klagar på att bussarna är sena och att man därför kommer för sent till skolan eller jobbet när det är halt och snöigt. Jag skulle vilja säga en sak om detta ämne: Jag är glad att busschaufförerna tar det lugnt och försiktig så man slipper ligga i diket och kravla. Det skulle nämligen ta massor mer tid innan man kom fram till vad man nu vill komma fram till.
Hörde att snön skulle försvinna inom några dagar, jag blev ledsen.
//H

En glad Josefine vid tangenterna

Publicerad 2010-11-09 12:30:21 i Allmänt

Istället för att förbanna värdet för att det blåser, snöar och är kallt så gladde jag mig åt att clementinen var hyfsad, mina skidkläder kommer förmodligen till posten idag och så snöar det ju! Jag kan inte vara arg när det snöar, det går inte.
Vi har dessutom bokat skidsemester nu! Jag är helt enkelt glad idag. Jag är till och med glad att jag har spanska snart, varför? För att jag kommer förmodligen ha användning av den i framtiden. Jag är också väldigt glad över att jag pluggar. Jag kanske inte gör läxorna hela tiden, men jag vill komma framåt och det är det som spelar roll.
//H

Jag vill gå av

Publicerad 2010-11-07 21:38:26 i Allmänt

Nu gör vi så här:
Ingen går in på min blogg förens på, låt oss säga, torsdag. Då får vi hoppas att min skrivglädje har kommit tillbaka.
Puss och hej tycker inte om leverpastej! //H

Lisa och jag

Publicerad 2010-11-07 17:30:55 i Allmänt

Nu kommer förmodligen alla hästägare där ute rata mig, men livet är lite skit så det tar jag.
Jag tänker nämligen jämföra mig med dom. Jag har ingen häst, men jag har en epa. Nu letar jag vinterdäck. Hästägare är ju ständigt på jakt efter prylar till hästen tycker jag. Är det inte en skottkärra så är det en ny grimma för den gamla gick sönder i hagen.
Jag letar däck. Det gör sig inte själv det här med bil. Och så skulle jag behöva fylla på spolarvätska, justera bromsen, spänna handbromsen, laga lyset och så var det den där sabla basen som skulle kopplas in också. Men jag njuter så det gör inget.
//H

tråååkigt att läsa I`m aware

Publicerad 2010-11-07 15:28:25 i Allmänt

Kom nyss hem från Paulina. Vi har beställt skidkläder. NAJJS! Jacka och byxor för min del. Nu är det bara att par feta googels som fattas, sen är jag hemma!
Tog omvägen förbi gymmet på vägen hem, skönt att röra lite på döfläsket. Har inte varit där på en och en halv vecka, och det känns kan jag säga! Jag blir seg om jag inte gör av med lite extra energi from time to time.
Nu vankas det mat på Hullagård. Och jag är hungrig, sicken tur man kan ha! ( hm.. Jag är typ alltid hungrig, men ändå! )
//H

Jag dåligt bloggare? Sällan pysen..

Publicerad 2010-11-07 00:17:34 i Allmänt

Idag har jag haft reunion fika här hemma.
Glass och varma bär, bullar, mackor, pimpade chokladbollar och pratglada kompisar som man inte sett på ett tag, det är ett garanterat lyckat recept på en härlig eftermiddag.
Sofie stannade lite längre, vi kollade på Sex and the city 2, najjs! Sen kom chauffören Matte och slog sig ner i soffan också!
Vildare än så blev det inte på Hullagård denna lördag kväll. I morgon ska jag beställa skidkläder! Wiiiiiiiiii!!!!!!!!
Hej då//H

Tisdag förmiddag

Publicerad 2010-11-05 23:14:21 i Allmänt

Jag och päronen kollade läget på stan, vi hittade:
Ett jättecoolt, men risigt hus och jag lyckade fånga den coola, men lite halvt risiga människan framför på bild också! + i kanten till kameramannen där.
Kyrkan var inte så svår att se. Stor och ball. Jag tänkte att bilden skulle bli häftig, lilla jag och stora kyrkan. Om man ser att jag står där till höger så blev resultatet rätt bra.
Inside. Känndes som vi var på besök hos Ringaren i Notre dame... Notre dame är ett ställe jag ville uppleva innan döden, absolut! ...Eller hos Arn och Cecilia.
Sen gick vi inte i en liten mataffär och kände oss som hemma för vi hittade:
Sen blev vi påminda om att vi var på Island.
Torkad fisk.
Och så här vackert var det om man riktade näsan ner mot hamnen.
Det var tisdag förmiddag. To be continued...mohahaha //H

Home sweet home

Publicerad 2010-11-05 18:40:43 i Allmänt

Nu är vi hemma.
Jag har inte varken lust eller ork att lägga upp bilder eller skriva något kul nu, så jag låter bli.
Vajjert värre
Jag har förresten köpt min första julklapp, är jättenöjd!
//H

Bilder från Island

Publicerad 2010-11-04 23:24:09 i Allmänt

Här är biler från bus(s)turen i tisdags.
Vi var inne i en affär som sålde bland annat hästskinn, rävskinn och glass.
Fredde posar snyggt vid en vulkan. VI HAR VARIT PÅ EN VULKAN!! Tufft va?
Ingen skämt, man blåste nästan bort! Klart man var tvungen att hålla i huvudet.
Vi har tagit en massa fina bilder, men jag lägger som sagt upp de när vi kommer hem.
//H

Jag kommer inte sitta och vänta på dig igen

Publicerad 2010-11-04 23:15:30 i Allmänt

Fick bara ett sådant sug efter denna låt.
Varför? Kanske för att jag saknar mina kompisar. Kanske för att jag blir lite lätt deprimerad när jag ser att killen på macken/vägkrogen/souvenir butiken max är 22 år. Byn låg mitt ute i ingenstans, all inredning i matsalen var av trä, jag skymtade till och med matrester på bordet, men det är nästan för hemskt för att nämnas.
Visst, han får gärna bo där om han vill. Det är ju jättebra att någon vill bo där, absolut. Jag är lite rädd för att jag ska hamna vid ett sådant ställe själv, and it freaks me out! Jag vill inte det, jag kommer vara evigt olycklig om jag gör det. Tro mig.

Och så gilla jag stilrena saker. Det är fint med lite romantiskt 1800-tal med, jättefint. Blommor, en kristallkrona, spets osv. Men när man hänger upp saker bara för att täcka väggarna får jag nästan lite spelet alltså. Vad är poängen vill jag fråga samtidigt som jag river ner varenda liten pryl så långt ögat når.
Om det inte är blommor, slingrande rankor och spets är det så rent som möjligt som gäller. Raka linjer, neutrala färger, jordnära, enkelt. Fint.
//Hultgrenskan som låter som en moralkärring utan dess like.

Antar att jag ska vara...glad?

Publicerad 2010-11-03 23:37:34 i Allmänt

När vi lämnade lägenheten i morse såg min säng ut så här:
Allt var perfekt. Det skulle visserligen vara gött om den var bäddad, men annars var allt på sin plats.
När vi kommer tillbaka såg det ut så här:
Tack städerskan, tack!
Den ser fortfarande ut så där, bara att täcket ligger huller om buller. Ska bara försöka få bort mamma som gått i ide under täcket, veckla ut sängen och sen ska jag sooooova.
I morgon ska vi kolla på vulkanens påverkan. Sånt får man roa sig med när man har lantbrukare till föräldrar. Kommer ihåg när vi snackade om att åka till Brasilien, ''ja, det ska ju bli spännande att kolla hur dom kan odla där'' He he he he he he he he
//H

Men utsikten gick inte av för hackor!

Publicerad 2010-11-03 23:28:32 i Allmänt

Jo, jag vet att jag ser ut som f*n, men det orakades liksom inte fixas i morse. Dessutom är det inte lätt att se snygg ut när händer och fötter har samma egenskaper som isbitar, man är påpälsad i overall och med en bege hjälm på skallen. Tur att jag hade en mysig halsduk att gömma mig i. Kanske skulle börja odla hår så man kan göra som hästen och gömma sig bakom luggen.
Jag töltade, tror jag. Det är inte lätt att leta efter något när man inte vet vad man letar efter. Stående begrepp idag.
Jag har just tagit ett långt och varmt bad med boken jag läser. Den är otäck. Om det inte vore för att det är en skoluppgift så skulle jag aldrig läsa den. Jag hoppas bara att jag kommer kunna sova i natt.
Familjen Hultgren på häst, och ta vara på detta nu för inte sjuttan kommer det hända igen! Undra om pappa eller pappas häst misstrivdes mest...?
//H

Oljerocken

Publicerad 2010-11-03 20:17:52 i Allmänt

Om jag ska tipsa om en jacka så ger jag er oljerocken.
Den är snygg, stor så man får plats med både en och två lager. Den är lättskött: använd så mkt som möjligt. Den kanske verkar dyr, men beräkna då alla år du kommer kunna ha den. Inte så dyr längre! 20 år är en baggis för en oljerock. Man kan ha den ju på hösten med en tröja in under, på vintern kanske den blir lite kall... På med farfars gamla stickade ulltröja så funkar den i vinter med. Våren funkar den utmärkt på, tål en del väta, en tröja under så är den hel rätt. I sommar behövs det nog ingen jacka, men kan kanske vara skönt att ha något som stoppar vinden när man susar fram i 45 knyck på moppen! Eller bra när småtimmarna närmar sig och ingen orkar lägga på mer ved i brasan. Har man tur kanske man till och med får plast två där inne. Eller tur och tur, allt är ju relativt...
Vi var inne i en second hand butik här i Reykjavik, fann oljerockar för 900 kr! Billigt!!! Tyvärr var alla för stora.
Alltså: OLJEROCK
//H

ps.

Publicerad 2010-11-02 22:48:58 i Allmänt

Visste ni föresten att Reykjavik betyder steamy bay? Det hörs ju lite när man säger det, nästan som ''rökig vik''. Det sprutar ju ut vattenånga från jordens inre här på Island, därav namnet. Vi kollade på sånt idag, en cool upplevelse absolut!
//H

Kan ej svara på sms

Publicerad 2010-11-02 22:17:18 i Allmänt

Idag har vi sett en massa coola grejer denna ö har att bjussa på. Så klart tog vi fin fina bilder oxå, men jag är på semester och orkar inte fixa och tixa med det nu. Får bli en bildbomb när jag kommer hem istället!
Nu ska jag mysa med en film! ( tur att jag tog med datan! ) Hehe, har aldrig varit så bra på isländsk tv... Men dom tar både MTV och, hör och häpna, SVT 2. Jo, det är sant! Kollade just på Kobra, det handlade om konst, var riktigt intressant faktiskt. Nästa vecka ska det handla om klackar. Visste ni att man kan operera in fett under fötterna så man kan gå längre/bättre i höga klackar. Helt sjukt ju. Därmed inte sagt att jag tycker det varken är bra eller dåligt!
//H

Som ett spa

Publicerad 2010-11-02 12:44:00 i Allmänt

Från badet igår.
Man ser ju inte så mycket, det var mörkt när vi lämnade stället. Ni får använda lite fantasi. Vattnet var som lättmjölk utspätt med riktigt fint blått vatten. Eftersom det var runt 40° C så ångade det, asballt!
Grejen med varmakällor är mineralerna. Huden ska bli mjukare och blodcirkulationen ska förbättras.
Efter ett bad märker jag ingen skillnad, men jag tror absolut att det funkar! Om man har någon hudsjukdom av något slag är det tydligen bra att bada där.
Det var en jättehäftig upplevelse och jag gör gärna om det!
Själva stället var jättefräscht. Rent och fint. Dom hade använt mörkt trä, grafit, och dimmat glas i inredningen. Jag trivdes!
Bra smekmånads grej.
//H

glädje

Publicerad 2010-11-01 23:26:18 i Allmänt

Internet på hotellet är fixat! Gött!
Vi kom nyss till rummet och det är jättefint! Hotellrum brukar vara så opersonliga tycker jag, men inte detta och det uppskattas! Vi har en balkong, kanske inte finaste utsikten, men iaf något att hämta frisk luft på. Eftersom vi kommer spendera så mycket tid här.... NOT!
På väg från Keflavik, flygplatsen, stannade vi vid the blue lagoon. Det var U N D E R B A R T.
Förklarar mer nån annan gång, för nu ska jag lägga mig i min dubbelsäng och sooooova. Imorgon ska vi på sightseeing.
//H

Hej då!

Publicerad 2010-11-01 13:02:26 i Allmänt

Nu åker vi.
Vet inte om jag kommer kunna blogga over there, men det visar sig! xoxo //H

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela