J h u l t g r e n

Look! I'm as high as the sun.

synd om er stackars läsare, ni får i afl inte fyrkantiga ögon!

Publicerad 2009-09-29 15:45:31 i Allmänt

japp, det var ett tag sen, medhålles.
jag ska rida idag! KUL! har frida och vi ska ha dressyr. längtar. nu kollar jag på made, det suger. och läser bloggar så klart! hur kan man gå in på internet utan att läsa bloggar? fast det var typ en vecka sen jag överuvetaget öppnade datan, eller igår, men det gills inte jag skulle bara ladda in lite musik. winnerbäck och hellström, det är en bra kombination det! igår var det tekväll, kan man kalla det annat äm lyckat? vi gör ju inte någ spec, förutom dricka te, fika en massa, skratta en alot, gå på toa och prata. men det behövs inte mer! har man bara underbara folk omkring sig så räcker det gott. längtar redan efter näsat måndag.

åh, dom spelar en låt på tvn, take on mi, take me on. take on ni. typ. BRA låt! jag är tveksam om jag skulle klara mig utan musik. eller det är klart, jag skulle väl lära mig leva med det, men innan man lär sig leva medv det. herregud. vill inte tänka på det.

det käns som jag har en hel massa saker att skriva, men känner mig stressad och då går det inte alls. det kanske kommer upp mer ikväll, tror inte det men. eller jo, jag har sovmorgon imorrn, så vem vet? //H
ps. min mobil skickar inte sms längre, kom igen! den är ju typ 2 månader! fy var glad man blir, NOTTT!!

så nu var det fullt i kistan igen!

Publicerad 2009-09-23 18:23:57 i Allmänt

hm, vart var jag? jo, om jag då har så mkt att göra ikväll, varför sitter jag vis datorn ohc bloggar och har sig, kanske ni undrar. fredde som ska hjälpa mig med bilden och klänningen är i wingfeeld och spelar fiol. så henne har jag inte mkt nytta av, springa orkar jag inte, inte i denna blåsten. låter som en dålig ursäkt, må så vara, men den är sann. jag får onti öronen när det är kallt och blåser när jag springer, och jag vet inte vart det finne pannband i det här huset. frågan är om vi har några överhuvetaget. nog med bortförklaringar. 

ja, så mona om du skulle råka läsa detta, så kan du ju säga till svante att jag vill spela golf nästa gång jag kommer, eller om ni kommer hit, nu kan jag ju dom tre första hålen! ;-)

asså jag har något i näsan, typ en blåsa eller nåt. det gör ont! jag vet inte hur jag ska bli av med den, lite svårt att få in fingrarna i ena näsborren. ( för er som tyckte det där var äkligt, fingrar+näsa, till er vill jag bara säga: tvål och vatten! tar garanterat bort alla baciller, lovar. ) funderar på om jag ska lägga in lite bilder på datan, då kommer nog lite bilder upp här, det vill ni kan jag tänka. eller ska jag ägna min tid åt mina naglar? man kan ju göra både och, samtidigt. japp, så får det bli. jag har kommit på att jag vill ha en nagelpenna. ni vet, en man målar på undersidan av naglen med. jag tycker det är snyggt med fransk manikyr, men det ser ofta så klumpigt ut om man gör det själv och så är det så lätt att det blir en liten ´bulle´längst ut på naglen, där det vita sitter. inte snyggt! och så har jag tappat bort mitt överlack, som är pritty viktigt om man ska göra topparna vita. visst låter det som att en vit nagel-penna är lösningen på alla mina problem? eller åtminstonde ett av mina problem. yes. nu ska jag ta tag i några av mina andra problem. tjing tjing på en stund!//H 

golfgolfgolfgolfgolfgolfgolfgolfgolfgolfgolfgolf

Publicerad 2009-09-23 17:23:31 i Allmänt

det var kul att spela golf! det var jättekul! och det gick ganska bra för att var första gången. vem vet, kanske börjar jag spela golf. fast det kostar en del har jag hört, men jag känner ju lite folk som spelar så man skulle ju inte va helt ensam, det är ju bra. och så får man motion, en hel del. kan ju spela med Anne, haha.
vi fick sluta tidigare, ( tack anne och carro som säkert lusläser min blogg ) så jag kom hem åt, kolla på tv, sune och hans värld, sedan sov jag i ett par timmar. nu är klockan helt plötsligt halv sex och jag har fortfarnade inte sprungit, pluggat so ( glömde boken och det finns inte ett piss på internet, ) ritat balklänning eller fixat bilduppgiften. och nu säger fredde att det är mat, så jag återkommer!

dom har så mkt att säga, men dom bara pratar

Publicerad 2009-09-22 22:04:31 i Allmänt

asså, folk brkar skriva att det var länge sedan ett inlägg eller dålig update eller någon sånt brukar det ju heta. jag tycker att man inte ska behöva be om ursäkt för att man inte bloggar. ( kan ju va bevis på att man har ett hyfsat liv utanför internet.. ) men det käns som att jag behöver be världen om ursäkt för att jag inte bloggar. jag veeet, jag säger emot mig själv lite där, men det käns som att man sviker alla (!) som läser. man vet ju själv vad irriterande det är när folk inte uppdaterar, man blir ju nästan galen, ok, kanske inte men fatta!när man bloggar, ja det blir som ett beroende. man måste göra det, gärna flera gånger om dagen, slinker det med en roligt blid eller två blir man ännu gladare. visste ni föresten att rolig är attribut för bild? ( sats-prov på fredag. ) så när man inte bloggar, blir jag lite stressad över att jag inte hinner. nu tex. skulle jag ientligen sova, om det inte vore för bloggen. det låter som något negativt, det kanske det är oxå, men jag blir ju glad när jag väl bloggar, och så här långt mellan brukar det faktiskt inte va. den här veckan har jag bara haft fullt upp helt enkelt.

idag var jag hos Fileén, sjukgymnasten. han sa att allt börjar falla på plats igen och om jag bara fortsätter som jag gör så kommer allt att lösa sig utmärkt! fast det gjorde jä*ligt ont på matchen i söndags, som vi dessutom loosade med typ 6-2 i. så kan det gå! men nu i helgen är det borta mot flen tror jag, då jädraranamma! :) 
vi fick skolfotona idag! wee, jag ser ut som en apa på gruppbilden, men på det enskillda bliev jag riktigt bra! jag är värsta nöjd med både 7:ans, 8:ans och 9:ans enskillda. vem vet, det kanske kommer upp bilder? idag blir det inte, så mkt kan jag säga! 

är det inte någon som har förslag på vart man skulle kunna åka på semester? betänk nu att pappa gillar inte att steka i solen, han gillar motorer och jordbruk. mamma gillar det mesta, ja, det gör hon, fast hon har ju hafr lite ont i knäna, så något mindre fysiskt skulle passa. jag tycker oxå det mästa är kul! ni käner mig nog lite grann ni som läser så ja vad ska jag säga;-) fredde är bekväm av sig. nu kom jag på det! tänk er familjen Hultgren på en rid-resa! wow, att jag kom på det själv, bra där! skulle ju va perfekt, om det gick fort och inta bara kuska runt och glo på naturen. visst är väl oxå kul, men lite spännig i tillvaron kan man väl nästan kräva. 
nu ska jag sova! och imorrn ska jag spela golf! KUL! tror jag.. och fixa bilduppgift, och så ska fredde hjälpa mig med balklänningen, om vi inte blir arga förstås. har en tenndes att bli så.. ne då, oftast funkar det.. gonatt!!//H 

woppsi

Publicerad 2009-09-16 22:43:18 i Allmänt

blev det bubbel bild på jossan nu? isånna fall är det miningen, för att hon är dubbelt så sweet! //H

en himla kul grej, det här med livet

Publicerad 2009-09-16 22:40:57 i Allmänt

idag har jossan och moi varit på elevrådsutbilding och det var jst så tråkigt som jag skulle kunna tänka mig. det enda som faktiskt var lite kul det var när vi låtsades ha elevråd och gustav ( ordföranden ) tyckte att vi skulle köpa in värsta hockeyproffset till hockeyklubben. ( vi låtsades sitta i styrelsen på katrineholms hockey ) det var lite kul för då fick man ''mungnabbas'' lite. och det var himla skönt att slumra lite när vi gick igenom vad vi nu gick igenom. japp, hela förmiddan kände jag mig som en typisk tonåring. trött, noll engagemang, ni vet.
det blev bättre efter skolan. då gick jossan och jag till thai och lucha som det så fint heter i komstymernas värld, eller ska jag säga bubbla? gottigt värre var det ialf! sen åkte vi till faktory, där jag köpte en röd morgonrock till mor och lite underkläder till lig själv. sedan provade vi massa saker, inget passa, även om det skulle ha passat skulle jag inte köpt det. jag tycker det är mint lika kul att shoppa till någon annan, man kanske ska bli stylist.. det är bäst att va på factory på en fredagkväll, det är typ bara då det finns lediga provhytter, fast dom behöver man inte på en fredagkväll, man kan ju lika gärna prova skiten på plats, vid stället där dom hänger. det är ju asbra,  behöver man en annan storlek så behöver man inte klä på sig sina egna kläder igen för att man inte vill gå ut i butiken med jeans som sitter på halva låren, gå genom halva huset för att hitta till högen där brallorna ligger för att sedan leta fram rätt storlek, som ändå inte finns, och sedan gå, eller nej man går inte med byxorna på låren, ma ömsom skuttar ömsom gravidgår, tillbaka till provhytten och prova de nya byxorna som mkt riktigt, inte passar. ( jag gillar inte mina lår när man ska klämma ner dom i ett par brallor, så är det bara! står man redan vid hängaren till plagget man provar behöver man ju inte utsätta sig för ovanstående. smart va? inte behöver man va skarj att visa upp sig heller, det är bara man själv och personalen där, som ändå slö-viker redan vikta kläder eller ändrar priser eller vad man nu gör när man jobbar  klädaffär. vi kan väl summera lite då, jag hittade inga jeans som passa. tröst köpte lite strumpor istället, eller nej jag behövde faktisk nya ändå.. dom är jättesköna! sånna korta, ankelstrumpor från umbro. ska du köpa strumpor kan du ju köpa sånna!
vi var på scorett oxå, hittade massa fint. köpte jag någe? ne, dom jag vill ha kostar 900 och för tillfället är det lite mkt pengar för ett par klackar som jag inte ens kommer använda så mkt. men sköna är dom! och snygga. lila från replay, träklack och typ mocka med snörning. kan det bli bättre? nja, det skulle va priset i så fall. har man tur kommer dom på rea lagom till balen, eller med min vanliga tur en vecka efter balen, säkert! men inte ska jag hänga läpp för det inte! ne, jag är glad. ''jag skrattar idag'' eller hur?
oj, det blev längre än väntat det här och det känns som jag har tusen saker till att skriva, men klockan börjar närma sig lägg dags och om jag bara skriver super långa inlägg så käns det som jag kommer tappa läsare, eller har jag några ens? jodå, nyss jag kolla var det iallafall fem unika besökare. det ni! se upp kissie och kenza, here I come! go natt världen, glöm inte bort att jag skrattar idag. fråga jossan tjing tjing//H

 lyckad dag med denna sköning! puss på din cooling!

Utkast: puh! kan ...

Publicerad 2009-09-15 22:34:51 i Allmänt

puh! kan man börja ett inlägg så? ja, det är klart, på MIN blogg kan man det. jag menar inte nalle Puh, utan mer som en lättnades suck. varför har en konstiga bruden ( eller är hon en kille? ) överhuvetaget skrivit puh då? det, era kära små läsare ska jag berätta. jag känner att jag inte har någon tid med internet nu för tiden.

ne, FY FAN, ja med stora bokstäve!! jag skrev just värsta långa och bra inlägget och det enda som sparas är den här lilla plutt bitet högst upp! fy fan, fy fan säger jag bara.

ojoj, nu var det hela 4 dagar sen.. inte bra för bättre statistik haha

Publicerad 2009-09-13 12:19:56 i Allmänt

´´ don't care abaut anything but you. ´´

om det var 4 dagar sen sist så betyder det att jag ska berätta om torsdag, fredag, lördag och idag.., men för det första: vem vill veta? jag menar, om jag lägger ut mitt schema på bloggen så har hela konceptet med blogg ite grann smutsats ner. visst kan det var kul för andra att veta vad jag sysslar med, men det är väl ändå det andra i bloggen som folk vill åt när dom läser. eller? jag går iallafalla inte in på blondinellas för att ta reda på vilket klockslag hon ska var på interjuv, antar att ni där ute känner samma. ssen är det ju saker som kan va kul att få reda på om mig, tex. att i fredags så hämtade vi ( äntligen!! ) min moppe, fast jag vill inte ha skiten men men... och sen åkte jag till louise med jossan och johanna. vi kolla på i taket lyser stjärnorna. det var jättebra! det är som med boken choklad, man vill inte att den ska ta slut, ever. man kan läsa och läsa och läsa utan att man tröttnar, den är nästan ett måste om man vill läsa något! ( filmen är oxå bra ) samma sak med i taket lyser stjärnorna. den tycktes va lite kort, skulle gärna ha sett mer, men det jag såg var BRA! mitt i filmen ringde toto och ville vi skulle komma på deras spelkväll i baggetorp. så brum brum åkt vi dit, med replexväst och hela köret. det var inte så mkt till spelkväll, dom kunde bara koppla ihop typ 4 datorer.. men jag lirarde fifa 09, frank ocj hag var i lag, och för att vara första gången så var jag ju ganska bra. wee tummen upp för mig! ;-) det var KUL!! vi var i baggetorps byggdegård, precis id skolan så jossan och jag passade på att gunga och klättra i klätterställningen, haha snacka om lääänge sen, men fortfarande lika kul! dom hade en stor kompisgunga oxå som jag, jossan och louise utnyttjade, haha, oj var kul man kan ha säger jag bara.

igår fick jag massa saker gjorda, 1, lagade mat, 2 städade, 3 klippte gräs, 4 promenerade OCH cyklade. jag gick en sväng först, men när jag gick där i räser tempo, kom jag på att cykeln stod nere vid skolan så jag tog en tur med en med. känndes bra och faktiskt ganska avslappnade. sen kollade fredde och jag på kill bill, drack te och käka knäcke med keso. keso är nog en av dom bästa grejjerna någon har kommit på. så gott!!


i eftermiddag ska vi till stallet, stalljour, ska bli kul. det är så härligt att komma ut till hästarna när det är aldeles lugnt och fridfullt i stallet. men först ska jag laga amerikanska pannkakor med lönnsirap, mumma!!
           tjing tjing!//H

ps. berättade för drutten om epa-planerna, han skrattade och sa att om jag fixar bilen så lägger han om däcken. haha han är inte ledsen i onödan, sån vill jag oxå bli!

ett snabbt litet inlägg

Publicerad 2009-09-09 10:26:59 i Allmänt

för nu siter jag på lektion så jag har inte så mkt tid.. ingen alls om saningen ska fram. mitt internet, hemma, funkar inte! panik!! på dongeln så lyser lampan som den ska och allt är fri och fröjd, sen ska jag ha upp sidan och då funkar det inte, vet inte vad jag ska ta mig till. idag är et plugga plugga som gäller. suk, fast ska man komma nånstans här i världen har jag inget val. men man mår så mkt bättre när man kan allt som man ska kunna och slipper oroa sig.
nu ska jag plugga spanska, har prov i morrn. tjing tjing!!//H 

sitter på hkn..

Publicerad 2009-09-07 13:01:51 i Allmänt

nu har jag fixat recept till min risotto som jag ska tilllaga om en vecka. det kommer gå  toppen ! 
tittar på lyx fällan med jossan och gustav, och jo vars, det funkar. 
det är synd om dom stackarna som inte bara kan sluta köpa saker! helt sjukt, jag kan ju tycka att min ekonomi är lite i kris då och då, men herregud, det är ingenting i jämförelse! totaly crazy.. 
ikväll är det tanken att vi ska ha tekväll, men det vetti fan. becca är borta, jossan ska shoppa och amanda gick hem för hon mådde inte så bra. det blir johanna och jag kvar, visst vi kan ha kul, men det blir ju inte samma sak som när alla är med. nu säger maria att jag måste gå, så på återseende! //H  

nu när johanna åkte kännde jag bara för en sak..

Publicerad 2009-09-06 20:29:23 i Allmänt

.. blogga. ja, varför inte. hålla er update i mitt liv. idag hade vi brunsch med några från bröllopet. det var kul! det visade sig att sandra gillar bilar, så då var hon ju tvungen att åka en tur i vetten och sen sa vi att hon var välkommen tillbaka i vinter, när det är is på sjön. ;-) det vore askul!

johanna var här, alltid lika lyckat! vi snacka, åt ( åh, mumma!! )  kolla på the hunting in cannedicut ( staving?) den var gööör bra! det handlade om en kille som hade canser, dom var lite fattiga och så. dom var tvugna att flytta in till staden, dom bodde på vischan. så dom flyttar in och direkt när dom kommer in i huset så märker killen att det är något där. sen händer det massa saker, han ser grejer, blir lite galen, träffar en urskön gubbe om sedan hjälper dom att bli kvitt problemen. till saken hör oxå att huset är ett föredetta bårhus.. den var jättebra! har du inget att kolla på så är det ett tips! 

funderar på om jag ska ta en promenix, klockan är snar halv 9, det är mörkt. ne, jag låter bli. kanske kan gå upp tidigt imorrn och knata, hm, då måste jag lägga mig nu. ee, skit samma. det blir nog en vanlig söndag, jag ligger uppe tills klockan är allt för mkt och så blir det en tröttsam måndag. fast i morrn ska vi ha tekväll och det ser man fram emot! vi ska va här. 

jag gjorde ostkaka igår och den blev super! ska ha i lite bittermandelolja tills nästa gång bara. tror jag ska lägga upp ett brödrecept oxå, ( haha, åh vad gamal jag låter! det ni, en 80- åring som bloggar! ) men det är så lätt att göra så man måste bara baka det, gott är det med! mamma kokade plommonmarmelad igår och en varm brödbit med marmelad går inte av för hackor det ska ni veta! 
nu ska jag gå ner och moffa i mog någe gott! tjing ting//H
ps. imperiet ÄGER!! 

jh+musik=sant

Publicerad 2009-09-06 02:36:19 i Allmänt

jag ÄLSKAR musik. ville bara säga det.. så nu vet ni alla dä ute. gött va? jag vill ha spotyfi, men orkar inte engagera mig! jag veeet, jag är nog den enda som inte ha sp, och det är lite synd. men jag vet inte hur man fixar och jag orkar inte fixa heller.
guld och gröna skogar! //H

bröllop idag

Publicerad 2009-09-06 01:48:58 i Allmänt

idag har jag tvättat bli, lagat mat och varit på bröllop. jag test-lagade ( sorry johanna, men orka inte göra något igår. ) min förrätt. saffransrisotto med räkor. men det smakade inte alls saffran, så det var som en ´vanlig´´ risotto. gott, men ingen sensation. jag är lite kluven, ska jag har risotto som etta, kan jag ju inte ha ris till fisken som är tvåa. man kanske kan byta ut riset mot matvete... hm, tål att tänkas på.

det var kul på bröllopet. jag orkar inte skriva så mkt nu, klockan är 00.52 och jag ska upp tidigt imorrn, för några av bröllops gästerna kommer hit på brunsch vid 10. ska bli kul det med! jag har gjort ostkaka, blir den bra, då ska jag har den som dessert på min meny till skolan. den såg god ut och det är ju alltid något! ;-)                              
här kommer lite blider från lö wedding..

min dagens, inte så smickrande, haha ser både bred och drogad ut. så är ej fallet!


våran gift till paret. ( haha, ´´gift´´ haha, present på eng asså, dubbel tydigt, kallas det så? det är en tavla av österåker som min sommargranne har gjort. ( hon är råcool! ) visst är tavlan snygg!? i vanliga fall är den bara vit, men oj oj vad snyggt det blev med grön! fredde gjorde kortet, oxå super fint, har nog inte fattat hur skillad hon är än. dom fick en slagborrmaskin oxå, men den var bara blå och tråkig= inget att ta kort på.

vi kan gung gung gunga du och jag!
fett kul det där med att gunga. varför slutar man med det? det blir ju aldrig tråkigt, man svingar sig högre och hörge, hoppar, står upp, sitter ner, eller så sitter man bara och gungar lite hit och dit och snackar om världsproblemen. beror på hur mkt man har fått i sig ;) nee, skoja bara, har aldrig varit full, det ÄR sant! 

och så här såg tårtan ut. det ni! med en välförtjänt kopp kaffe slank även den ner.

nu ska jag surfa runt lite. jag har nu mer farmville. det enda jag har gjort än så länge är att skörda och så nytt. inte så komplicerat eftersom det kommer upp rutor om hur man ska bära sig åt. haha, så high-tec är moi! 

dagens låt blir antingen Mr. Brigthside med the killers eller teds låt kärleken slå rot. det finns två sätt att se på musik, antingen så lyssnar man bara lite och dissar eller hissar. eller så tänker man sig in i låten, lyssnar, diskuterar, hissar OCH dissar. det är så kul att prata musik, låter nog lite nörd så där. men va f*n, är man nörd så är man ! fast det är jag nog inte, men oj, vad vill jag komma fram till nu tro? 

bilsport kom igår och jag har hittat min blivande epa. det är en dodge. -90.  ser typ ut så här. pappa sa att det inte ska vara så svårt att bygga om en bil till en epa / a-trakor. det är typ bara att strypa den. sen sa mamma att ´´ du vet, du måste ju ta traktorkort oxå. ´´ just ja, det hade jag nästan glömt!  

det är så kul att blogga! tjing tjing!!//H
thåström häslar:  kärlek är för dom

chamonix -09. gooooda minnen, dock det enda goda nu

Publicerad 2009-09-04 20:31:17 i Allmänt

oo,  yes
oj, vad hädnde med min mun?! ser ut som ett oranget löv har lagt sig tillrätta på munnen min. jaja, gerjen är att jag ser ju inte så glad ut, ( trots utsikten ) så fast x 10, så glad känner jag mig nu. om allt skulle gått enligt planerna så skulle jag gått från grönan nu. och till råga på allt så håller sveriges damer på att åka ut ur em. träligt, men sant.
för er som undrar, så har jag en sele på mig, mellan benen asså.. //H

2-0 till norge

Publicerad 2009-09-04 19:54:39 i Allmänt

och jag tycker att vi borde byta kanal. det är inte kul att se ett ´´suppose to be´´ bra lag, bara falla i bitar och passa allt och alla som dom inte borde passa till. nu ska jag ringa min moster, det är halvlek..
nehe, det tutade upptaget. haha, först ringde jag fel. sen tutade det upptaget.

ikväll var det meningen att jag skulle va i stockholm och kolla på håkan hellström konsert. så är inte fallet, orkar inte förklara, men jag grät på sista lektionen när amanda och johanna åkte. fatta så mkt jag vill dit!!
nu kollar jag istället på fotboll och äter rester. vilken fredags kväll. ne nu blev jag ledsen igen. mina tårkanaler är fyllda till berdden och göra vad nu tårkanaler gör.
imorrn ska jag på bröllop, det blir nog bra.
hej då//H

??

Publicerad 2009-09-02 08:50:10 i Allmänt

nu har jag ett problem, hur ska jag komma från stockholm? tåg eller är det möjligtvis någon som kan köra mig?
och nu ska jag fortsäta fundera.. hej då//H 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela